Přejít na obsah

hugo.v.r.

Uživatel
  • Počet příspěvků

    395
  • Registrace

Vše od uživatele hugo.v.r.

  1. Doprčic, přece 508 nevydrží míň než 406 :-) Silentbloky a ramena mám na červený paštice původní, jak už jsme psal. A to co mám teď zamluvený má najeto relativně málo, většinou údajně mimo město i pole. Neděste mně, že mně zase čeká několik let strávených pod autem
  2. Zdravim vsechny petsetosmickare a prosim o radu s nasledujici otazkou: Chci koupit 508 a vyzkousel jsem zatim dva sedany (2011-103 kW a 2013-120 kW). Obe auta v rychlosti cca 100: pridam prudceji plyn (jako napr. pri predjizdeni) a rizeni ma snahu zatahnout lehce doprava, sundam nohu z plynu a tendence je presne opacna - snazi se zatahnout doleva. Nic co nejde zkorigovat, ale je to proste znatelne. Pri ustalene rychlosti, pri akceleraci pri klidne jizde ve meste, nebo pri lehkem plynulem zrychlovani, pri brzdeni (i ostrem) je rizeni bez problemu. Podotykam ze jedno auto je buhvi jak ulitany dovoz z BE, druhe je naopak lestenka s poctivymi 84 tisici u prvniho, dost pecliveho majitele. Mam zkusenost jen se svou 406 a presto ze je to veteran, tyhle snahy nikdy nemel a dodnes nema (i kdyz je fakt ze ma u mne soustavnou peci a na naprave jsou puvodni snad jen ramena. Je to vlastnost 508 nebo jsem narazil na dve auta s vybydlenou predni napravou ? Diky za reakce.
  3. Zdravím, předem se omlouvám za zbytečnou prudu, jestli už to někdo z vedení řeší. Včera jsem objednal řádné členství (objednávka pak dostala číslo #4219) a v průběhu vyplňování platebních údajů ke kartě mi lehlo připojení. Tak jsem to vyplnil znovu, objednávka dostala číslo #4220. Tu jsem obratem zaplatil převodem a pak mne nevím proč napadlo kouknout do Správy nákupů. Tam jsem našel dvě čekající objednávky, načež jsem chytře tu první shora zrušil (jsem si hot myslel že se to řadí od nejstarší)... a ona to byla ta správná. Tak jsem iniciativně zrušil i tu starší a pak jsem si teprv uvědomil, že jsem asi cosi zvoslil. Psal jsem do "Kontaktujte nás" a pak poslal RE i na mail "info", ze kterého mi přišlo potvrzení objednávky. Problém je, že jsem sice peníze poslal, ale na variabilní symbol objednávky 4220, kteroužto jsem vzápětí vlastní blbostí zrušil Moje otázka zní: jde s tím něco udělat ? Jestli to nejde, tak to nechte plavat, stejně si ode mně klub za ta léta využívání informací z portálu nějaký příspěvek zaslouží. Díky za radu a ještě jednou se omlouvám. Petr Kůs
  4. O to se snažím rok. Tady na fóru ani na vrakárnách v okolí nemůžu natrefit ten správnej model a proto se právě jako poslední možnost ptám pežoťáků, jestli nejdou trubky od staršího a novějšího DAM zaměnit. Dec ól folks. Nic jinýho vědět nepotřebuju, já to nezačínám teď řešit, já to řeším už rok, takže jsem už lecos pohledal omrknul a vyzkoušel. Díky proto rádcům za pochopení o co mi tu jde. - 2 Charlie1: prosím, pokud najdeš nějakou trubku co by odpovídala aspoň vzhledově té ze serviceboxu, prosím dej mi vědět, možná by mi stačila koncovka a maník by mi ji převařil. Díky.
  5. Hm, já zatím sehnal jen maníka kterej vaří hliník a kterej slíbil, že když si seženu aspoň zdravej horní konec, že mi to převaří na tu moji trubku. Funí to totiž v nějaký trhlině přesně tam, kde je na trubce nalisovaná ta příruba - v tom místě to prý nesvaří, protože by na to pak nešla ta příruba napasovat a kdyby to odbrousil, jsme zpátky kde jsme byli. Ale s tím že koncovky by mohly být normalizovaný jsi mně nasměroval - díky za tip ! Před lety jsem dělal u Samsung-Calex a snad ještě nekdo z našich bývalých servisáků žije...
  6. No japa bych ji popsal...nemám ji vyndanou, abych to oměřil... Na konci u kompresoru je kulatá příruba (kterou přimačkává do komresoru taková vidlička přidělaná na tý druhý trubce), dál pokračuje kus hadice neznámý dýlky, na tom konci u chladiče je to zahnutý (v ose, kteroubych popsal "na svislo") a nalisovaná objímka s dírkou na šroubek. Objímka je taky "na svislo" a dírka ja "nad" trubkou, (tedy ne v úhlu jako třeba na 407). Přikládám náhled do serviceboxu, fotku jsem nikde nesehnal. Nejblíž je tomu jedna fotka na automedik bazaru. A právě tam ale neví která nabízená trubka je která a je to pro mně riziko něco objednávat nablind z Polska. Máš pravdu, na Autokelly to objednat jde, ovšem za cenu která mně děsí (6460PS za 5 k. přičemž 6460Q9 nabízí za čtvrtinu a na jiném shopu ještě za za polovic - a to je právě důvod mého dotazu o záměnnosti těchhle dvou dílů).
  7. Zdravím po letech toto fórum. Prosím o radu, pokud s tím snad někdo má zkušenost. Popis auta: 406 restyl 2001, 2.0 HDi/66kW - DW10TD, OND 08885, kompresor klimy je Delphi (6453.JW). Odporoučela se mi u trubka klimy od kompresoru do chladiče (podle S-boxu je to 6460.PS). Už rok ji sháním a zatím marně (pokud pominu jednu teoretickou nabídku nového kompletu 6460.PR za bezmála 9 tisíc...). Navím zda lze použít trubku z novějšího č. OND (6460.Q9). Ale ani ta není zadarmo a netroufám si koupit díl, o kterém nevím jestli zam pasuje (např. jiný průměr do kompresoru). Moje otázka zní: ví někdo jaký je rozdíl mezi trubkami 6460.PS a 6460.Q9 ? Díky že se zdržíte projevů soustrasti, ale já to auto zatím fakt nevyhodím :-)
  8. Tak poslušně hlásím závěr: Právě jsem se vrátil z chalupy, přináším resumé z průzkumu podvozku. Na spodním rameni zadní nápravy žádný stopy po nějakým přípravku zastrčeným do osy pružiny. Přeci jen by něco muselo být vidět na rezistinovým nátěru (aspoň se domnívám) a rez a špína nahoře, kam se zahakuje druhý konec, by taky nebyly beze stop. Přední dekly (mám tam dva - pod motorem a pod nápravnící) patrně nebyly sundavaný, anebo mechanik vrátil do imbusů, co dekly drží, zpátky resistin i prach tak dokonale, že není poznat použití imbusu. Zadní excentry jsem měl označený v původní poloze. Levý se nehnul vůbec a pravým štoubem pootočili o cca 3mm). Přesto všechno na protokolu z geometrie jsou hodnoty před a po diametrálně odlišný, takže nějak s tím hejbat museli (pakliže ovšem si ty hodnoty nenacheatovali - co když třeba zadáš IDDQD a přístroj přejde do god mode a vytiskne co si přeješ ). Každopádně auto teď drží stopu jako přišitý a po prohození kol zleva doprava (což mi poradili v servisu) skoro zmizela i snaha trochu táhnout doprava. Ještě se stejně chystám trochu s tím vepředu cuknout - napravo totiž nechali větší rozbíhavost než nalevo (i když v toleranci), tak možná to táhne i z tohole důvodu. Ale to už neřeším - já nejsem zrovna přítel servisů a většinou jsem po návratu nestačil žasnout, co všechno zmršili, a tak jsem rád, že tentokrát zbytek auta zůstal v původním stavu... [upravil dne 30/8/14 20:14 od hugo.v.r.]
  9. Tady jsem narazil na docela podrobný vysvětlení většiny otázek, včetně vlivu propérování na sbíhavost. Řekl bych že to celé stojí za přečtení - je tam hodně věcí, které se tady probíraly. Podvozkové centrum APM Bilstein - 10. díl: Geometrie řízení
  10. 2 Lihous: nefim, nefiděl jsem - tam se prostě předají klíče přejímacímu technikovi a auto zmizí ve vratech do dílny. Žádnej šourům tam nemají. Ale mám pod motorem dva dekly a ty museli sundat, pokud chtěli přikurtovat nápravnici. A jelikož je mám připevněný poměrně specificky, tak o víkendu pod to lehnu a mrknu, jak vypadá to připevnění teď. Z toho budu moct aspoň usuzovat, jestli byly dekly dole. A vzadu by měly bejt na spodních ramenech znát stopy po stahovácích (mám to tam napatlaný resistinem a mělo by to tedy bejt v místech styku se stahovákama znát).
  11. Na úplný závěr: sondoval jsem různý servisy, co nabízejí laserovou geometrii mimo jiné i na Peugeoty, a ptal se jestli a jak snižujou světlou výšku. Kupodivu na mně všude koukali jako bych chtěl koupit v zelenině televizi. Nejčastější odpověď byla, že geometrii seřizujou už leta a nikdo si zatím nestěžoval. Nakonec jsem tedy nevydržel s nervem a vyrazil přeci jen do značkového servisu (IC West Plzeň) a musím konstatovat, že těch 13 stovek nelituju ! Měl jsem nakonec vepředu dost velkou sbíhavost (nesymetricky, víc na pravý straně), vzadu naopak nesymetrickou rozbíhavost. Nový seřízení je okamžitě poznat na změně chování auta. Konečně když jedu rovně, nemusím furt \"řídit\" jako to bývá ve starším filmu. Co tomu řeknou gumy, to poznáme časem, ale jestliže se doteď nějak viditelně nesjížděly, snad dá pánbůh a bude to i nadále tak. Howgh.
  12. Tak nějak jsem si to původně představoval: kastle jde dolů, tyčka opisuje kružnici se středem ve svým ukotvení a vytlačuje těhlici ven z auta - jakoby se prodlužuje. Při brždění se kolo snaží vyvrátit dozadu a zvětšuje se rozbíhavost, a proto při odlehčení se sbíhavost musí zvětšovat. Ale jsem z toho dajaký zmetěný, proto jsem tohle spustil, abych se poučil z jiných názorů. Asi moc řešim a málo platim servisům.
  13. přidám offtopic: že by využívali čtyři macatý svačinářky, co přesedají z auta do auta a dole zatím černoušek bez přestávky šteluje tyčky ?
  14. 2 Lihous: kdykoli jdu na STK, tak mi změří vepředu geošku tím fíforcem s plexisklovou stupnicí, jakým mně měřili už Embéčka, a konstatujou \"no, je to jakž takž\" a přitom vidím že na jednom kole to ukazuje třeba +5mm a na druhým -3mm. A když pokaždý říkám že se to musí měřit snížený, tak na mně koukají jako že mluvim z hladu. A takováhle inštituce má moc mně třeba i zakázat s autem jezdit. Koukal jsem na servisní dokumentaci a tam na to mají na zadní nápravu takový dlouhý šrouby s T hlavou, co se strčí do osy pružin a stáhnou pružiny, a na předek mají jakousi traverzu co se zaklesne do montážní jámy, popruhama přikurtuje k pření nápravnici, a předek se stáhne k jámě. To tedy v servisu - jak ve výrobě netuším, ale máš pravdu, těžko uvěřit, že by každičký auto půl hodiny štělovali na jámě. Ale možná jim křivdíme... Škoda že tu nepromluví někdo, kdo dělá v autorizáku, aby vnesl jasno do našich garážnických bludů :-)
  15. Asi učiním závěr: vzhledem k tomu, že jsem před časem měnil na přední nápravě (kompletní Phersony, tyčky, kulový klouby) a geošku nechal pak jen zkontrolovat na STK (tedy bez snižování), tak to přistavím so autorizáku. Nehledě k tomu, že navíc potřebuju doplnit tepelný štíty u předních kuláků, který mi odborníci z Auto-France tenkrát nenamontovali, a na to nemám ten správnej klíč. Howgh. P.S.: těch 1300 je údajně za kompletní geo vpředu i vzadu. [upravil dne 16/8/14 17:37 od hugo.v.r.]
  16. 2 P607Olda: aha, tedy myslíš opačně? Já to musi ještě prošpekulovat. Jde o to zda štelovat s tendencí radši víc nebo radši míň. Protože absolutně přesně to sejně nenašteluje ani pánbů.
  17. Mezera ve dveřích je OK. Rozhodně jak říká P607Olda, neměl by tam být větší rozdíl než nějaký zlomky centimetru, a to myslím že nebude hrát roli (150mm předepsaný výšky ku 5 mm nepřesnosti by mohlo projít). Kdyby to bylo tak háklivý a každej centimetřík světlý výšky by hrál tak důležitou roli, tak by řidiči, co jezdí furt sami s prázdným autem, měnili gumy po půl roce.
  18. Přemýšlím takhle: jak to tam dole cvičí při propružení, tak největší sbíhavost to dělá při vyvěšených kolech a jak auto leze dolů, vodorovný tyčky se jakoby pokládají víc a víc \"na vodorovno\" a sbíhavost se s propružením zmenšuje. Takže při zatížení nebo propružení se sbíhavost působením těch tyček zmenší a naopak při odlehčení se zvětší. Představuju si to správně ? [upravil dne 16/8/14 15:26 od hugo.v.r.]
  19. měním tyčky. Stejně mám sám na sebe podezření, že to dopadne jako se všema mýma autama: rovnej dvorek, měřidlo z trubek s přivařeným kusem šuplery a holt k tomu přibude ještě to zatížení auta. Jezdím 95% se stejnou zátěží v autě, takže si představuju, že to nastavím při jmenovitým zatížení, který vozím, na hodnotu uprostřed tolerance a budu spolíhat, že to dopadne dobře. Nakonec je to vlastně ten postup, jakž radíš a je levnější o 1300
  20. anebo to za 1300 hodit do značkovýho, ať si lámou hlavu oni...i když si myslím, že i potom stejně budu muset úspěšnost tak jako tak ověřit na pneumatikách, jen budu o 1300 lehčí.
  21. Nechal jsem měnit prahy včetně jejich vnitřní výztuhy a kdoví, jak to před přivařením usadili. Teď budu potřebovat udělat geometrii. Otázka zní: jak moc přesně musí být dodržená předepsaná snížená světlá výška při seřizování geošky a jak moc nastavenou geometrii ovlivní případný rozdíl výšek vlevo a vpravo ? Řekněme, že půjde o maximálně centimetr plus mínus. Nebo jinak řečeno: jak je nastavení geometrie citlivé na přesnost dodržení předepsané světlé výšky, zejména při nastavování zadní sbíhavosti ? [upravil dne 16/8/14 10:47 od hugo.v.r.]
  22. hugo.v.r.

    "Nizka" ucinnost brzd + piskani

    Mám možná trochu shovívavý názor na účinnost 406kových brzd, ale to je tím, že když jsem přežil Carevnu - Volhu 24 v kombíku, která měla naložená ke dvoum tunám a ny všech kolech obyčejný bubnový brzdy - tak mi jakýkoliv normální auto přijde jako že brzdí docela slušně
  23. Admini mažú maximálně schémata ukradený z kreklejch programů
  24. to ti nepovím - jak jsem našel na gůglu, tak prodávám já to v autě nemám, tak neposloužím ani z vlastních výzkumů...
  25. hugo.v.r.

    "Nizka" ucinnost brzd + piskani

    Prostě a jednoduše, já mám radši tyhle líný brzdy, který brzdí tak silně jak šlapu a jsou takový jak bych to řek...\"předvídaltený\". Fakt je, že mi ještě nikdy neskočila ol\' granny tři metry před haubnu, takže nemůžu posoudit, jak by ta předvídatelnost fungovala v opravdu kritický chvíli.
×
×
  • Vytvořit...