Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ja bych to za studena odpustil spodem zatkou, hadickou se to spatne odsava, diky viskozite oleje je vcelku potreba silny podtlak

Odesláno

chlapi kámoš byl v servisu na praxi jak se učil automechanikem a dovezli tam na odtahove šáde 120 aj s majitelem nějakým dědou a že mu nechce nastartovat auto toš zkontrolovaly kabely,svíčky,baterka dobrá a pak mrkly na ojel o děda si měnil ojel a dolél ho až po plnicí hrdlo na krytě ventilů:D toš vidíte co se všecko može stat:roker

Odesláno
Původně zaslal: HonzaZ

To je docela zajímavé. Ještě jsem se s tím nesetkal. Čím přibývá?

No údajně pronikáním sazí a jinýho bordelu kolem pístních kroužků... nevím, v nafťácích se moc nevyznám, třeba je to blbost.

Odesláno

Keby u dieselu nieco prepustalo, skor by zral olej, nie?

Najst si 3cm nad risku, to moze byt odhadol 1 liter oleja +/-, to je dost, ak to bola praca na blocek, normalne by som mu to dal prerobit, nech vypusti olej a na svoje naklady naleje novy a hlavne spravne mnozstvo...

Odesláno

No ono to bylo po známosti, u známého známeho který má celý barel a že mi ho vymění. jinak se menilo na benzínu 1.1 206.

Tak jsem se dal do vypouštění a nachystal si nádobku na litr, povolil sikovkama šroub ručne šrouboval až začal pomalu téct, pak sem se pohl rukou a šroub mi vypadl do jámy ve které jsem to u souseeda dělal, olej tekl jak zběsilý já šátral po šroubu, prostě hnus kelišová. Proud jsem zastavil, změřil hladinu a je na rysce max. UF a doteď jsem to vytíral a dával do pořádku. Nemá tam topení tak tam byla kosa jak venku a skřehlé prasty.:mad: no tak trochu jelito :-), ekologická katastrofa, vytekl asi litr. Příště musím prověřovat i známé :roker

[upravil dne 7.1.2010 mmmb]

Odesláno
Původně zaslal: mmmb

No ono to bylo po známosti, u známého známeho který má celý barel a že mi ho vymění. jinak se menilo na benzínu 1.1 206.

Tak jsem se dal do vypouštění a nachystal si nádobku na litr, povolil sikovkama šroub ručne šrouboval až začal pomalu téct, pak sem se pohl rukou a šroub mi vypadl do jámy ve které jsem to u souseeda dělal, olej tekl jak zběsilý já šátral po šroubu, prostě hnus kelišová. Proud jsem zastavil, změřil hladinu a je na rysce max. UF a doteď jsem to vytíral a dával do pořádku. Nemá tam topení tak tam byla kosa jak venku a skřehlé prasty.:mad: no tak trochu jelito :-), ekologická katastrofa, vytekl asi litr. Příště musím prověřovat i známé :roker

[upravil dne 7.1.2010 mmmb]

Proč jsem psal, abysis sehnal pumpičku a vycucl to přes trubku měrky, co myslíš? :D Píšu ze zkušenosti, protože jsem chtěl taky jednou odpustit jen část oleje a dopadl jsem úplně stejně. Neteče, neteče, neteče, furt neteče a hop, šroub v kýbli a teče jak sviň... :D

Odesláno

Ja som to robil striekačkou, ako som písal hore, z rovnakého dôvodu. Pumpička je zbytočná investícia, jedine že by si chcel pána technika navštevovať aj naďalej.:)

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Ja som to robil striekačkou, ako som písal hore, z rovnakého dôvodu. Pumpička je zbytočná investícia, jedine že by si chcel pána technika navštevovať aj naďalej.:)

Naopak, umožní to měnit si olej svépomocí i lidem, kteří nechtějí (nemůžou, neumějí, nejsou vybaveni - nehodící se škrtněte) zvedat auto a lézt pod něj, tam operovat s horkým vypoušťákem a od všeho se neskutečně zasvinit. :) Takhle koupí jen filtr a olej, zahřeje motor, vyndá měrku, vyčerpá olej do připravené nádoby, vymění filtr (což je celkem snadné) a nalije nový olej. Může to dělat kdokoliv i na parkovišti před barákem. :)

Odesláno

Co se týče \"přibývání\" oleje, tak to se týká aut, co se nimi jezdí jen krátké couračky zastudena. Nevím, proč by se to mělo týkat dieselů, setkal jsem se s tím hlavně u benzínů. Zastudena se prostě benzín ze směsi sráží na chladných stěnách válce, a v malém množství proniká do olejové náplně. Pokud se jezdí delší trasy, tak se z oleje po ohřátí zase vypaří, ale když někdo auto používá jen na pár km, kdy se ohřát nestihne, s uvedeným jevem se asi setkal. Že tím ten olej ztrácí na mazacích schopnostech asi není třeba dodávat...

Odesláno

když bude měnit olej v motoru normální myslící člověk,nemůže k přelití vůbec dojít :myslim,ještě že si to dělám sám,taky nevím jak bych reagoval v servisu na přelití o tři centimetry,ale zuřil bych určitě, je to jako by gumy nafoukal na 5 Atm:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...