Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Problém je, že se z ničehonic po 4 týdnech stání objevila závada a to vypadávání 1. 3. 5. rychlostního stupně. Při řazení jakoby nejdou dotáhnout dopředu. Je v konzoli nějaká aretace, nebo je to rovnou závada ve skříni? 2. a 4. rychlost jdou az moc ochotně zařadit. Vyměnil jsem silentblok převodovky a nepomohlo to. Auto si přehazují servisy a nic ...

Děkuju za pomoc

Peugeot 205 Look, r. 1992, motor TU1M + převodovka MA, pětirychlostní.

Odesláno

Muj velky dik patri fa Auto Vaseda, za radu.

Problem byl presne jak mi poradili, v tahlech razeni. V jednou z kloubovych spojeni je gumova vystelka a ta se ruzne pokroutila a vytvorila napruzeni. Proto mi vyskakovaly rychlosti.

Velmi primitivni zavada, ale nikdo nevedel co s tim. Vsichni hazeli vinu na prevodovku, ale ta je jako nova -)) Po promazani tahel mi tam rychlosti skacou jako po masle a krasne drzi. Doporucuju vsem promazat.

A jeste jednou dekuji Rebikovi.

Odesláno

Ty vole, to jsme ti řekli po telefonu, protože jsi z daleka, ale jinak si účtujeme 3000 za repasi převodovky -:D:D:D

Takhle prozradit takovej fígl:mad::mad:

Odesláno

Rebiku, mam lepsi :

Vylezes z auta, kleknes si pred nej na kolena a zacnes auto premlouvat. Delka premlouvani se rovna narocnosti problemu. Takove prkotiny jako zarovky nebo svetla se resi behem peti minut, brzdy dlouhou domluvou a motor vyhruzkou a nekolikahodinovym prosenim (s par kopanci)

Fakt to funguje :D

Odesláno

Potřeboval bych to na své 406 promazat také, v zimě mi vypadávala zpatečka ale ted OK.Rychlosti mi tam jdou ztuha.Muzete mi poradit jak se k tem tahlum dostanu,musim na rampu, nebo se to da i jinak.Je to spis pod motorem nebo pod r.pakou?Diky

Odesláno

Rebik: Ja bych si z toto legraci nedelal, protoze takove veci ze si mene seriozni servisy na fakturu napisi repasi prevodovky za nekolik tisic namisto opravy za kterou jsem dal 100 Kc -((

Oprava s prohlednutim na zvedaku, nakonec se to v 15ti minutach udelalo zvrchu. TUcko je malej motor.

Kdyby byla vadna prevodovka, tak ji vyhodim a dam tam cokoli jineho ze smetiste, vrakoviste .... za malo penez

• O 21 let později...
Odesláno

Mohu se připojit s dotazem.Chci koupit obytňák Hymer Eriba s motorem 2,5 TD a je u něho problém kde vypadává 5 rychlostní stupeň .Je to tato závada kterou popisujete? Diky Venca 

Odesláno
před 54 minutami, Veny 1979 napsal:

Mohu se připojit s dotazem.Chci koupit obytňák Hymer Eriba s motorem 2,5 TD a je u něho problém kde vypadává 5 rychlostní stupeň .Je to tato závada kterou popisujete? Diky Venca 

To se teda obávám, že bude spíš jiná závada. Jak se to projevuje? Měl jsem kdysi auto z podobné doby, pětka držela, když byl motor v záběru, stačilo ale pustit plyn a znovu na něj šlápnout, a pětka vypadla. Dělala to vidlička v převodovce.

Odesláno

pokud tam jsou ještě řadící tyčky (od šaltpáky),  začal bych jejich kontrolou na vůle , prostě vymezit všechny vůle od šaltpáky do převodovky, pokud je tam lanko, tak zkontroluj, jestli se při řazení rychlostí (na kanále-zvedáku) hýbe i bowden--nesmí se posunovat v upevnění, hýbe se jen lanko...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...