Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Pe.Tře, protože toto fórum a tento klub není jen váš, doufám, že všechny úpravy projdou nejprve veřejnou diskusí.

Neprojdou. Moc demokracie škodí a nefunguje konstruktivně. Až budou pravidla pro Inzerci zveřejněna, můžete o nich ale klidně veřejně diskutovat. ;)

Odesláno

Pe.Tře, protože toto fórum a tento klub není jen váš, doufám, že všechny úpravy projdou nejprve veřejnou diskusí.

nemám s tím jedinej problem , ale připomen mi kdy se tu veřejně o něčem diskutovalo :D

ti pomužu : naposled se tu odhlasovavala nova forma stanov jeste za minuleho vedeni .

navic ty zmeny nejsou takoveho razu ze by klubu ublizila ale naopak , Karle ne zpoplatnovat urcite nic nebudeme .

[upravil dne 5/2/10 Pe.Tr]

Odesláno

Můj názor je takový, že vedení zvolené v řádných volbách MUSÍ mít i nějaké rozhodovací pravomoci spojené samozřejmě s plnou zodpovědností za svá rozhodnutí a ZROVNA KVŮLI NOVÉMU DEFINOVÁNÍ PODMÍNEK PRO INZERENTY bych řádnou schůzi asi nesvolával (kór v kontextu momentálního všeobecného zájmu členů o chod klubu).

Odesláno

jo to mi Medved připomněl , dnes budeš mit Peto problem sehnat tech 5% z řadnych členu , bo na to všichni prdí , viz volby nebo hlAsovani o srazech .

Odesláno

Všechno má svůj smysl. Bylo by možná vhodné rozpoutat debatu ze které by vzešel výsledek na téma, které stávající vedení evidentně dost trápí. Jsou tady mezi námi bohužel lidé, kteří takovou debatu nepřipustí a radši člověka s jiným názorem označí za dementa, duševně chorého jedince, nebo ho počastují jiným přídomkem.

Dokonce myslím, že kdyby zde někdo prezentoval diametrálně odlišný názor od ostatních, mohlo by to vyústit v jeho BAN. Demokracie v praxi. :)

Odesláno

Nepomohlo by k řešení těchto problémů víc moderátorů?

Osobně jsem téma \"počasí\", \"kaufland\" otevřel a hned zase zavřel. Podobné témata pro mě mají nulovou hodnotu. Rady při výběru čehokoliv co není s autem spojené mi taky přijdou mimo - raději si na netu vyhledám info a fora na dannou věc zaměřené.

To Pe.Tr: Jsem řádný člen, ale na srazy nejezdím tudíž o nich nehlasuji ani se nevyjadřuji. Takových je možná víc.

Odesláno

Ve stanovách klubu se v článku VI. Práva a povinnosti členů sdružení pod písmenem b) píše:

8 aktivně se účastnit dění v rámci sdružení, případně se podílet na dění s ním souvisejícím

Nikde jsem se ve stanovách nedočetl, že by výkonný výbor mohl tak významně zasahovat do chodu fóra. A to ani s podporou několika nečlenů výboru (tím myslím moderátory a adminy).

Takže jako řádný člen se odvolávám na své právo, uvedené v citovaném bodu 8, a rád bych se vyjádřil k plánovaným změnám na fóru.

EDIT: vyjádřením myslím to, že až bude návrh sesumírovaný v písemné podobě, zveřejní se a nechá se proprat členy. Je jasné, že ty, které to omezí se budou bránit, ale většina k tomu snad přistoupí rozumně.

[upravil dne 5.2.2010 Peta]

Odesláno

dzaveli ok to beru ale pomer 400 radnych clenu a ...

hlasovani o srazu bud melnik nebo BUtov celkem 34 hlasu

hlasovani o zmene stavon 121 hlasu

pocet hlasu ve volbach 2008 64lidí hlasovalo

Odesláno

Hlasování o srazu bych nepočítal, hlasovali snad jen ti, kteří chtěli jet. Ostatní je velmi smutné, i když:

Řádné členství vzniká z velké části kvůli slevám (já mezi ně nepatřím, slevy nevyužívám). Proto je asi \"řádným\" jedno, co se děje okolo klubu, pokud je to nějak výrazně neomezí.

Odesláno

Mezi významné změny určitě patří to, co má vliv na zveřejňování příspěvků členů (a dokonce i komerčních). Z Tvého náznaku jsem pochopil, že to u inzerce hrozí. Ale určitě by to nebylo to, že se v inzerci smažou témata, která dva roky nežijí.

Odesláno
Původně zaslal: Fr3sh

Furt cekam jen co napise moderator ktery to zamknul(o viru) a napsal mi at nebrecim v rohu...

Možná se tomu někteří budou divit, ale i moderátoři jsou lidi, kteří vedou osobní život a nesedí pouze u fóra :)

Dál než k tomuhle příspěvku jsem zatím nedočetl, až to všechno přečtu (což bude počítám tak někdy příští týden), tak se třeba ještě vyjádřím k něčemu z toho, co tu padlo dál...

Odesláno

Uff, tady se toho ale napsalo...

Asi tu celkem padlo už všechno, co bych napsal hned na začátku já, kdybych měl šanci. O tom, že názor moderátora je a bude vždycky subjektivní, že se zásahy moderátora povětšinou někomu líbit nebudou, že pravidla nikdy neobsáhnou všechno, atd...

Veřejně se omlouvám za uzamčení tématu s informací o viru na novinkách. Z reakcí je vidět, že tohle už bylo asi opravdu \"za hranou\", příště si dám větší pozor.

Problém je možná ten, že se to takhle vyhrotilo a jsou tady teď vidět zcela zbytečný emoce. Nevybavuju si poslední dobou ani jeden případ, kdy by se konkrétně oproti mému moderátorskému zásahu někdo ohradil. To já mám pak pocit, že se úlohy moderátora zhošťuju dobře a že proti mé práci nemá nikdo výhrad :) Tak kurňa když se vám něco nelíbí, tak mi napište soukromku a můžem se o tom pobavit. Já si myslím, že snad každej, kdo se o tohle v minulosti pokusil, dostal odpověď a vysvětlení mého postoje.

Toť z mé strany zatím asi vše. Má-li vůči mé osobě někdo nějaké konkrétní výtky, sem s nimi. Nicméně teď jdu spát a zítra dopoledne se nejspíš k fóru taky nedostanu, tak se prosím nedivte, pokud nebudu reagovat obratem :)

Odesláno

nedivím se,že to Pe.Tr zamkl, většinou to jsou pi.oviny,co řeší 3-4 lidi, to můžete řešit SZ nebo četem--to je můj názor :roker

[upravil dne 5/2/10 ozzy56]

Odesláno

1. Co sa tyka inzeratov, tak naozaj premazanie funguje. Naposledy sem o to zadal, do par hodin bylo promazano :) Staci dat na prvni prispevek HLASIT, napsat co treba od moderatoru, a oni se o to postaraji ke spokojenosti, a nemusite oslovovat konkretne jednoho :) Myslim, ze kazdy kto ma s timto porblem, moze napisat :)

2. Co sa tyka inzercie, myslim ze jedobre, ze se do toho kecat muze, je to jen muj hloupi nazor. Je to totiz forum, a ne SBAZAR a podobne... Kdo chce treba inzerci bez komentu, muze tak ucinit nekde na netu, kde mu do toho nikdo kecat nebude ...

3. Proti moderatorum tiez nic nemam, zatial je vsetko OK... Mirasovy by som len vytkol poznamku aby nekdo nebrecel v rohu. To mi vyzni naozaj trocha arogantne, a myslim ze nevhodne... Inak temu sem naznal, tak kecat nemuzu ...

Co se tyka tem o pocasi, chodi sem X tisic lidi, takze nekemu se treba bude pacit, nekemu ne, je to uplne logicke...

4. Tiez sa mi nepaci tema, kde je na X stran rozhovor o 2,3,4 clenech ... To je pak tema jedine pro nich, a fakt patri nekam jinam, jak na toto forum... Pokud je tema v pokecu, vetsinou tam kecaju 10 tky lidi, a je to uz o necem jinem :)

Odesláno

Mezi významné změny určitě patří to, co má vliv na zveřejňování příspěvků členů (a dokonce i komerčních). Z Tvého náznaku jsem pochopil, že to u inzerce hrozí. Ale určitě by to nebylo to, že se v inzerci smažou témata, která dva roky nežijí.

Ve stanovach je jasne uvedeno, ze mezi zasedanimi clenskych schuzi ridi cinnost sdruzeni vykonny vybor.

A protoze forum a jeho sprava celkem jasne patri mezi cinnost sdruzeni, je to logicky zodpovednost vedeni - zajistovat provoz stranek, jejich rozumnou prehlednost atd.

Proto stanoveni pravidel a jejich uvedeni v platnost vidim jako jasnou zodpovednost vedeni, a nemam problem po zverejneni novych pravidel tato obhajit pred cleny sdruzeni, pripadne clenskou schuzi.

Tim neni radnym clenum nijak upreno pravo na aktivni podileni se na cinnosti klubu, pravo projevit nesouhlasny nazor, a pokud se mu nepodari presvedcit vedeni o sve pravde, tak ani pravo sehnat dostatecnou podporu ostatnich a rozhodnuti vedeni zmenit.

Podle stanov tak mezi zasedanimi clenskych schuzi ma vedeni pravo delat vse, co nevyzaduje souhlas clenske schuze. Pokud myslis, ze vedeni toto pravo nema, zrejme by bylo vhodne presunout veskere veci probirane na schuzich vedeni do pokecu k verejne diskusi, protoze napr. rozhodnuti o presunu serveru, pripadne jmenovani moderatoru povazuji za mnohem zasadnejsi pro chod klubu, nez zmenu pravidel v inzerci.

Mas ale pravdu v tom, ze lepe definovat zodpovednost za provoz fora bude vhodnym bodem pro pripravovanou upravu stanov, ktera by mela probehnout v zaveru volebniho obdobi soucasneho vedeni.

[upravil dne 5.2.10 Vvitty]

Odesláno

Na chování moderátorů si nemůžu stěžovat ( zatím;) ), i když nám zamčeli téma \"šperk na krk\" na němž jsem se čtvrtinově podílel ( mám teď asi o 650 příspěvků míň:D ) a docela se divím že nás tak dlouho nechali klábosit vyloženě o pi...:D

Moderování není rozhodně jednoduchý, musí udržovat fórum přehledný a přitom nikoho zbytečně nenasírat;)

I když je moderátorů asi 6-7 tak stejně tady vidím \"pracovat\" jen 3: Radka,Ferryho a MiraseCC, nemluvím teď o vedení P-C, jen o moderátorech.

Podle mýho je tady hromada témat který by se mohli buď zrušit a nebo aspoň po čase postupně mazat starý, neaktuální příspěvky, ale chápu že je to zase práce navíc a zabere to spoustu času, takže se holt musí rozhodovat co tady nechat a co zamykat.

A práce moderátorů hlavně nespočívá jen v \"zamykání nevhodných témat\" ale hlavně pomáhat nováčkům kteří tady dělají zbytečný chyby a čistí tak fórum aby bylo přehlednější.

Nechci aby to vyznělo že se jich zastávám, to ani náhodou, jen jsem s nimi zatím neměl žádný problémy a tudíž jejich práci schvaluji:potlesk

Odesláno

Moderatoru neni 7, moderatori jsou 4, zbytek tvori clenove vedeni, kteri maji moderatorska prava spise z historickych duvodu z doby pred jmenovanim tech skutecne aktivnich moderatoru. A pak tu jsou jeste supermoderatori, kteri u kategorii nejsou videt.

Prace moderatoru nemusi byt vzdy videt, naopak mnoho zasahu je z kategorie tech neviditelnych - napriklad smazani prispevku porusujicich pravidla, kde se o tom dozvi pouze autor, nebo presun do vhodne kategorie (opet je informovan pouze autor). Proto je vhodne moderatory hodnotit spise podle toho, jak prehledne je forum a zda se deji nejake velke excesy, nez kolik moderatorskych zasahu je \"viditelne podepsano\".

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...