jofo Odesláno 20. červen 2010 Odesláno 20. červen 2010 Kurt. Moze to byt pravda lebo tu navigaciu som mal len tyzden. Ale tu mapu vozim aj tak. Napr. vcera ked som cestoval po irsku tak navigacia nastavena vsetko ok az zrazu sa cesta stratila na navigacii a bolo. Chlapci co robili mapu tak nejak zabudli na tu cestu ci co a popritom to nebola nova cesta. Zrazu som nevedel kde a ako. Ak niekto jazdil po irsku po tych super uzkych cestach bez znacenia tak vie o com hovorim. Inac navigaciu vyuzivam naplno a uz skoro bez nej ani do auta neleziem ked idem dalej. Sice mam taku divnu DREIMGO DG120 so softom od IGO, ale facha super. Citovat
Edison Odesláno 22. červen 2010 Odesláno 22. červen 2010 Navi ano. Zásadně s TMC-RDS. Bez je to fakt o ničem. Moluvím o principu, nikoli o reálné funkčnosti (snad se to jednou i u nás zlepší). Jinak to smysl fakt nemá. Nějaký nesmysly, jako jsou TV, nerůznější přehrávače jsou takuy na dvě věci. Vždyť se věnujeme řízení, že. Citovat
koblih69 Odesláno 22. červen 2010 Odesláno 22. červen 2010 No nejvíc mě baví navi v našem firemním 607 - myslím, že orig navigace s těžce zaplacenými aktualizacemi by měla vypadat poněkud jinak než středověké mapy na kterých převládají nezmapovaná místa. Ve velkých městech OK, hlavní silnice OK, ale běda sjet někam mimo. Nevím kde je chyba, osobně pochybuji, že náš dvorní koncesionář Peugeot tam ty mapy vůbec zvládne aktualizovat, ale to ja asi jedno. Tak jako tak je to naprostá tragédie ve srovnání třeba s IGO 8.3 kterou teď používám na Mobilu ( PDA ) . Citovat
Kurt Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 Jasně, romantik si vystačí s mapou. Otázkou je, jestli potřebuje i auto, nebo mu stačí deka. Citovat
trebor Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 deka v autě,a místo gps má vlastní choť a no problemo Citovat
Kurt Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 Doporučuju ještě repelent a očkování proti klíšťové encefalitidě. Citovat
CelticGirl Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 Já jsem dostala tuto: TomTom Go 730 Traffic a jsem maximálně spokojená. Používám jí furt, i když jedu známé trasy. Jednak to má nějaké ty dopravní informace s objížďkami (které však jsou v ČR ještě v plenkách), druhak nějaké IQ routes, kdy se navigace řídí zkušenostmi uživatelů (to vše si lze stáhnout a jednoduše aktualizovat) a tohle se mi vyplatilo hodněkrát, šetří to naftu a hlavně čas. Takže si myslím, že super věc, najde to i nejbližší parkoviště, banky atd.. to na mapách člověk nenajde.. Citovat
enikybeniky Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 Na delší trasy, kde to neznám, ano. Např. Praha nebo jen její průjezd je pro mne bez navi noční můrou. I s ní je to pro mne dobrodružství. Teď budu trošku oponovat Medvědovi, ale když jsem někde, kde to vůbec neznám a navigace řekne odbočit, tak prostě hodlám odbočit, pokud tam zrovna není uzavírka a je to povoleno. A není to o tom, jestli jsem myslící tvor nebo ne. Nemůžu během najetí k odbočování předvídat, že si po nějaký době sám uvědomim, že je to na prd. Hold někdo místní dopravní situaci zná a umí se v ní orientovat a využít jiných možností, někdo je na onom místě prostě prvně. Citovat
Rejty Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 nejlepsi navigace je s pavlem liskou:-d:D Citovat
kobr Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 V dnešní době bez navigace ani ránu, pokud jedu do cizího města, i kdyby to mělo být jen 20 km ode mně. Ukáže jednosměrky, zákazy vjezdu a nemusím hledět na ukazatele směru a dopravní značky. Ukáže přesnou rychlost jízdy, ukáže kdy rychlost překročím, hlídá radary, dovede mě přesně k danému bodu, ať už je to číslo popisné nebo souřadnice GPS. Rozdíl 20m nic neznamená. Ukáže řazení před křižovatkou, řekne kdy mám odbočit, naplánuje trasu podle dne v týdnu a hodin. V sobotu totiž je jiná dopravní situace než v pondělí, to stejné v pondělí ve 12:00 nebo v pondělí ve 20:00. Naplánujete si trasu nejkratší, nebo nejrychlejší, dovede k bankomatu a na další místa, jako oblíbená benzínová pumpa, místo, kde se dá dobře najíst a další a:mrk další........................................................................................ S přijímačem dopravních informací se dozvím stavební místa na cestě a dále a dále a už je toho moc a málo místa na psaní. Citovat
automale Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 po tom co tu citam celkom nad kupou zacinam uvazovat - asi by som ju vyuzil par krat do roka na vylety. cena tak do 200€ max. ale: mam moznost niekde nacitat co vsetko navigacie dokazu aby som tomu trosku porozumel alebo skor co by mi tam nemalo chybat a co jeralne do tej ceny. moc o navi neviem - vlastne nic zatial. Citovat
Kurt Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/AR.asp?ARI=113608 Citovat
Ricky001 Odesláno 24. červen 2010 Odesláno 24. červen 2010 Nejlepší je si navigaci od někoho půjčit - neumět ji pořádně obsluhovat, mít tam neaktuální mapy, slepě jí důvěřovat a jet někam hodně daleko, třeba na dovolenou... :-D Citovat
kobr Odesláno 24. červen 2010 Odesláno 24. červen 2010 Než někam odbočím, je na místě kontrola. Odbočka už na místě nemusí být a je tam stěna, například. Proto pozor, je to jen stroj bez přemýšlení. Pokud neodbočím hned, a jedu dále, navi okamžitě přepočítává trasu a navede na cílové místo z jiného bodu. Takže na cílové místo dojedu tak jako tak. Vždyť se říká: všechny cesty vedou do Říma:D Navigace půjčují proti záloze třeba v alfacomputer Ostrava, Brno. Opravdu, jet do cizího města a nemít u sebe navigaci, byl bych velmi nervózní. Čtvrtletní aktualizace map u TOMTOM bych neviděl jako naprostou chybu a dá se i upgradovat po českém způsobu. Tři tisíce korun za navi s mapou 17 států snad není zase moc [upravil dne 24/6/10 kobr] [upravil dne 24/6/10 kobr] Citovat
kovma Odesláno 24. červen 2010 Odesláno 24. červen 2010 Zdravím, jak tak koukám,je to to samé téma jako benzin x nafta :):):) Někdo raději mapu,někdo raději navi. Citovat
jojo_benco Odesláno 24. červen 2010 Odesláno 24. červen 2010 Este tu nebola spomenuta 3. moznost Pouzivam elektronicku mapu a k tomu mam pripojenu GPS-ku. Na mape mam len jeden bod ktory mi ukazuje kde som a sam si rozhodujem, kam a ako pojdem :-P Vyuzivam to takto ci uz v praci, alebo sukromne takto pouzivam google mapy a aj mi to najviac tak vyhovuje, aj ked mam nahrateho aj Sygica Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 24. červen 2010 Odesláno 24. červen 2010 Ja by som to len zhrnul. Navigace je hlavne o komfortu ... Nikto nehovori, ze na nejake misto nelze dorazit podle mapy, nebo podle toho ze si predem cestu pozreme popripade se zeptame ... Ale ruku na srdce, navigace je komfortnejsi, a za komfort se plati ... To mate to iste jako kdyz jedete napriklad trasu 1000 km... Nekdo ju jede na felicii, na misto urceni prijede, vsetko v pohode .. Druhy jede taky, ale na peugeot 407, na misto prijede tak isto ako ten, co jel na felicii, ale urcite komfortneji ... Navigaci nepouzivam casto, ale sem rad, kdyz nekam jedu, a ze ji mam ... Nemusim pozerat, studovat atd ziadnu mapu, proste zadam adresu, kam chcehm ist, v preferenciach si vyberem, ci chcem ist po dialniciach, ci okrskami, ci chcem najrychlejsiu, ci najekonomickejsiu trasu, popripade v nekterych navigacich je i moznost trasi s co nejvice kulturnimi ci historickymi mapami ... Kdyz chcu jit na pumpu, mozem si pozriet ako daleko je dalsia, ked potrebujem do banky, v navi ju najdem, ked sa chcem najest, tiez mozem pozret kde je aka restika a podobne veci. Upozorni ma kde stavaju radari, kde sou stacionarni a jine uzitecne veci ... Navyse ma realne tacho, napr v mem pripade jedu 130 km/h, ale podle GPS jedu 122 km/h, takze si v klude dle meho tacho mohu pridat zhruba na 140 km/h a stale rychlost neprekrocuju, nebo jen o 1-2 km/h ... Dalsi veci je asistent jizdnych pruhu, tj vite dopredu ktery pruh je odbocovaci, ktery jde rovne, kam sa mate radit ... Vite dopredu jaka zatacka je za tym ci tym kopcem, ci vas ceka rovna cesta nebo sama zatacka ... Taky viem kolik KM zbyva do cila, kolik sem ujel, kolik uz jedu, prumernou rychlost, za kolik pri soucasne rychlosti dorazim do cile, jaky je rychlostni limit na te ci dane ceste (v zahranici se to da odcenit), porpipade vas muze upozornit ze rychlost prekracujete ... Pokud je nedkde nejaka cesta zaterasena, proste prejedete jinym smerem a navi vam trasu prepocita ... Nech si hovori kto chce co chce, s navigaci jit do neznama je urcite komfortnejsi, nez jet s mapou ... Je jen otazka, ci si je clovek ochoten za dany komfort priplatit ... A to je vec, ktorou musi posoudit kazdy sam ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.