Kloub Odesláno 20. srpen 2023 Odesláno 20. srpen 2023 Něco jsem viděl na fb, neumřel ti při ladění řj motor? Citovat
Béďa Odesláno 20. srpen 2023 Autor Odesláno 20. srpen 2023 jo, viděl si správně.. motor se odporoučel do věcných lovišť, ještě to celé vstřebávám.. Citovat
Pepito Odesláno 21. srpen 2023 Odesláno 21. srpen 2023 Tak to je škoda. Tolik času a práce. Ale Ty jsi šikovný a zase pojede jako hodinky. Citovat
BubakGS Odesláno 21. srpen 2023 Odesláno 21. srpen 2023 @Béďa ...sakra... ..a já už stál ve frontě na vstupenky ke svezení..... ... držím palce k opravě motoru... Citovat
Milan+ Odesláno 21. srpen 2023 Odesláno 21. srpen 2023 před 12 hodinami, Béďa napsal: jo, viděl si správně.. motor se odporoučel do věcných lovišť, ještě to celé vstřebávám.. Co se přihodilo? Kamarád takhle ladil Fiat Coupé,majitel chtěl výkon na sprinty, neskutečné prachy to stálo,pak se tu stavoval na podvalu coupé a motor k.o. Škoda když se tohle přihodí. Citovat
Béďa Odesláno 21. srpen 2023 Autor Odesláno 21. srpen 2023 nechtělo se mi to moc ani psát, jelikož to stálo spoustu času, peněz a je to pro mě dost bolestivý... stalo se to na brzdě, s největší pravděpodobností praskl ventil, pak už následovala destrukce jak hlavy, tak pístu a nakonec ojnice rozbila blok na obou stranách.. nebylo to tím, že by jsme to tlačili někam do nesmyslu, motor měl při posledním měření cca 190hp s pěknou křivkou ale prostě kombinace ostrá vačka spolu se sériovými ventily, kdy jeden byl zřejmě kazovej, napáchal tento armagedon.. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. srpen 2023 Odesláno 21. srpen 2023 No, pokud se to mělo stát, tak ještě že se to stalo na brzdě a ne někde kde by tě to překvapilo za jízdy. Každopádně to musí bolet, ale věřím že časem se to zahojí. Citovat
Medvěd Odesláno 21. srpen 2023 Odesláno 21. srpen 2023 Jako úmrtí v rodině = 5 dní volna Ale teď vážně. Nedokážu se vcítit do Tvých pocitů, páč mě by na Tvým místě při vědomí tý spousty času a prachů cos projektu věnoval, regulérně JEBLO. Netuším jestli vůbec máš chuť v tom nějak pokračovat ani jestli to má vůbec smysl (ekonomický asi těžko, "pro radost" dost odvisí od zdravotní kondice Tvé peněženky). Každopádně jestli Ti to pomůže, tak jsem aspoň vnitřně s Tebou - já bych teď asi seděl s nejlepšíma kámošema někde v hospě a lil jednoho panáka za druhým. Drž se Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 21. srpen 2023 Odesláno 21. srpen 2023 Nemilé překvapení. Teď to bolí, ale bude zase dobře a Car Doctor postaví motor nový. Pro odlehčení, aspoň máte prostor pro barvičky. Ježíš jen to ne. Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 21. srpen 2023 Odesláno 21. srpen 2023 (upraveno) Neznám CAR DOCTOR, ale tohle je podle mýho na komplet jinej motor a jeho případnou generálku Díru v bloku, kterou se dá prostrčit ruka, asi hned tak žádnej doktor neopraví (tu rozmlácenou palici jakbysmet ) Upraveno 21. srpen 2023 uživatelem Medvěd Citovat
Béďa Odesláno 21. srpen 2023 Autor Odesláno 21. srpen 2023 @Radek Hurvajz jo, za jízdy bych to nechtěl zažít, navíc by asi hrozilo i celkem reálně zahoření, to taky nechceš.. takže z tohoto pohledu to ještě dobře dopadlo.. @Medvěd díky Méďo.. ekonomický nesmysl už je to delší dobu ale proto jsem to nikdy ani nedělal.. motor je jak píšeš na odpis, použít toho moc nejde.. jediné co připadá do úvahy je klikovka a vačky, samozřejmě po kontrole defektoskopií.. @radim.1008 motor náhradní sice mám ale chuť něco s tím dělat teď úplně není, uvidíme přes zimu.. Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. srpen 2023 Odesláno 21. srpen 2023 nějaka spoluucast servisu je? predpokladal bych kdyz tam davali ostrou , ze zbyle komponenty prosli minmalne kontrolou... Citovat
David 106s16 Odesláno 21. srpen 2023 Odesláno 21. srpen 2023 Ventilová vůle? Nebo tam zůstaly hydroštely? Já na kazové ventily moc nevěřím, spíše vůle na ventilech nebo přidírající se vodítko. Citovat
Béďa Odesláno 22. srpen 2023 Autor Odesláno 22. srpen 2023 (upraveno) @Pe.Tr podle dostupných informací a skutečnosti, že nejsem jediný komu se to na vačkách ph2 stalo (to jsme zjistili až následně), byl skutečně důvod prasklý ventil, tak není moc jak spoluúčast nebo něco podobného uplatnit.. vizuální kontrola samozřejmě proběhla včetně leštění ale ta nic neodhalila, kontrolovala se i házivost ventilů, nic.. výrobce vačky pro ph2 nepožaduje výměnu ventilů ani ničeho okolo, takže jsme vycházeli z toho bohužel.. @David 106s16 zůstaly tam hydroštely, protože výrobce u ph2 vaček žádnou úpravu nepředepisuje, až od ph3-5.. vodítka se zkoušely, jdou hladce, bez zadrhnutí, pružiny taky ok.. Upraveno 22. srpen 2023 uživatelem Béďa Citovat
radekmisa Odesláno 23. srpen 2023 Odesláno 23. srpen 2023 Je mi tě fakt líto.. Jestli jednou dodělám tu mojí PH1 a stalo by se mi tohle, šel bych si to ten den hodit... Citovat
BubakGS Odesláno 23. srpen 2023 Odesláno 23. srpen 2023 @Béďa ...ale jinak je auto v cajku ne? Takže 90% máš pořád ok a ten motor nakonec dáš do kupy. Se mi stalo něco podobného po renovaci Yamahy XS 750 ze 77mého. Rok práce, shánění dílů, GO motoru, lak........ ...a pak mi na 3tí testovací vyjížďce kvůli mizerně udělanému těsnění praskl roh generálkované hlavy přes rozvody, vyletěl mi olej pod motorku a na zadní kolo a asi tak v kile jsem zahučel do lesa..... Nic se mi nestalo, ale Yamahu jsem stavěl znovu. Citovat
Béďa Odesláno 23. srpen 2023 Autor Odesláno 23. srpen 2023 @radekmisa díky, no už jsem dospěl do věku, kdy vím že priority života jsou trochu jinde, ikdyž mě to tedy ukrutně štve.. nikomu to nepřeju a věřim, že ty si tu tvou modro-zlatou ph1 doděláš.. @BubakGS motor zrovna v tomhle autě je rozhodně víc jak 10% ale jinak jo, zbytek mám a náhradní motor taky, jen zatím nevim v jakém konkrétním stavu a zda půjde použit.. vím že nejsem první ani poslední komu se něco podobného přihodilo, viz tvůj případ, kdy si měl ještě daleko větší štěstí že si něco v tom lese nepotkal.. Citovat
BubakGS Odesláno 23. srpen 2023 Odesláno 23. srpen 2023 @Béďa ..co restomod? Hodit tam nějakej jinej novější motor z bouračky.. zatím.. ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.