subin Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Prosím poraďte. Dne 17.03.2009 jsem zaplatil kuchyň na míru u výše uvedené společnosti v ceně několika desitek tisíc.termín dodání byl ve smlouvě cca 6-8 týdnů.Kuchyň mi byla dodána 1.7.2009 montáž měla být provedena 07.07.2009.06.07.2009 mi volala paní od montážní firmy,že montážník měl nehodu a proto nemůže přijet,to se stát může:myslim.Další termín montáže byl 12.07.2009.Při montáži montážníci zjistili,že chybí několik součástí kuchyně,díky tomu montážníci nejsou schopni kuchyň smontovat,nadále bylo zjištěno,že některé součásti kuchyně jsou dodány ve špatném rozměru.téhož dne jsem podával reklamaci na pobočce ve Stodůlkách.Pobočku ve Stodůlkách však uzavřeli 31.07.2009,aniž by se nám obtěžovali zdělit,že k tomu dochází. Dnes jsem volal na infolinku Asko,kde mi bylo zděleno,že o reklamaci nemají,žádný záznam a,že mi nemůžou nikterak pomoci(jsem nasr**** už několik měsíců a tohle jsou poslední kapky).Odstoupení od smlouvy mi řekli,že není možné,díky tomu,že je kuchyň na míru(osobně tomu nevěřím) Máte někdo podobné zkušenosti?Nenapadá někoho jak dále postupovat?Osobně jsem zralej na to zajet tam někomu nakopat p****,ale jsem si vědom toho,že by mi to nepomohlo. Proto žádám o pomoc,neví někdo jak dál postupovat?Co mám dělat?Fakt už jsem z toho zoufalej z bytu mám skladiště a nervy nadranc.mám pocit,že jsem vzal těžce vydělaný prachy a vyhodil je oknem.:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik Citovat
Edison Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 I na zboží na míru se vztahuje dvouletá záruční doba. Postupoval bych na základě Občanského zákoníku a Zákona na ochranu spotřebitele. Citovat
subin Odesláno 2. srpen 2009 Autor Odesláno 2. srpen 2009 Původně zaslal: Edison I na zboží na míru se vztahuje dvouletá záruční doba. Postupoval bych na základě Občanského zákoníku a Zákona na ochranu spotřebitele. Vysvětlit česky.Díky co přesně mám udělat? edit: překlepy [upravil dne 2/8/09 subin] Citovat
AnotherOne Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Toto podľa mňa nespadá pod záruku keďže ešte nebola uvedená do prevádzkovateľného stavu. Dal by som podnet na obchodnú inšpekciu alebo združenie na ochranu práv spotrebiteľa ak tam máte niečo podobné. Citovat
Edison Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Záruční podmínky, včeně toho, od kdy platí, by měly bý uvedeny ve smlouvě, objednávce, VOP... 1. Od montážní firmy bych si nechal napsat, co všechno je špatně. 2. Zajel bych buď na nejbližší obchod Asko, nebo kontaktoval centrálu (osobně, nebo písemě - doporučeně). ČOI v tomhle ráda pomůže. Nebo živnostenský ouřad, případně, jak píše kolega, ouřad na ochranu spotřebitele. btw. Nemáš pojištění DAS? Ti by pomohli určitě. [upravil dne 2.8.2009 Edison] Citovat
subin Odesláno 2. srpen 2009 Autor Odesláno 2. srpen 2009 D.A.S nemám,ale po této zkušenosti si ho milerád sjednám,každopádně ČOI budu informovat neprodleně snad něco udělají,uvažoval jsme i podání trestního oznámení pro podvod,ale nejsem si jist,zda to do toho spadá,každopádně toho mám plný zuby:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik Na centrálu jsem volal a prý nemají reklamaci ani v databázi a že mi nikterak nemůžou(spíš nechtějí)pomoci.na pobočce neberou telefony:grr edit:překlepy [upravil dne 2/8/09 subin] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Ale tak sadnu do auta a jedu na pobocku ne ? Tam ty reklamaci zapsat musi. Dobra rada, kdyz pojedes na pobocku, zeber si ditafon, alebo si proste rozhovor nahraj na telefon. Nikdy nevis, co ty ta osoba za pultem povi, a u nas si to obchodni inspekce rada poslechne, verim ze i ta vase... Citovat
subin Odesláno 2. srpen 2009 Autor Odesláno 2. srpen 2009 Reklamace je sepsaná!!! jen o ní nemá centrála záznam:(((Každopádně dobrej typ na ten diktafon Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Ked si sepisoval reklamaci na pobocce, musis dostat orazenej papir ze si ji podal. U vetsich firem to byva jednoznacne reklamacni protokol. Pokud neco takoveho mas v rukou, kde je to jimy orazene a podepsane s datumem, nic bych vubec neresil, ci oni maji nebo nemaji evidovano. Dulezity je tvuj papir s datumem. Pak bych tam naklusal presne v 31 den, a hned na miste zadal reseni a to okamzite. Kedze verim, ze by v te dobe kuchyn tvych rozmeru skladem nemali, tak penize neboli nakup v te hodnote v ich obchode... Tam neni co riesit . Pokial takyto papier nemas, tak okamzite do prve pobocky, a spis ho znovu, a ziadaj samozrejme na potvrdeni ... Potom bych se o to tech 30 dni nestaral, a 31 den by sem jim dal co proto. Navic odporucam, v ten 31 den kdyby si neuspel, jet hned na OBCHODNOU INSPEKCI, a aspom u nas na slovensku sa da spravit to, ze inspektor hned jede s tebou, a nezavezne si rozhovor poslechne... (u nas na predajni ked som este robil sa to stalo 3 krat ) Citovat
Edison Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Na reklamaci maj tuším kratší lhůtu, než měsíc. Ale nejsem si jist... Chtělo by to opravdu kouknout o Občanského zákoníku. Citovat
subin Odesláno 2. srpen 2009 Autor Odesláno 2. srpen 2009 V zákoníku je 30-ti denní lhůta.Protokol samozřejmně mám .Co sem se dočetl tak dle §622 odst.2 občanského zákoníku mám právo odstoupit od smlouvy,ale nikde jsem nečetl,jak to je s tím když se jedná o zboží na míru:((( Citovat
zzipCZ Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Původně zaslal: subin V zákoníku je 30-ti denní lhůta.Protokol samozřejmně mám .Co sem se dočetl tak dle §622 odst.2 občanského zákoníku mám právo odstoupit od smlouvy,ale nikde jsem nečetl,jak to je s tím když se jedná o zboží na míru:((( bych řekl že je to jedno zboží jak zboží [upravil dne 2/8/09 zzipCZ] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Presne tak. Tovar ako tovar... Tebe moze byt jedno ze je to na mieru, nieco si si obejdnal, za to si zaplatil, prislo to zle, a dal si to na reklamaci. Kdyz neco delali na miru, a nespravili, tak je to ich chyba, ne tvoje. Hlavne by sem nedaval na ich bachorky, ze pane pockejte, mi vam dodame novou, nebo vadne dily dodame. Ne, raznatne bych chtel penize, alebo moznost zakoupit neco za rovnake prachy v ich obchodaku ... Na tvem miste bych teraz neresil nic . Podle popisu hore si podaval reklamaci v 7 mesiaci ... Pockal by som na 31 den, a isiel tam... To ze pobocku zavreli, pre teba nic neznamena. Pokial nieco kupis u ASKO NABYTEK S.R.O. treba v prahe, a ta ista firma s tym istym ICO ma pobocku na OSTRAVE, kludne to tam muzes reklamovat, je to zakonem dane. Citovat
Edison Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 S tím striktním požadováním navrácení peněz bych byl opatrný. To lze nějak až po třech reklamacích na tutéž závadu. Ale snad by se dalo najít něco v tom smyslu, že \"pokud jsou závady závažné, lze odstoupit od smlouvy ihned\"... nebo tak něco. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Edison pozor. Jasne, ono to jde az po 3 reklamacich na onu zavadu. Jendze spolecnost, ako ASKO se zavezuje reklamaci vyresit do 30 dnu. Podle prubehu, co sem se tu docet, viem, ze na stopercent v teto lehote napravu nevykona. Kdyz uz tam on prijede 31 den, tak proste musis s necim odjet. Bud mu daji kuchynu novou, a kedeze je to na miru, pochybuju ze se jim zrovna ta bude valet v sklade. Bud mu vrati plne penize, alebo si muze za tudiz rovnakou cenu nakoupit jiny tovar. Citovat
zzipCZ Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Původně zaslal: Lubk0 Edison pozor. Jasne, ono to jde az po 3 reklamacich na onu zavadu. Jendze spolecnost, ako ASKO se zavezuje reklamaci vyresit do 30 dnu. Podle prubehu, co sem se tu docet, viem, ze na stopercent v teto lehote napravu nevykona. Kdyz uz tam on prijede 31 den, tak proste musis s necim odjet. Bud mu daji kuchynu novou, a kedeze je to na miru, pochybuju ze se jim zrovna ta bude valet v sklade. Bud mu vrati plne penize, alebo si muze za tudiz rovnakou cenu nakoupit jiny tovar. ano ano přesně tak na vyřízení reklamace mají mněsíc a pokud to nedodrží tak nové zboží nebo vrací peníze v plné výši [upravil dne 2/8/09 zzipCZ] Citovat
Edison Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Zákon je smlouvám nadřazený. Takže má představa je ta, že chybějící díly dodaj, vadné díly vymění - reklamace. Pokud ne, pak buď celou novou kuchyň, nebo navrácení peněz - odstoupení od smlouvy. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Původně zaslal: Edison Zákon je smlouvám nadřazený. Takže má představa je ta, že chybějící díly dodaj, vadné díly vymění - reklamace. Pokud ne, pak buď celou novou kuchyň, nebo navrácení peněz - odstoupení od smlouvy. Jo jenze to musi stihnout do 30 dni. Dle vyvoja teto situace to nejak nestihaji ... Kdyz 31 den daji rozhodnuty, ze dily vymeni, nemusi s tym souhlasit, protoze lehota, kdy mali reklamaci vybavit (tudiz i dodat nove dily) presla, a tym padem je to jen a jen na nem... Citovat
Edison Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Ona ta lhůta není na uzavření reklamačního řízení, ale právě na zahájení. Tzn. že do 30 dní maj rozhodnout o oprávněnosti, či nikoli. Ono totiž některé vady už z principu dříve odstranit nelze. Záruční doba se rovněž prodlužuje o dobu, o kterou trvá celé reklamační řízení, tedy od doby podání do doby vyřízení a uzavření. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 2. srpen 2009 Odesláno 2. srpen 2009 Původně zaslal: Edison Ona ta lhůta není na uzavření reklamačního řízení, ale právě na zahájení. Tzn. že do 30 dní maj rozhodnout o oprávněnosti, či nikoli. Ono totiž některé vady už z principu dříve odstranit nelze. Záruční doba se rovněž prodlužuje o dobu, o kterou trvá celé reklamační řízení, tedy od doby podání do doby vyřízení a uzavření. V tomto si dovolim povedat, ze se mylis. 30 dni je na to, aby se reklamace ukoncila. Prodavajici mi 30 dnovu lhutu na vybaveni reklamace, a to kompletne rozhodnuti az po opravu ... U nas priklad s praxe, pani donesla do opravy mobilny telefon myslim ze to byl Sony Ericsson k510i. Ten sme poslali do servisu, a vratil se 28 den ako reklamace uznana, ale nedodan nahradni dil vyrobcem, a tak vraten neopraven. Tak se tedy objednal novy telefon K510i, jenze nebyl na centralnim skladu. Coz znamena doba dodani cca 5-7 dni... Pani prisla na 31 den a dozadovala se nahrady, kedze sme rovnaky telefon na skalde nemneli, a tamten byl neopraven, museli sme odstoupit od zmluvy a vratiti ji penize ... Ono zalezi od firmy, u ktere reklamujes. Ono reklamaci maji proctenou behom par dni, a za 30 dni muzou urobit napravu bez problemu... Ale ked se nekemu nechce, tak se nekemu nechce... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.