Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Zdravím všechny. Mám dotaz P 406 2,0 hdi 66kw r.v.2004 mám letní pneu 205/60/16 a nevím jestli musím koupit uplně stejný rozměr nebo mohu např 205(55/16 ??? děkuji za rady

hele nedre ti to v podbehu?nebo pri plnem rejdu?koukal jsem na konfigurator kol a je to hodne velikej rozdil

• O 3 týdny později...
Odesláno

V Německu bych to taky radši dodržoval, ale tady... Ale Mohli by tady udělat jako v Německu rychlost na dálnicích, by se člověk aspon moh bez strachu trochu projet, i když po normální okresce to jde taky...:D Nekupoval jsem si V6 abych jezdil podle předpisů a měl spotřebu 8 litrů jak tady někteří píšou... Jezdim jak chci za 15 litrů a ty co tvrděj že to vždy dodržujou tak myslim že kecaj... To sakra nikdy nepředjíždíte? Nikdy jste auto nezkusili co umí...? Tak tady všichni netvrďtě že tak vždy jezdíte...

Odesláno

Mariusz23: sorry ale takové jako jsi ty pravidelně potkávám u silnic v podobě pomníčků s kytkou, je mi tě docela líto, tipnu že je ti tak 23 let a mysliš si že jsi king na silnici, třeba se pletu, ale tvuj projev tady tomu nasvědčuje. Doufám že až se na ty okresce rozstřelíš tak nebude nikdo nablízku a nevezmeš ho sebou

No to mě po... Ty jsi se sem registroval na mail svý baby??

[upravil dne 26/10/10 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Už 24:) Má to svý důvody totiž... To si o sobě nemyslim, taky takový potkávám co jezděj jak prasata,ale když pojedeš ve vsi 60 a po okrescse třeba 120 tak to neni zas tak děsný. A kdo nezkusil co auto umí když ho koupil tak kecá...Jediný kdo to dodržujou jezděj v klobouku a v zadu plato vajec kuli takovejm je taky hodně bouraček, zdržujou provoz a každej je chce předjet. Musí se jezdit trochu plinule takovýhle to děsně brzděj.

Odesláno
V Německu bych to taky radši dodržoval, ale tady... Ale Mohli by tady udělat jako v Německu rychlost na dálnicích, by se člověk aspon moh bez strachu trochu projet, i když po normální okresce to jde taky...:D Nekupoval jsem si V6 abych jezdil podle předpisů a měl spotřebu 8 litrů jak tady někteří píšou... Jezdim jak chci za 15 litrů a ty co tvrděj že to vždy dodržujou tak myslim že kecaj... To sakra nikdy nepředjíždíte? Nikdy jste auto nezkusili co umí...? Tak tady všichni netvrďtě že tak vždy jezdíte...

To víš, že předjíždíme, ale je třeba jezdit s citem + rozumem a srdcem. Za kolik jezdíš se svojí V6, tak to je jen a jen tvá věc, ale nikdy nezapomeň na to, že jakmile otočíš klíčkem a sešlápneš plynový pedál, tak nejsi na silnici sám. Jinak věř mi, že kdybych tě potkal na silnici a nedodržoval by si ,,pravidla\", jak píšeš, tak věř mi, že by si je velmi rychle dodržoval;) . Jak píše Radek Hurvajz, nevím, kolik je ti let, ale asi moc zkušeností nemáš.

Odesláno

Tak to bys mě musel nejdřív asi dojet:) a tyhle rádoby silácký řeči bych chtěl vidět na místě. Co bys mi jako tak udělal? Vypustil kola? Hele nemá cenu se hádat to je fakt o ničem. Každý má svou pravdu a neustoupí. Jezdim s citem, vim co si můžu dovolit,ale když vidíš před sebou prázdnou silnici a nikde nikdo tak ho prostě pustim no... Neříkej že to neděláš.

Odesláno

mě je tedy 21 a auto na limit nezkouším, pokud jde o limity tak max. +10% (tachometrových) ale v 90% 50/90/130. Neříkej, že jsem nenormální, když jednou do týdne nesešlápnu plyn až na podlahu ... moje zkušenosti z řízením jsou tříleté - cca 30tkm. A ač jsem řidičák dělal co nejdříve to šlo a baví mě řídit, auto jsem pořádně poprvé řídil v autoškole. Všichni s mokrým řidičákem neždímají z auta potenciál ... nechci mít někde pomník, nebo být trvale invalidní ...

Odesláno

Hele já vám nevim, ale jak se řiká, všeho moc škodí. Když budete jezdit pomalu, ohrožujete ostatní a tím pádem i sebe. Když budete jezdit rychle, ohrožujete sebe a tim pádem i ostatní.

Jel jsem s 406kou 260 když byla ještě načipovaná, ovšem bylo to asi ve 2 ráno kdy byla dálnice úplně prázdná, jinak bych si to nedovolil. Naopak jsem jel po dálnici i 50 když byla mlha a sněžilo. To je přesně ten rozdíl, plno lidí bere značky jako svatost a jezdí přesně podle nich a pak i v hrozných podmínkách jede po dálnici 130.

Tohle je podle mě kravina. Nejezdim ani tak ani tak. Na trasách, které moc dobře znám, jezdim podle svých pravidel. To neznamená, že tam poletim ja smyslů zbavený nebo kvůli spotřebě pojedu na rovince na okrsce 60. Znám tam zatáčky, znám tam rovinky, takže tady jedu 120 a támhle zas 70 i když všude platí devadesátka. To samé je ve městě. Znám plno křižovatek, kde je značka STOP naprosto zbytečná a někde i zbůsobuje nehody, naopak plno křižovatek by si značku STOP zasloužilo. Inteligentní člověk si poradí i bez značek. Když vidim, že do křižovatky je špatný rozhled, tak i s absencí značky STOP radši zastavim a rozhlédu se než abych tam vlétnul a pak se při nehodě vymlouval že tam stopka nebyla tak proč bych zastavoval.

Jiné je to na cestách, kde to neznám. Tam se samozřejmě držím značek i když popravdě párkrát jsem věřil víc značce než tomu co sám vidím a málem to nedopadlo dobře.

A tím vším jsem chtěl říct, že pravda je někde mezi :D .

A jelikož je tohle téma o pneumatikách: když dám na auto pneu podle TP, tak tim nic nezkazim. Když tam dám jiné, musím vědět, co vlastně dělám. Dám tam širší, musim si pak dávat na mokru trochu větší pozor, ale zas na suchu mám vyšší grip a jistější průjezdy. Dám tam větší disky a nižší gumy, musim počítat s větším rizikem defektu nejen gumy, ale taky vetším opotřebením čepů a vůbec celého podvozku takže si dávám pozor na výmoly, ovšem na dobré silnici auto lépe sedí.

K tomu už jenom dodám svůj názor \"Vítejte na českých silnicích\" a tím bych to celé považoval za vyřízené. :roker

:xvul

Odesláno

Konečně někdo rozumnej,kdo to přizná...Taky nejezdim všude naplno,jen tam kde to znám ,tam kde ne, tak kolikrát nejedu ani těch 90, ale tam, kde to člověk zná a vidí že nic nejede, tak přoč ho trochu nepustit?

Z jakou 406 jsi udal 260? Mě dalo kupátko ,,jen 245´´

Odesláno

Peugeot 406 2.2 HDi sedan, po čipu měla myslim 164 koní. Nejlepší bylo, že náš tachometr už 260km/h nemá, takže ručička ležela na zarážce, ale navigace ukazovala 260. Ten čip jsem tam měl asi jenom třičtvrtě roku, pak jsem jel do peugeotu tak jsem ho musel dát pryč a i když ho tam mám zadarmo, od té doby jsem byl líný tam zajet a zas ho tam dát. Teď přemýšlím, že bych si tam nechal dát ten Eco chip.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...