Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem Fusion

Garfield: já si objednal ten (cosi 68). kterej měří do 1,5prml. Za necelý dva litry.

To je fajn, že ten dražší měří do 1,5 místo do 1,2 promile. Ale OD kolika? To mi připadá spíš důležitější...

Odesláno

No, preju hodne stesti... Me se jednou zeptali, jestli jsem neco pozil (ne alkohol, ale neco). Tak jsem rekl, ze cinu (me to fakt tehdy nenapadlo, ze se ptaj na alkohol), coz odstartovalo pekne dukladnou kontrolu vsech dokladu, auta + dechovou zkousku...

• O 1 rok později...
Odesláno
Původně zaslal: kawasaky

...zkraceno...

PS:Tu zbran tam davam semtam pred jizdou, protoze vozim na sedadle notebook a vite, jak se ted krade na krizovatkach....

ehm, a k cemu ti v takovem pripade v tom kastliku bude? vyndas ji a napalis mu zasobnik do zad? za to je kriminal, protoze to neobhajis nutnou obranou.

kvuli tomuhle se pouziva zamceni auta, pak se ti dovnitr nedostane...

on totiz neprijde, neotevre a neprisedne si, proste priskoci k autu, popadne kufr nebo tasku nebo bundu ze sedacky a zdrhne... nez stihnes prekvapenim cokoliv udelat, natoz vyhrabat zbran z kastliku, odjistit a pouzit...

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

...zkraceno...

PS:Tu zbran tam davam semtam pred jizdou, protoze vozim na sedadle notebook a vite, jak se ted krade na krizovatkach....

ehm, a k cemu ti v takovem pripade v tom kastliku bude? vyndas ji a napalis mu zasobnik do zad? za to je kriminal, protoze to neobhajis nutnou obranou.

on totiz neprijde, neotevre a neprisedne si, proste priskoci k autu, popadne kufr nebo tasku nebo bundu ze sedacky a zdrhne... nez stihnes prekvapenim cokoliv udelat, natoz vyhrabat zbran z kastliku, odjistit a pouzit...

Výjimkou je pražská ulice Pod Plynojemem, říjen 2005, odpolední špička. Paní stála v koloně směrem z kopce, kabelku vedle sebe na sedadle spolujezdce, auto zamčené. Přišel chlapík ve vaťáku, v ruce šutr, rozbil okénko, v klidu sáhl pro kabelku, na protesty odpověděl špatnou češtinou \"drž hu..\" a naprosto v klidu odkráčel. Co s tím?

Odesláno

mě se taky jednou ptali jestli jsem pil a pak už nedělal zkoušku.

jinak s tím ptaním. a nebere se to jako že přiznání je polehčující okolnost?

se tě zeptá, ty řekneš ne, on ti dá fouknout a nafoukáš a už se na tebe dívá, že lžeš atd.

s tím, že kdybych měl málo a chtěl bych na odběr krve bych neoperoval kdyby mě stavěli 100 m od nemocnice

Odesláno
Původně zaslal: Garfield

...zkraceno...

Výjimkou je pražská ulice Pod Plynojemem, říjen 2005, odpolední špička. Paní stála v koloně směrem z kopce, kabelku vedle sebe na sedadle spolujezdce, auto zamčené. Přišel chlapík ve vaťáku, v ruce šutr, rozbil okénko, v klidu sáhl pro kabelku, na protesty odpověděl špatnou češtinou \"drž hu..\" a naprosto v klidu odkráčel. Co s tím?

dobra otazka... bohuzel, nedokazu Ti na to odpovedet.

nicmene zbran v kastliku to nevyresi, zastrelit ho (bohuzel) nemuzes, za to je prokurator... a on zdrhnout pryc muze velmi snadno, narozdil od tebe - nechas na krizovatce samotny auto s klickama?

po mych zkusenostech moc neverim tomu, ze by se k tobe pridali nejaci dalsi ridici a pomohli...

Odesláno

...

nicmene zbran v kastliku to nevyresi, zastrelit ho (bohuzel) nemuzes, za to je prokurator... a on zdrhnout pryc muze velmi snadno, narozdil od tebe - nechas na krizovatce samotny auto s klickama?

po mych zkusenostech moc neverim tomu, ze by se k tobe pridali nejaci dalsi ridici a pomohli...

no v podstatě jediná rada kterou doporučují právníci (někteří) je, že když tě někdo přepadne a ty máš legálně krochnu, tak ho musíš sejmout jednou ranou tak aby už nikdy nepromluvil a nesmíš ho trefit do hlavy a samozřejmě to musí být ze předu

Odesláno
Původně zaslal: zoby

...

no v podstatě jediná rada kterou doporučují právníci (někteří) je, že když tě někdo přepadne a ty máš legálně krochnu, tak ho musíš sejmout jednou ranou tak aby už nikdy nepromluvil a nesmíš ho trefit do hlavy a samozřejmě to musí být ze předu

coz je sice dobra rada, nicmene v tomto pripade (jakozto i v mnoha jinych) zcela nepouzitelna...

napr. vzhledem ke zpusobu provedeni by bylo prakticky nemozne prokazat, ze dotycny ohrozil tvuj zivot, coz je prvni nutny predpoklad takto cilene obrany.

a zapomel jsi na to, ze idealni je beze svedku. a taky na to, ze nekoho zastrelit neni jednoduche ani psychicky, ani fyzicky - na to musis mit povahu (nebo dostatek rozruseni), a umet sakra dobre strilet a vedet kam.

[upravil dne 21.6.06 Vvitty]

Odesláno

...zkraceno...

ty jo Vvitty. co jsi to vyhrabal za prispevek ? bezmala 2 roky starej topic, to jsi se nudil a prochazel historii :) ?

• O 4 týdny později...
Odesláno

1. Jaká je chyba měření homologovaných testerů?

2. Rumové pralinky neobsahují alkohol.

3. 0,3 promile může mít i latentní diabetik.

4. Při 0,3 promile bych klidně přistoupil na ten krevní test. Než mě dostanou do špitálu, než se dostanu na řadu, než mě proberou z dobře sehraného bezvědomí, tak jsem na nule ;)

4. Jo, zbytkáč je sviňa - taky mi nedávno lepilo po cca 20 hod. (4 pivka, 3 panáčky). Ale už jsem nenadýchal.

Odesláno

a) testery ty nejlevnejsi, jsou naprosto k nicemu - manzelka je prodavala a jen tak ze srandy v praci je s kolegy zkousela (no manzelka mela asi 0.8 promile, kolegove na tom byli hur - neco pres jednu), nezkousela jeden, ale nekolik, takze vadny kus asi ne spise vadna cela serie (merak co pouzivaji policajti, tak stoji neco kolem 16 litru)

b) pokud ste si jisti ze by to mohl byt zbytkovy alkohol (ne to ze ste si dali pivo), tak se nechte odvezt do te nemocnice na kontrolni odber (nejakou dobu nez vas odvezou, tak to potrva, ostatnim pomuzete - protoze ta hlidka se musi sebrat a jet s vama), s doktorem se da vetsinou mluvit - a hlavne poznaji jestli alkohol ma nebihajici tendenci nebo klesajici (tj. jestli se z tele dostava ven, nebo se tam pouze udrzuje), takze potom se muzete vymlouvat na ten merak :)

Odesláno
Původně zaslal: lampa

a) testery ty nejlevnejsi, jsou naprosto k nicemu - manzelka je prodavala a jen tak ze srandy v praci je s kolegy zkousela (no manzelka mela asi 0.8 promile, kolegove na tom byli hur - neco pres jednu), nezkousela jeden, ale nekolik, takze vadny kus asi ne spise vadna cela serie...

Další alternativa je, že tam všichni nasávají :D

Jinak jsem nedávno vedl spor s kolegou biochemikem, který tvrdí, že i když různí jedinci odbourávají alkáč různě rychle, tak u konkrétního člověka se doba metabolizace alkoholu v játrech moc urychlit nedá (tzn. zrychlit průtok krve játry fyzickou aktivitou, hyperventilovat apod.). Máte nějaké zkušenosti?

Odesláno
Původně zaslal: graver

a) testery ty nejlevnejsi, jsou naprosto k nicemu - manzelka je prodavala a jen tak ze srandy v praci je s kolegy zkousela (no manzelka mela asi 0.8 promile, kolegove na tom byli hur - neco pres jednu), nezkousela jeden, ale nekolik, takze vadny kus asi ne spise vadna cela serie...

Další alternativa je, že tam všichni nasávají :D

Jinak jsem nedávno vedl spor s kolegou biochemikem, který tvrdí, že i když různí jedinci odbourávají alkáč různě rychle, tak u konkrétního člověka se doba metabolizace alkoholu v játrech moc urychlit nedá (tzn. zrychlit průtok krve játry fyzickou aktivitou, hyperventilovat apod.). Máte nějaké zkušenosti?

Má pravdu, nedá. Dá se akorát zmírnit ten pocit opilosti, ale to co ti naměří, zůstane cca stejné.

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Původně zaslal: graver

1. Jaká je chyba měření homologovaných testerů?

2. Rumové pralinky neobsahují alkohol.

3. 0,3 promile může mít i latentní diabetik.

4. Při 0,3 promile bych klidně přistoupil na ten krevní test. Než mě dostanou do špitálu, než se dostanu na řadu, než mě proberou z dobře sehraného bezvědomí, tak jsem na nule ;)

4. Jo, zbytkáč je sviňa - taky mi nedávno lepilo po cca 20 hod. (4 pivka, 3 panáčky). Ale už jsem nenadýchal.

1-Pokud se týká digitálních tak u nich je skoro dokonalá přesnost.

2-neobsahují alkohol ale alkoholové aroma, stejně jako třeba Margot=ihned konzumaci nadýcháš (1 Margot asi kolem 0,3 promile) ale pokud požádáš policisty o opětovný pokus za cca. 5-10 minut a řekneš jim proč, tomuto musí vyhovět a bude nula.

3-odběr se uskuteční většinou do 15 minut od provedení dechovky. V nemocnici se nečeká dýl jak 5 minut, tudíž je jen o převoz. A za takovouto dobu alkohol z 0,3 nevyprchá. Budeš rád když spadne na 0,25.

Odesláno

a) testery ty nejlevnejsi, jsou naprosto k nicemu - manzelka je prodavala a jen tak ze srandy v praci je s kolegy zkousela (no manzelka mela asi 0.8 promile, kolegove na tom byli hur - neco pres jednu), nezkousela jeden, ale nekolik, takze vadny kus asi ne spise vadna cela serie (merak co pouzivaji policajti, tak stoji neco kolem 16 litru)

b) pokud ste si jisti ze by to mohl byt zbytkovy alkohol (ne to ze ste si dali pivo), tak se nechte odvezt do te nemocnice na kontrolni odber (nejakou dobu nez vas odvezou, tak to potrva, ostatnim pomuzete - protoze ta hlidka se musi sebrat a jet s vama), s doktorem se da vetsinou mluvit - a hlavne poznaji jestli alkohol ma nebihajici tendenci nebo klesajici (tj. jestli se z tele dostava ven, nebo se tam pouze udrzuje), takze potom se muzete vymlouvat na ten merak :)

a- policie používá dva způsoby 1. je trubička a balónek-pokud nejsou prošlé reagují vcelku spolehlivě 2. je digitální přístroj Drager-spolehlivost skoro dokonalá. A cena je o dost vyšší než 16. tis.,ale i přesto je jimi vybaveno hodně hlídek, či jej má hlídka v dosahu.

b- vůbec nemá vliv jestli je stoupající nebo klesající. Rozdíl oproti dechovce o moc jinej nebude, půjde o desetiny možná i setiny. S doktorem se mluvit dá,ale hlídka má za povinnost být neustále při vás a toto jí musí být umožněno. A co se týče výmluvy na měřák. To můžeš, jelikož měřák není brán jako důkaz, je to jen orientační, vychází se z odběru krve (moči) a ten je rozhodující. Pokud odmítneš, je jako bys byl pod vlivem.

Odesláno

Původně zaslal: zoby

...

coz je sice dobra rada, nicmene v tomto pripade (jakozto i v mnoha jinych) zcela nepouzitelna...

napr. vzhledem ke zpusobu provedeni by bylo prakticky nemozne prokazat, ze dotycny ohrozil tvuj zivot, coz je prvni nutny predpoklad takto cilene obrany.

a zapomel jsi na to, ze idealni je beze svedku. a taky na to, ze nekoho zastrelit neni jednoduche ani psychicky, ani fyzicky - na to musis mit povahu (nebo dostatek rozruseni), a umet sakra dobre strilet a vedet kam.

[upravil dne 21.6.06 Vvitty]

no když se na mě sápe ukčko ve vaťáku s cihlou a rozbije okno...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...