Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
:bojim zima -zimné ,leto-letné:super:super:super:superceloročne je blbost vlastna skusenost:roker
Odesláno

Anebo takto

V zime, zimne

V lete, letne

Na jar a cez jesen - celorocky :D :D :D :D

Odesláno

a navyše nič neušetriš,ked to prerataš na prejdene km a cenu pneu,zistíš že si na tom istom,lebo prejdene km na dve sady(letne,zimné) potrebuješ dve sady celoročných:myslim

Odesláno

Cetl jsem test v nejakym auto... a nektery si nevedly spatne. Nevim teda jak s vydrzi, ale co si pamatuju, tak zadna nebyla lepsi nez letni v lete a zimni v zime, ale rozhodne byla lepsi nez zimni v lete a letni v zime. Podle testeru (myslim Nemci) to neni tragedie a da se na nich opravdu celorocne jezdit. Myslim si ale, ze s vydrzi to bude horsi nez menit sady a cenove to nevyjde lip. Muj nazor. Je to spis asi pro lenochy. Tohle beru jako s botama. Urcite by se nasli celorocni boty. Slo by s nima chodit, ale v zime by mi byla trochu zima (ale mensi nez v letnich) a v lete zase trochu horko.:roker

PS: Zkus najit nejaky test, ale osobne za sebe bych do nich nesel..

Odesláno

no já je měl a to: Goodyear Eagle Vector a celkem spokojen moc se nesjížděli a drželi celkem dobře a krásně pískaly po vostřejš projeté zatáčky a v zimě nevím v zimě sem jí už neměl ale vzorek nevypadal špatně:D měl jsem je na alfa romeo166 2.0ts

Odesláno

Tak na tohle téma tady na fóru bacha :D:D:D ..už jsem taky dostal ponaučíno, že nejsou dobrý ani v létě, ani v zimě, ani nikdy a hlavně že v podstatě vůbec neexistujou... Tak tedy já na svým autě jezdím kombinaci celoroční + zimní. S celoročníma Vredestein Quatrac 2 155/70 jsem to koupil, měli najeto cca 5tkm, já na nich najel zatím dalších 33tkm a před sundáním na zimu měly cca 5mm vzorku - tolik moje zkušenost k životnosti, ale nutno dodat, že to bude specifikum 106ky, protože to je lehoučké auto, se kterým se jezdí tak do 120kmh, takže gumy nedostávají žádnou sodu. Mě ty pneu vyhovují, žádné problémy s bržděním, stabilitou, ...čímkoli jiným nevidím, jinak hodnotit nebudu, protože jsem na tomhle autě zatím neměl žádné značkové letňáky, abych mohl srovnávat. Jediné co si říkám, že by třeba s letníma byla o něco málo nižší spotřeba, ovšem ty gumy ještě klidně 1-2 sezóny udělají.

Doma je druhé auto felicie, která najede cca 3-4tkm ročně a na kterou se ukvapeně koupily letňáky barum. Že jsem ji nenazul tím samým...

Ještě tedy na závěr aby bylo jasno: jako nové gumy bych si koupil kombinaci pořádné letní a normální (polaris 2...) zimní, s výjimkou auta které má hodně malý nájezd, kde bych i nové koupil celoroční. Když ty allseasony na mém autě byly, tak je přece nebudu vyhazovat. Sem teda čekal, že se ojedou dřív, no ale co se dá dělat, že...;)

[upravil dne 27/11/08 *jose_106*]

Odesláno

Tak ja myslim, ze pro nekoho, kto koupi auto bez zimaku , nevyjdou celorocky rovnako.

Jde skor mozno o ekonomickost.

Mate jedny gumy, ktere nemusite na zimu ani na leto prezouvat, kopa lidi to robi v pneuservise, kde za to platej...

Nemusite kupovat druhou sadu plechovej disku, ktore jako nove stoji nejakou tu castku, jako pouzivany to je tak od 500 Sk disk... Nemusis platit nahodeni pneu na ne a nasledne vyvazeni.

Kopu lidi ma na leto elektrony, na zimu plechace. Tym padem auto v zime uz neni tak pjekne, ako v lete na elektronech. Tudiz odpadava i tenhle problem (pokial by nekdo daval zhadzovat letnace s elektronu, a nahadzovat je na ne s novym prevazenim, tak by ho to zase neco stalo)

Odpada problem ze skladovanim pneu, ktory byva casto u lidi byvajicich v panelacich docela problem, v inom pripade odpadava poplatek za uskladneni v pneuservisu.

Tym sem chtel len podotknout, ze celorocky maj i nejaky vyhody, ne jen nevyhody jak se tu pise.

Navyse si myslim, ze pro lidi co maji mensi auto hlavne do mesta to sve opodstatneni ma. Ja zimaky na mem aute citelne potrebuji jen kdyz jedu v zime na lyzovacku nebo nekam na chatu, coz je par krat par krat za rok. Inac jezdim mesto, kde i ked nasnezi, je vsade zachvili posipano a vsude je brecka. TUdiz bych si vystacil i klidne s celorockama.

Tymto si je nechci zastavat, mam normal letni a zimni pneu, uz sem taky daval zimaky, a ani to nehodlam menit.

U celorocek bych nevidel opodstatneni u lidi, co pravidelne cestuji i mimo mesto, dalnice, a co to najezdi. Pre nakupnou tasku alebo hopsadlo do prace, to uz takovou prioritu nema...

Odesláno

Na nich nic drahýho není, stojí jak ostatní gumy. (samozřejmě se nedívám na 255/35 R18)

http://tinyurl.com/5lcwcl

Já nad tím pouvažuju po zimě. Dostal sem zimní 14 za pětistovku tak možná na nich pojedu aji léto.

Edit: mají ty celoroční ozn. M+S?

[upravil dne 27/11/2008 Fusion]

Odesláno

ludi co v zime jazdia s letnymi by som vrazdil..

lubk0: mas pravdu s tou ekonomickostou.. ja som platil v servise za prezutie, prevazenie atd tad dokopy 1000sk, v lete ma caka dalsich 1000sk

gumy nepocitajme kedze mozeme predpokladat ze sa budu opotrebovavat 2x tak rychlo ako zimne alebo letne.. takze si za rok usetril 2000sk na ukor bezpecnosti.. tj jedna plna nadrz :P

Odesláno

Tak na auto se kterým se jezdí normálně, v místě kde nejsou kalamity bych to klidně dal. My třeba na partnerovi máme celoročně zimáky, rychle ani ostře se s tim nejezdí, tak proč to přezouvat, když na tom polarisy vydržely 70tkm. Asi pro to, že jsem s tim já najel jen 2tkm, zbytek táta :)

Odesláno

Měl jsem celoročky na předešlém autě. Najezdil jsem toho času tak 3-5000 km/rok. V zimě minimum. Dvoje pneu mi nepřišlo ekonomické.

Je pravda, že nedosahovaly kvalit leťáků v létě a zimáků v zimě. Na druhou stranu vím, jaké je jezdit na zimácích v létě a na leťácích v zimě a v tomto porovnání jsou univerzály mnohem lepší.

Univerzály byly tiché a dobře držely na suchu, trochu klouzaly na mokru. Na udusaném sněhu držely skvěle. V břečce to bylo dost špatné. Hluboký sníh taktéž nic moc.

Sestra do teď jezdila (Picanto) v létě na leťácích a v zimě dávala zimáky jen dopředu, což nebyla příliš dobrá kombinace. Jelikož nechtěla kupovat 2 disky a 2 gumy, vyřešilo se to novými univerzály dozadu (na stálo), a předek bude dál měnit.

Odesláno
Původně zaslal: PnR

ludi co v zime jazdia s letnymi by som vrazdil..

lubk0: mas pravdu s tou ekonomickostou.. ja som platil v servise za prezutie, prevazenie atd tad dokopy 1000sk, v lete ma caka dalsich 1000sk

gumy nepocitajme kedze mozeme predpokladat ze sa budu opotrebovavat 2x tak rychlo ako zimne alebo letne.. takze si za rok usetril 2000sk na ukor bezpecnosti.. tj jedna plna nadrz :P

Nevim preco hovoris o mne, kdyz sem psal ze mam normalni zimaky.

Krom toho, nevim jak moc narusuji moji bezpecnost, nakolko to auto jede pri nejlepsim v par krat za mesic mozna stovkou ...

A i to kdyz jedu momentalne znamym pomahat zariadovat byt 5 km od miho mesta.

Kor vlastnosti jako prilnavost na snehu, a podobne sou mi k nicemu. Na poladovici se budu smikat stejne ci budu mat letny, celorocny nebo zimny.

Rano se tahnu v kolone do prace, kde vic jak 60 nejedu, nani ani kde, s prace se tahnu v kolone. Jo jezdim vecer do baru, venci partnerkynho psa a sem tam do obchodakov. Toz strasne ty zimaky vyuzivam..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...