Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

jaka je 406 Break s 2.0 benzin motorem??

Recommended Posts

Guest Ludweek
Odesláno

prosim o zkusenosti s timto modelem...hledam toto auto od 2001 vejs...zajima me prevodovka, jaky jsou nedostatky, ceny spotrebaku (brzdy, rozvody, filtry atd.), stupne vybavy, original radio

diky vsem za vecny info

Odesláno

No motor je to takový zlatý střed. Žádný závodní auto, ale když potřebuješ tak se to hne. Spotřebu mám dlouhodobou 8.8 l/100, ale plynu. 2.0 má poměrně nekultivovaný chod, i když z mého pohledu je to docela neznatelné. Pravda, po ranu mi v tom kašle, ale jinak je to tichý vůz se skvělým odhlučněním. Když jedeme někdy firemně delší trasu, tak mě vždy poprosí šeef jestli ybch nevzal auto, protože oproti oktávce je to svezení, kde nevylezeš umlácený :-) Co se týká provozních nákladů resp. dílů, tak si myslím že dnes už jsou a nejdená se o žádný extrém. Samozřejmě s ohledem na třídu vozu a jeho velikost. Díly na 106ku budou asi vždy levnější :-) Za sebe říkám, že se nemáš čeho bát. Pokud 406ku chceš a už jen vybíráš motor, tak bych asi ještě zkusil HDIčka, která jsou goog, ale pokud chceš zůstat u benzínu, tak asi není lepší volba, i když někdo bude zastánce 6válů.

Odesláno

Nemam sice rok 2001 ale prechodovy rok 1999 stejny jako novy model tj 1997ccm a 99kW. No tezko se to popisuje, jede to dobre :) Ale nepocitej s tim ze budes zavodit, na to si kup jine auto. Je to spis na takove pohodlne jezdeni. Kdyz budes Na dalnici jedu styl plavba pri 130 km/h cca 3500 otacek. Na vedlejsich cestach kdyz jen udrzujes rychlost a nechces zrychlovat, tak se da jet po rovine tak na 2000 otacek. Pokud chces ostrejsi jizdu, tak se motor ochotne toci pres 5000 otacek.O vikendu jsem byl s autem lyzovat v alpach a nektere kopce v prusmycich jsem jel na 3ku cca 50km/h a auto nechtelo zrychlovat ani za cenu pedalu na podlaze. V aute jsme byli 3 drobecci 3 x 100kg + vybava na lyzovani v kufru. Auto mam s LPG a i kdyz jsem prepl na benzin, tak to jelo stejne. Auto ma ted 200 000km a netusim o kolik je vykon nizssi oproti novemu motoru. Da se to nejak zmerit na brzde, ma nekdo s timto zkusenosti ? Osobne si myslim, ze nizsi vykon na breaku musi byt docela bida a z auta v kopcich se stane lenochod.

Guest Ludweek
Odesláno

otazka na prevodovku: jaky je pocet rychlosti a jak je zprevodovana :) to jsem se nikde nedocet...asi spatne hledam. Kdyz se tu psalo o tom, ze nema kultivovany chod ale je dobre odhlucnena, znamena to, ze aerodynamicky hluk je potlacen dobre ale motor jde hodne slyset?

2 oddie: co je HPI a jaky je v tom problem?

[upravil dne 9/2/10 Ludweek]

Guest Ludweek
Odesláno

podle Duin soudim ze 130km/h na 3500 otacek je paty posledni stupen :) cekal jsem jich sest

douvlitr nehledam kvuli rychlosti, ale protoze 80kW je podle me na kombi malo...a HDi nechci protoze...nafta :) i kdyz na moje jizdy by se to hodilo.

Odesláno

Jo určite je 80kW na to kombi málo, ale zaseš budou ldii, kteří si ho budou chválit. Já nevím jak to bylo s 6ti kvaltama, ale já mám 5ti kvalt. Myslím, že odstupnňování převodovky je naprosto běžné. Pro běžnou jízdu není třeba vytáčet, ale když chceš jde pěkně do otáček. Nekultovovanej chod jsme myslel zejména po zimním startu, než se zahřeje motor, jinak odhlučnění i tohoto motoru je na dobré úrovni. A to i motoru, ale zejména podvozku, což není v ČR k zahození :-). Na pětku jezdím 90km/h při cca. 2250 ot/min. 130 pak při 3500 ot./min.

Odesláno

Bohužel 406 má jen 5rychlostí :(

motory HPI jsou spíš v C5 (ale i tam se jim radí vyhnout)- osobní zkušenost nemám.

Já jsem chtěl původně 3litr V6 ale po absolutním nezdaru tady něco takového ve slušném stavu sehnat jsem vzal 2.2i a dobrý.

Odesláno
Původně zaslal: Ludweek

podle Duin soudim ze 130km/h na 3500 otacek je paty posledni stupen :) cekal jsem jich sest

No to jsi optimista. :) U deset let starýho dvoulitrovýho benzínu by mě šestka překvapila víc, než kdyby to byl 4kvalt. :)

[upravil dne 9/2/10 kupák]

[upravil dne 9/2/10 kupák]

Guest Ludweek
Odesláno

jak je to s brzdama. vsude ctu ze jsou dost slabe? a jaky rozmer kol mate zapsany v TP?

Odesláno

HPI je motor s primym vstrimem benzinu, takova raritka, delal se jen 4 nebo 5 let a pak se od nej upustilo, cokoliv se na tom posere, je problem a drahej

kdysi jsem po tom taky patral

Slaby brzdy jsou na 1,8 16V, kde jsou kotouce jen 260mm, na 2,0 uz jsou 283 a ty brzdi vyrazne lepe, maji teda treba oproti Berlingu, kde se staci na pedal krive podivat a jses nalepenej na prednim skle pomalejsi nastup, ale kdyz se na to dupne tak se kousnou taky dobre, vyhovuje mi to mozna vic, nez kdyby braly fest hned na zacatku, tim pozvolnejsim nastupem se lip davkuje brzdna sila

[upravil dne 11/2/10 Ferry]

Odesláno

Brzdy: no píšou to, ale platí to hlavně pro 1.8 které mají stejnou váhu ale pření brzdy o průměru 260mm. 2.0 má již 280mm a je to znát. Sice to nebzdí nijak extrémně ale pro normálního člověka to stačí. :)

Já osobně jsem přehodil na své 1.8 ty 260mm za 280mm a je to super a pro mě dostačující. ;)

Kola mám v TP napsané 205/55 R16. Jsou ale dopsané při přepisu.:)

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Já nevím, ale mám sedana 1,8 rv 96 na poklidné ježdění a po dálnici s tím jezdím 160 km/h celkem běžně. Jinak klasické popojíždění 60-100 km/h a na nedostatek výkonu si nestěžuju. Je fakt že nejezdím vůbec dravě. Co se týká brzd, tak to při hrubším sešlápnutí blokuje kola, tak nevím jak by to mělo víc brzdit. MOžná spíš se ty kotouče rychle kroutí. 2 litr na tom bude ve všech stranách ještě lépe, takže bych se toho vůbec nebál. Akorát spotřeba bude po městě možná nepatrně větší.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...