Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, chcela by som sa spytat niekoho kto má skúsenosti s viacerými olejmi, ze na Peugeot 407 1,6HDI 80kW r.v.2005 je ktorý olej najlepší, pretože auto sme teraz kúpili a olej je úplne čierny a vraj by mala byť výmena po 30tis kilometroch, no mne sa nezda, ze uz po 6tis km je úplne cierny a udajne by tam mal byť Shell Helix Ultra 5w-40.Dakujem za rady

Odesláno

Olej tam muze zustat.

Ale pri vymene doporucuji TEC2000 na vyplach motoru.

Uzasna vec a na 1,6 HDI to delam u vsech kteri maji nad 100tis najeto..Zanasi se tam saci kos na olejove cerpadlo a to motoru neprospiva.

:papa

http://www.tec2000.eu/Shop/5662_benzin_nafta_cisteni_motoru_aditivum_olej_chladic_klimatizace-pripravek_pro_vnitrni_cisteni_motoru.aspx

[upravil dne 10.8.2010 straki007]

Odesláno

To že je ten olej čierny to nevadí je v poriadku. Ten interval výmeny oleja záleží od toho kde najčastejšie auto používaš, častejším jazdením v mestách alebo na diaľniciach (čiže dlhšie trasy mimo mesta).

20 tis - krátke trasy/mesto

30 tis - dlhé trasy/mimo mesto-diaľnice

Odesláno

já bych to spíš upravil takto:

10 tis - krátke trasy/mesto

20 tis - dlhé trasy/mimo mesto-diaľnice

Ničemu tim neuškodíš a tak tisícovka za olej navíc se určitě vyplatí.

Odesláno

píšeš,že olej je ,vraj\' menený--nevím jak moc tomu věříš, nejlepší je vyměnit oleje a filtry hned po koupi a máš jistotu...

jinak černý olej nic neznamená, je to normální:myslim

Odesláno

Včera jsem měnil olej. Dal jsem dle doporučení výrobce Total Quartz 9000 5W-40. Koupil jsem ho přes internet za 150,- Kč za litr, což si myslím, že je docela slušná cena oproti cca 350,- v Peugeotu. Při té příležitosti jsem také dal nový spodní kryt motoru.

Odesláno

Svýměnou oleje bych nešel nad 15000km.

To je podobný jako když udávaj 240000km na rozvoďák.myslím si že málo kdo jde přes 150000km.Někdy musí zdravej rozum zvítězit nad tabulkama.:super

• O 2 týdny později...
Odesláno

1109Z5 - je toto filter na 1.6 hdi ????????????????????????, všade na nete je zobrazená plastová krabička a v peugote mi predali len filtračnú vložku je to o.k.????

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...