Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Jako když slyším bratrance shodou okolností taky z Hovorčovic :D :aut Je to asi jako s každou jinou činností. Pro někoho je sranda vylézt na skálu a jiný se rozklepe, už když tu výšku vidí ;) 

Odesláno

Typuji 1.4 benzín? a cenu okolo 10 tis?

A za kolik by jsi to chtěl udělat? srovnání otlakování je 2ka, origo těsnění je 1200, ostatní těsnění, gufera, matky, šrouby, spoj na výfuk, výplach motoru, výplach oleje, nový olej, filtry.. to jsi 7k ani nevíš jak.. a 3ku práce za den práce? :) 

Odesláno

No tak v Hovorcovicich a v okolí jsem slyšel jen cenu cca15000. 10 jsem schopný ještě do toho dát ale 15 je podle mě cena auta

Odesláno

A najde se zde někdo kdo to do 10000 dokáže. Praha a okolí. Furt tu čtu jak je to jednoduché tak jsem zvědav.

Odesláno (upraveno)
Před hodinou, ChouLu napsal:

a je to 1.4

No to zatím nevíme.... :roker  To bych vám možná zmršil ceny.... :aut

Upraveno uživatelem Hafity
Odesláno
před 1 hodinou, Fana kovarna napsal:

A najde se zde někdo kdo to do 10000 dokáže. Praha a okolí. Furt tu čtu jak je to jednoduché tak jsem zvědav.

A jakou spojitost má jednoduchost s nízkou cenou? :D Co @Devils-night a @Ferry?

Odesláno

Ferryho ceka tesneni na 1,6 na cabriu :) Tesneni mam origo peugeot - 1070 (po sleve ze znamosti), srouby hlavy, gufera ventilu a vacky, tesneni sani a svodu, vse Elring, taky 1000, jeste nevim, zda budu nechavat srovnavat hlavu, to by bylo asi taky 1-1,5tis, zatim ale nevim, kdy se do toho pustim

Odesláno
před 2 hodinami, Fana kovarna napsal:

Praha a okolí

Aha, takže mršit ceny nebudu.... TU jsem kdysi dělal za 2000,- za práci + matroš.... :roker Ale pořád nevíme co tu kolobrndu pohání....

Odesláno (upraveno)

Podle mého 10 za těsnění pod hlavou není nesení cen. 15 je lešení cen. Za deset mohu vyměnit celej motor. A tu kolobrndu pohání motor 1.8.  Jo a prostor nemám bohužel.

received_860587601167191.jpeg

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno

Co je na tom adekvátního? Náklady na materiál jsou  tak 4000,- . 15000 stojí celé auto.

Odesláno

za 4k opravdu věci na to dohromady nedáš... a ano občas jsou opravy dražší než auto... vidím to dnes a denně, ale tak to prostě je ;) 

Odesláno
před 9 hodinami, Fana kovarna napsal:

Podle mého 10 za těsnění pod hlavou není nesení cen. 15 je lešení cen.

Teda pojmům "nesení cen" a "lešení cen" nerozumím.... Já jsem psal o "mršení cen", to znamená, že bych za určitých podmínek tu výměnu zvládnul levněji.... Za předpokladu, že by to byl motor řady TU.... :roker  Ale jelikož nejsem "z Prahy a okolí" a motor není TU, ale XU, tak se to vylučuje a nebudu "mršit cenu"....

před 4 hodinami, Fana kovarna napsal:

Náklady na materiál jsou  tak 4000,-

A kde máš práci :myslim

Odesláno

Tak jsem si dal tu práci a z katalogu autokelly jsem vytáhnul ceny materiálu sada těsnění pod hlavu 3076,- těsnění víka ventilů 443,- sada šroubů hlavy 1018,- těsnění výfuku748,- sada rozvodu motoru 1157,- olejový filtr 144,- 5l oleje total 9000 1242,- což je bratru nějakých 7828 Kč a to jsem určitě na nějaké díly zapomněl když vezmu že srovnání hlavy a otlakování je cca 2500-3000 ,- tak jsem už teď někde okolo 11 000 ,- práce podle katalogu na výměně hlavy je něco kolem 12 hodin, hlavu musíš odvézt k někomu kdo ji srovná a otlakuje pak ji hotovou přivézt nebo zaplatit někoho kdo ji odveze a přiveze takže pro snadnější počítání  3 hodiny času na dopravu hlavy jsme na nějakých 15 hodinách  výměna oleje 1 hodina výměna rozvodů 3 hodiny takže ať nežeru cca 20 hodin práce pokud vše půjde na první dobrou. Když vezmu že jedna z nejnižších hodinových sazeb za mechanickou práci je cca 350 Kč/hod tak jsme někde 7500-8000 Kč za práci plus 11000 materiál tak jsme plus mínus 19 000 Kč  Ano vím že se dá materiál sehnat levněji a že ten kdo to dělá běžně tak to časově může zvládnout za menší hodiny ale já jsem to nacpal do programu který používám ke kalkulacím oprav a tohle mi vyšlo možná že někdo kdo to dělá běžně tak by se mohl vejít do dvou pracovních směn což by bylo 16 hodin ale rychleji to asi nejde. takže si myslím že cena kterou ti nabízejí není vůbec přemrštěná.  

Odesláno

Ano a to je přesně ono ;) Ona je hlava na jednom motoru a hlava na druhém motoru... :) Já teď třeba dělal hlavu na nové 1.2 a tam díky systematickému způsobu výměny milionu blbostí jsi s těsněním okolo 30 tis jen v dílech :) plus 3 dny práce.

Ta tvoje cena odpovídá těm 15k co má tazatel návrh, protože právě ty díly se oproti AK dají o cca tu 4ku sehnat levněji :) 

Odesláno

Jasně však to píšu že díly by šli sehnat o něco levněji já jsem to počítal z ceny jakou mám já v AK kde ale běžně nenakupuju a převádět to k mému dodavateli se mi nechtělo.  Ale jinak jsem se asi víceméně trefil i s tou časovou dotací nebo ne?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...