cobraxxx406 Odesláno 7. červenec 2010 Odesláno 7. červenec 2010 Zdravím všechny ve spolek. Chtě bych se jen zeptat na váš názor jestli HDI motorům vadí bionafta. Díky moc za vaše názory. Mám Peugeot 406 2,0 HDI 80 Kw Citovat
MilanF1 Odesláno 7. červenec 2010 Odesláno 7. červenec 2010 Vadí První HDI určitě nebyly stavěny na příměsi řepky, možná ty novější ji sežerou lépe. Nicméně na čistou bionaftu opravdu nejezdit. Stejně je nejlepší přidávat pořád aditiva. Citovat
Birkov Odesláno 7. červenec 2010 Odesláno 7. červenec 2010 Vy co píšete že vadí, máte aspoň reálnou zkušenost? Já to míchám 50:50 s normální plus vif a jediné co je poznat je, že to řekl bych lépe startute, spotřeba stejná... Nevim jak by to jelo na cisté bio, ale takhle žádný problém nemám. Ti kdo s tím nemají vlastní zkušenost at pomlčí.. na internetu jsou totiž dva typy uživatelů, ti kteří zkušenost mají a nemají problém a ti kteří kdesi cosi slyšeli, četli atp.. Ano, pár lidí s tím mělo problém, a množství nemělo žádný. Ale to je jako když se někomu porouchá jedna věc na autě a hned je špatná celá série.. Citovat
obaf Odesláno 7. červenec 2010 Odesláno 7. červenec 2010 Mam skusenost, na bio som prisiel po prvu zakrutu. Este ze to nebolo moje auto:D Citovat
cobraxxx406 Odesláno 7. červenec 2010 Autor Odesláno 7. červenec 2010 Původně zaslal: obaf Mam skusenost, na bio som prisiel po prvu zakrutu. Este ze to nebolo moje auto:D Já se ptám jen proto že jsem na ní najezdil cca 5000.- km a odešel mi DRV ventil a proto se ptám jestli to mohlo bejt tou bio naftou.Spotřeba byla stejná a jezdilo to taky dobře. [upravil dne 7/7/10 cobraxxx406] Citovat
Tomáš Odesláno 7. červenec 2010 Odesláno 7. červenec 2010 Bionaftu nebrat! Stačí že jí už do nafty davají Citovat
Birkov Odesláno 7. červenec 2010 Odesláno 7. červenec 2010 DRV ventil odchází zcela přirozeně.... o BIO jsem přečetl mnoho studiji a můj názor je takový, že pokud člověk do staršího motoru nelije 100% není problém. Ten problém nastane proto, že je agresivnější a tak může naleptat nějaké těsnění a uvolnit usazeniny v motoru. Což na druhou stranu také znamená, že při rozumném ředění se motor, vstřiky atp pročistí.... navíc podstatně lépe maže.. dost uživatelů psalo že v zimě díky ní i při tuhých mrazeh v poho startovalo... Citovat
Chepp Odesláno 7. červenec 2010 Odesláno 7. červenec 2010 Bionafta = mrtve DRV = odejde cerpadlo v nadryi = vstrikz na motoru... drv cca 4 ti cerpadlo cca 6tis vstrikz cca 40tis.... stoji ta bionafta za to? Mluvim z osobni zkusenosti na dvou autech... p406 2.0HDi 80kw RHZ a Citroen Xantia 2.0HD u prniho p406 se tankovala nafta 1:1 a xantia natankovala plnou nadrz plnohodnotne boinafty... ani ji nevyjela.... Samozrejmne stary mercedes a stary TD na to prece jezdi tak proc ne muj diesel.... takze asi tak... stejny jak kdyby jste tam lily olej primo z panvicky... Citovat
koblih69 Odesláno 7. červenec 2010 Odesláno 7. červenec 2010 U TDI podávací čerpadlo, u Cdi vstřikovací, nevím proč pokoušet ještě Hdi tím spíš, že tam už je to za moje peníze... Citovat
syrrius Odesláno 8. červenec 2010 Odesláno 8. červenec 2010 at nezakladam nove tema. jde o vas nazor jak se na BIO zatvari muj 1,9D? preci jen jde o starsi motor a mohl by si s tim poradit nemyslite? taky jsem todo procetl habakuk ale na net uz dneska pise kde kdo.... natankovat plnou za 1100 chechtaku se postesti malokdy.s obavou jsem pro to dojel na pumpu vedle me prijel typan s novym Superbem a nalil co se veslo,zaplatil a odjel,tak jdem nalil asi tretinu nadrze cimz doredil obyc naftu odjel taky.ptam se zda to muj \"pry neznicitelny\" moturek spolkne s chuti:myslim:myslim Citovat
rootsky Odesláno 8. červenec 2010 Odesláno 8. červenec 2010 S 1,9D (306) jsem jezdil na bionaftu běžně, v parném létě dokonce z nouze (tenkrát věčný student) párkrát dojel z fesťáků na olej ze supráče. Pro jistotu jsem zkrátil výměnu palivového filtru, bylo potřeba i častěji odvodňovat, nejezdil jsem na ni pro jistotu v zimě, radši jsem její používání přerušil vždy po přezutí vozu (10 st.C. a níž), protože jak se teplota blížila 0 st. C \"hrudkovala\" => bionafta co jsem tenkrát kupoval v traktorce nebyla moc aditovaná, to už dneska ale asi nehrozí, byla do zemědělských strojů. Pro jistotu jsem ji míchal s klasikou, asi 1/3 normální, zbytek bio. Viděl jsem v D na tuning srazu (okolo r. 2000) prezentaci úpravce 1,9D na tehdejší \"čistou\" bionaftu a měla jakýsi předehřev paliva, ale nějak blíže jsem to nezkoumal, jenom vím že uváděli že to funguje i v zimě na jakýkoliv olej ze supráče (ten \"hrudkuje\" už pod 10 st.C.). Jo a auto mi bez poruchy sloužilo 8 let a nájezd jsem měl cca 10tic ročně (co si pamatuji tak 1 spojka a ložiska zadní nápravy, z mladické blbosti - úprava vstřiků pro vyšší výkon -> přetěsnění hlavy, jinak mimo běžnou údržbu ani ťuk. Když jsem ji prodával přijel velmi solventní zájemce a já mu ji skoro nenechal - tušil jsem že takové auto už nikdy mít nebudu. )...Do Xsary HDi 80 kW (Musketier , budiž jí země lehká byla na kšeft a koupil ji \"tuzer\" . Holt na coupe jsem nějak vydělat musel ) mne ani nenapadlo to nalít... Citovat
oddie Odesláno 8. červenec 2010 Odesláno 8. červenec 2010 Problém bionafty není ani tak to, že by byla agresivnější, jako to, že se rozkládá. Takže můžete mít kliku a třeba 10 let jezdit úplně v pohodě, a nebo taky smůlu a oddělat auto jedním natankováním. Zvláště v českých podmínkách a velmi různé kvalitě aditivace, antioxidantů... Sám jsem kdysi na Setu najel s 1,9D přes 50tis km a nebylo třeba dělat vůbec nic, i filtr vydržel skoro celou dobu, dokonce pak motor po bouračce půl roku ležel v garáži i s tou Setou a nic se nestalo - ale také jsem z pár aut vytáhl třeba plovák z nádrže nebo čerpadlo totálně zalepené pryskyřicí, co nejde rozpustit a odstranit snad ničím. Pokud se vám tahle pryskyřice vyloučí v HDI, vyhodíte komplet palivovou soustavu, od podávacího čerpadla až po vstřiky. Citovat
Lukashanak Odesláno 8. červenec 2010 Odesláno 8. červenec 2010 Já jezdím na čisté MERO z Unicornu od jara a zatím po 20000km nemám problém. Ani palivák od loňska se mi neucpal. Když se to zastaví budu mít vlastní praktickou zkušenost a ne jen názory typu vadí od lidí co vůbec neví... Citovat
Radek 306 Odesláno 8. červenec 2010 Odesláno 8. červenec 2010 a na kolik taková nafta vyjde, že se to tolik vyplatí zkoušet? Citovat
syrrius Odesláno 9. červenec 2010 Odesláno 9. červenec 2010 Co jsem to zacal sledovat tak u nas mezi 23,-(nic moc pumpa) az 27,- kc/L(predrazena pumpa) Citovat
brutall Odesláno 9. červenec 2010 Odesláno 9. červenec 2010 V souvislosti s Bionaftou nechápu lidi, kteří si tuní motor (s několika málo úpravami 160kw) a netankují Vervu, ale levnou naftu. [upravil dne 9/7/10 brutall] Citovat
cobraxxx406 Odesláno 9. červenec 2010 Autor Odesláno 9. červenec 2010 Původně zaslal: syrrius206 Co jsem to zacal sledovat tak u nas mezi 23,-(nic moc pumpa) az 27,- kc/L(predrazena pumpa) No pokud se jedná o cenu tak já ji kupuju za 16. od kamaráda co jí tankuje do kamionu. Tankuju to přímo u pumpy a ne z nějakých bandasek. Od té doby co mi odešel DRV vyčistil jsem komplet palivovou soustavu, tak tankuju zatim jen kasickou naftu. Asi už u ní raději zůstanu koukám že názory jsou různé. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.