Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já si ten zákoník asi najdu. Ale se mi to nezdá. Jde o to, že prodejce je závislý na dodavateli. Reklamaci zákazník uplatňuje u prodejce. A je jasné, že někdy se na díl může čekat dost dlouho (např. když se má dovézt ze zahraničí, nedej bože vyrobit na zakázku). To by pro prodejce, kdyby platilo, co říkáš, bylo naprosto nezajímavé takové produkty vůbec nabízet. Riziko by bylo příliš vysoké.

Odesláno

No muze to byt problem akurat u takovyhle veci...

Dnes uz mas cokoliv do 30 dni kdekoliv ...

Neni na zakaznikovy aby se obracel, je to na dodavatelovi ... Pokud neni schopen resit reklamace na takovyhle druh vyrobku, nikdo ho nenuty aby to delal...

Odesláno

Vždyť píšu, že tíže leží na prodejci, nikoli na dodavateli. Jednže pořád jsou věci, které se prostě vyřídit nedaj. A to samo o sobě by je nemělo vylučovat z obchodu. To by bylo diskriminující.

Odesláno

Toz dal sem si tu namahu a nasel sem si zakon na ochranu spotrebitela.

Zbierka zakonovo 250 / 2007, CIastka 114, strana 1628, paragraf 18 najviac odsek 4 a odsek 8.

Par odsekov dam celych.

(1) Predávajúci je povinný spotrebiteľa riadne informovať

o podmienkach a spôsobe reklamácie vrátane

údajov o tom, kde možno reklamáciu uplatniť, a o vykonávaní

záručných opráv. Reklamačný poriadok musí

byť na viditeľnom mieste dostupnom spotrebiteľovi.

(2) Predávajúci je povinný prijať reklamáciu v ktorejkoľvek

prevádzkarni, v ktorej je prijatie reklamácie

možné s ohľadomna predávané výrobky alebo poskytované

služby, alebo na určenom mieste; to neplatí, ak je

na vykonanie opravy určená iná osoba.22)

(3) V prevádzkarnimusí byť počas prevádzkovej doby

prítomný zamestnanec poverený vybavovať reklamácie.

Pri skupinových zájazdoch musí predávajúci zabezpečiť

nepretržitú prítomnosť povereného pracovníka

oprávneného vybavovať reklamácie po celý čas

zájazdu.

(4) Predávajúci alebo ním poverený zamestnanec alebo

iná povinná osoba určená na opravu je povinný vybaviť

reklamáciu ihneď, v zložitých prípadoch do troch

pracovných dní. Do tejto lehoty sa nezapočítava čas

potrebný na odborné posúdenie vady. Vybavenie reklamácie

však nesmie trvať dlhšie ako 30 dní. Po uplynutí

tejto lehoty má spotrebiteľ rovnaké práva, akoby išlo

o vadu, ktorú nemožno odstrániť. Predávajúci je povinný,

ak reklamáciu neuzná do troch pracovných dní, výrobok

zaslať na vlastné náklady na odborné posúdenie.

Predávajúci je povinný na požiadanie orgánu dozoru

zaslanie alebo výsledky odborného posúdenia preukázať.

...

(8) Povinnosti uvedené v odseku 4 sa vzťahujú aj na

osobu, ktorá je určená na vykonávanie opravy.

Tieto veci by ta mohli zaujimat.

Myslim ze v CR nic ine nemate ...

4 a 8 jasne hovoria ...

Odesláno

Tak jsem k tomu našel toto:

Prodávající nebo jím pověřený pracovník rozhodne o reklamaci ihned, ve složitých případech do tří pracovních dnů. Do této lhůty se nezapočítává doba přiměřená podle druhu výrobku či služby potřebná k odbornému posouzení vady.

Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě (§ 19 ZOS). Po uplynutí této lhůty má spotřebitel stejná práva, jako by se jednalo o vadu, kterou nelze odstranit, a zároveň může podat stížnost na místně příslušný inspektorát České obchodní inspekce.

Za vyřízení reklamace lze považovat až předání výrobku po opravě, při výměně či při zamítnutí oprávněnosti reklamace, popř. vrácení peněz při odstoupení od smlouvy.

Spotřebitel by si měl být vědom, že lhůtu k vyřízení reklamace lze prodloužit pouze dohodou mezi kupujícím a prodávajícím, prodávající ji nemůže prodloužit jednostranně. Na tuto skutečnost je třeba myslet zejména při podepisování reklamačního protokolu, jehož součástí někdy bývá ustanovení o prodloužení lhůty k vyřízení reklamace.

Odesláno

Co mi to jenom připomíná??

Bude to znít blbě, ale nejvíc potěší, když zjistíš, že i někdo jiný má problémy s kuchyňskou firmou. Nám začali kuchyň montovat (nikoli ASKO, ale NAST) 20. 3. a kuchyň byla podle nich hotova 10. 7. (během toho se firmě podařilo třeba ztratit spotřebiče). Podle našich představ není hotova dodnes a vypadá to ještě na nějakou dobu dohadovaček - třeba v šuplíkách širokých 90 cm a vysokých 35 cm je podle firmy použito zcela vyhovující sololitové !!! dno (podle nás hrozí, že když tam uskladníme hrnce, friťák apod. tak nám i s dnem propadne - čemuž ale firma nehodlá rozumět).

Přeju Ti, abys kuchyň měl co nejdříve v cajku - čeští řemeslníci s jejich přístupem k práci = pro normálního jedince a jeho nervový systém neskutečně tvrdá zkouška.

[upravil dne 2/8/2009 Medvěd]

Odesláno

Toz ale tohle vidavam hlavne u kuchyn na miru ...

Partnerkynej sestre sme kupovali tito vanoce novou kuchynskou linku za skoro 80 tis. SK , pravda nebola na mieru, ale na mieru sa dorobila. S obycejnej linky sme pridali este jednu skrinku, predlzily pracovnu dosku a trada, bola v podstate na mieru.

Nemozem povedat ani pol slova, vsetko tam bolo a sedelo stopercentne ...

A na margo toho kamarat se nastehoval s cerstvou manzelkou do noveho bytu, a povedal, ze na kuchyni setrit nebude. Objednali taky na miru, v tomhle pripade u firmy ktera kuchyne dela jen na miru, a dodnes den si nadava do vsech volu, a povedal ze snad uz nikdy.

Pro zajimavost, neni nic obdobneho, kdyz po cca 4-5 mesicih otvara suflik a ostane mu celej predek v ruce, nebo ze se uvolnujou a devastujou panty na dverich atd ... Reklamace mu moc nepomahaji, protoze prijel pan, pant vymenil za stejnej paskvik, suflik prilepil snad sekundacem a podobne. Jen pro predstavu, kuchyn ho vysla na skoro 130 tis ... Uz to resil aj formou reklamace, kde zadal o vymenu nebo odstoupeni, samozrejme neuznano, a ted to podal na obchodnou inspekci a vlece se mu to a vlece...

V byvalem byte ktery mali v pronajmu mneli kuchynskou linku s tesca za 10 tisic a ta funguje dodnes bez problemu :P

Odesláno

Není nad to, když si člověk je schopen tyhle věci udělat sám. Kuchyň už sice věru není žádná pr*el, ale když vidím, co jsou schopní předvádět různí \"řemeslníci\", je to pro mě jasná volba...

Odesláno

Ahoj,

já mám se společností ASKO dvě zkušenosti a obě byli pod pohružkou čoi a medializací vyřešeny tak, že mi byli vráceny peníze.

1. V prvním případě mi měla být dodána rozkládací sedačka do 6 týdnů, přišla po 14cti týdnech a měla jinou barvu. Zboží sem nepřebral a byli mi navráceny peníze.

2. Postel - opět pozdní dodání. Měla být za 8 týdnů. Po 20 týdnech jsem se naštval a chtěl vrátit pníze. Nechtěli, tak jsem jim pohrozil čoi a hlavně medializací - na to slyšeli a během 5ti minut jsem měl peníze v ruce.

Tu linku už si přebral? - pokud ano tak to je škoda, pokud ne, tak to ani nedělej - zboží neodpovídá rozsahu objednávky a měli by ti ihned vrátit penize. Pokud si to již přebral a zjistili to až ti montážníci tak je to to samé, ale musíš to odůvodnit tím, že nejseš žádnej profesionální montér, a požaduj aby zboží ihned dali do pořádku dle rozsahu objednávky, a nebo aby ti vrátili peníze. Pokud se budou cukat, pohroz jim medializací - třeba v podobě televize Nova (občanský judo).

Tady nemusíš čekat na to až ti vzniknou závady ( tedy na nějaké tři reklamace), tady prostě zboží neodpovídá objednávce ( kupní smlově) a máš právo od ním z tohoto důvodu odstoupit.

Braň se, a když by to fakt nepomohlo, napiš do TV Nova

Odesláno

Jednu radu bych měl,nikdy neplatit 100 % ceny díla předem( záloha samozřejmě u takové zakázky je většinou povinností) oni jak by chtěli zbytek peněz to by se jinak otáčeli.......

[upravil dne 3-8-09 Přema]

Odesláno

My si a Aluškou vybrali pro výrobu a montáž kuchyně na míru firmu Oresi.

Záloha činila jen 10% a vše bylo podle našich představ bez závad. Akorát dodali jeden díl elektroinstalace (zásuvku místo světla) špatně, ale do týdne vyměněno bez diskuzí.

Bohužel už takové štěstí jsme neměli při výběru firmy na obložkové dveře kde byla jedna obložka ze dvou vadná z výroby a na novej kus musíme čekat přes 2 měsíce poněvadž výrobní závod má celozávodní dovolenou. :(

Odesláno

I tak se Ti snadno stane, že něco chybí, nebo je něco jiný, než má být... To pak je taky na reklamaci a ne na nepřevzetí. Nejlepší tedy je, udělej si sám... ;-)

Odesláno

To jo, a pak večer při ... ehm ... můžeš nadávat jen na sebe, že jsi s partnerkou skončil na zemi :D

Taky jsem ale toho názoru, i barák si táta staví sám s mou pomocí, jen na něco málo věcí přijede firma.

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

To jo, a pak večer při ... ehm ... můžeš nadávat jen na sebe, že jsi s partnerkou skončil na zemi :D

Taky jsem ale toho názoru, i barák si táta staví sám s mou pomocí, jen na něco málo věcí přijede firma.

S tím na zemi, mi tak maně napadá, právě jsem si dodělal postel. Materiál vyšel asi na litr, a tak poctivě provedenou postel žádná z prodejen lisovaných s*aček ani nemá v sortimentu... :aut

Odesláno

MatrixChose: copak staveni, to se da, horsi je kdyz pak ma clovek delat rozvody, na to uz je potreba taky nejake vybaveni... mimo jine...

oddie: pochlub se :-)

Odesláno

jj Asko, taky mam \"prijemnou\" zkusenost s nabytkem do obyvaku. Lhuta 4-6 tydnu a komplet jsme to meli asi 1,5 mesice po lhute:grr

a kuchyn na miru u male firmy a super!! rozvody sam, natazeni elektra svagr. Ale do Aska uz asi pro nic!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...