Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

HDIčko začalo hulit, klesl výkon a motor jde nepravidelně

Recommended Posts

Odesláno

Vyměnil celý motor - sehnali jsme od Oddieho za super cenu, za tu bychom generálku motoru 100% neudělali (vyměnit píst samostatně je podle mne nesmysl, generálka motoru je nesmysl finanční).

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Vyměnil celý motor - sehnali jsme od Oddieho za super cenu, za tu bychom generálku motoru 100% neudělali (vyměnit píst samostatně je podle mne nesmysl, generálka motoru je nesmysl finanční).

A jak to vidíš s Lednicí? Přežila nebo to vzdáváš? Každopádně gratuji k bleskové opravě.:potlesk

Odesláno

Vzhledem k průvanu ve financích to s podzimním srazem fakt nevidím reálně.

Co se týče nového motoru, na trase Kly - Praha (20 km ?) se moc poznat nedá - jen že jede a nehulí. V úterý se chystáme do Chomoutova a zpět, to už bych mohl být chytřejší.

Odesláno

neviem, buď som prehliadol, nikde som to nenašiel napísané vo vlákne, ale je nejaké rozumné vysvetlenie prečo praskol ten piest?

[upravil dne 30/8/10 marko306]

Odesláno

Co mi říkal PPčko, tak doposud žádný HDI motor s takovou vadou neviděl (a to ani chipsnutý). Každopádně to odhaduje z 90% na vadu materiálu, kterou jsem já nijak nemohl ovlivnit.

Jsem rád, že se podařilo motor vyměnit kus za kus - kdysi se mi na legendární MAZDĚ E 2200 při najetých 163 000 km uvolnil pístní čep a firma se tehdy rozhodla motor nechat opravit. Od té doby se auto začalo sypat a baštit olej, polooprava holt není nejlepší řešení (na kompletní G.O. tehdy firma neměla peníze).

Odesláno

Co mi říkal PPčko, tak doposud žádný HDI motor s takovou vadou neviděl (a to ani chipsnutý). Každopádně to odhaduje z 90% na vadu materiálu, kterou jsem já nijak nemohl ovlivnit.

Jsem rád, že se podařilo motor vyměnit kus za kus - kdysi se mi na legendární MAZDĚ E 2200 při najetých 163 000 km uvolnil pístní čep a firma se tehdy rozhodla motor nechat opravit. Od té doby se auto začalo sypat a baštit olej, polooprava holt není nejlepší řešení (na kompletní G.O. tehdy firma neměla peníze).

Jak na to koukám Medvěde, tak můžeme bejt rádi, že jsme tě to toho zvýšení výkonu nepřemluvili. Teď by to bylo zaručeně tím a urval by si nám hlavy :D

Rozvody dostávaj čoud a odejdou dřv, když je blbá řemenice na klice, nebo cokoli se servisním řemenem. Viděl sem přidřené servo, co poslalo rozvody do kopru po necelých 100 000. Je sice hezké , že na HDi rozvody neženou uplně všechno ,ale rázy se do nich stejně přenášejí.

Kontrola rozvodů je taková zvláštní věc. Na řemeni není zpravidla nic vidět (dokud není totálně mrtvej.) Když už je vakl na kladce, že to je poznat, tak je spíš štěstí, že už se to nepotkalo.

Z toho tak nějak plyne, že v případě, že nemáme jasnou představu o tom, co se s motorem za celou dobu životnosti dělo, nebo se nám něco nezdá, je dobré se podívat na rozvody, nicméně výsledek téhle kontroly je špatný vždycky.

Někdo tu zmíňil, že to Vašendovi nedělá moc dobré reference. Hm no a co, na to se tu nikdo nikdy nedíval. Jediné, čeho se dočkáte, je něco ve smyslu. To se může stát každýmu. Stává se to všude. Lidi jsou spokojený, tak co blbnete. Případně jste pitomec a dobře vám tak. Ještě se hodně mluví o tom, kolik, že to maj práce a že to víte..

Jesně, zbytečněj povzdech. Asi tak, jsou i lepší servisy, ale nakonec asi proč ne. Pokud to toho nebudu tahat nic osobního, spokojím se s větou. \"Normální servis, akorát dělá ty naše popelnice a je tu profláknutej.\" Jako vždycky, kdo je nespokojen, má důvod to napsat a opačně to tolik neplatí.

Ať ti to jezdí Medvěde.

Odesláno
Původně zaslal: vector

Jak na to koukám Medvěde, tak můžeme bejt rádi, že jsme tě to toho zvýšení výkonu nepřemluvili. Teď by to bylo zaručeně tím a urval by si nám hlavy :D

Tak to si piš, že kdybyste mně ukecali do chipu, určitě bych tomu dával přímou souvislost. :D :D

Bohužel (bohudík) je můj motor čipsuprostý a tak si můžu jen \"drbat\" hlavu, kde se stala chyba, že mi ten píst rupnul.

[upravil dne 30/8/2010 Medvěd]

Odesláno

Ja jsem viděl takto propálený píst když byl ve 406 HDI powerbox a kluk ze servisu peugeot říkal že ukapaval na píst při plném výkonu vstřik (nerozprašoval naftu)

Odesláno

tak Medvěde hlavně že se našla vada,a celkem za dobrý peníz je opraveno,tak hodně km bez poruch :super jo a na chip kašli,HDíčko není závoďák..... ,sice jde trošku spotřeba dolů,ale zase se namáhají víc jiné součástky které na vyšší výkon nejsou postavené je to tak půl na půl......,někdo doporučuje,někdo ne,je to o názoru na danou věc......

Odesláno

Vzhledem k průvanu ve financích to s podzimním srazem fakt nevidím reálně.

Co se týče nového motoru, na trase Kly - Praha (20 km ?) se moc poznat nedá - jen že jede a nehulí. V úterý se chystáme do Chomoutova a zpět, to už bych mohl být chytřejší.

Tak se zastav - pokecáme.:D

• O 1 rok později...
Odesláno

Koukám, že to je právě rok, co \"skončilo\" toto vlákno. Nedávno mi psal kamoš, že jeho táta má problém s Xantií a právě tento motor - RHZ. Že to z ničeho nic začlo hulit. Byl prasklý píst jako v tomto případě, řešili to výměnou motoru z nějaké bouračky na zadek (levnější řešení než kupovat jakýsi motor na vrakovišti).

PS: doufám, že to Medvědovi i po roce dobře jezdí ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...