Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Taky budu volit VV, nic jinýho tam není, aspoň je chcu zkusit jak se budou potom chovat, rozhodně jsou a budou menší zlo než ty ku..y co tam jsou teď :D

Odesláno

VV možná nebude špatná volba (určitě lepší než oranžáda nebo ruďoši), ale nepřeceňoval bych je. Pro mě je konzistentně jediným favoritem ODS, která ale bude potřebovat VV i TOP 09 k tomu, aby sestavila vládní koalici. Doufám, že tyto tři subjekty budou mít po volbách takovou sílu, aby Pablbek nedostal možnost dalšího zadlužování státu.

Odesláno

Odstraněna citace bezprostředně předcházejícího příspěvku.

Naprosto souhlasím. Jenom pro mě VV nejsou subjekt, ve kterém bych se viděl, vypadá to, že jsou trochu napravo, ale program mi moc nesedí. Silácký kecy od ODS mě už tolik neslovily. Na levo se koukat nebudu, ale popravdě, raději bych dal hlas KSČM než Jirkovi (ostatně za jaký peníze dneska slaví ...).

Nechci nikomu vnocovat svůj názor, ale já tam hodím obálku TOP09 - jejich program se mi líbí, na nic si nehrajou, prostě chtějí šetřit. Podle mě by se mělo ještě víc přitvrdit (ale lepší postupně, než abychom to museli všechno dělat najednou jako v Řecku).

Budou určitě tací, co na mě budou plyvat, že chci podpořit stranu, která nám občanům bude brát peníze (stejně tolik nevezme, vznikne nějaká koalice). Chci ale říci, že studuji Vysokou školu ekonomickou a mám několik předmětů, kde se věnujeme veřejným financím. Jenom pro příklad: Obsluha dluhu nás letos bude stát 76 mld. Kč. To je skoro stejně jako Ministestvo dopravy, Ministerstvo vnitra má \"jen\" 61 mld. Státní dluh je čtvrtá největší kapitola v rozpočtu (co se týče výdajů). Sakra, s tím se něco musí dělat.

Zase nechci tolika strašit, celkový dluh je jenom 40% HDP, Italové mají přes 100%. Nicméně, aby nám někdo půjčil, tak dluh nesmí narůstat geometrickou řadou.

[upravil dne 24.4.2010 Kurt]

Odesláno

Já nechápu ty lidi kteří chtějí volit hajzly,kteří se tam třepou 20 let,rozkradly tuto zem,navalily na ,,nás\" jakési dluhy a samy žijí v haciendách za x melcků ze státního rozpočtu a ne díky svojím schopnostem.Každý boží týden je něco vytunelováno s tichým souhlasem ,,vládnoucích zmetků\"a klidně to odvysílají v telce, protože si jsou jistí svojí beztrestností.Ale v době voleb jakoby se všem vymazal mozek a zase zvolí jedny a ty samé grázly a zase to pokračuje 4 roky dokola a pak nanovo.Všichni zloději do prdele (neděkujeme,ale konečně odejděte) a jedině nová nezkažená krev,nic jiného nepomůže.Takový je můj názor,přece nemůžu volit někoho kdo pro mě nic neudělal a nikdy neudělá a chce jen můj hlas pro svoje teplé místečko na rozkrádačku.

Odesláno

Na ranní procházce Paroubek náhle zakopl a upadl, ukázalo se, že to byla mrtvice a protože podle hesla \"Zdraví není byznys\" neměla blízká nemocnice dostatek personálu a tak zemřel. Záhy stál před nebeskou branou a Svatý Petr ho přivítal:

\"Vítej na Nebesích, ale dříve, než se tu usadíš tak se zdá, že tu máme malý problém. Málokdy tu máme sociální demokraty a tak si nejsme tak úplně jistí, co s nimi.\"

\"To není žádný problém, prostě mě pusťte dál, jsem dobrý křesťan, jsem věřící.\"

\"Já bych tě rád pustil dál, ale mám pokyny přímo od Boha. Říká, že od zavedení nové politiky LEPŠÍ BUDOUCNOST PRO OBYČEJNÉ LIDI

musíš strávit jeden den v Pekle a jeden den v Nebi. A potom si sám vybereš, kde chceš strávit Věčnost.\"

\"Ale já už jsem se rozhodl. Chci do Nebe!\"

\"Lituji, ale taková jsou pravidla\", odpověděl Petr. Odvedl Paroubka výtahu a jeli stále dolů, až do Pekla.

Brána Pekel se otevřela a Paroubek se ocitl na krásné zelené louce. Připadal si tam jako v RáJi. Zelená tráva, slunce svítí, ale není moc horko. Vane mírný vlahý větřík. Všude jsou malé hospody s pivem, párky a ovarem stíněné šumícími stromy. Všude postávají slavní sociální demokraté, sám Willy Brandt ho vítá. Pod kaštanem diskutuje Lenin s Rozou Luxemburgovou. Všichni se volně procházejí, hrají kuželky a fotbálek. K obědu si dávají bifteky, grilované prasátka, šampáňo a plzeň. Sám ďábel přinesl Paroubkovi sklenici oroseného piva a kotletku.

\"Dej si jedno, Jirko!\"

\"Ne, slíbil jsem že už nebudu pít a budu hubnout\", odmítá Paroubek.

\"Tohle je peklo, synku. Tady můžeš jíst a pít co chceš a neuškodí ti to, spíš prospěje.\" Jirka si tedy zavdá a zjistí, že se mu ďábel líbí, že je to fajn chlapík, který umí vyprávět peprné vtipy a provádět ostatním kanadské žertíky. Prostě přesně to, co mají socani rádi. Jako jsou třeba jejich vtípky a sliby protikorupčního balíčku, výplata 2.400 Kč seniorům ze zisků ČEZ, zvýšení mateřské,zvýšení dostupnosti a kvality zdravotní péče zrušením poplatků, prosazení danění a transparentního odměňování ústavních činitelů, zavedení majetkových přiznání pro majetky nad 10 milionů korun tvrdý a důsledný boj s daňovými úniky a slib silného tlaku EU na zrušení daňových rájů.

Všichni si to skvěle užívají a dřív než si to Paroubek uvědomí, je den pryč. Všichni se s ním bouřlivě loučí a mávají mu, když nastupuje do výtahu. Když se dveře výtahu znovu otevřou, je zase u bran Ráje a svatý Petr na něj čeká.

\"Tak a teď je čas na návštěvu Ráje\", a otvírá mu bránu. A dalších 24 hodin je Jirka donucen trávit čas s partou čestných, vychovaných lidí, kteří mají rádi společnost, mluví o jiných věcech, než jídle o penězích a chovají se k sobě slušně a uctivě. Žádné hrubé vtipy nebo kanadské žertíky. Nejsou tam ani žádné hospůdky a i když je jídlo dobré, bifteky a ovárek to není. A všichni jsou chudí. Není tam nikdo, koho by znal. A navíc se k němu nikdo nechová jako k důležité osobě.

\"No tohle, na něco takového mě Fierlinger s Laušmanem nepřipravili. Ani Zeman se Špidlou se o tom nezmiňovali,\" říká si Paroubek.

Den skončil a svatý Petr se vrátil.

\"Tak strávil jsi den v Pekle a den v Nebi. Teď si vyber, kde strávíš Věčnost.\" Ale Jirka dlouho nepřemýšlí a rozhoduje se:

\" Nikdy jsem si nemyslel, že tohle řeknu - víš, Nebe bylo úžasné, a tak - ale já si opravdu myslím, že patřím k přátelům do Pekla.\"

Tak ho Petr odvede k výtahu a on jede stále dolů až do Pekla. Dveře výtahu se otvírají a on se ocitá uprostřed pustiny pokryté odpadky a toxickým odpadem. Vypadá jako poušť, ale je to ještě horší. Asi jako doly pod Krušnými horami. Je vyděšen, když vidí své přátele, oblečené v cárech, jak jsou přikováni k řetězu a sbírají do plastových pytlů odpadky při silnici. Sténají a vzdychají v bolestech, tváře a ruce zčernalé špínou. Ďábel přijde k Paroubkovi a dá mu ruku kolem ramen, ten se otřese a říká:

\"Já tomu nerozumím, byl jsem tu včera, všude sluníčko, travička zelená, pivo teklo proudem. Jen jsme se tak poflakovali a bylo to skvělé. A teď je tady pustina, všude jenom nepořádek a každý vypadá zbědovaně.\"

Ďábel se na něj podívá, mazaně se usměje a řekne, \"Jo holenku, včera to byla volební kampaň, dnes už jsi nás zvolil!!\"

Odesláno

Bara: Je to tak, jsou tam kvůli korytům. Aby se tam dostali nové tváře, to není lehké, máme špatný volební systém. Počínaje státními příspěvky stranám a konče televizními přenosy diskusí - všude jsou zvýhodnováni staré ksichty. Letos mají šanci VV, protože voliči ostatních malých stran (kdu a zelení) hledají náhradu. Tak snad to bude OK.

Nicméně chci dodat něco k platům, na co by měli poslanci brát trojnásobek průměrného platu? Ať berou průměrnou mzdu, to by se ušetřilo peněz.

Celkově je skoro jedno, kdo koho volí, vznikne pak koalice a sliby před volbami jako by nebyly. Pokud by vznikla velká koalice, pak nikdo nic nesplní.

Odesláno

pěknej úvodní obrázek :roker jinak VV nemaj taky žádnou krásnou minulost ... člověk si fakt nevybere... snad se dožijem rozpadu EU... pak zas bude snad aspon na chvili lip.. nez zas lidi upadnou do pasivity..

Odesláno

No nevím, jestli rozpad EU je právě to, čeho bych se chtěl dožít. Naštěstí to není moc reálné a tak jsem docela v klidu

[upravil dne 25/4/2010 Medvěd]

Odesláno

všechno má svý pro a proti, jde o to kdy bude vic minusu nez plusu, zatim mame dost penez z EU, ale ubejvaj nam pravomoce, viz lidi co ridej EU.. jeden s horsi minulosti nez druhej, velky mnozstvi byvalych komunistu atd.. a nevypadaj ze by se zrovna chystali zmenit... tohle by bylo na dlouhy reseni pro a proti... kazdopadne neverim ze EU bude dlouhodobe prinosem... viz zjisteni ze se nakonec nevyplaci zvysovat podil bio slozky v palivech atd...

Odesláno

EU byrokrati sami tu Unii rozloží. To, co se snaží nastolit, je dlouhodobě neudržitelný stav - unifikace všech národů, které jsou daleko rozdílnější, než si úředníci dokáží představit, prostě nemůže dopadnout dobře. Bobtnání Unie za každou cenu ji nakonec roztrhne. Jako projekt společného hospodářského prostoru a místo pro volný pohyb zboží, služeb a obyvatel - což by mohlo docela dobře fungovat - je to dávno zavržené, namísto toho se vymýšlí společná armáda, prezident, zákony,.... ze všeho se navíc odvíjí celá řada výjimek (takže třeba \"prezident\" nemá pravomoci a zákony platí jen někde) čili funkční mechanismy to rozhodně nejsou - to se jen byrokrati tváří, jak dobře to vymysleli.

Ad volby - nevím, koho budu volit. Oproti svým zvyklostem se zde tedy přiznávám, že jsem byl voličem ODS. Jenže: schválení církevních restitucí, neproplácení prvních 3 dnů nemocenské s odvoláním na \"zneužívání\" (tenhle argument musel vymyslet extra blbec) a odchod při hlasování o rozpočtu jsou mi proti srsti tak silně, že jsem se rozhodl je znovu nevolit. A včil koho? Inu, jako obvykle budu vybírat nejmenší zlo - červení, oranžoví, žlutí, zelení, ani modří to nebudou. Moc na výběr už tedy nemám...

Odesláno
Původně zaslal: urdemala

Kdo nevolí, ať pak nenadává. Jediná věc krom brblání je buď kandidovat nebo volit.

plně s tebou souhlasím posledně jsem nevolil tak nemůžu brblat, stejnou chybu už neudělám, volit půjdu ikdyž jsem změnil své preference.

Odesláno

Prvotním záměrem sloučení států /nejdříve BENELUX/ bylo dohnat USA a Japonsko co se týče hospodaření. V Evropě je hodně malých států a různé názory, chtěli to sjednotit, aby Evropa byla nejlepší? Tohle podle mě nemá budocnost, kultury jsou velice odlišné a jak ta honba za ziskem dopadla ... po 80 letech globální krize. EU bych pochopil jako prostor pro volný trh a ne snižování svobod států. Euro jako měna, dobrý nápad, dokud nepřišla krize, tak jsem byl pro. Nicméně oslabení koruny zachránilo řadu podniků u nás (kdybychom měli Euro, dopadlo by to hůř, možná na Slovensku vědí své ... Pamatuji, jak slovenský premier při zavádění společné měny podíval: máme v krizi euro, to je jen dobře... a makroekonomická data spadly více jak v ČR. Podívejme na Řecko, za každou cenu tam to Euro museli mít (podváděli s údaji) a nyní ho musíme zachranovat, protože by společně měna možná i padla. To by byl pěkný průšvih pro západní evropu (i slovenské kolegy) a angláni by se smáli, protože mají Libru.

Kurt: 3 dny nemocenské zdarma, to je kontroverzní. Částečně s tím souhlasím, protože jsou lidi, co v pátek, nebo už ve čtvrtek, jsou marodi a mají prodloužený víkend (samozřejmě v některých zaměstnáních to nejde). Už si nepamatuji ty tabulky, kolik procent denního vyměřovacího základu byly ty první tři dny (možná to bylo 25%) já bych tam dal třeba 10% - alespon něco, ale aby to nebyla dostatečná motivace pro lidi, aby si ten prodloužený víkend udělali. Doplácejí samozřejmě na tom ti, co jsou jednou za uherský rok nemocní, chytne je to ve středu a v pondělí jdou do práce. Těch kontroverzních zákonů je hodně. Poplatky u lékaře, souhlasím se vším až na 30 Kč za každou položku na receptu. 30 Kč za celý repect by bohatě stačilo - i za komoušů se platila koruna za recept, na to už se zapomíná. Když se něco zavádí, tak není předem přesně jasné, jak na to bude společnost reagovat - 30 Kč za položku, to je podle mě hodně špatné.

Zase jsem se rozkecal, pokud to někdo dočetl do konce, tak jsem tím poctěn :)

Odesláno

MilanF1: no jasně, on se pro každé omezení dá najít argument. Zavádíme kamerové systémy pro špiclování všech s výmluvou, že hlídáme grázly, chceme zrušil předplacené karty v mobilech, protože je někteří údajně zneužívají k páchání trestné činnosti, atd.

Já měl v práci kolegyni, která chodila 4 měsíce v roce do práce, protože potom měla nárok na 13. plat. Po 4 měsících náhle onemocněla tak závažně, že se do konce roku nevrátila (chodila se ukázat jen s novou neschopenkou). S tím taky někdo něco udělá, nebo to není zneužívání?

Současný dopad neplacených 3 dnů je ten, že nemocní chodí do práce, kde kolem sebe prskají a kašlou, čímž nakazí další. Nemocnost nám ale utěšeně klesá, protože nikdo normální s hypotékou a ženou na mateřské si tu neschopenku prostě napsat nenechá.

Není přece problém do zákona zakomponovat pojistku ve formě omezení počtu dnů nemocenské kupříkladu v měsíci - cosi ve formě \"Za první 3 dny nemocenské v kalendářním měsíci se přiznává xx% vyměřovacího základu\", nebo něco podobného.

Odesláno

Ano, na všechno jsou argumenty pro a proti, nejlepší je najít kompromis (jde to ale těžko, aby každý byl spokojen). Podle mě není problém napsat návrh, kde se vrátí placené tři dny nemoci, jenom se na tom páni poslanci musí shodnout. To je problém, řešit se bude až po volbách, protože nyní by to nejspíše neprošlo (možná to tam koluje, ale nestihne se to)

Co se týče té kolegyne, tak jak prokázat, že úmyslně byly \"nemocná\" ... když stanovíme strop, tak diskriminujeme dlouhodobě nemocné (co museli na operaci apod.).

Neříkám, že je to dokonalé, to opravdu ne. Ale s něčím souhlasím, s něčím ne. Když se vrátím k zaměstnaneckým benefitům, podle mě není špatné, aby platili DPH z obvyklé ceny, ač třeba u jízdenky by jim DPH dělalo více jak polovinu ceny. Stejně to mají levnější než jiní. Takto to tu dříve fungovalo, než to levice snížila.

Odesláno

O stropech jsem nepsal ani slovo. Jsem zásadně proti omezování dávek dlouhodobě nemocným. Ale dávejme dávky jen těm, kdož je opravdu potřebují.

V případě krátkodobých nemocí osobně vidím kompromis v neproplácení dalších dnů. Řekněme pátý až desátý. Tím zamezíme tomu, že krátkodobě nemocní akutními respiračními (a podobnými) chorobami budou navštěvovat kolektiv, zároveň tím neomezíme dlouhodobě nemocné. Těch 5-10 dnů je často také doba potřebná pro řekněme \"běžné\" operační zákroky a hospitalizaci po nich (apendicitida, různé kýly, apod.) a ztrátu mzdy při pobytu v nemocnici lze poměrně dobře pojistit u různých komerčních pojišťoven. Čili těch opravdu zodpovědných s momentální indispozicí se to nedotkne.

Odesláno

Takt to je dobrý systém, s tím bych souhlasil. Vím, žes o stropu ani nepípl, ale to mě v té souvislosti napadlo. Určitě mít nástroje na to, aby se dávky nezneužívali - hlavně ty sociální, aby je brali je ti, co je opravdu potřebují. Však tu také bylo, že opravdu majetní brali přídavky na děti.

Odesláno

s čímž souvisí ověřování registru vozidel v Litvínově, u žadatelů o dávky, zavedl bych to všade, místo dostazníku, rovnou ověření v PC soc pracovnic.. pro dlouhodobe pobyvani na podpore v nezamestnanosti bych podminil jak je jiz zminovalo ucasti na vypomoci mestu atd.. bylo by toho dost... ale bohuzel se prosadi malokdy neco rozumnyho, ale tuna kravin.... obcas nejaky mesto to veme do vlastnich rukou a pak to nevypada spatne.

Odesláno
Původně zaslal: pasy

.... obcas nejaky mesto to veme do vlastnich rukou a pak to nevypada spatne.

než zakročí nějakej Kocáb a řekne, že město (obec) překročilo své pravomoci .....

Jinak osobně bych byl v rámci EU pro jediný parlament, kterému by byly vlády jednotlivých zemí podřízené. Nevidím jediný rozumný důvod, proč musíme draze za pomoci našich politických \"hlav pomazaných\" vymýšlet už vymyšlené a jinde dobře fungující zákony. Jsem pro jednotné a jednoduché (jednoznačné) zákony v rámci celé EU, kde bychom se nemuseli bát jet do jiného státu a řešit, za co všechno a jakým stylem mě mohou v tom kterém státě postihnout (viz. mediálně hojně propírané kontroly našich řidičů v Bavorsku).

[upravil dne 25/4/2010 Medvěd]

Odesláno

pasy, s tím jen souhlasit, přijet si pro dávky v Superbu, asi je opravdu potřebuje. S tou výpomocí města souhlas, aby tam byly dva sazebníky. Jeden pro ty, co dělat budou a pro ty, co to dělat nechtějí (\"promovaný inženýr\", který byl náhle vyhozen z práce asi lopatu a koštětem chtít nebude - ale tu možnost tu má). Na druhou stranu tu musí být i zpětná vazba od obce (ta je neplatí, ale pracák) zda skutečně dělají a neopírají se jen o lopatu.

Bylo zajímavé i braní sociálních dávek (za neplacení nájmu) přímo po převzetí peněz :). Některým lidem ale unikl ten fakt, že jim nebrali všechno, ale jenom ty dávky \"navíc\" - příspěvek na dopravu a další (ani netuším, co se všechno vyplácí). To nutné k životu jim zůstalo a zároveň splatili (ač nedobrovolně) dluh. Já si prostě nedokážu představit, že bych neplatil nájem, neřeknu, že zapomenu, ale být chronický neplatič ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...