Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

mikrospánek

Recommended Posts

Odesláno

dneska v noci jsem se podruhé narodil.......

začnu od začátku - byl jsem v práci ve středu do 7 hodin, pak šel na trénink, na pivko a asi kolem 01:00 spát. V 6jsem vstával do práce, kde byl až do 17:00, pak šel na večeři a vrátil se v 19:00 zpět do práce na noční. Celou noční jsem nespal (důkazy na fóře) a když jsem předal službu v 07:00 v pátek, tak jsem zůstal v práci ještě o 3 hodiny déle. Pak mi volal kamarád s tím, že mu ukradli auto, jestli bych pro nej neprijel, nevzal ho na policii atd. Místo chvilky odpočinku jsem tedy jel s ním na Policii 12:00, a protože jsem ho měl odpoledne stěhovat, tak po policii jsme zamířili do dodávku do Poříčan 14:00. Pak jsme jeli do Řep a na Lhotku 16:00 pro věci (stěhování z 6. patra a plná dodávka.... do Kozlů u Prahy 20:30. Tam to vynosit atd. Pak jsme jeli ještě z Kozlů do Ústí u Staré Paky 22:30 s televizí a zpátky vezli lednici a nejake kramy. Cestou zpet jsem kousek za Boleslavi videl policii, jak se snazi pomoci ridici z dodavky, ktery skoncil ve stromech u dalnice, asi mikrospanek.

poradne jsem se oklepal a myslel si v duchu, ze tohle nechci zazit.... a co se nestalo? Bylo uz 3/4 na jednu kdyz mi nahle kamarad sahl do volantu a rika: \"co blbnes vole?\" Jedine co si pamatuju je, jak koukam na silnici, vidim pred sebou cervena svetla auta pred nami, jedu v pravem pruhu, a pak, pak jak jedu v levem pruhu nebezpecne blizko svodidel. Nasledovala brzda a okamzita vymena ridicu, a pritom jsem si pripadal v pohode, ac jsem 40 hodin nespal.

Uz proste chapu, ze spanek a odpocinek je dulezitej a ac si clovek mysli, ze je ready, tak neni.

Jen jsem se o to chtel podelit, protoze si presne pamatuju co se stalo, co bylo pred tim, co potom, ale jak jsem prejel z pruhu do pruhu, to si nepamatuju. Kdyby tam se mnou nesedel kamarad, tak jsem mohl dopadnout jako ten ridic z dodavky, akorat o 20 km dal......

Odesláno

Dobrá zkušenost, je to prevít ten mikrospánek.Já zažil něco podobného,ale jako spolujezdec,ale to skončilo autonehodou. Naštěstí jsme se z toho dostaly. :papa

Odesláno

Jj,taky jsem poznal co je to mikrospánek,je to teda už dýl +-15let,s Ladou 15tistovkou a s vlekem obyt.,když sem jel z dovolený,nesedět vedle mě mamina ,tak si tady s váma nepíšu,ale mě to tahlo do prava ze silnice

Odesláno

Ja to mel minuly tyden a do jeste na dalnici s dodavkou velkou. Ve stredu jsem prijel z chorvatska...cesta od 10h rano a prijel jsem ve 3 v noci celou cestu jsem ridil a hned jak jsem prijel tak ihned do prace a cesta do prahy...z prahy jsem usnul na dalnici a pak jednou na okersce...nastesti se nikdy nic nestalo. Kdyz se chce spat tak mi hodne pomuze vzit telefon a volat...proste s nekym povidat. A tedka delam ze mam stazeny okynko a jedu aby mi byla zima...

Odesláno

veľmi nepríjemná vec. Už som mal tiež mikrospánok, ocitol som sa s Tatrou vo vedľajšom pruhu na diaľnici, tak som sa z toho zľakol, že mi srdce bilo ako kolibríkovi, strach ma hneď prebral a už mi viac nedovolil zaspať. Dúfam, že sa mi to viac nestane.

Odesláno

jo jo taky už jsem to prožil,na dálnici mě vzpamatoval ten pravý pruh co pěkně drčí,na nejblišší pumpě jsem si dal dvacet

Odesláno
A tedka delam ze mam stazeny okynko a jedu aby mi byla zima...

Uvidíš že to přestane pomáhat:( žvýkal jsem bombony, měl jsem otevřené okno radio nahlas NIC!!! tělo je po nějaké době tak oblbé a utahané že nepomůže nic než na chvilku zdřímnout.Já mam zase problém že vyjíždím pravidelně kolem půl 4 z opavy než doletím do kroměříže je lehce po páte. kšeft my otvírá po půl šesté dam na chvilku leháro.Tělo už je tak naučené že mam co dělat už někde za lipníkem abych vůbec dojel jak se my chce spát a nepomůže vůbec nic.Nejhorší je když jedu za kolegu do Podolí to je maras největší:(

Odesláno

mikrospánek je pěkný svinstvo. I já sem ho několikrát zažil a vím jaký to je. Stačí opravdu málo a je průšvih. Stačí teplo a jde to samo. Povedlo se mi s tramvají už projet zastávku a jen tak tak jsem zastavil za autem. Pocit probuzení a v tu chvíli nevědět která bije,je hroznej. Kolikrát vstávám ve tři ráno a večer třeba nemůžu pořádně zabrat. Na konečné jdou nohy na panel a i třeba těch 10minut stačí.

Jen se zeptám: používáte nějaký povzbudivý prostředky,jako třeba kafe nebo různý nápoje? Na mě teda kafe moc nezabírá.

Odesláno

Mikrospánku se nebojí takoví lidé, kteří ho nikdy nezažili. I já mám za sebou přecenění vlastních sil a \"drobný záchrap\", kdy jsem o sobě pár sekund nevěděl a ten pocit už fakt nikdy více (naštěstí jsem nikoho nesejmul).

Co se týče různých povzbu/oblbováků - na všechno se dá zvyknout a tudíž i to nejsilnější kafe jednou bude slabé. Stejně jako je potřeba jíst a pít, tak i odpočinek tělo prostě potřebuje a nadiktovat mu něco jiného smrdí prů*erem minimálně zdravotním. Kámošovi co jezdí dlouhé štreky s busem prý pomáhá jezdit bosý - údajně když mu pedály jemně masírují chodidlo zespoda, tak se únava dostaví citelně později.

Guest dreamtalks
Odesláno

energy drinky fungujou. Ale dle me zkusenosti jim musis pomoct pohybem. Kdyz budes sedet tak to aztak nezabere. Musis rozproudit krev a pak te to nakopne.

PS: jo a scratchi mel si z prd... kliku, chlape.

[upravil dne 16/10/10 od dreamtalks]

Odesláno

Neměřitelný jako alkohol přitom podobná míra nebezpečí.

Fungujou nejvíc ty ampuly, Speed a asi ten malinkej RedBull ale jen to udržuje otevřený oči a tupej mozek, reakce to nezrychlí.

Odesláno

...

Jen se zeptám: používáte nějaký povzbudivý prostředky,jako třeba kafe nebo různý nápoje? Na mě teda kafe moc nezabírá.

Ředkvičky. Koupíš si jich půl kila, kilo, pěkně čerstvých, a žvejkáš. Taky to nefunguje nafurt, ale věř tomu, že to pálení huby tě probere na dost dlouho ;)

... Kámošovi co jezdí dlouhé štreky s busem prý pomáhá jezdit bosý - údajně když mu pedály jemně masírují chodidlo zespoda, tak se únava dostaví citelně později.

Za to je třeba v Německu pokuta jak prase, stejně jako za pantofle.

Odesláno

Používám Redbull, ale jen pokud potřebuji někam dojet. Po prvních příznacích únavy mě ještě tak na 3 hodiny nakopne, ale jak psal Fusion, je třeba jet opatrněji, bo jen vám nepadají oči, ale reakce se nezrychlí. Pak už to nefunguje. Ty ředkve jsou zajímavej nápad ... vyzkouším, ale dost často si je dávám doma a dokážou člověka pěkně prohnat :D

Letos jsem jeli 2000Km v jednom zátahu a docela to šlo bo:

- jsme si pár dní před cestou dopřávali vydatný spánek

- střídali jsem se se ženou přesně po 200Km bez ohledu zda jsme unavení či ne

- dělali často přestávky

Takže suma sumárum únava přišla až v závěru cesty. Nejhorší na mikrospánku je ten pocit, že všechno v pohodě zvládáte.

[upravil dne 17/10/10 od matii]

Odesláno

Mikrospanok? Mal som uz vela krat.U mna 500-800 km denne je uplne bezna zalezitost. Raz sa mi dokonca uz aj nieco snivalo.Tak som sa prelakol a povedal si toto uz nie! Asi po mesiaci ma zase pri jednej z mnohych jazd chytal spanok, (prelaknuty z poslednej skusenosti)-uz som mal len 30 km do ciela,zastavim na benzinke. Ani si nepamatam ako som zhasol motor-v sekunde som zaspal.

Takze vsetko OK.

Lenze v tom spanku sa mi snivalo ze jazdim dalej,zaspavam a prechadzam do laveho az ku zvodidlam. Ta bezmocnost v tom sne ze nemozem tomu zabranit bola strasna! A to prebudenie este horsie! Srdce mi bilo asi 10 min. jak o zivot. Nez mi doslo ze to bol naozaj len sen.

Co sa tyka Red Bull atd...nepijem nic take....nepomaha mi to.

Kavu- pijem tri denne,ale proti spanku nepomaha.Kludne si ju mozem vypit a po 15 min.zaspim.

Takze chlapy: nepodcenujte oddych.Aj zajtra je den.Robme tak aby sme sa ho dozili.

[upravil dne 17/10/10 od Existujuci]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...