Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

2 Otan: Samozřejmě, že jsem jedla chleba z mrazáku, jak už jsem psala, jedlé to je, ale já raději čerstvé, i kdybych za to měla dát více penízku. Já osobně rohlíky vůbec nejím, kupuji jen celozrnné a tmavé pečivo a to stojí daleko víc než obyč. světlé. Sem tam koupím chleba, ale jelikož jsme jen dva, tak nám malej vydrží min. 3dny, takže jestli za něj dám 15,- nebo 30,- nějak neřeším. Ale jinak taky šetřím, letáky z obchoďáků to je moje hobby :D :D , ale nesmí se to brát moc vážně, ono když si spočítám, že do toho obchodu musím jet x km, tak tam toho rovnou nakoupím víc, jinak by se mi to nevyplatilo.

Odesláno

Zkuste koupit 0,5kg rajčat v Tescu a v Lidlu a nechat je venku, který dřív shnijou. Ovoce a zelenina z Lidlu jsou na 1 den, pak nepoužitelný. Hnus.

Já si taky radši připlatím za kvalitní jídlo, zvlášť když vařím. Zatím jediný osvědčený je Billa, tam mají neuvěřitelně čerstvý a chutný zeleniny, pečivo, výborný balený maso atd. Když je hůř tak v Tescu se to dá, ale žádná sláva. Třeba opravdu pálivý čerstvý chili papričky se dají koupit jen v té Bille. Jedná půlcentimetrová paprička je atomová bomba.

Odesláno

Jenže ono to takhle paušálně vůbec nejde napsat. Ty hypermarkety fungují jako funkční celky, mají svá vlastní řízení, která rozhodují o tom, kolik a čeho se objedná. Takže to, že v jednom Tescu nemají stará rajčata neznamená, že je nebudou mít v druhém. Mimochodem, Tesco se tu u nás otevírá příští měsíc, tak jsem zvědav - zatím moje poslední návštěva byla před loňskými Vánocemi v Tesco HK a z toho bordelu (pardon) co měli u nářezáků a v pultu s uzeninou, se mi zvedal kufr. O ušmudlaných uniformách ušmudlaných zaměstnanců ani nemluvím.

Odesláno

Ono je těžký kritizovat jeden obchod a říkat, že jinde je to daleko lepší. Ale kde kupujete lepší zboží? To je pro mě zásadní otázka, na kterou podle mě nikdo stejně nedokáže odpovědět. Vždycky jde o dodavatele a v případě toho nejcitlivějšího zboží (čerstvého) i o kraj, kde se daná prodejna nachází. Prostě v jednom krámu mají lepší/horší to, za rohem v jiným zase ono.

Taky padlo něco o tom, že tyhle diskonty jsou plný neznámých výrobců. Neni to tak, je to ze stejný fabriky jako ten sýr nebo salám, kterej vám jinde připadá jako osvědčenej českej kvalitní výrobce :-) jenom s tim rozdílem, že pro danej řetězec má jinou značku. To není žádný veřejný tajemství, nedávno to bylo i někde v televizi vyjmenovaný. Nějakej čas jsem pro jednoho výrobce dělal návrhy obalů, a to jsem se až divil, koli těch značek mají.. člověk by řekl, sakra, to je konkurence a on je to furt ten samej :-) Dost zvláštní teda bylo, že výrobky, který šly třeba do špáru a podobných obchodů, kde je sortiment širokej měly samozřejmě logo tzv. hlavní a musely vypadat skvěle, to co šlo do lidlu, peny atp. prostě tam, kde je sortiment omezenej měli vlastní značku a hlavně musely vypadat co možná nejlevněji, to znamená hnusně! Opruz..

Osobně chodim tam, kam to mam nejblíž, ale samozřejmě nakupuju jenom to, co vypadá, že se dá pozřít bez nějakých následků. Třeba na zeleninu jsem dost háklivej. Rád nakupuju u arabů a u vietnamců jejich vlastní potraviny, to co maj ve večerkách je naproti tomu dost ubohý (třeba 6 druhů eidamu /jedn víc hořkej než druhej/ a jeden nějakej super light sýr jako seznam zboží v oddělení sýrů nebo 5 různých kyselých okurek, no to je sakra výběr.. a zboží z akčních slev z kauflandu, lidlu nebo makra v jednom regálu..)

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Zkuste koupit 0,5kg rajčat v Tescu a v Lidlu a nechat je venku, který dřív shnijou. Ovoce a zelenina z Lidlu jsou na 1 den, pak nepoužitelný. Hnus.

No nevim, ale v plzeňským tescu je zrovna zelenina snad nejhorší, co se dá najít. To bych pro ně fakt asi šel do toho lídlu. A naposled jsem tam koupil dokonce nazelenalý kuřecí, což jsem fakt u krámu s takovým odběrem nečekal. K tomu ty smradlavý leklý ryby, víc jich tam kolikrát plave břichem nahoru než dolu, tam se to opravdu nedá.

Takže je to opravdu o tom, jak už píše Kurt - nepaušalizovat.

Odesláno

Destinym inzerovaný článek z INSTINKTU jsem také před několika týdny četl a přiznávám, že mi přišel hodně pravdivý.

Sám chodím nakupovat do BILLY, k místnímu řezníkovi + zeleninu k vietnamcům (denní nákupy) + o víkendu zajedeme do TESCA. Myslím si, že čerstvé potraviny jsou v samostatných obchodech kvalitnější než v řetězcích, balené potraviny typu rýže, těstoviny, jogurty, džusy si raději koupím v marketu - je to stejné zboží, jen o pár kaček levnější.

Problémy nakupování v LÍDLU, KAUFLANDU apod. se opravdu těžko vysvětlují lidem ve věku rodičů většiny z nás - moje matka (ač její důchod by jí mnohý pracující záviděl) má třeba až dětinskou radost, pokud se jí podaří cokoli koupit levněji - nemusí jít zdaleka jen o potraviny, ale třeba oblečení nakupuje zásadně v second-handech, hračku Pavlíkovi také koupí za pár kaček s tím, že jí přece záhy rozbije (kdyby koupila kvalitnější, nemuseli bychom se neustále bát co z hračky zase odpadne). Prostě tato generace byla vychována v neustálém přepočítávání a nejsou se schopni smířit s tím, že modré mléko už nestojí 2 Kčs/l, máslo 10 Kčs/ 250 g apod.

Odesláno

nez tady ten lidl vsichni zplujete ... tak si zkuste koupit treba konzervu kruti ve vlastni stave z lidlu od nejake male nemecke firmy a kruti konzervu od ceskeho vyrobce ....

po otevreni konzervy z lidlu na me, svete div se, kouklo maso, po otevreni te ceske jsem maso malem marne hledal ....

ta nemecka je mensi a drazsi ...

Odesláno

BV406: do toho nejdu. Maso v konzervě zásadně už několik let nekupuju, Možná se to datuje právě od té doby, kdy jsem v plechovce žádné nenašel. Na druhou stranu - v těch pro psy prý maso je. :ticho

Odesláno

Já nevim co všichni máte, když všichni mlčí a neozvou se tak se tady bude prodávat fujtajbl všude.

Ale k tematu, do Lidlu občas zajedu, něco tam je levnější, něco dražší, ale když si koupím suchej salám tak mám salám, ne jak v Kauflandu jen sádlo a nějaký křupavky, pivo je tam stejný jako jinde, drogerie je docela levná a myslim není špatná, nebo třeba co se týče prumyslovýho zboží, aspoň vydrží zaruku, to se jinde říct nedá, Lidl prodává německý značky který vyrábějí přímo pro ně, kdežto třeba Hypersuper a ostatní berou nějakou čínu za pár kaček která nevydrží ani měsíc. Jo něco je hnus, ale to není jen Lidlu, to je všude, takže maso a uzeniny je lepší koupit u řezníka.

Odesláno

Inac mozna trocha :xvul

Ale zatim nejlepsi zeleninu sem jedl v Bulharsku ...

Nejvic mne tam zarazila chut \"rajčat\", protože ty chutily uplne jinak, ja u Nas.

Jako predjedlo v jedne restauraci sem dostal drevenou podlozku, na ktere byly jemne nakrajane rajčata, a byli jemne okoreneni.

Spocatku sem hovoril, ze tohle jist nebudu, ale clovece, to bylo neco... Nebyla to samozrejme nejvetsi kulinarska lahudka, ale toto kdybych si udelal u nas, tak to nesezeru ani nahodou ...

Navic kdyz sem si dal v Bulharsku nejakej zeleninovej salat, tak i ten obycejnej salat, ziskal uplne jinej rozmer ... Proste neco uzasneho...

Kdybyze tu mame takovou zeleninu, jak tam, tak sem dnes snad asi o 20 kilo lehci ...

Odesláno

Do Lidlu jezdim pravidelně. Stejně tak do Penny, Tesca, Albertu...

Všude mají svůj unikátní sortiment. Původ zboží mě nezajímá. :papa

Ohledně Kauflandu souhlasím s Hurvajzem, tam už mě nikdo nikdy neuvidí.

Odesláno

Když jsme u rajčat, já miluju salát Caprese a na něj je potřeba opravdu chutná rajčata a pravou bůvolí mozzareliu. Jako nejvhodnější rajčata kupuji v Tesco takové balení, tuším 10ti malých rajčátek na stopce, v černé plastové krabičce a celofánu. Už si nepamatuji, kolik stojí, ale moc levné nejsou, nicméně chutnají mi. Mozzarellu si nechávám vozit od kamaráda z Itálie, který tam jezdí často. Stejně tak i Parmesan (Parmezán) a Bazalkové Pesto. ....mmmm, sem si udělal chutě :aut

Odesláno

Jojo, ty rajčata s větvičkama sou nejlepší. Většina těch obřích rajčat mají chuť kečupu s vodou, tj. skoro žádnou.

A samozřejmě nemůžu srovnávat celorepublikově, ale zelenina a ovoce co tady Lidl prodává nám shnije do dvou dnů (což není normální). Z jiných obchodů to tak není.

Odesláno

Tak jsem si včera k večeři dal pečené jehně, pár brambor, brokolici na páře, k tomu vínko... :)

Až mě přestane bavit město, a odstěhuju se na venkov, pořídím si minimálně ty ovce. Není nad vlastní produkci, ve všem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...