Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dotaz- sušené houby do Holandska, ano či ne?

Recommended Posts

Odesláno

Mám malý problém, známí po mne chtějí, abychom jim přivezli do Holandska sušené houby, není to v Německu nebo Holandsku nějak zakázané nebo tak něco? :myslim Setkalů se s tím už někdo? Aby si nemysleli že vezeme nějaký lisohlávky nebo tak...Německá dálniční policie není zrovna jako ta naše a BMW M5, či Mercedesu E-class AMG nemá smysl zkoušet s HDI ujet...... Případně dají se koupit třeba ve sklenici originál zabalené jako hotový výrobek:myslim? Hypermarket, regály se zbožím a já nejsme zrovna úplně nejlepší kámoši....tak abych věděl, zda to mám vůbec někde hledat:D Díky za pomoc..:)

Odesláno

Já bych se na to vykašlal - chtějí-li takovou specialitu, ať si jí dovezou (marjánku a hašiš chtějí taky - i to se v Nederlandu prodává)

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Já bych se na to vykašlal - chtějí-li takovou specialitu, ať si jí dovezou (marjánku a hašiš chtějí taky - i to se v Nederlandu prodává)

Oni to naštěstí nekonzumujou, ale v restauraci, no nevím nevím...asi si radši nabalíkujem řízky z domova:D

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

V nejhorším--v Holandsku jsou určitě lepší věznice než v Thajsku...

Jó dobrá rada nad zlato že....:D Jasný, tam je asi i v kriminále hulení povolený co:D (Tak to bych tam pošel dvakrát rychlejc....:nevim)

Odesláno

kdo se bojí nesmí do lesa.. a co je na houbách špatnýho? proč by tě měli proboha zavírat? jde o to, co je pro tebe důležitější, jestli udělat něco pro přátele nebo se ze strachu o svuj análek na ně vykašlat (vim, jak je to v holandsku s lesama, těžko najít něco víc než ostrůvek uprostřed pole, jednou jsem byl dokonce v doopravdickym lese u sousedů v belgii a tam to měli jako rezervaci pod těžkým řádem kam si pomalu mohl jenom v bačkorách a ničeho se nedotýkat :-) ).

Odesláno

Nechápem v čom vidíš problém. Na hraniciach ťa kontrolovať nemá kto a vo vnútrozemí nemá prečo. Vy nieste v EÚ? Je zakázané u vás prepravovať alebo konzumovať sušené huby?

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Nechápem v čom vidíš problém. Na hraniciach ťa kontrolovať nemá kto a vo vnútrozemí nemá prečo. Vy nieste v EÚ? Je zakázané u vás prepravovať alebo konzumovať sušené huby?

Ty jsi naivní, až to tříská dveřma. Byl už jsi vůbec někdy od Schengenu za hranicema? Bývalí celníci, co seděli na hranicích, dostali auta a rozšířila se jim působnost, takže teď můžou zastavit koho chtěj i dost hluboko ve vnitrozemí, a že to opravdu dost aktivně dělaj.

Odesláno

V každom prípade v hypermarketoch existujú aj originálne nakladané huby tak i sušené vo vrecúškach s tými by problém nemal byť.

oddie: to mohli colníci robiť aj pred schengenom. to hlboké vnútrozemie je myslím 50km od hranice.

[upravil dne 27.8.2008 AnotherOne]

Odesláno

Another: mohli, ale nedělali zdaleka tak často, neměli důvod, ani prostředky. Teď maj jiný styl práce, dostali auta, nesedí na hranicích, nadto část přešla k policajtům... U nás třeba celní správa honí akorát kamiony kvůli mýtnému, možná občas rafnou osobák bez známky, ale jinak nic moc. Kdežto Němci, ti se rojej jak vosy :) policajti, BAGouni... Ostatně před létem o tom bylo i něco v novinách, jak už si toho lidi všimli: http://zpravy.idnes.cz/nemecka-policie-sikanuje-ceske-ridice-stezuje-si-langer-pi6-/zahranicni.asp?c=A080514_223153_zahranicni_zra

S trochou nadsázky - když byly hranice, byl opruz jen na nich, ale pak už pohoda. Teď cvakáš zubama někde i hodinu za čárou...

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Původně zaslal: pastorek

Ty jsi naivní, až to tříská dveřma. Byl už jsi vůbec někdy od Schengenu za hranicema? Bývalí celníci, co seděli na hranicích, dostali auta a rozšířila se jim působnost, takže teď můžou zastavit koho chtěj i dost hluboko ve vnitrozemí, a že to opravdu dost aktivně dělaj.

Chodím do Nemecka cez Rakúsko minimálne dvakrát ročne už asi 15 rokov. NIKDY ma NIKTO nekontroloval okrem Slovensko-Rakúskeho hraničného prechodu . Aj to zaniklo od Schengenu. Dva krát som sa o tom presvedčil.

Zbytočne dramatizjuete bežné veci. Keď si pozriete stránky zastupiteľského úradu Holanska (a Nemecka z dôvodu tranzitu) tak zistíte že proti sušeným hubám nič nemajú. Zase nepovažujte policajtov a colníkov za debilov ktorý nerozoznajú lysohlávku od dubáka.

A už vôbec nechápem prečo by mal niekto cvakať zubami a báť sa keď nerobí nič protizákonné.

[upravil dne 27/8/08 pastorek]

Odesláno

Já sem byl od šengenu v Německu několikrát a potkal sem pár policejních aut a to sem byl až u Belgie. Kontrola žádná.

A k těm houbám: pokud vím že to není nelegální tak není důvod se bát.

[upravil dne 27/8/2008 Fusion]

Odesláno

Cvakat zubama se nemusí jen strachem, úpně stačí vztek ze zbytečného zdržení na cestě (o dohadování se s celníky hovořícími jiným než naším domácím jazykem ani nehovořím)

Odesláno

Asi tak nějak. Houby vem čert, ty by mi byly fuk. Ale buzerace prostě je, a to obzvlášť na tom východnějším směru. Jet směrem na trajekty do Švédska je horší než jet někam dolů na Mnichov. A prohrabání auta nabaleného na dovolenou docela nasere, i když \"nerobíte nič protizákonného\". Stačí to vyskládat a naskládat zpátky, lábuž. Nemluvě o buzeraci za tu délku ostří nože, to je taky síla, když někdo jede do Norska na ryby a na vandr, tak mu dětská rybička nestačí, a za normální nůž už je v Německu flastr.

Odesláno

Jestli to bylo na mě, tak já s tím problém neměl, ono stačí mít tu kudlu na těle, osobní prohlídku nedělaj :P ale znám pár lidí, co ten flastr zaplatili. A bylo to jen proto, že si Němci chtěli pobuzerovat, a snažili se něco najít. Z tohto pohledu mi přišli skoro horší než proslulí Rumuni vymáhající úplatky, ti to aspoň řeknou na rovinu :/

Jinak prevence je celkem jednoduchá, stačí jet na noc, to jich většina zaleze, a ve tmě nepoznaj českou SPZ... a když se náhodou jede přes den, tak prostě nesvítit, většina Němčourů taky nesvítí, takže se mezi nima člověk víc ztratí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...