Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Mám vzadu nové kotouče + pakny + destičky...ručka má doraz na 6-tém zoubku ale nebrzdí :-(

Zkoušel jsem ji na chvilku zatáhnout za jízdy a je to o chlup lepší, ale v kopci za ní musim rvát jak bejk ...přetrh jsem i lanko, bylo narezlý, origo stojí 1400 a jde tam z formana za 72 kč, ale furt je to bída.

Taky má \"hrk\" , při zatažený ručce se auto pohupuje dpředu dozadu o cca 5cm než zabere, prý jde o vůli v čelistech...normální.

kolega prej dělá přes ručku smyky, ale na to teda můj Pažout nemá. co s tím?

Odesláno

Hmm, tahle bubno-kotoučová brzda se opravdu povedla. Také jsem ji doteď pořádně nenastavil. Prostě je to boj.

Smyky se s ní asi dělat nedají (nezkoušel jsem a ani nehodlám) ale pro parkování to stačí. :)

Odesláno

no já jí stejně moc nepoužívám, ale u technický mi to zkrátí život o pár let.....vážně to prochází?

PS: o smyky mi nejde , jen nerozumim proč kolegovi jdou a mě to sotva udrží auto

na kopci ...

Odesláno

má break nový model, ale je to \"velká huba\" nicméně z doslechu vím, že ho přes ručku otočí, když za ní škubne v zatáčce...tedy ne na rovině a ne tahem, ale stejně, mně by se vysmál

Odesláno
Původně zaslal: martin155

má break nový model, ale je to \"velká huba\" nicméně z doslechu vím, že ho přes ručku otočí, když za ní škubne v zatáčce...tedy ne na rovině a ne tahem, ale stejně, mně by se vysmál

Jakej motor, popř kW?

Odesláno

mě taky brzdí ručka asi jen na parkování:D u obou 406tek co sem měl tak je to stejný, jen u new modelu jsem čekal že to bude o něco lepší, když má kotouč+buben, ale je to stejný, myslím že je to jedna ze slabin 406ek ale mě to nevadí, na parkování to v poho stačí.......

Odesláno

mě by to bylo v podstatě jedno, ale znervózňujou mně ty válce na technický. Když si vzpomenu, jak mě tam trápili formana na ručku až do smyku, tak peugeot nemá šanci. jinak v kopci moc neparkuju a když už musim tak zatáhnu ručku, dám rychlost, a zatočim kola k pangejtu. Měl jsem 4 auta a u dvou se mi utrhlo lanko, takže ručce nevěřim ani když brzdí:super

Odesláno
Původně zaslal: Pazoutak

Já mam vzadu kotouče,vyměnil sem destičky a kotouče nechal a než si destičky sedly tak sem myslel že to brzdit nebude nikdy, ale ted zatahnu a nerozjedu se. :D

tak teď nějak nerozumím...:myslim

Odesláno

Zrovna nedavno jsem se stím patlal. Návod najdeš tady:

akorát že když nemáš možnost zvednout současně obě kola, šteluje se to dost nadraka. Osvědčilo se mi tohle:

1) seřídit pakny podle návodu výše - kap. 2.2, začít levým kolem

2) zvednout a seštelovat pakny pravýho kola, pak zatahnout ručku, až jde pravý kolo rukou otočit ztuha, prostě tolik, abys mohl nějak porovnat sílu zatažení na druhý straně

Ručku nechat zataženou.

3) zvednout znovu levou stranu a doštelovat zatažení levýho kola na odhadem stejnou sílu tím maticovým štelunkem v takovým plastovým \"téčku\" za nádrží - kap. 2.3

Na STK mi to pak brzdilo souměrně, neměli připomínky.

Ten firemní návod asi předpokládá, že utahováním souměrnosti se přibrzdí i druhý kolo a proto to dělaj na 4. zubu. No, mně to tak nefungovalo a proto jsem se snažil aspoň dosáhnout souměrnosti, buřt na kterým zubu. Prostě jsem zatáh páku na nějakou sílu a srovnal obě strany a smyčec.

Se zataženou ručkou se nerozjedu, ovšem smyka s tím neudělám ani náhodou. To auto ani na takový cviky není. Taxi asi nebyla sériovka, já tam třeba nemam ty křidla pod dveřma a tím to asi bude :-)

[upravil dne 11/9/09 hugo.v.r.]

[upravil dne 11/9/09 hugo.v.r.]

Odesláno

A měnil jsi všechny ty lanovody, já tam mám tři a po výměně toho dlouhého do předu to taky nebrzdilo, protože byly prorezlé i ty dva vzadu. Ale teď už brzdí dobře.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...