Přejít na obsah

Matuska

Uživatel
  • Počet příspěvků

    427
  • Registrace

Vše od uživatele Matuska

  1. Bylo to opravdu napínavé, protože kontrolovali tlaky ve válcích a jeden byl na nule (nespálený benzín smyl olejový film a válec netěsnil. Pak kontrolovali rozvody, jestli nepřeskočil řemen (přitom ho loni dávali nový). Každý rok touto dobou jezdím do Chorvatska, ale letos mi to nevyšlo. TAKŽE JSEM MĚL KLIKU.
  2. Odpovím si sám, protože po dlouhém bádání (diagnostika NIC neukázala) na to u Pežoutů přišli. Závada byla v rampě zapalování.
  3. Ahoj. Na autě mi začala zlobit řídící jednotka. Začalo to tím, že motor nechtěl do otáček a kuckal. Pak se objevila hláška o nefungujícím ESP. Zastavil jsem, na chvilku jsem vypnul motor. Při rozjezdu se závada projevila zase, přibyla hláška "Porucha FAP" (přitom mám benzín). Motor šel hůř a hůř, až se rozsvítila kontrolka řídící jednotky.Zobrazila se mi i na displeji mezi budíky. Nemáte někdo tušení, co by to mohlo být?
  4. Matuska

    Brzdove kotuce-kvalita

    Ahoj. Kotouče TRW pro aftermarket se vyrábějí ve Frýdlantu. Vyrobeny jsou perfektně (házivost, drsnost povrchu ap.), materiál ale není shodný s kotouči do prvovýroby. Ale to asi platí všeobecně.
  5. Matuska

    Video z youtube o 407

    Aha, pán je svéták a slovenština je málo svétová!
  6. Matuska

    Snímače tlaku snímají....?

    Tak to jsem rád, že jsem ten sprej nepoužil. Díky za indo.
  7. Matuska

    Snímače tlaku snímají....?

    Pokud se tlak měří porovnáním deformace povrchu snímače, nemusí mít lepidlo až takový vliv. Protože neznám princip měření, ptám se na zkušenosti z praxe.
  8. Matuska

    Snímače tlaku snímají....?

    Ahoj. V posledním čísle Světa motorů jsem se dočetl o tom, že píchlé kolo se senzorem se nemá opravovat soupravou na opravy na autě (bombička se stlačeným vzduchem a lepidlem). Dojde prý k zalepení-zničení senzoru. Máte s tím nškdo nějakou zkušenost?
  9. To je služba operátora, aktivuje se SMSkou. Přesné znění SMS je na stránkách operátora.
  10. Já nemám klonovanou kartu, protože T-Mobile za ní chce platit měsíční paušál. V rádiu mám SIM kartu TWIST, kterou 1x ročně dobíjím (Kč 200,-). Když vypnu kapesní mobil, hovory se přesměrují do rádia. Za přesměrování se taky platí (alespoň u T-Mobile), ale protože mám zaměstnanecký tarif, který bych asi neprovolal, tak to mi to vadí jen jako operátorova sprosťárna. Na odchozí hovory zapínám kapesní mobil. Ještě by bylo možné propojit sluchátkový výstup z mobilu přes 3.5 Jack do rádia. Možná by zlobila zpětná vazba.
  11. Matuska

    Snímače tlaku snímají....?

    Věřím tom,u že to v servisu neodpojili pořádně. Ale s varovným pískáním a nápisem STOP se mi jezdit nechce, Mohl bych pak ignorovat jiné vážné a důrazné varování. Mě spíš zaráží, že to trvalo tak dlouho, než přišla hláška o chybějícím snímání tlaku a bylo tam PRESION OK. To ve mě budí dojem, že systém snímání tlaku nebyl v pořádku. Na jaře to budu muset otestovat.
  12. Ahoj. Při přezouvání na zimáky jsem sundal ráfky se snímači tlaku.Čekal jsem nějakou odezvu, ale na displeji byla hláška \"tlak Ok\". Najel jsem asi 60 km a autu to došlo: \"STOP, prázdná věechna kola!\" Za dalšívh cca 30 km si to můj Pežolet rozmyslel a oznámil mi, že nemá od snímačů žádné signály. Stejně při každém startu hlásí \"tlak OK\". Tak jsem zajel do servisu a nechal si snímače odhlásit. Když přivezli auto z dílny, něco si servismani šuškali. Pak mi sdělili, že ta hláška o tlaku OK tam je pořád. Mám ještě těm snímačům věřit?
  13. Matuska

    První vyjížďka s 407

    Ahoj, taky Tě vítám do klubu. ¨Je to tak asi u všech majitelů 407, že si auto oblíbí a jsou ochotni mu odpustit maličkosti, jako např. špatné parkování. Elegance je vždy něčím vykoupená (ženy to dobře znají).
  14. Matuska

    všetko RT4

    Já taky, ale ještě je možnost přepisu přes infra čidlo pod displayem. To by znamenalo že z telefonu nemusím SImku vyndávat a můžu doplnit seznam v RT4. Třeba z telefonu manželky (milenky).
  15. Matuska

    všetko RT4

    Díky za info. Chyba je asi v manuáu, kde se popisují všechny funkce, jako by byly standardní. Jenom co jsem si zablbnul se zrcátky při couvání - ne a ne se nasměrovat na obrubník! Taky mi chyběl návod,jak zamknout všechny dveře, když \"klekne\" baterka. V manuálech pro novější modely to je už lepší, ale jak zkopírovat adresář z mobilu do RT4 se neuvádí ani ve vrtuálním návodu, který jsem si stáhl.
  16. Matuska

    všetko RT4

    Ahoj. Dneska jsem se radil u Pežotů, proč mi nejde hlasová volba na dodatečně namntované RT4. Dozvěděl jsem se, že hlasové ovládání funguje jen u 407 v plné palbě a v mém holátku jít nemůže. Chtěl jsem to používat při telefonování, protože listování v adresáři vede k šilhavosti řidičů čtyřistasedmiček. Mají u Pežotů pravdu, nebo jen machrujou?
  17. To mě zajímá, protože mám ve skříni 2 světla s povlakem špíny zevnitř. Jak jsi to tedy rozdělal? To jsi někam vtlačil špachtli (nebo planžetu)a pak jsi to rezevíral?
  18. Matuska

    Tahokov-upevnenie

    Nechci sundávat nárazník, potřebuju se dostat k lanku na otvírání kapoty u sahary. Už jsem sundal plastové čepy, o kterých se zmiňuješ, dva šrouby shora a gumové dorazy pro haupnu. Ten poslední šroub je nějak nepřístupný, jenom ho poslepu nahmátnu, ale šroubováky jsou moc krátké, Gola sada zase mos robustní.
  19. Matuska

    Tahokov-upevnenie

    ten plast vysrubujes tri srubky z hora, na tom plaste.. potom tie gumene dorazy pre kapotu... vyhnes plast smerom von a odsrubujes znak (jedna srubka) a potom ho vytiahnes (plast) smerom k motoru... za 2 minutky mas hotove... [upravil dne 6/7/11 09:58 dodo407sw] [upravil dne 6/7/11 09:59 dodo407sw] Ahoj. Taky se pokouším sundat ten černý plast - kryt zámku kapoty. Pořád mi nejde sundat tu malou lřížku se lvem. Chápu to správně, že mám po uvolnění šroubů shora ten kryt vyhnout nahoru a směrem od sahary najít šroubovákem poslední šroub? Zatím jsem nenašel ten správný nástroj, kterým bych se tam dostal. Asi si musím něco koupit. Nevíte někdo, jaký TORX tam je? Díky za radu.
  20. Ahoj, potřebuji se dostat k zámku kapoty pod černým plastovým krytem (za lvem na předním nárazníku). Vyšrouboval jsem 2 šrouby TORX a vytlačil 3 plastové čepy. Zatím si nevím rady s pogumovanými dorazy kapoty, Stejně pořád pochybuji, jestli tudy vede cesta, nějak to drží na nárazníku. Poraďte mi, prosím.
  21. Matuska

    všetko RT4

    V Česku se platí za přesměrování, za duplicitní SIM kartu a bůhví za co ještě. Lidi jsou přece od tphp aby je někdo oškubal. Ale je to jak říkáš: je levnější si připlatit u operátora, než platit pokutu a ještě přijít o body. Anebo se vybourat. Když vidím řidiče kamionu, jak drží mobil u ucha a druhou rukou ručkuje po volantu na kruháči, je mi na zvracení.
  22. Matuska

    všetko RT4

    Taky to tak dělám (až na ty provolaný dvě stovky). Jen při cestách na dovolenou (Chorvatsko)dám do RT4 SIM kartu z mobilu, t.j. s paušálem. Za přesměrovaný hovor se platí ještě jednou a T-mobile má v Chorvatsku drahý roaming. Jak to je na Slovensku?
  23. Matuska

    všetko RT4

    Asi to tak je. Řešením asi bude vymazat skro celou SIM kartu (taky používám předplacenou) a postupně vytvořit adresáře v RT4. Ale teď jsem si uvědomil, že to přepínání adresářů není zas tak jednoduché, aby šlo bezpečně dělat za jízdy. A o to mi vlastně šlo - nelistovat v dlouhém seznamu kontaktů, abych nezačal šilhat Zatím volám z RT4 minimálně (200Kč za rok - aby se mi zbytečně nezvětšoval kredit), tak to tak asi zůstane.
  24. Matuska

    všetko RT4

    Taky bych se divil, kdyby to tam nebylo, já to ale ne a ne najít. Proto jsem se ptal, jak se pracuje s adresáři. V manuálu na RT3 je uvedeno, že adresáře jsou rozděleny tak že některý čte ze SIMky a některý ne. Ale já jsem žádná čísla do přístroje neukládal, vše je ze SIMky, ale ať zaktivuju jakýkoliv adresář, je tam všechno. Jen v prvním adresáři jsou navíc adresy pro navigaci. Takže pokud se nic jiného nefiltruje,byly by 4 adresáře k ničemu. [upravil dne 25.7.2012 07:10 od Matuska]
  25. Matuska

    všetko RT4

    Taky si to myslím. ale nenašel jsem příkaz na kopírování ze SIMky do aktivního adresáře. Pokud to není chyba překadu (mám češtinu), nabízí se mi jen kopírování na SIM, ne naopak.
×
×
  • Vytvořit...