Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Využili byste kontrolu uzamčení auta přes tydlifon?

Recommended Posts

Odesláno

Dnes jsem ráno sledoval Autosalon na Primě, kde mimo jiné testovali i BMW X1. Docela mě zarazilo, když redaktor popisoval, že se u tohoto modelu dá zkontrolovat, zda jsme auto zamkli nebo ne sdělením nějakého kódu oprátorce na telefonní lince. Marně přemýšlím, zda bych někdy něco takového využil (předpokládám, že to bude příplatková výbava a že ani volání nebude \"zadara\") a co vede firmu jako BMW k tomu, aby svým konstruktérům platila za vymýšlení takové pi*oviny. Pokud si nejsem jistej, zda jsem auto zamkl nebo ne, těch pár kroků snad ještě nikoho nezabilo.

Odesláno

Taky sem na to koukal,a řikal sem si,co to zase vymysleli,stane se ,že si to člověk neuvědomí,už se mi taky stalo,a myslim,že nejsem sám,až doma sem přemahal mozek,jestlo jo,nebo ne,tak sem se sebral a došel radši znova k autu:roll:)

pár kroků mě nezabije a mám jistotu hned

[upravil dne 12.12.2009 vendi.stejskal]

Odesláno

na to neni potreba mit ani BMW ani to zjistovat nekde pres tydlifon, na to staci alarm s pagerem, naprosta spokojenost ;):D

Odesláno

Nevim medved, proc se nad tym tak pozastavujes.

Tuhle funkci ma kazdej schopnej GSM alarm ktorej se na trhu predava...

Jednak ho muzes na dalku treba smskou odemknout, treba zamknout, a podobne.

Kdyz sem delal IT technika, tak kdyz byl sef na lyzovacke, sem mu volal, bo sme potrebovali nejake naradi, a on ho mal naposled. Mal ho ve svem aute, vybavenem GSM alarmem. To nam s RAKOUSKA odemknul SMS kou, pak zese zamknul :)

Treba s toho rakouska, si mohl overit ci je auto zamknute, a ci se ani o meter nepohlo :P

Verim, ze BMW tamto nevymyslelo, len uz zavadza bezne technologie.

A ma to dalsich X funkcii ... Len to i neco stoji ...

Odesláno

....kravina.... s veľkou cenou v príplatkovej výbave.

Lubk0, to je niečo iné. Hovoríš o praktickej veci. (jeden čas som také zariadenie pomáhal vyvíjať a dlhodobo testoval) Tu sa jedná o ten telefonát operátorke.

[upravil dne 13/12/09 pastorek]

Odesláno

Lubk0 - nerouzumíme si. Že fungují alarmy a pagery, kde si můžeš sám zkontrolovat, zda máš auto zamčené či ne, samozřejmě vím (o MAGICARU jsem i nějaký čas přemýšlel).

Zde se jedná o to - aspoň jak jsem to já pochopil - že zavoláš do nějakého CALL centra, kde nějaká prsatá blondýnka v centrálním počítači po sdělení kódu zjistí, zda máš auto zamčené nebo ne.

Dotaz zní:

Bude to rychlejší než si dojít k autu?

Kdo a z čeho tu kočku bude platit?

Prostě mi to celé přijde jako chujovina a já bych si to do auta jako příplatkovou výbavu fakt nedal.

Odesláno

Treba duchodci co nevedia, napisat SMS ku :) By ste se divili kolik dedku vidim jazdit v takych autakoch :)

Tipuju, ze se to vyuzivat skoro vubec nebude, ale typuju, ze zadne nove call centrum se kvuli temu zakladat nebude, tak jak je nekdo na peugeot asistance, tak je nekdo i u BMW na nejakom existujucom call centre, a ty budu vybavovat aj tieto veci...

Tym padom to BMW nebude stat z hladiska personalnych nakladov ani korunu, a mozu si dopisat dalsii puntik do vybavy, hoc nezmyselny, ktory konkurencia nema :)

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Zde se jedná o to - aspoň jak jsem to já pochopil - že zavoláš do nějakého CALL centra, kde nějaká prsatá blondýnka v centrálním počítači po sdělení kódu zjistí, zda máš auto zamčené nebo ne.

Dotaz zní:

Bude to rychlejší než si dojít k autu?

Kdo a z čeho tu kočku bude platit?

Prostě mi to celé přijde jako chujovina a já bych si to do auta jako příplatkovou výbavu fakt nedal.

Souhlasím, že to je pikačovina 1 kategorie. Je sice hezký, že Ti ona blondýna řekne, že máš nezamčené auto, ale pokud to zjišťuješ třeba z vlaku, kterej je už 250 km od auta tak nevím co s tím pokud přes GSM nejde zamknout. :myslim Zavoláš odtahovku a necháš si jej odtáhnout? :myslim

[upravil dne 13/12/09 Dave_k]

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Len by ma zaujímalo načo platiť blondínu, veď by to rovno mohol majiteľ zistiť tak isto ako tá blondína nejakým zariadením.

Víš kolik by bylo nezaměstnanejch kdyby takhle začali přemýšlet ve státní správě. :D

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

Uz vidim dochodcu v BMW za 25000 eur (a viac):aut ... ale s tym nezmyselnim puntikom do vybavy mas pravdu:super

Sorry, ale to ze ty jich nevidis, neznamena, ze nejsou :)

Ked som este robil IT ckara vo firmach, tak to boli vecsinou majitelia a konatelia firiem.

Najvecsi pripad bol asi dedo, ktory prenechal firmu 3 synom, ma cez 70 rokov, a vozi sa v Audi A8 4.2 TDI myslim ze rok 2005/2006 ? Samozrejmostou je plna vybava, a aj to, ze mimo mesta to aut nechodi ani 90, skor 80 - 85 km/h a na byvalej sluzobnej fabii som ho neraz predbiehal :)

Dalej pokial som chodil po firmach, casto sa nasiel stary pan hodny dochodkoveho veku ktory bol bud riaditel, byvali riaditel, konatel a podobne. Vecsinou sa sice nevozili v BMW, skorej to boli mercedesi, ale i tak :)

Navyse napriklad teraz rano chodi v TT cez spacinsku ulicu Porsche Cayene, a soferuje ho dost stara babicka :)

Navyse, vratme sa do reality, a to tak, ze tu je sice tych dochodcov menej, ale ono to ani nebolo robene pre cesky a slovensky trh, skorej by som povedal pre majetnejsich nemcov a inych zapadnejsich europanov...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...