MirasCC Odesláno 29. leden 2009 Odesláno 29. leden 2009 Vzhledem k tomu, že původní příspěvek není možno editovat, ani na něj odpovídat, jsem nucen založit téma nové. Na jednu věc jsem v tom původním tématu zapomněl a je to myslím si věc veeelmi důležitá. A to: Špatně fungující vyhledávání Vyplním klíčové slovo, zvolím že chci hledat v sekci XY, dám vyhledat, OK, máme tu první stranu s výsledky. Hledané téma ovšem nevidím, zřejmě bude na straně druhé. Ale co to? Druhá strana hledání už zobrazuje výsledky hledání z celého fóra, nerespektujíc nastavení prohledávané sekce. Myslím že tady někde zmínka o tomhle nedostatku už padla, ale nefunguje to stále, tak ať je to pro pořádek i tady, na takovým úkolovníčku pro vedení Ono je členům neustále vtloukáno do hlavy, že mají nejdřív heldat, než položí dotaz, ale s tímhle \"drobným\" omezením je vyhledávání tady docela vopruz Kolíkrát mám problém najít téma, který vím přesně kdo kde založil a o co tam šlo, jen kvůli tomu, že už se ve vyhledávání nevejde na první stranu výsledků. Podle mě tohle musí denně trápit větší množství členů. Citovat
Kurt Odesláno 29. leden 2009 Odesláno 29. leden 2009 O téhle chybce vím, bohužel jsem nenašel řešení - nenašli ani autoři Fora (pokud tedy za řešení nebudeme považovat radu vypnout Hledání \"The worst it can do is break the search-by-forum option.\"). V nové verzi to opraveno je, stejně jako problém s u2u, který jsi zmiňoval v jiném vláknu. Ale jsou tam zase jiné problémy (problém s přihlášením, vytvářením podsekcí,...). Takže ještě novou verzi nasazovat nebudeme. BTW: hledání tady ve Foru je dlouhodobě tak mizerné, že doporučuju použít engine Google Citovat
Burisek Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 ano to máš Mirasi pravdu... to hledání je bídné.... zrovna včera mě kontaktoval na ICQ jeden člen a potřeboval něco skrz ABS a postěžoval si mi že to nemůže najít že to je dost chaotické a pro něj nepřehledné,takže zlepšení by to chtělo. Já se to snažím hledat stylem pokus - omyl ale i to jak jsi napsal že vím kdo kde,tak se mi to taky tak daří najít občas si člověk počte no.... Odstraněna zbytečná citace [upravil dne 20/3/09 MirasCC] Citovat
MirasCC Odesláno 20. březen 2009 Autor Odesláno 20. březen 2009 Viz co psal kurt - ví se o tom, ale teď s tím nic moc nenaděláme. Ten google občas poslouží líp. Dál v tomhle ohledu nemá cenu diskuzi rozvíjet. Ta citace je v tomhle případě naprosto zbytečná - odstraním jí a připravte se na to, že co se zbytečnýho a nesprávnýho používání citací týče, přitvrdíme Citovat
Péťa Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Původně zaslal: MirasCC ... a připravte se na to, že co se zbytečnýho a nesprávnýho používání citací týče, přitvrdíme Je někde na našem fóru vydefinováno, co jsou zbytečné citace? A prosím, ušetři mě přednášky, jak to je na jiných fórech. To vím. [upravil dne 20.3.2009 Peta] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Původně zaslal: Peta Původně zaslal: MirasCC ... a připravte se na to, že co se zbytečnýho a nesprávnýho používání citací týče, přitvrdíme Je někde na našem fóru vydefinováno, co jsou zbytečné citace? A prosím, ušetři mě přednášky, jak to je na jiných fórech. To vím. [upravil dne 20.3.2009 Peta] JJ, pokud citoval jeden příspěvek, jako že víc jich ani citovat nemohl, tak nevidim duvod to nazvat zbytečnou citací, takže souhlas s Peťou [upravil dne 20/3/09 Radek Hurvajz] Citovat
Medvěd Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 I já souhlasím s Péťou i Hurvajzem. Nikde nevidím žádnou definici, kde by v pravidlech bylo upřesněno kdy a za jakých okolností je omezeno použití citace - naopak mi přijde, že možnost použít citaci je výsostným právem pisatele příspěvku (pokud příspěvek není hrubý či jinak porušující pravidla, pak do něj prostě ani figurka typu admin nemá co zasahovat). Stejně, jako jsem se počátkem týdne podivoval, když Miras jen tak mýrnix týrnix upravil název vlákna (a ještě dotyčnému pohrozil, že VELKÝMI PÍSMENY se názvy nepíšou - což opět není nikde definováno). Pokud budou pravidla chování na fóru změněna, O.K. - třeba si zvykneme (bude k tomu třeba nějaká diskuze???). Osobně si myslím, že stejně jako se tu většina lidí nenaučila psát česky (což je aspoň podle mě podstatně horší než to, zda dotyčný použije ve vláknu citaci nebo napíše celý příspěvek velkými písmeny) tak se ani s takovými - podle mě - nesmyslnými omezeními většina neztotožní. Kdybych adminoval tak, jak se nyní předvedl Miras - opravoval bych třeba příspěvky pisatelů, kteří zapomněli, že v češtině se používá nějaká interpunkce (háčky, čárky) nebo netuší, kde napsat jaké i/y (nedělal jsem to, protože jsem se domníval, že bych tímto přístupem lidi spíš naštval než abych cokoli vyřešil). Citovat
MirasCC Odesláno 21. březen 2009 Autor Odesláno 21. březen 2009 Doporučuji www.google.com a klíčové slovo \"netiketa\". Existují jistá nepsaná pravidla, která je vhodné dodržovat. Ad ten Caps Lock - jen tak mýrnix týrnix jsem velká písmenka zaměnil za malá. Znění nadpisu zůstalo stejné. Psaní Caps Lockem nemám rád, to se zkrátka nedělá a budu bojovat za to, aby se to tu nedělo. Nicméně asi by mě překvapilo, kdyby se proti tomu někdo neozval. V pravidlech to není, doteď to tu nikomu (opravdu?) nevadilo, tak proč by to tak nemělo být dál, že? To opravdu musíme do pravidel psát úplně všechno? Tohle v klidu uhraju na porušení pravidla číslo 6 - \"dodržujte zásady slušného chování\". Psát se zapnutým Caps Lockem slušné není. Pravidla velmi brzy budou nová, zmínka o citacích v nich bude taky. Pokud někdo potřebuje, vytvořím mu k používání citací obrázkový návod - tak jako tak to bylo v plánu. Mimo jiné taky doporučuji věnovat pozornost pravidlu 3 (konkrétně větička \"neměňte téma dotazu\"), což se právě tady děje. Pokud máte nějaký problém s tím, jak jsem se ujal moderátorské funkce, prosím, do mě, ale založte si na to nové vlakno, tam můžeme diskutovat. [upravil dne 21/3/09 MirasCC] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Původně zaslal: MirasCC Doporučuji www.google.com a klíčové slovo \"netiketa\". Existují jistá nepsaná pravidla, která je vhodné dodržovat. Ad ten Caps Lock - jen tak mýrnix týrnix jsem velká písmenka zaměnil za malá. Znění nadpisu zůstalo stejné. Psaní Caps Lockem nemám rád, to se zkrátka nedělá a budu bojovat za to, aby se to tu nedělo. Nicméně asi by mě překvapilo, kdyby se proti tomu někdo neozval. V pravidlech to není, doteď to tu nikomu (opravdu?) nevadilo, tak proč by to tak nemělo být dál, že? To opravdu musíme do pravidel psát úplně všechno? Tohle v klidu uhraju na porušení pravidla číslo 6 - \"dodržujte zásady slušného chování\". Psát se zapnutým Caps Lockem slušné není. Pravidla velmi brzy budou nová, zmínka o citacích v nich bude taky. Pokud někdo potřebuje, vytvořím mu k používání citací obrázkový návod - tak jako tak to bylo v plánu. Mimo jiné taky doporučuji věnovat pozornost pravidlu 3 (konkrétně větička \"neměňte téma dotazu\"), což se právě tady děje. Pokud máte nějaký problém s tím, jak jsem se ujal moderátorské funkce, prosím, do mě, ale založte si na to nové vlakno, tam můžeme diskutovat. [upravil dne 21/3/09 MirasCC] No s Caps lockem asi souhlas, i když bych to tak nechal, je to sice chyba, ale ne nijak závažná, citace jsou nutný, ovšem pokud jich je celý strom tak to dobrý není, je potřeba aby lidi u toho přemýšleli, a pak k tomu co říkáš že měníme téma dotazu \"Diskuzní fórum - chybky, problémy, náměty II\" Tak to si nemyslím, on ten tvůj název vlastně zahrnuje i tuto diskuzi. Ad Netiketa - bod 9. Odpouštějte ostatním chyby. I vy je děláte. Nevysmívejte se jim a nenadávejte za ně. [upravil dne 21/3/09 Radek Hurvajz] Citovat
MirasCC Odesláno 21. březen 2009 Autor Odesláno 21. březen 2009 Stávající pravidla, bod neočíslovaný, psaný zcela na konci: \"V případě nedodržování těchto pravidel se vystavujete riziku smazání příspěvku, který je proti pravidlům\" Žádný příspěvek jsem zatím nesmazal z důvodu použití Caps Locku, nebo z důvodu neuváženého použití citace. I když bych podle pravidel vlastně mohl. Určitě to ale nechci hrotit ad absurdum. Prosím Vás o to samé (názor co není výslovně zakázáno, je povoleno). Zcela jasně si uvědomuju to, co Radek ocitoval z netikety. Že nikdo není dokonalej, mě nevyjímaje. Proto moderuju, tak jak moderuju. Když se mi něco nelíbí, zasáhnu. Ale zasáhnu tak, aby to jak autor, tak všichni kolem viděli, měli možnost vzít si z toho ponaučení a víckrát stejnou chybu nezopakovat. Mohl sem ten Caps Lock nechat bejt a udělat na autora bububu skrzeva U2U. Já však radši příspěvek upravil tak, aby všichni viděli, co se mi na něm nelíbilo. Očividně si toho pár lidí všimlo a tak to má být. Tímto veřejně prohlašuji, že bych si nikdy nedovolil něčí příspěvek editovat tak, abych změnil jeho význam! Citovat
Vvitty Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Ad pouziti CapsLock - jiz v davnych dobach se velka pismena pouzivala pro psani zkratek, zvyrazeneni nejakeho duleziteho slova, nebo vyjadreni emoci. A to konkretne KRIKU NA TOHO DRUHYHO. Proto je psani celych prispevku velkymi pismeny obecne povazovano za nevhodne... Citovat
Péťa Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Protože jsem to vyprovokoval, musím se opět ozvat. Míro, já netiketu znám, \"žiju na internetu\" od roku 1992, tenkrát díky vysokorychlostnímu připojení Akademie věd ČR. Ale tady je nějaká zavedená kultura projevu, která citace používá a rozhodně jimi neznepřehledňuje fórum. Do teď to nikomu nevadilo, ty jsi se dostal \"ke korytu\" (myslím, že i já jsem Ti dával hlas) a hodláš to nekompromisně měnit. Takže stejně jako Méďa, navrhuji širší diskusi, ne jen názor jednoho moderátora. Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Peta: k tomu musím říci že změna pravidel fora je z mé hlavy, ad správná citace je běžný jev (vim nechceš to slyšet) , to že se mění pravidla fora (respektive se aktualizují k obrazu dnešní doby a potřeby) je jen dobře pro zachování přehledu a pořádku zde na foru. EDIT : Nové pravidla byla vedením odsouhlasena, navíc dojde i k rozšíření řad moderátorů - aktivních moderátorů , mezi ně patří i MIrasCC a jsem rád že tady je. [upravil dne 21/3/09 Pe.Tr] Citovat
Péťa Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Ale já nemám nic proti změnám pravidel. Co se týká citací, na jiných fórech je také nepoužívám, protože to na nich je \"zapovězeno\". Jen bych rád, aby nová pravidla podlehla širší diskusi, než jen schválení vedení. Před pár lety jsem napsal, že mám pocit, že se klub krade Ondrovi. Teď začínám mít pocit, že se klub krade členům... Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 K tomu ti mohu napsat maximálně to abys otevřel oči. Citovat
MirasCC Odesláno 21. březen 2009 Autor Odesláno 21. březen 2009 Původně zaslal: Peta Ale tady je nějaká zavedená kultura projevu, která citace používá a rozhodně jimi neznepřehledňuje fórum. Do teď to nikomu nevadilo, ty jsi se dostal \"ke korytu\" (myslím, že i já jsem Ti dával hlas) a hodláš to nekompromisně měnit. Ne, prosím, nepoužívej jako argument \"doteď to nikomu nevadilo\". To fakt neberu. S názorem, že místní nešvar přílišného a neuváženého používání citací fórum neznepřehledňuje si dovolím velmi nesouhlasit. Jako odstrašující příklad uvedu jedno téma stále aktivní - http://www.peugeot-club.com/topic/40225-kolik-zaplatit-za-ocalouneni-sedacek/. Prohlídni si ho a pověz mi - jsou tam všechny ty citace nutné? Nemyslíš si, že by bez těch nekolika zbytečných citací i s obrázkama bylo to téma mnohem přehlednější? K tomuto konkrétnímu propíranému případu, kdy jsem zakročil a citaci odstranil: V diskuzi, která obsahuje dva příspěvky od dvou autorů a ve třetím příspěvku dojde k ocitování celého prvního příspěvku - tak takovouto citaci já považuji opravdu za zbytečnou. Kdyby se někdo teď, když zde přibylo mnoho příspěvků dalších rozhodnul připsat něco k původnímu tématu a ocitoval můj první příspěvek, neřeknu ani popel. Nicméně, pokud tě to Peto uklidní. Určitě nemám v plánu měnit věci nekompromisně. Rád bych používání citací výrazně omezil, ne zakázal. Zcela jistě není v mých silách odmazávat úplně všechny případy zbytečných citací a i bych to dělal jen velmi nerad. Jsem ochoten v tomhle ohledu být ze začátku krapet tolerantnější a zasahovat pouze v závažnějších případech. Citovat
AnotherOne Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Původně zaslal: MirasCC Původně zaslal: Peta Ale tady je nějaká zavedená kultura projevu, která citace používá a rozhodně jimi neznepřehledňuje fórum. Do teď to nikomu nevadilo, ty jsi se dostal \"ke korytu\" (myslím, že i já jsem Ti dával hlas) a hodláš to nekompromisně měnit. Ne, prosím, nepoužívej jako argument \"doteď to nikomu nevadilo\". To fakt neberu. S názorem, že místní nešvar přílišného a neuváženého používání citací fórum neznepřehledňuje si dovolím velmi nesouhlasit. Jako odstrašující příklad uvedu jedno téma stále aktivní - http://www.peugeot-club.com/topic/40225-kolik-zaplatit-za-ocalouneni-sedacek/. Prohlídni si ho a pověz mi - jsou tam všechny ty citace nutné? Nemyslíš si, že by bez těch nekolika zbytečných citací i s obrázkama bylo to téma mnohem přehlednější? K tomuto konkrétnímu propíranému případu, kdy jsem zakročil a citaci odstranil: V diskuzi, která obsahuje dva příspěvky od dvou autorů a ve třetím příspěvku dojde k ocitování celého prvního příspěvku - tak takovouto citaci já považuji opravdu za zbytečnou. Kdyby se někdo teď, když zde přibylo mnoho příspěvků dalších rozhodnul připsat něco k původnímu tématu a ocitoval můj první příspěvek, neřeknu ani popel. Nicméně, pokud tě to Peto uklidní. Určitě nemám v plánu měnit věci nekompromisně. Rád bych používání citací výrazně omezil, ne zakázal. Zcela jistě není v mých silách odmazávat úplně všechny případy zbytečných citací a i bych to dělal jen velmi nerad. Jsem ochoten v tomhle ohledu být ze začátku krapet tolerantnější a zasahovat pouze v závažnějších případech. Citovať predošlý príspevok (ako toto tu) je zbytočné. Ak chcem reagovať na príspevok o niekoľko príspevkov vyššie je to povedal by som nevyhnutné. Niekedy citáciu ešte ručne zeditujem ak je prísliš veľká alebo sa moja reakcia netýka celej citácie. Citovat
Guest Scratch Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 ja nemam nic proti citacim, ani proti velkym pismenum, a asi delam spoustu chyb na foru. Asi to bude tim, ze jsem zadna pravidla nikdy necetl, ani tady, ani jinde. Pisu bez diakritiky apod. Ale pravdou je, ze pokud se odsouhlasi nejaka pravidla, mely by se dát vědět uživatelům. Co se týká otevření očí, nevím, sleduji forum i klub, fandím vedení, ale má zvláštní přístup a tak trochu souhlasim s Peta. Ja bych asi predstavil nove moderatory s tim, ze: forum ma nove moderatory MirasCC, ...., ...... Predstaveni moderatoru ve smyslu kdo co a jak, s tim, co chteji provest za zmeny, co budou vyzadovat.............. dale od klubu bych ocekaval clanek, ze byla schvalena nova pravidla - k nahlednuti zde. Zmeny se tykaji odstavcu 1, 2, 3, 4 bodu a, b, c apod... S tim, ze se dava uzivatelum nejaky cas na zvyknuti Proste mi to prijde dost razantni a ostry, jako kdyby to doposud stalo za vyliz prdel. Coz nestalo, a co bude, se uvidi. Nicmene nezbyde nez si zvyknout. MUJ nazor je ten, ze k tak velkym pochybenim zde nedochazi. Obcas nekdo neco blbe ocituje a co. Stejne, kdyz chci cist to tema, tak si ho cist budu, at ma prispevku 100 nebo 300 a a je tam more citaci, aspon se v necem lepe zorientuju. Samozrejme jsou sekce, kde je to dobre, ttreba servis apod. ale mazat to v pokecu mi prijde zbytecny. To by asi nebyl pokec, ale rizena diskuze Citovat
Pe.Tr Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 MirasCC je moderator jakožto člen vedení. Pokud si zaregistroval tak bežel konkurz na nové moderátory a je tam uvedeno že do 23.3. 23:59 budou známy noví moderátoři. ad nová pravidla , ještě podle nich nikdo nic netvoří , tože miras upravil par přispěvků neznamená nějakej zvrat , prostě tu začal fungovat moderátor který je vidět . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.