f3Rd@ Odesláno 1. červenec 2010 Odesláno 1. červenec 2010 Ahoj, co si myslite o tomhle pripadne toto ? Bude to mit nejaky realny prinos? Jak bude resene uchyceni? Citovat
BoneDaddy Odesláno 1. červenec 2010 Odesláno 1. červenec 2010 Původně zaslal: f3Rd@ Ahoj, co si myslite o tomhle toto ? Bude to mit nejaky realny prinos? Jak bude resene uchyceni? Na tohle jsem taky již koukal. Zajímá mě to samé. Citovat
Fakir Odesláno 1. červenec 2010 Odesláno 1. červenec 2010 Jezdíte závody rallye, nebo na okruhu? Pokud ne, tak to nemá smysl řešit. Citovat
rootsky Odesláno 1. červenec 2010 Odesláno 1. červenec 2010 Původně zaslal: Fakir Jezdíte závody rallye, nebo na okruhu? Pokud ne, tak to nemá smysl řešit. Přesně, je to stejné jako s rámem (\"klecí\") Ještě se to používá u extrémních přestaveb (myslím ty ameriky s výkonem 500+)...Ještě dopíšu že tyhle rámy určitě dělá někdo v ČR a to za zlomek ceny i s montáží, sám mám od takvého člověka co se zabýval celý život stavbou závodních aut posílené sváry na coupe. Ne že bych to k něčemu potřeboval... [upravil dne 1/7/10 rootsky] Citovat
Fusion Odesláno 1. červenec 2010 Odesláno 1. červenec 2010 Začni silnější stabilizační tyčí, jestli se dá sehnat. Já sem šel z 20mm na 26mm (jestli pamatuju správně) a rozdíl je neuvěřitelnej. Citovat
h4wk3y Odesláno 1. červenec 2010 Odesláno 1. červenec 2010 no musim rict, ze ten kdo tvrdi, ze to je na nic nema pravdu... Mam 406 chvili, ale zas extra pevny auto to neni... Kdyz na to trosku slapnete na nerovnostech, tak se pekne krouti... Ale asi by to slo levneji, no Citovat
BoneDaddy Odesláno 1. červenec 2010 Odesláno 1. červenec 2010 Okruhy nejezdíme ale sem tam nějaká zatáčka na silnici je a tam to není úplně ono. Teda dá se to, ale něco by to i sneslo. Nevím kolik je největší průměr stabilizačních tyčí na 406. čakome: máš recht takže jsi mimo soutěž.... Citovat
lardos Odesláno 1. červenec 2010 Odesláno 1. červenec 2010 a neví někdo,kde se to dá v čr koupit ? Citovat
BoneDaddy Odesláno 1. červenec 2010 Odesláno 1. červenec 2010 U nás asi přímo koupit nikde, ale šikovnej člověk to určitě udělá. Už jej zbývá pouze najít.. Citovat
Fakir Odesláno 1. červenec 2010 Odesláno 1. červenec 2010 BoneDaddy a h4wk3y: to je nesmysl. Pokud nemáte špičkovej sportovní podvozek v polyuretanových silentblocích, vpředu navíc uloženej v unibalech, tak nemáte šanci poznat kroucení kastle. Jestli se to blbě chová v zatáčkách na nerovnostech, tak to může mít hromadu příčin. Začněte rozměrem a typem pneumatik, dále tlak v pneumatikách, stáří a stav pružin a tlumičů, stav ramen, čepů řízení a silentbloků náprav, geometrie přední nápravy, pak hoooooodně dlouho nic a pak teprve se můžeme bavit o tuhosti karoserie. Jinak řečeno, tuhost karoserie je to úplně poslední, co bude negativně ovlivňovat jízdní vlastnosti u sériové 406ky s 80 kW výkonu. Pokud z toho nechcete stavět sportovní auto, tak vás výztuhy kastle opravdu vůbec nemusí zajímat. Citovat
f3Rd@ Odesláno 2. červenec 2010 Autor Odesláno 2. červenec 2010 Urcite souhlasim s tim, ze je potreba prvne vymenit tlumice, pruziny a silentbloky, ale konkretne u 406 mi prijde ze by to tu vystuhu sneslo, at uz teda silnejsi rozpernou tyc mezi predni tlumice, tak nejakou mezi zadni. Pokud znate nekoho kdo je ochoten se s tim drbat a vyrobit to, tak sem s nim, myslim, ze by se selo tech objednavek vic. Ted jeste otazka k materialu, z ceho nejlepe vystuhy vyrobit? Musi to byt pevne a co nejlehci. Ze by dural? Citovat
BoneDaddy Odesláno 2. červenec 2010 Odesláno 2. červenec 2010 Fakire: jasný, pobral jsem to hned na poprvé. Ale kolik lidí říkalo, že rozpěru taky nepoznám, že to je nesmysl. Neposlechl jsem a jsem rád, je to znát. Víš jak, zkusit se má vše. Citovat
rootsky Odesláno 2. červenec 2010 Odesláno 2. červenec 2010 Rozpěra je špatná při DN jinak samá výhoda Kroucení auta nemusí být podle mne subjektivně na závadu...Když jsme měli ještě služební felicie, tak se na to dalo tak zvyknout že s tím člověk počítal...Když přišly první fobie, tak jsem se s tím, že se nekroutí, zezačátku namohl popasovat...Nejsilnější stabilizátor u 406 má coupe 3,0. Nicméně takové úpravy bych nechal na nějaký special, možná nějakému nadšenci na extrem tuning nějaké E36, nebo SX200, 406 bych takhle dnes již netrápil...Ona se 406 všeobecně takto špatně upravuje, je spousta jiných i levnějších aut co mají mnohem větší \"sportovní\" potenciál Citovat
Capy Odesláno 2. červenec 2010 Odesláno 2. červenec 2010 nevim proč je špatná při DN naopak pomáhá přenášet absorbci nárazu na obě strany vozy i při čelním. Když jí koupíš na jednu stranu tak že se ti hne hrnec vyždy se hne i ten druhej protože nosník stáhne přední výztuha. A na druhou stranu když se ten hrnec hne tak jde auto stejně většinou šrotu. Takže já bych viděl jen výhody Citovat
BrankoKK Odesláno 3. červenec 2010 Odesláno 3. červenec 2010 kamo, ja ked tak by som daval len tie stabilizatory - FRONT ANTI ROLL BAR a REAR ANTI ROLL BAR nevies, ci to tam je na kazdu suciastku rovnaka cena? a neviem ci si si vsimol, ze to je vyrobene v malajzii:super Citovat
Benžík Odesláno 3. červenec 2010 Odesláno 3. červenec 2010 Vydrží ten rám pod nápravnicí i retardéry? Nebo se na prvnim zohýbá? A jak je ten rám vysoký? Citovat
Parc Odesláno 5. červenec 2010 Odesláno 5. červenec 2010 406 sa kruti a neskutocne... aspon sedan... - napravy ok... v zatackach rada vynasa - avsak pri rychlostiach ktore su rozhodne vyssie nez zdrave na tu-ktoru situaciu v pripade beznej premavky.., nejde vsak do smyku ci uz pretacaveho alebo nedotacaveho ale rovnomerne ju vynasa... pokial nezazmatkujete s plynom alebo brzdou .. takze s trochou odhadu sa s tym da aj nahanat, kazdopadne nejake velke odstredive sily to auto neznesie... tu by sa mohol vyjadir niekto fundovanejsi ... to podstatne vsak je ze aj na hranici smyku je este stale pekne ukontrolovatelne a nieje problem s nim ist tiahlu zatacku s uz ozyvajucimi sa pneumatikami... ale vsetci svati vas ochranuju v ten okamih dat dolu nohu z plynu alebo nedajboze zacat prudsie brzdit.. okamzite to zacne alebo hrnut predkom alebo pojde von bokom zalezi na povrchu cesty:)... pri horsom povrchu cesty ma tendenciu hrnut predkom... to su moje doterajsie skusenosti, zhrnute a podciarknute na predpisovu jazdu je to auto s luxusnou rezervou, sviznejsiu jazdu tiez znesie ale na okruh by to chcelo nieco ine ale v tom pripade ked uz tak riesit podvozok ako celok... ten co tam je je navrhnuty s ohladom na urcitu uroven pohodlia a myslim ze mu nic nechyba [upravil dne 5.7.10 Parc] Citovat
derek Odesláno 5. červenec 2010 Odesláno 5. červenec 2010 Hele chlapi nevím co tady řešíte.Pokud dáte výztuhu na nápravu,nebo rozpěru která vám ji zpevní,tak se vám stejně žvejknou seriové silentbloky !! Tohle nemá opravdu smysl řešit,a myslím si že určitě sériový silentblok má větší propružení,než nápravnice či uchycení ramen. Radši za ty peníze dejte tvrzené silentbloky a uděláte lépe. Nebudu vám tady říkat co máte dělat a co ne,to je věc každého,ale nevymyšlejte to co už druzí dávno zavrhly a nenechte se zlákat komerečním blafem. Já tohle necpu ani na závodní auto.... a nikdo z mého okruhu lidí co jezdí vrchy to tam nemá.. [upravil dne 5/7/10 derek] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.