Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Včera se mi stala taková věc u McDonaldu u M-Paláce v Brně na Heršpické. Jedu za kamoškou (dům sester u FN v Bohunicích). Kamoška mi volá, jestli nemůžu koupit něco na jídlo. Cca 20:00 hod. Tak jsem Brno objel po okruhu a zastavil jsem se u \"Mekáče\" v M-paláci. Zaparkuji, přibelhá se za mnou boverák na francouzských holích, prej jestli nemám nějaký drobný na jídlo, tak mu říkam sorry nemám. Vlezu do Meka vrtá mi to hlavou, tak jsem místo dvou kusů \"dabl čísburgrů\" vzal tři - jeden pro toho venku... Vylezu ven, jdu k němu. A říkám mu tady máte něco na jídlo a dávam mu ten jeden burgr... Týpek začal být agresivní a málem jsem jednu chytil tou holí. Takže od včerejška jsem přestal být \"samaritánem\".....

Jaký máte názor na bovery Vy a jak byste řesili takovou prosbu o peníze na \"jídlo\"....

Odesláno
Původně zaslal: Demo

Včera se mi stala taková věc u McDonaldu u M-Paláce v Brně na Heršpické. Jedu za kamoškou (dům sester u FN v Bohunicích). Kamoška mi volá, jestli nemůžu koupit něco na jídlo. Cca 20:00 hod. Tak jsem Brno objel po okruhu a zastavil jsem se u \"Mekáče\" v M-paláci. Zaparkuji, přibelhá se za mnou boverák na francouzských holích, prej jestli nemám nějaký drobný na jídlo, tak mu říkam sorry nemám. Vlezu do Meka vrtá mi to hlavou, tak jsem místo dvou kusů \"dabl čísburgrů\" vzal tři - jeden pro toho venku... Vylezu ven, jdu k němu. A říkám mu tady máte něco na jídlo a dávam mu ten jeden burgr... Týpek začal být agresivní a málem jsem jednu chytil tou holí. Takže od včerejška jsem přestal být \"samaritánem\".....

Jaký máte názor na bovery Vy a jak byste řesili takovou prosbu o peníze na \"jídlo\"....

Nj, chtěl asi prachy na chlast a ty na něj s burgrem:D:D
Odesláno

To mě zas nedávno takhle zastavil týpek na ulici a povídá: \"Hele já do tebe nebudu tlačit žádný hovadiny o tom jak mě tu někdo nechal a že nemám na cestu, nebo na jídlo, já ti řeknu pravdu. Já mám děsnou žízeň, neměl bys dvacku na pivo?\" No tak tomu sem tu dvacku dal :D

Odesláno

Neblbni, on byl v právu. Chudák je o berlích a ty jsi ho chtěl dodělat burgrem od Meca, vždyť by to podlomilo jeho už tak dost chatrné zraví. To se nedivím, že byl takový agresivní. :D

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Nj, chtěl asi prachy na chlast a ty na něj s burgrem:D:D

Přesně tak!!! Na alkohol a né na jídlo!!!

Odesláno

By mě zajímalo, kde všichni tihle \"santusové\" byli před 20 lety.......

Osobně zásadně nedávám - makat většina z nich může, ale nechce (somrování je jejich životní názor - já nejsem tak bohatej, abych je živil).

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Včera se mi stala taková věc u McDonaldu u M-Paláce v Brně na Heršpické. Jedu za kamoškou (dům sester u FN v Bohunicích). Kamoška mi volá, jestli nemůžu koupit něco na jídlo. Cca 20:00 hod. Tak jsem Brno objel po okruhu a zastavil jsem se u \"Mekáče\" v M-paláci. .....

Přesně tak!!! Na alkohol a né na jídlo!!!

V Mekáči toho k jídlu zrovna moc nemají

Odesláno

Nechci všechny takový lidi házet do jednoho pytle, ale kdyby mu šlo o jídlo, tak by si to od Tebe vzal.

Takže potřeboval prachy na chlast nebo na fet...

No, když by někdo požádal, tak bych se zeptal, zda teda chce něco koupit, ale už se s těmito lidmi raději nebavím. Jednou se mě zeptal takovej jeden zeptal během minuty dvakrát, tak jsem mu po druhé řekl, že se mě už ptal a odcupytal.

Jednou jsem takovýmu žadonícímu po povodních v Praze dal stravenku, když viděl ten pakl, chtěl další. Ale daší nedostal... I přesto to slečnu rozlobilo. :nevim

Odesláno

souhlas - ale co chces na rychlo sehnat?

Kdyby měl fakt hlad, sežral by cokoliv.

Medvěd: Souhlas, to je támhle tomu dvacet, tady deset, a pak v součtu jsou to skoro stovky... Kde na to má člověk furt brát...

Odesláno

Mam tu istu prihodu...

Isiel som s prace zobrat kusok od nas do restiky 3 krat pizzu, este minuli rok, pre mna aj pre kolegov. Pred pizzerkou bol na kolenach bezdomovec, a skemral ze nema na jidlo... Vobec som ho nepoznal, nebol jeden s tych klasickych cisel co stretavam vozrali. Vyzeral bidne, ale povedal som mu, ze nemam... Isiel som donutra, bol vonku, tak mi to nedalo, a dal som spravit este jednu najlacnejsiu margheritu, cca 90 Sk... Vysiel som von, a povedal som mu, ze tu je prenho jedlo, ze mam prenho pizzu.

Normalne bez servitkov ma poslal do prdele, a ci si myslim, ze on bude nieco take zrat... Tak som si to spakoval, a snedli sme aj tu, aspom mi bilo v praci zle s prezranosti :P

A obdobni problem v Trnave, stava jedna uplne stara babicka, tipujem jej tak 80 rokov, uplne zubezena, o barlach, ruzenec v ruke, a zobre... Prislo mi, ze alkoholicka nevizera, fajcit nefajci, pracovat moze asi tazko, odkazana len na dochodok. Tak som jej par krat hodil nejaku tu dvacku... Az raz som jel s prace k holicovi, a za babkou prisel jeji ozrali syn, kolem 50 tky, skasiroval peniaze, a isiel asi naspet slopat...

Ta babka tam dodnes stava, ale nedam jej ani korunu, nebudem podporovat alkoholikov ...

Takze po mojich skusenostiach uz takymto ludom neprispievam, ani halier...

Odesláno
:super JJ hul o hřbet:D přesně tak. Mně se stalo něco podobného, Jdu s nákupu z teska, a chlápek asi 45. málem se mi tam rozbrečel že ho okradli cigáni a že jestli bych mu nedal na autobus aby se dostal domu 54kč,- Říkám že ne. Pak mi ho bylo líto, a dal mu 60,- ten děkoval, a ja si myslel jaky skutek jsem neudělal. Než jsem vyskládal košík, tak chlápek uspěl ještě dvakrád. Ale když to skoušel znova u mladého manželského páru s malym klukem, tak sem to už nevydržel, Chytl ho za rukáv, aby to nevypadalo že ja jsem ten špatný, a chtěl od něho vysvětlení co dělá a jestli je normální. Když chlápek začal dělat sceny, tak jsem ho přimačknul na auto, a vytáhl mobil že volám policajty. Ten se vysmekl a začal zdrhat že mu nohy nestačily tak už jsem se dlouho nenasmál. Od té doby nikomu ani korunu.
Odesláno

...rozhodně nedám, když do mě drcne a řekne si o prachy... stát (a tím pádem i vy a já) je živíme přinejmenším velkoryse, vsadím se že dostává podporu, inv. důchod a kdoví co ještě, nájem neplatí, změnit se nechtějí byť mají příležitost a jen to chlastá... nechci házet všechny do jednoho pytle, ale měl jsem tu \"čest\" s jedním takovým se nechtěně pravidelně \"setkávat\" v Pardubicích. Klasickej bezdomovec byste řekli, ale realita byla úplně jiná, jen tak vypadal, jinak měl co potřeboval, sociální byt od města, inv.důchod atd. a co si k tomu ještě vysomroval by dalo na průměrnej plat a kdo ví jestli né víc. Takže od jistý doby je beru s rezervou :P

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...