Přejít na obsah

Lukashanak

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

O uživateli Lukashanak

  • Datum narození 28.4.1985

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    2002

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Třebíč
  • Stát
    Česká republika

Lukashanak's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Lukashanak

    HDi - úpravy motora

    Tomu věřím. Ale buď to dost kouřilo a nebo by zanedlouho odeslo turbo. Taky jsem kdysi zkousel co půůjde jen softem. Čerpadlo stíhalo zvýšení dodávky nafty téměř o 70%... : Jelo to jbrutálně, ale nebylo za mnou vidět. Ty máš možnost chipovat..?? V Třebíči..? Jo. Základní úpravy a odstranění FAPu z řídící jednotky dělám sám a na složitějších věcech jako změny komponent a čidel spolupracuju s borcem z Dánska.
  2. Lukashanak

    HDi - úpravy motora

    Tomu věřím. Ale buď to dost kouřilo a nebo by zanedlouho odeslo turbo. Taky jsem kdysi zkousel co půůjde jen softem. Čerpadlo stíhalo zvýšení dodávky nafty téměř o 70%... : Jelo to jbrutálně, ale nebylo za mnou vidět.
  3. Lukashanak

    HDI a bionafta

    No když ty ani nevíš, že hodnoty u čidel co udává výrobce jsou absolutní tlak... Takže si odečti atmosférický tlak a zjistíš, že čidlo z 2.0 a 2.2HDi ukazuje, ja jsi správně našel do 1,5baru přetlaku. Kdž nevíš ani takovéhle základní věci tak je vidět, že asi opravdu víš o čem mluvíš. A jestli ses zabýval upravami motorů jak sám píšeš a mluvíš tady o špičkách při řízení turba 30% tak nejsi úpravce, ale prase. A nebo o dané problematice opravdu nic nevíš. Já nikomu neříkám, ať lije do HDi bionaftu. Ale nebojím se ji zkusit a když to dopadne špatně tak budu moct napsat:Nelejte to tam, protože vím že to udělá to nebo ono. To že výrobce to zakazuje jsem si přečetl taky, ale proč? Zatím tady psali jen lidé, co si přečetli, že bionafta do hdi ne! Já netvrdím, že nemají pravdu, ale oni sami to neví, jen si to přečetli. Nevěřím tomu, že bionafta něco udělá vstřikovačům. Má výrazně vyšší mazivost než nafta. Což je jedna z nejdůležitějších vlastností pro životnost vstřikovacího systému.
  4. Lukashanak

    HDI a bionafta

    O oblbování jednotky se nepokouším. Všechno se dá řešit úpravou softwaru. Ale s turbem jsem to trošku přetřelil. o něco menší by bylo na normální ježdění vhodnější. Ale i takhle to v nizkých ot. jede líp než seriová 2,2hdi. A větší IC má na reakci turba zanedbatelný vliv.
  5. Lukashanak

    HDI a bionafta

    Čidlo tlaku z 2,2hdi meří do 1,5baru a 038 906 051 C z octy je do 2 baru přetlaku. A čidlo tlaku paliva z 2,2hdi měří do 1550baru a z 1,6HDi 80kW do 1880. Software jednotky je upraven pro tyto čidla, taže i přes diagnostiku jsou vidět skuečné hodnoty.
  6. Lukashanak

    HDi - úpravy motora

    A sportovní vzduchový filtr je do HDi blbost. Zničiš si akorát váhu vzduchu a na výkonu nic nepřidá.
  7. Lukashanak

    HDI a bionafta

    Samozřejmě jednohmota a odstraněný FAP. Větší intercooler (momentálně z T5 myslím). Turbo mám momentálně Garrett GT2556v z BMW 530d a čidlo tlaku vzduchu myslím že z nové Octavie protože standartní nestačilo. Vysokotlaké čerpadlo mám taky z 530d. Stejná velikost jen větší zdvih pístků, takže je schopné větší dodávky. čidlo tlaku paliva z 1,6HDi a na palivu tlačím 1800barů. Ještě mám nachystané špičky na vstřiky z mercedesu C32AMG.
  8. Lukashanak

    HDi - úpravy motora

    Měnit věci jako jsou vstřiky je bez úpravy softwaru blbost. Když uděláš vstřiky půje tam víc nafty pořád, i když to není potřeba. Já jsem mechanik, takže si hraju ve volných chvílích sám. Největší problém je odladit software řídící jednotky. Hodně mi pomohl jeden člověk z dánska a teď dolaďuju sám.
  9. Lukashanak

    HDi - úpravy motora

    Cena záleží jak se podaří sehnat věci. Tak +-50000 za materiál a spousta práce. A hlavně to všechno sladit. Já pořád bojuju s regulací turba ve vyšších otáčkách. Dneska bych zvolil o něco menší turbo nebo si postavil hybrida. Což taky možná ještě udělám. A životnost ti nikdo nezaručí. Prostě uvidíme....
  10. Lukashanak

    HDi - úpravy motora

    Tak jestli Vás zajímají úpravy HDi, tak já už mám něco málo za sebou. Základ větších úprav je odstranení FAPu a dvoujhmotnostního setrvačníku. Jinak kromě toho mám na svém autě větší intercooler (momentálně z T5 myslím, ale srazil jsem za polední měsíc 2 zajíce, takže ho musím vyměnit za něco jiného). Turbo mám momentálně Garrett GT2556v z BMW 530d a čidlo tlaku vzduchu myslím že z nové Octavie protože standartní nestačilo. Vysokotlaké čerpadlo mám taky z 530d. Stejná velikost jen větší zdvih pístků, takže je schopné větší dodávky. čidlo tlaku paliva z 1,6HDi a na palivu tlačím 1800barů. Ještě mám nachystané špičky na vstřiky z mercedesu C32AMG. Po sladění bych se měl dostat na nějakých 230-240koní.
  11. Lukashanak

    HDI a bionafta

    No má to 2 důvody. Válí se mi doma náhradní podávačka a sada vstřikovačů. Jsem mechanik a vsřikovací systémy opravuji, takže vyčištění nebo případnou opravu tolik neřeším. A navíc nevěřím tomu, ža bionafta by měla na vstřikovacím systému něco poškodit. Akorát musím udělat druhou nádrž a předehřev abych na ni mohl jezdit i v zimě. A hlavní důvod je zvědavost. Neznám nikoho kdo by to pořádně vyzkoušel na common railu....
  12. Lukashanak

    HDI a bionafta

    Já jezdím na čisté MERO z Unicornu od jara a zatím po 20000km nemám problém. Ani palivák od loňska se mi neucpal. Když se to zastaví budu mít vlastní praktickou zkušenost a ne jen názory typu vadí od lidí co vůbec neví...
  13. Podle popisu to budou vstřikovače. Okolo 3000ot se vypíná předvstřik a tím klepání utichne...
  14. Lukashanak

    vykuchání FAPu

    Už máš vyzkoušeno o kolik se snížila spotřeba paliva? Nad vyndáním tý blbosti víc než silně uvažuju.. No přesně to nedokážu určit. Jezdím každý týden víceméně stejnou cestu a jeden týden jezdím třeba za 8,5l/100km a další třeba 6,5l/100km. Podle hmotnosti pravé nohy. Ale tak asi kolem 0,5-0,7l/100km.
  15. Lukashanak

    vykuchání FAPu

    Já to mám načipovaný a bez FAPu i katalizátoru taky žádnej kouř nevidím... Podle mě je to takhle ideální. Nádržku na aditiva naplním aditevem od VIFu, které stejně používám a alespoň se tam bude přidávat samo. A třeba ho tam budu chtít někdy z nějakého důvodu vrátit a to není problém. A důvod pro demontáž je. Nižší spotřeba paliva, kapičku výkon a auto je živější. Spíš nevidím důvod ho tam mít...
×
×
  • Vytvořit...