Ticcino Odesláno 28. leden 2009 Odesláno 28. leden 2009 Jsem byl dnes na poště podat balíček. Jako ostřílený Aukrista jsem měl vše připravené, balíček, 400g, v krabičce 20x15x10, mě před novým rokem stál 37Kč. Hodnota cca 200Kč a posílal jsem to jako doporučenou zásilku, čili s odpovědností pošty do 500Kč. Vím, že pošta zdražovala o cca 10%. Budiž jim to přáno. Byl jsem připraven zaplatit nějakých 42Kč a mile mě překvapilo, že za doporučenou zásilku bych nezaplatil 42, ale stále 37. JENŽE! On ten balík jako doporučená zásilka poslat najednou nejde! Protože délka nesmí přesahovat 50 cm a šířka 35 cm, přičemž tloušťka nesmí být větší než 5 cm. A můj balíček má tloušťku 10cm. Takže se musí poslat jako cenný balík do 2kg, za 58Kč! Takže místo 37Kč jsem zaplatil 58, což je o 57% nárůst. Jsou to šmejdi. Prsej se, jak zvýšili ceny jen minimálně, ale o úpravě kategorizace zásilek taktně mlčí. Ať shnijo v pekle. Jdu přecenit své aukce... Citovat
MirasCC Odesláno 28. leden 2009 Odesláno 28. leden 2009 Tak cos čekal, že budou hlásat do světa jak krásně zdražili? Ono to v těch cenících vidět samozřejmě bylo a při troše zkoumání se na to přijít dalo. Holt pokud je na tom člověk závislej, nesmí dát na to, co se objeví v tiskovým hlášení či nějakým pochybným periodiku. Citovat
Fusion Odesláno 28. leden 2009 Odesláno 28. leden 2009 Ja sem doted posilal v krabicich s vyskou 5,2cm, ted je muzu vyhodit. Dobirka stoji misto 71kc rovnou 91kc. Jezdim posilat i na slovensko a tam je postovny polovicni. Citovat
Dakula475 Odesláno 28. leden 2009 Odesláno 28. leden 2009 Mě se stalo Ticcino úplně to samé. Nakonec jsem k těm 58,- musel ještě koupit obálku za 7,- No a v závěru jsem kupujícího z Aukra dotoval 20 kč. Příště jsem dal krabici 2x takovou a stálo to těch 45,- Nechápu...... [upravil dne 28.1.2009 Dakula475] Citovat
P.avel Odesláno 28. leden 2009 Odesláno 28. leden 2009 no jo no... každej se živí jak umí narozdíl vod ČEZu můžeš využít konkurenci nebo si založit svoji \"Ticcino Post\" a třeba se dostaneš s cenou pod úroveň Český pošty... Citovat
Kurt Odesláno 28. leden 2009 Odesláno 28. leden 2009 Původně zaslal: Pe.Tr ¨jak už tu dnes někdo psal PPL:potlesk Taky tam dělají debilové, to si nevybereš. Nechce se mi to znova psát, tak jen zkopíruju vlastní zážitek, jak jsem na Silvestra jel do Humpolce: Mně šla zásilka PPLkem, měla být včera doručena, čekal jsem na ně a výsledek byl ten, že jsem se na webu PPL dozvěděl \"nedoručeno - adresát nepřítomen\". Takže jsem tam volal a že prý jsem nebyl doma. Povídám, že vím nejlíp, kde jsem byl a bylo to doma, takže tenhle argument neberu. Na to, proč mi ten blbeček, co to vezl aspoň nezavolal, mi raději neodpověděli vůbec. Takže jsem zeptal, jaké je řešení, jestli to přivezou dneska. A oni že prý rozvážejí až v pondělí - což se mi tedy opravdu nelíbilo, ale po drsném rozhovoru jsme se nedostali dále, než jsme byli na začátku. Balík mi dovezou v pondělí, nebo si pro něj mohu zajet dnes na depo - jsou tam do 10:30. Takže jsem ráno sedl do auta a vydal jsem se na tříhodinovou cestu dlouhou 160km kvůli balíku.... Citovat
MirasCC Odesláno 28. leden 2009 Odesláno 28. leden 2009 Jo, na tom co píše Kurt je taky kus pravdy. Pošta není svatá (taky sem teď docela čuměl, když si panáček na přepážce řekl za dobírku v A4 bublinkový obálce 97 korun), nicméně já poštu zatím před zásilkovejma společnostma preferuju. Jsem tedy z velké většiny ten, kdo balíček přijímá - a tady na tý straně mi pošta vyhovuje stokrát líp, jak nějaký zásilkový společnosti. Ještě se mi nestalo, že by ze zásilkový společnosti někdo přijel v čas, kterej ráno slíbí. Posledně sem řešením neschopnosti jednoho řidiče strávil asi dvacet minut. Povídám přijeďte buď do 11:00, nebo po 16:00. Jo, jasně, to stihnu. 11:45 telefon, tak prej sem tady. No co s ním, že jo. Večer jezdit nechtějí, přes den sem v práci, aby si na ně bral člověk půl dne volna. Pošta mi možná balíček nedoručí, i když sem doma. Možná mi ani nenechaj oznámení o uložení zásilky. (ani jedno z toho se mi snad ještě nestalo) Ale tak vím že něco čekám, tak se na tý poště stavím. Mají otevřeno dost dlouho na to, abych to cestou z práce stihnul. Když se mi to zrovna dneska nehodí, zajdu tam kdykoliv v příštích čtrnácti dnech, to se snad čas někdy najde. Pokud někdo odesílá ve velkým, je pro něj asi pohodlnější, naložit to nějaký přepravce. Ale mě osobně jímá hrůza, kdykoliv mám něco od přepravní společnosti přebírat. Citovat
Vvitty Odesláno 28. leden 2009 Odesláno 28. leden 2009 a dalsi dusledek zmen, ktery neni na prvni pohled videt je ze cenne psani uz MUSI byt ve specialni obalce za 7.- ..... v cenicich to sice bylo, ale webova kalkulacka posty vesele hlasila stare hodnoty jeste 7/1, pak pro zmenu par dni hlasila ze nelze dohledat zpusob zaslani. ale jinak musim rict, ze na to kolik zasilek postou posilam mi je zatim nikdo nereklamoval. Citovat
Fusion Odesláno 28. leden 2009 Odesláno 28. leden 2009 Bohuzel neexistuje prima konkurence posty. A nemyslete si, ze pplko nezdrazuje A nedavno se me stalo, ze ppl nezastihla zakaznika, volali, on rekl nechte to na pobocce do pondeli, ale ppl to jeste ten den poslalo zpatky me. Citovat
Medvěd Odesláno 28. leden 2009 Odesláno 28. leden 2009 Konkurence pošty není jen PPL, ale spousta dalších zásilkovek (Geis, DHL,...). Osobně je mám mnohem raději než být nucen tlačit se na poště v nekonečné frontě k okénku, kde upocená paní je schopna hledat jeden balíček i několik minut - nepříjemnější než návštěva pošty je snad jen návštěva berňáku koncem března. [upravil dne 28/1/2009 Medvěd] Citovat
Marcel505 Odesláno 28. leden 2009 Odesláno 28. leden 2009 Nějak mi není jasné, proč česká pošta ty zásilky tak kategorizuje... Že když je tohle delší už je to považováno za jinou zásilku. Nevím, co tím získají, stejně to většinou jede všechno spolu... O srandách s českou poštou radši nepsat... Ale stejně, když si to vezmu, že za 37 Kč, nebo i těch 58 Kč doručí Česká Pošta balíček až na druhou stranu republiky a můžou ho tam uschovat 14 dní, si myslím, že to nejsou až tak drahé služby. Citovat
Vvitty Odesláno 29. leden 2009 Odesláno 29. leden 2009 Původně zaslal: Marcel505 O srandách s českou poštou radši nepsat... Ale stejně, když si to vezmu, že za 37 Kč, nebo i těch 58 Kč doručí Česká Pošta balíček až na druhou stranu republiky a můžou ho tam uschovat 14 dní, si myslím, že to nejsou až tak drahé služby. a za $5 mi poslou balicek letecky z druhe strany sveta... Citovat
Driver Odesláno 29. leden 2009 Odesláno 29. leden 2009 Zatím se mi na poště kam chodím posílat zásilky nestalo, že by pošťačka přeměřovala balík (samozřejmě pokud bych přinesl 2m bago a chtěl to poslat jako doporučený dopis tak mi to odmítne), ale jinak mi zatím vzali vše a určitě to převyšovalo rozměry výše uvedené. Pouze zkontroluje hmotnost. Nebo o této nové změně neví Jinak co se týká doručování přepravkou tak to znám i trochu z té druhé stránky, s řidičema od přepravek se bavím dost často, dokonce pro naši firmu jezdí kluk co dřív jezdil DPD a vím, že to nemají jednoduché. Na depu jim naloží ráno hromadu balíků a mají co dělat, aby to stihli do večera rozvést + svoz nových balíků. Takže ten řidič má dost problém se s příjemcem domluvit na nějakým času dovozu zásilky a splnit to. Třeba u Toptransu se pokouší doručit zásilku několikrát a pokud jim to nevyjde ani podruhý tak nám volají, že nemůžou adresáta zastihnout a co s tím mají dělat. Takže mi potom seženem dotyčného a domluvíme s ním předání. Zpátky balík hned neposílají pokud adresáta nezastihnou. Ale co se týká doručení tak u přepravky mám zatím jistotu že to doručí většinou do druhýho dne. Citovat
Fusion Odesláno 29. leden 2009 Odesláno 29. leden 2009 Podle mě s poštou nelze konkurovat právě kvůli těm pobočkám v každé prdelce a taky dopravní společnosti neznají balík menší jak 2kg a u levnějšího zboží se doprava za skoro 200 nevyplatí. A jezdil sem u CSExpressu tak vím až až jak to tam funguje Citovat
Driver Odesláno 29. leden 2009 Odesláno 29. leden 2009 Původně zaslal: Fusion Podle mě s poštou nelze konkurovat právě kvůli těm pobočkám v každé prdelce a taky dopravní společnosti neznají balík menší jak 2kg a u levnějšího zboží se doprava za skoro 200 nevyplatí. A jezdil sem u CSExpressu tak vím až až jak to tam funguje No doprava u levnýho zboží se fakt skoro nevyplatí, ale když to zákazník zaplatí Jinak Toptransem posíláme i obálky, což sice nechápu, ale budiž Citovat
Fx Odesláno 29. leden 2009 Odesláno 29. leden 2009 Původně zaslal: Fusion Podle mě s poštou nelze konkurovat právě kvůli těm pobočkám v každé prdelce a taky dopravní společnosti neznají balík menší jak 2kg a u levnějšího zboží se doprava za skoro 200 nevyplatí. A jezdil sem u CSExpressu tak vím až až jak to tam funguje Já mám u PPL balík do 3 kg za 85 Kč, dobírka do 5000 Kč je +30 Kč. Citovat
Fusion Odesláno 29. leden 2009 Odesláno 29. leden 2009 Fx: s DPH? Já mám snad 175 (na dobírku) i s jakousi slevou ale abych docílil další slevy tak bych musel posílat 40 balíků týdně (nebo tak nějak). Edit: tak 103 + 40 za balík do 3kg, dobírka do 5tis. [upravil dne 29/1/2009 Fusion] Citovat
MatrixChose Odesláno 29. leden 2009 Odesláno 29. leden 2009 O poště mi ani nemluvte. Ve městě je hůavní pošta a ta je OK, sice je tam placený parkoviště (stále plný) ale 5 metrů nad ní máme (prababička) baráček takže to je OK. Jenže na sídlišti máme svou poštu a tam se v úterý a o víkendu nedělá a ve zbylý dny od 8 - 11 a od 14 -18 což já nedokážu pochopit na co potřebujou 3 hodiny na oběd No a když mi má něco přijít tak se to i někdy povede a zazvoněj (sice to držej snad minutu jak kkti ale budiž), většinou se ale stává že se tím neobtěžujou a daj do schránky lístek ale to taky jenom když se jim chce. Někdy ho tam dají dva dny potom a datum z toho dne. Opravdu jsou věci které nikdy nepochopím :bacha:bacha Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.