Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: sponny

Zdravim všechny.

Mám dotaz ohledně převodovýho oleje. V \"Jak na to\" jsem našel, že v převodovce má být 1,85l oleje Esso 75w80w. Problém je, že tahle viskozita zrovna od Essa neni k dostání (nebo nevim kde). Možná hloupej dotaz, ale po zkušenostech s Citroenem XM, kterej byl náchylnej i na výrobce oleje se radši zeptam. Co je nejlepší do převodovky nalejt?:myslim

Kupoval jsem ESSO přímo od dealera. Tady jsou fotky výměny:

Odesláno

Když jste u toho množství oleje co má být v převodovce,taky jsem ho měnil,dal jsem tam taky Total,jde řadit o něco lépe,ale vypustil jsem celou 2 litrovou lahev,tak se chci zeptat jestli to něčemu vadí že je tam o těch 150ml víc.

Odesláno
Původně zaslal: Martas406

Když jste u toho množství oleje co má být v převodovce,taky jsem ho měnil,dal jsem tam taky Total,jde řadit o něco lépe,ale vypustil jsem celou 2 litrovou lahev,tak se chci zeptat jestli to něčemu vadí že je tam o těch 150ml víc.

pravděpodobně přelití o deci a půl nebude vadit ničemu--snad větší tlak na gufera ??--ale sám tam leju 1.9 litru,věřím výrobci,že

on ví,proč zrovna 1.9 litru--jinak by napsal 2 litry :myslim

jinak olej v převodech měním po delší jízdě pokud možno v létě.

Olej je dobře tekutý,rozpustí všechen usazený bordel v převodovce a nechám ho vytékat přes noc v garáži. Druhý den

naleju nový olej a mám 5 roků pokoj. :roker

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Původně zaslal: Martas406

Jj,chybí mi tam ta bílá čepička,otázka je jestli to mám něčím ucpat,nebo to mám nechat otevřené?

v žádném případě neucpávat--je to odvzdušňovací zátka,aby

rychlostka mohla ,,dýchat\'\' a nevznikal přetlak--jinak může unikat

olej přes gufera diferáku (poloosy)

Tady je prodejka ,,bílé čepičky\":

post-0-14109605369657_thumb.jpg

• O 3 týdny později...
Odesláno

pisete, ze 1,85 litru oleja. A to je jako do kazdej prevodovky na 406? Lebo trebarz ani HDi 80kW a HDi 66kW nemaju rovnaku prevodovku, tak by ma teda zaujimalo, kolko mam dat do tej mojej (66kW)... :myslim

• O 3 roky později...
Odesláno
abych nezakladal nove tema... co olej PP90 ??? a do 206 hdi 2 litry přesně ???

dej ho tam a zacni shanet novou prevodovku ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...