Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdarec bratránek má 406 2,2 hdi v kombíku a bylo mu řečno že by byla do auta větší investice tak kolem 35tis. kč tak se mě ptal jestli to má cenu. auto je rok 2002 najeto 154tis.km, polokůže,tepomat,4 okna v el,........investice by byly nový startér,rozvody,egr,turbo prostě go motoru aby to auto vydrželo eště aspon 10 let a ptal se mě jestli to má cenu ty prachy do toho vrazit a nebo auto prodat. Tak se ptám na vaše názory

Odesláno

já bych si ji asi nechal, je to investice na dlouhou dobu, která přijít musel a přijde s každým autem, a u tohodle vý co se kdy jak měnilo, atd atd, já osobně bych to do toho dal...

Odesláno
Původně zaslal: wooody

já bych si ji asi nechal, je to investice na dlouhou dobu, která přijít musel a přijde s každým autem, a u tohodle vý co se kdy jak měnilo, atd atd, já osobně bych to do toho dal...

Taky se přikláním k tomu to názoru.

Odesláno

taky jde o to jestli je to kalkulace novych dilu .. ? nevim kolik stoji novej starter, ale to jsou veci kery bych se nebal koupit od nekoho kdo tu bude rozprodavat nebo po netu..

Odesláno

těžko radit, rozvody samozřejmě nové,starter,turbo,altík atd. se řeší repasí (je to většinou levnější),ale na 10 let dopředu je těžko říct...,pravděpodobně příjde na řadu spojka,vstřiky,obě paliv.čerpadla,atd.,atd.,nepíšu nic o karosařině...,to si bude muset bratranec rozlousknout sám,navíc nepíšeš nic o tom,zda si většinu údržbářských prací umí udělat sám...:myslim

Odesláno
Původně zaslal: dobrmik

nechat.....

:xvulale kdyby se rozprodávalo tak beru polokuži...:D:roker:xvul

[upravil dne 8/5/10 dobrmik]

si ma predbehol :D:D

kazdopadne si myslim ze za tie prachy sa to oplati, ak auto dobre sluzi, resp. ho ma rad ;)

Odesláno

No 35 s poznámkou Turbo, startér no prostě GO motoru mi nějak neštimuje... a představovat si, že dáš 35 a pak už 10 let nic není optimální. Už bylo napsáno, že je tam taky spojka, vstřiky, čerpadlo ... musíš si uvědomit, že za 35 není to co píšeš a opravdová GO a že musíš počítat i s těmito dalšími investicemi...

Odesláno

nadruhou stranu, za 35tis který by pripadne nedal do opravy, a prodal auto ve stavu jakym je ( tezkou soudit ale dle popisu, s k.o. starerem, vymena rozvodu na krku, turbo.. ) se urcite nevyplati.. lepsi auto za tu celkovou castku nekoupi..

leda ze chce presedlat do hodne novejsiho auta pak at o tom uvazuje.. jinak urcite ne..

Odesláno

auto može mět hodnotu nějakých 80 tis kč asi tak pokud do toho vrazí těch 40 řekněme tak za 120 nekoupí takové auto v takovém stavu ne??je to dilema prostě, ale jak bylo řečeno aj kdyby koupil druhé auto tak tam bude zase něco jiného třeba když se pohybujem v ceně kolem 100 tis kč

Odesláno

I když píšu to co píšu tak při předpokladu, že auto chceš ještě pár let provozovat to smysl dává. Na spoustě vrakáčů koupíš ND i se zárukou, takže se to dá při rozumném přístupu servisovat poměrně levně. Když jsem koupil 406 v HDI tka jsem si tady přečetl co všechno se mi posere a málem jsem dostal infark. Reálně se mi ( tuk, ťuk ) nestalo za těch 70 tis ( 2 roky ). nic mimo normální spotřebák takže u mě spokojenost. A teď už vím co je v jakým stavu, jak se k tomu chovat a kde to levně vyřešit.

Odesláno

Ta otázka stojí jinak:

- uzrál už čas na jiné auto?

Má cenu kupovat o generaci jiné auto, 407, 308 nebo jiné podle chuti. To vyžádá investici tak 100 až 200 tisíc. Pokud má toto auto už delší dobu a má \"chuť\" na nové auto, tak ano. Toto auto prodá za zbytkovou hodnotu, tak 50 t.

Anebo nemá tolik peněz, a pak má cenu udržovat toto auto, přinejmenším proto, že ta investice nemusí být najednou a dá se to udělat levněji. Např. startér - jsem si jist, že by stačila repase anebo z vrakáče, do 2 tisíc. Rozvody - na jiném autě by je taky musel udělat \"pro jistotu\". EGR se zaslepí zadarmo. Turbo - co tomu je?

Mám ve firmě taková HDi - některá vydržela 420 t. bez šáhnutí, jiná potřebují nějaké opravy.

Počítej s tím, že ještě může odejít spojka a FAP.

Odesláno

peníze na opravu nemá tak mu asi nezbude než to pomalu dávat do nějakého rozumného stavu a skutečný počet km je určitě víc než je udávaných a fap je odstraněn a k tomu egr já osobně bych to nezaslepoval sice lepší táhne od spodu ale pak zas na konci ztrácí tah a na 2,2 hdi to dělalo bordel

Odesláno

Pokud na opravu nema tak je to blby.. ale to cos psal je uplne nic... na predchazejicich deset let ho cek mnohem vice.... zalezi taky jak s tim jezdi a kolik zajede... aale spojka je cca 120tkm nebo 5let tusim ze... .

Jinak jak psal olda ty opravy nejsou nejhorsi... co je turbu? Ja taky ted resim problem s turbem... sviti mi to u sani... to pujde cely motor ven a nova podlozka a uz bude klid.. ale turbo je jenom hyper rychlo pumpicka... co tomu je?

Kdyby to chtel jako prodavat.... 2.2 hmmm... do toho bych sel... :D

Napis co tomu je...jinak co si napsal zatim neni tak strasna tragedie... nekde sem cetl ze repsas turba je za cca necelych 10tis coz neni tak hrozny... zalezi co tam jeste ma...

Jako pokud do toho auta vrazi to co si psal tak ho jeste ceka hoodne veci pokud na to prijde... a nebo na to neprijde jak psal olda....

Ja sem mnel smulu.. ja delal snad skoro vsechno co jde opravit na hdi.... ael za to musim rict ze sem teed spokojen.... ty polokozene sedacky mi chyby k dokonalosti :D

Odesláno

předchozí majitel na to auto sral a motor je v hrozném stavu tam sopu snad ještě původní rozvody a kladky prej byl měněný jen klínák, hlava musí dolů sou zasrané kanálky a dat už nové zdvihátka ventilů,......jj repas turba je kolem 10tis kč ale vstřiky sou horší najezdí asi tak 15-20tis, km/rok

Odesláno

Mno tak to je potez panbuh.... To je to samy skoro co sem mnel ja... akorat nemnel sem asi zasrane kanalky.. nevim co to je...

Vstriky se daji relativne sehnat.... Jak vi ze jsou v haji posilal je do laboratore... ? ja mam jeden co da se rict funguje a ty tri mam na nahr. dily...

Samoze tak pokud toho ma tolik tak to aby auto bylo ok je potreba vice nez 35tis.. ale aspon tak 50tis.. a potom by mohlo byt jak ze zlata.... ale buh vi co sem tam vsechno se tam jeste objevi.... nepreji mu to ale muze dopadnout jako ja... ze se k tomu prida naftove cerpadlo, spojka, drv.. .a vlastne vsechno mozny.. potom se dostavame do astronomickych vysek nakladu auta...

Najezdi celkem malo 15-20tis... ja najedu dvojnasobek.... a vyplatilo se mi to protoze mne to auto zivy... ale nepotrebovat ho k praci tak to asi hodne zvazim zda to do toho auta vrazet..

Mno jo takovy jsou nejhorsi.. kdyz clovek koupi auto po nekomu kdo ho mnel jenom na jezdeni... potom to mzues rozmazlovat jak chces ale nidky to nebude dost... protoze vsechny preventivni veci jako vymena blbeho palivoveho filtru zasere drv a potom to obserou vstriky.. a tak se to tahne porad a porad.. kdyz tankuje v tescu tak kompletne zasere cerpadlo ktery potom dava malo nafty.. dalsi investice...

Uprimne vim o cem mluvim.. .ted pred dvema tydny jsem debatoval zda to hodit ze skaly nebo opravit, ale opravil sem to protoze me to auto uz stalo balik a mam ho rad.... pritelkyne ho ma rad... je to nas autiiii :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...