jarajarda Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Mám malý problém, známí po mne chtějí, abychom jim přivezli do Holandska sušené houby, není to v Německu nebo Holandsku nějak zakázané nebo tak něco? Setkalů se s tím už někdo? Aby si nemysleli že vezeme nějaký lisohlávky nebo tak...Německá dálniční policie není zrovna jako ta naše a BMW M5, či Mercedesu E-class AMG nemá smysl zkoušet s HDI ujet...... Případně dají se koupit třeba ve sklenici originál zabalené jako hotový výrobek:myslim? Hypermarket, regály se zbožím a já nejsme zrovna úplně nejlepší kámoši....tak abych věděl, zda to mám vůbec někde hledat:D Díky za pomoc.. Citovat
vix Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Jestli nechceš, aby na ně přišli, dej je do výplní dveří a pod palubku Citovat
Medvěd Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Já bych se na to vykašlal - chtějí-li takovou specialitu, ať si jí dovezou (marjánku a hašiš chtějí taky - i to se v Nederlandu prodává) Citovat
Guest M-A-X Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Posli to postou. V baliku se ti snad nikdo hrabat nebude Citovat
jarajarda Odesláno 26. srpen 2008 Autor Odesláno 26. srpen 2008 Původně zaslal: Medvěd Já bych se na to vykašlal - chtějí-li takovou specialitu, ať si jí dovezou (marjánku a hašiš chtějí taky - i to se v Nederlandu prodává) Oni to naštěstí nekonzumujou, ale v restauraci, no nevím nevím...asi si radši nabalíkujem řízky z domova:D Citovat
ozzy56 Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 V nejhorším--v Holandsku jsou určitě lepší věznice než v Thajsku... Citovat
jarajarda Odesláno 26. srpen 2008 Autor Odesláno 26. srpen 2008 Původně zaslal: ozzy1956 V nejhorším--v Holandsku jsou určitě lepší věznice než v Thajsku... Jó dobrá rada nad zlato že.... Jasný, tam je asi i v kriminále hulení povolený co:D (Tak to bych tam pošel dvakrát rychlejc....) Citovat
urdemala Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 kdo se bojí nesmí do lesa.. a co je na houbách špatnýho? proč by tě měli proboha zavírat? jde o to, co je pro tebe důležitější, jestli udělat něco pro přátele nebo se ze strachu o svuj análek na ně vykašlat (vim, jak je to v holandsku s lesama, těžko najít něco víc než ostrůvek uprostřed pole, jednou jsem byl dokonce v doopravdickym lese u sousedů v belgii a tam to měli jako rezervaci pod těžkým řádem kam si pomalu mohl jenom v bačkorách a ničeho se nedotýkat :-) ). Citovat
pastorek Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Nechápem v čom vidíš problém. Na hraniciach ťa kontrolovať nemá kto a vo vnútrozemí nemá prečo. Vy nieste v EÚ? Je zakázané u vás prepravovať alebo konzumovať sušené huby? Citovat
barenst Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Vozim tam i zpet ruzne kucharske speciality od smazenych cibulek po susene hriby a nikdy nebyl problem i kdyz byli hranice (koreni jsem nevozil). Citovat
oddie Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: pastorek Nechápem v čom vidíš problém. Na hraniciach ťa kontrolovať nemá kto a vo vnútrozemí nemá prečo. Vy nieste v EÚ? Je zakázané u vás prepravovať alebo konzumovať sušené huby? Ty jsi naivní, až to tříská dveřma. Byl už jsi vůbec někdy od Schengenu za hranicema? Bývalí celníci, co seděli na hranicích, dostali auta a rozšířila se jim působnost, takže teď můžou zastavit koho chtěj i dost hluboko ve vnitrozemí, a že to opravdu dost aktivně dělaj. Citovat
AnotherOne Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 V každom prípade v hypermarketoch existujú aj originálne nakladané huby tak i sušené vo vrecúškach s tými by problém nemal byť. oddie: to mohli colníci robiť aj pred schengenom. to hlboké vnútrozemie je myslím 50km od hranice. [upravil dne 27.8.2008 AnotherOne] Citovat
oddie Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Another: mohli, ale nedělali zdaleka tak často, neměli důvod, ani prostředky. Teď maj jiný styl práce, dostali auta, nesedí na hranicích, nadto část přešla k policajtům... U nás třeba celní správa honí akorát kamiony kvůli mýtnému, možná občas rafnou osobák bez známky, ale jinak nic moc. Kdežto Němci, ti se rojej jak vosy policajti, BAGouni... Ostatně před létem o tom bylo i něco v novinách, jak už si toho lidi všimli: http://zpravy.idnes.cz/nemecka-policie-sikanuje-ceske-ridice-stezuje-si-langer-pi6-/zahranicni.asp?c=A080514_223153_zahranicni_zra S trochou nadsázky - když byly hranice, byl opruz jen na nich, ale pak už pohoda. Teď cvakáš zubama někde i hodinu za čárou... Citovat
pastorek Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: oddie Původně zaslal: pastorek Nechápem v čom vidíš problém. Na hraniciach ťa kontrolovať nemá kto a vo vnútrozemí nemá prečo. Vy nieste v EÚ? Je zakázané u vás prepravovať alebo konzumovať sušené huby? Ty jsi naivní, až to tříská dveřma. Byl už jsi vůbec někdy od Schengenu za hranicema? Bývalí celníci, co seděli na hranicích, dostali auta a rozšířila se jim působnost, takže teď můžou zastavit koho chtěj i dost hluboko ve vnitrozemí, a že to opravdu dost aktivně dělaj. Chodím do Nemecka cez Rakúsko minimálne dvakrát ročne už asi 15 rokov. NIKDY ma NIKTO nekontroloval okrem Slovensko-Rakúskeho hraničného prechodu . Aj to zaniklo od Schengenu. Dva krát som sa o tom presvedčil. Zbytočne dramatizjuete bežné veci. Keď si pozriete stránky zastupiteľského úradu Holanska (a Nemecka z dôvodu tranzitu) tak zistíte že proti sušeným hubám nič nemajú. Zase nepovažujte policajtov a colníkov za debilov ktorý nerozoznajú lysohlávku od dubáka. A už vôbec nechápem prečo by mal niekto cvakať zubami a báť sa keď nerobí nič protizákonné. [upravil dne 27/8/08 pastorek] Citovat
Fusion Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Já sem byl od šengenu v Německu několikrát a potkal sem pár policejních aut a to sem byl až u Belgie. Kontrola žádná. A k těm houbám: pokud vím že to není nelegální tak není důvod se bát. [upravil dne 27/8/2008 Fusion] Citovat
Medvěd Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Cvakat zubama se nemusí jen strachem, úpně stačí vztek ze zbytečného zdržení na cestě (o dohadování se s celníky hovořícími jiným než naším domácím jazykem ani nehovořím) Citovat
oddie Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Asi tak nějak. Houby vem čert, ty by mi byly fuk. Ale buzerace prostě je, a to obzvlášť na tom východnějším směru. Jet směrem na trajekty do Švédska je horší než jet někam dolů na Mnichov. A prohrabání auta nabaleného na dovolenou docela nasere, i když \"nerobíte nič protizákonného\". Stačí to vyskládat a naskládat zpátky, lábuž. Nemluvě o buzeraci za tu délku ostří nože, to je taky síla, když někdo jede do Norska na ryby a na vandr, tak mu dětská rybička nestačí, a za normální nůž už je v Německu flastr. Citovat
urdemala Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 ne, podle tý kudly si mysleli, že je to Sandokan Citovat
oddie Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Jestli to bylo na mě, tak já s tím problém neměl, ono stačí mít tu kudlu na těle, osobní prohlídku nedělaj ale znám pár lidí, co ten flastr zaplatili. A bylo to jen proto, že si Němci chtěli pobuzerovat, a snažili se něco najít. Z tohto pohledu mi přišli skoro horší než proslulí Rumuni vymáhající úplatky, ti to aspoň řeknou na rovinu :/ Jinak prevence je celkem jednoduchá, stačí jet na noc, to jich většina zaleze, a ve tmě nepoznaj českou SPZ... a když se náhodou jede přes den, tak prostě nesvítit, většina Němčourů taky nesvítí, takže se mezi nima člověk víc ztratí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.