mArda Odesláno 15. duben 2004 Odesláno 15. duben 2004 Problém je, že se z ničehonic po 4 týdnech stání objevila závada a to vypadávání 1. 3. 5. rychlostního stupně. Při řazení jakoby nejdou dotáhnout dopředu. Je v konzoli nějaká aretace, nebo je to rovnou závada ve skříni? 2. a 4. rychlost jdou az moc ochotně zařadit. Vyměnil jsem silentblok převodovky a nepomohlo to. Auto si přehazují servisy a nic ... Děkuju za pomoc Peugeot 205 Look, r. 1992, motor TU1M + převodovka MA, pětirychlostní. Citovat
Rebik Odesláno 15. duben 2004 Odesláno 15. duben 2004 Jo, jo to je nějakej fígl, ale nepamatuju si ho, zavolej když tak zítra dopoledne, dám ti k uchu ´Vašendu. Citovat
mArda Odesláno 19. duben 2004 Autor Odesláno 19. duben 2004 Muj velky dik patri fa Auto Vaseda, za radu. Problem byl presne jak mi poradili, v tahlech razeni. V jednou z kloubovych spojeni je gumova vystelka a ta se ruzne pokroutila a vytvorila napruzeni. Proto mi vyskakovaly rychlosti. Velmi primitivni zavada, ale nikdo nevedel co s tim. Vsichni hazeli vinu na prevodovku, ale ta je jako nova -)) Po promazani tahel mi tam rychlosti skacou jako po masle a krasne drzi. Doporucuju vsem promazat. A jeste jednou dekuji Rebikovi. Citovat
Rebik Odesláno 19. duben 2004 Odesláno 19. duben 2004 Ty vole, to jsme ti řekli po telefonu, protože jsi z daleka, ale jinak si účtujeme 3000 za repasi převodovky -:D:D Takhle prozradit takovej fígl:mad: Citovat
vix Odesláno 19. duben 2004 Odesláno 19. duben 2004 Rebiku, mam lepsi : Vylezes z auta, kleknes si pred nej na kolena a zacnes auto premlouvat. Delka premlouvani se rovna narocnosti problemu. Takove prkotiny jako zarovky nebo svetla se resi behem peti minut, brzdy dlouhou domluvou a motor vyhruzkou a nekolikahodinovym prosenim (s par kopanci) Fakt to funguje Citovat
Guest MMMMM Odesláno 20. duben 2004 Odesláno 20. duben 2004 Potřeboval bych to na své 406 promazat také, v zimě mi vypadávala zpatečka ale ted OK.Rychlosti mi tam jdou ztuha.Muzete mi poradit jak se k tem tahlum dostanu,musim na rampu, nebo se to da i jinak.Je to spis pod motorem nebo pod r.pakou?Diky Citovat
mArda Odesláno 20. duben 2004 Autor Odesláno 20. duben 2004 Rebik: Ja bych si z toto legraci nedelal, protoze takove veci ze si mene seriozni servisy na fakturu napisi repasi prevodovky za nekolik tisic namisto opravy za kterou jsem dal 100 Kc -(( Oprava s prohlednutim na zvedaku, nakonec se to v 15ti minutach udelalo zvrchu. TUcko je malej motor. Kdyby byla vadna prevodovka, tak ji vyhodim a dam tam cokoli jineho ze smetiste, vrakoviste .... za malo penez Citovat
drtikols Odesláno 22. duben 2004 Odesláno 22. duben 2004 vado me vypadavala 2 a 4 a prevodovka mi stala 2500 ale v tahlech to na 100 pro nebylo:D Citovat
Veny 1979 Odesláno 19. květen 2025 Odesláno 19. květen 2025 Mohu se připojit s dotazem.Chci koupit obytňák Hymer Eriba s motorem 2,5 TD a je u něho problém kde vypadává 5 rychlostní stupeň .Je to tato závada kterou popisujete? Diky Venca Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. květen 2025 Odesláno 19. květen 2025 Zatím v soutěži kostlivec roku vedeš xD Péťa a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 19. květen 2025 Odesláno 19. květen 2025 před 54 minutami, Veny 1979 napsal: Mohu se připojit s dotazem.Chci koupit obytňák Hymer Eriba s motorem 2,5 TD a je u něho problém kde vypadává 5 rychlostní stupeň .Je to tato závada kterou popisujete? Diky Venca To se teda obávám, že bude spíš jiná závada. Jak se to projevuje? Měl jsem kdysi auto z podobné doby, pětka držela, když byl motor v záběru, stačilo ale pustit plyn a znovu na něj šlápnout, a pětka vypadla. Dělala to vidlička v převodovce. Citovat
ozzy56 Odesláno 19. květen 2025 Odesláno 19. květen 2025 pokud tam jsou ještě řadící tyčky (od šaltpáky), začal bych jejich kontrolou na vůle , prostě vymezit všechny vůle od šaltpáky do převodovky, pokud je tam lanko, tak zkontroluj, jestli se při řazení rychlostí (na kanále-zvedáku) hýbe i bowden--nesmí se posunovat v upevnění, hýbe se jen lanko... Citovat
Hafity Odesláno 20. květen 2025 Odesláno 20. květen 2025 K již vyjmenovanému bych ještě v neposlední řadě zmínil reakční silentblok.... Citovat
oddie Odesláno 20. květen 2025 Odesláno 20. květen 2025 Já bych měl asi obavu, že pokud někdo prodává auto s touto vadou, ty jednodušší varianty už pravděpodobně zkoušel či nechal prověřit... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 20. květen 2025 Odesláno 20. květen 2025 Ale poměrně jednoduše (já vím, jak pro koho) se dá juknout pod "pětkovej kryt".... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.