Přejít na obsah

Petrikj

Uživatel
  • Počet příspěvků

    517
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407
  • Rok výroby
    2007

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Praha
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Petrikj's Achievements

Kecka

Kecka (4/6)

28

Popularita

  1. Petrikj

    P407 coupé - tlumič výfuku

    Je to kvůli akustickému komfortu, i kvůli nízkému odporu při zatížení. Je to ovládané počítačem motoru, čili při nefunkčnosti, to musí házet chybu. Pak je výfuk buď stále otevřený, nebo naopak přivřený.
  2. Petrikj

    407 coupe nesvieti xenon

    Jen pro informaci, problém byl ve startéru výbojky. Koupen tedy originální díl od Hella (5DV 009 000-00), vyměněno a vše funguje. Pro sundání světla není potřeba sundávat celý nárazník. Já jsem povolil všechny šrouby nahoře, sundal podběh, odjistil otočné klipy pomocí přípravku. POZOR, jsou DVA nad sebou! Částečně demontoval kryt pod nárazník, jsou tam klipy. Poté jde nárazník trochu odsunout a máte přístup k šroubům držící světlo. Když to děláte poprvé, je to práce na půl den. Vždy se člověk někde zasekne.
  3. Petrikj

    407 coupe nesvieti xenon

    Ok. Díky za informaci. Nevěděl jsem, že je na to extra vlákno. Chtěl jsem držet linii tady pod příspěvkem. Aktuálně jsem neřád :-).
  4. Petrikj

    407 coupe nesvieti xenon

    Může prosím vás zjistit někdo ze servis boxu čísla těchto dílů? U 407 coupé narozdíl od klasické 407 jsou dva otočné plastové čepy , které drží nárazník na blatníku. Č.13 dle obrázku jako samostatný díl je. Ale č.12?
  5. Existuje opravná sada i na světlo kupé? Nebo jsou držáky stejné? Díky
  6. Petrikj

    Sharpersův Peugeot 407 2.2i

    Budete mít první mimino? My máme také první a rok už jezdíme jen 407 kupé. Do kufru kočárek složím. Zabalili jsme se na týdenní dovolenou, kdy vezeš i cestovní postýlku. No krámů bylo milion, ale vešlo se vše do kufru, protože má aspoň pravidelný tvar. Isofix vzadu mám, ale vajíčko mám stejně chycené proti směru jízdy pásem. Další auto budu pořizovat, až bude druhé :-).
  7. Petrikj

    407 coupe nesvieti xenon

    Je možné vyjmou pravé světlo bez úplné demontáže nárazníku? Na fotce vidím, že nárazník nemáš dole úplně, přesto je světlo venku. Potřebuju vyměnit startér xenonu.
  8. Petrikj

    Peugeot 407 coupe 3.0i V6

    Perla Nera na slunci pěkně hází takové zelené a fialové barvy. Mám ji na kupé. Jen se je těžké udržet ji čistou
  9. Petrikj

    Peugeot 407 coupe, ostrikovace

    Mě vždy stříknout nejdříve trysky na sklo, potom se rozběhnout stěrače a podruhé ostříknou světla. Jen pro doplnění, máš buď RT3 nebo RT4, RT5 bylo po faceliftu. Ale tam už se nemontoval benzin V6.
  10. Petrikj

    P407 coupe - bixenon

    Rozdíl mezi potkávacím a dálkovým světlem je pouze ve cloně. Čočka svou polohu nemění, nastavuje se jen při startu.
  11. Petrikj

    P407 USB kabel do RT4

    Super. to jsem ani nevěděl, že ten kabel existuje. Tak sem pak hoď foto a postup, jak jsi to zapojoval a rozchodil. Díky
  12. Aktuálně má kamarád najeto necelých 180tis km. Ale je to ojetina z Belgie. Takže kilometry jsou vždy tak trochu otazník. Musím říct, že při srovnání podvozku to i bez AMVAR tlumí na 17 velmi dobře. AMVAR v režimu AUTO se dokáže více zhoupnout (taková ta plavnost ala 405) než klasické tlumiče. Ty jsou takové topornější. Ale díky profilu gum to i na 17 kolech funguje velmi dobře příčné nerovnosti to bere. V režimu SPORT je AMVAR zase mnohem prkenější a hodí se na pěknou dálnici, kde pak auto působí pevně a stabilně. Ale jinak to máš krasný, dle fotek pěkný kousek.
  13. Pekný kousek. Jak jsi spokojený s motorem? Hlavně hlučnost za studena. Ta 2.2 má docela své vrtochy. Kamarád ji má také ve 407 kupé. Hlučné hydroštely, po výměně se to příliš nezlepšilo. Někdy takový až traktorový zvuk. Rozpadlá ta gumová řemenice na vačce atd. Ať slouží a vše funguje
  14. Petrikj

    Rikic 407 coupe - prodáno..

    Také jsem v neděli absolvoval jízdy. Projel jsem jak 508 SW 180k nafta, tak 508 GT 225k benzin. Mohu srovnávat se 407 Coupé, rozměr pneu stejný, elektronicky řízené tlumiče také. Předchozí 508 mám také najetou. 508 SW plusy komfortní podvozek, dobře tlumí rázy, jen to lehce zaduní. Dobře odhlučněný podvozek Dobře řadící automat Auto nepůsobí těžkopádně jako předchozí 508 Na i-cockpit jsem si zvykl, volant se dobře drží, na mou postavu jsem si pozici našel, budíky jsem viděl, dobré rozlišení displejů minusy pocit stísněnosti, dáno i černou stropnicí, méně místa nad hlavou než ve 407 kupé, která je v ramenou a loktech opravdu prostorná Nízké čelní okno, omezenější výhled vpřed i vzad - parkovací kamera nutnost Nízko uchycená zadní sedadla nepodpírají stehna, krátký sedák, příliš kolmé opěradlo. Ve fastbacku se vzadu sedělo paradoxně lépe. Zřejmě jiná poloha zadních sedadel. 508 GT fastback plusy benzinový motor opravdu jede, ve sportovním režimu drží otáčky vysoko, zbytečně neodřazuje podvozek dobře tlumí i ve sportu, dostatek gripu, minimální nedotáčivost na to, že má vpředu Mcpherson dobře řadicí převodovka Fastback bych upřednostnil před SW, design Dřevěný dekor interiéru působil velmi dobře, dal bych mu přednost před karbonem v SW minus motor při vytočení až nepříjemně hučí, ve 308 GTI zní lépe Střešní okno nebrat, ubere další cenné centimetry nad hlavou i do strany. Nelze vyřešit snížením sedadla, pak už nenastavíte volant, aby bylo vidět budíky Velmi mě potěšil Rifter, na užitkáč v osobní verzi jel velmi dobře, stabilní podvozek, dobře tlumící, velmi tichý a dostatečně výkonný 1.5 HDI 130k, skvělá automatická převodovka, bohatá výbava podobně jako 508 (kamera, čtení značek atd.). Moc příjemné a praktické auto za dobré peníze.
  15. Potřebuji poradit, už si nevím moc rady. U levého předního světlamě zlobí obrysovka. Na origo pastové patici T10 se mi ulámaly taková žebra po obvodu. Byly tam asi kvůli lepšímu navádění a upevnění ve světlometu. Ale robustní to není, ani když to bylo nové a funkční, stejně pořád nemáte pocit, že to tam drží pořádně. Každopádně se mi jednou žárovka připekla ke stěně díry, do které se patice strká. Nová žárovka už tam pak držela špatně. Vznikl tam otřep kvůli natavení plastu. Takže jsem to poladil pilníkem, jen z lehka. Starou plastovou patici nahradil novou, která je gumová a lépe sedí. Dal novou žárovku, zasunul patici, krásně držela. Svítilo to několik dni a teď zase došlo k připečení žárovky. No prostě blbost, co vás otravuje, ale je potřeba to dát dohromady, když vás čekát STK. Takže co s tím? Nahradil klasickou žárovku LED? Bude méně topit? Jakou LED zvolit, nechci ať to moc září a projde to na STK Možná už je ta díra pro patici až moc tvarově deformovaná a patice tam nedrží. Jenže světlomet vyndavat fakt nebudu. Pokud tam chci mít lepší přístup, vždy vyndavám baterii. Prostě ta správná jebačka kvůli jedné žárovičce Díky za rady
×
×
  • Vytvořit...