Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Další nehoda na D1 !!!

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Medvěd má naprostou pravdu. Na tříproudovce jedou osobáky všude, jen ne v úplně pravým a to aji ti nejpomalejší. Výpadovka z Ph na Brno je krásným důkazem. Na dvouproudovce se pak všichni drží zuby nehty v levým i když ví, že to auto za níma je rychlejší a předjede ho během 2 vteřin.

Stačí si zajet za hranice od Dráždan na třiproudu např. směr Jena, Erfurt - málokdo si dovolí jet v úplně levým, a když tak se okamžitě vrátí do prostředního. To stejný platí z prostředního do pravýho. Auto který jede třeba 150 pojede klidně v úplně pravým dokud tam je volno. A opak je samozřejmě přestupek.

A kdo vychoval Ty německé řidiče, že si tohle u nich nedovolí, zato v ČR s našimi drží basu?? Není to náhodou o tom, že na západ od ČR jsou postihy za podobné přestupky jednoznačně stanoveny (a nijak mírně) a policajt tam kontroluje provoz na silnici namísto toho, aby slintal na votunidlama?? Kdyby v Německu či jinde přistihli policajta, který řidiči páchajícímu přestupek nedá pokutu, ale naopak mu toto jednání schvaluje, věřím, že by se v práci dlouho neohřál.

V čem je problém, aby si příslušník PČR jen stoupl na most kdekoli nad tímto úsekem D1 a dokumentoval auta, která jedou v prostředním pruhu ač pravý pruh mají volný?? Problém je podle mě v tom, že je to složitější než sedět v Modeu a měřit rychlost a na to prostě PČR už nemá kapacity.

Odesláno

Jo, to je další věc. Nikdy sem ty STčka neviděl jet po dálnici v provozu. Jen stojí někde a kontrolujou.

Jednoduše dělají práci, která je jednodušší a pohodovější.

Odesláno

Problém je v tom že u PČR chybí 7500 policistů a v tom, že tě tvé vedení radeji postaví ke konci cedule obec, kde se narýžuje velmi snadno, než aby se složitým způsobem potíraly přestupky, které mnohem více ohrožují BESIP, viz. jízda v levém pruhu

[upravil dne 23.7.08 orgacek]

Odesláno

A já to povím proč je nevidíš v provozu-v celé ČR je jich 18. 3 z nich jsou rozbité takže jich zbývá 15. Se třema se jezdí na předvádění se -policejní dny, dny dětí, prezentace pčr (to by byl aplaus kdyby se na prezentaci pčr přiřítily naše letité rezavé felicie). Zbývá jich 12. Se třema se jezdí na obědy a papalášové jezdí vyřizovat papíry a zbytečnosti-na by jim ta felicie stačila. Ted jich na provoz zbývá 10. Dvě St220 jsou ve skladu-v záloze-kdyby se něco stalo. Takže po celé ČR jezdí 8 vozů ST 220, takže se nedivte že je nevídáte:D

Odesláno

Smutný. Jinak se to nedá říct.

Podle mě by stačilo kdyby lidi viděli, že se ti policajti tam ochomítají a hned byl to vypadalo jinak. Podobně jak když ve městě jede policejní Felicie jen s řidičem a všichni sou připos.aní tak jedou podle něj 30 a nikdo nemá odvahu ho předjet.

Odesláno
Původně zaslal: orgacek

Zbývá jich 12. Se třema se jezdí na obědy a papalášové jezdí vyřizovat papíry a zbytečnosti-na by jim ta felicie stačila. Ted jich na provoz zbývá 10.

Tak mozna bude chyba i v tomto. Pokud takto pocitaji i u policie, tak je jasne, ze proste STcka nejsou :-D

Abych nebyl uplne OT - parkrat jsem je na D1 videl :mad:

Trosku jsem to upravil, at to trkne do oci rychleji

[upravil dne 23.7.2008 ChodeC]

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: honza406

Původně zaslal: Hadra

Nebo by ta posr.ná dálnice mohla mít alespoň 3 pruhy.

ona má ale jen někde :aut

K čemu je tříproudá dálnice, když drtivá většina řidičů pravý pruh ignoruje a jede jen v prostředním či levém?? (Kdo netuší, o čem mluvím, ať se projede po D1 v úseku Praha - Mirošovice či Mirošovice - Praha, v pravém pruhui nepotká téměř nikoho, zato v prostředním bude narváno).

Kdyby v ČR byla desetiproudá dálnice, tak by se stejně jezdilo ve dvou pruzích, zbytek by naši \"řidiči\" jaksi neviděli.

[upravil dne 23/7/2008 Medvěd]

no ono když někdo jede v prostředním 120 km/h s favoritem apod., tak se bohužel bohužel nesmí jet 130 km/h v pravým i když je volný.....to bys porušil zákon tím, že předjíždíš zprava...ale jinak souhlasím a to lepení se na prdel druhého auta taky bezpečnosti nepřidá, ale to se v čr nepokutuje

Odesláno
Původně zaslal: omegaalfa

no ono když někdo jede v prostředním 120 km/h s favoritem apod., tak se bohužel bohužel nesmí jet 130 km/h v pravým i když je volný.....to bys porušil zákon tím, že předjíždíš zprava...ale jinak souhlasím a to lepení se na prdel druhého auta taky bezpečnosti nepřidá, ale to se v čr nepokutuje

Předjížděl zprava??? Neni to náhodou jen souběžná jízda vozidel vedle sebe??? Ty přece toho Favorita nepředjíždíš, když jsi už za nim byl v pravym pruhu a po jeho objetí furt zůstáváš v pravym pruhu, tak to neni předjíždění. Jestli se pletu, tak mě hned někdo opravte.

Odesláno
Původně zaslal: Stifler

Předjížděl zprava??? Neni to náhodou jen souběžná jízda vozidel vedle sebe??? Ty přece toho Favorita nepředjíždíš, když jsi už za nim byl v pravym pruhu a po jeho objetí furt zůstáváš v pravym pruhu, tak to neni předjíždění. Jestli se pletu, tak mě hned někdo opravte.

no to je hezkej příklad z praxe a pak bude za 200m v pravym TIR krerýho vemu zleva prostředním pruhem a policie mě zastaví a vyprudí za toho předjetýho favorita zprava.....to je denně na chodově kde má D1 více pruhů....

Odesláno

no to je hezkej příklad z praxe a pak bude za 200m v pravym TIR krerýho vemu zleva prostředním pruhem a policie mě zastaví a vyprudí za toho předjetýho favorita zprava.....to je denně na chodově kde má D1 více pruhů....

Já myslel, že se tu řešilo, že policajti na dálnici nejezdí, že někde stojej a kontrolujou, takže si myslim, že se nemáš čeho bát a i tak si myslim, že po 200 m to nemůže nikdo brát jako předjíždění zprava. ;)

Odesláno

no tak zpět k těm policajtům si myslím že na přehlídky a vyřizování věcí si ti výše postavení mají koupit superby s tím 1,4 turbo a ty audi A6 3,2 quattro dát na závodění po D1:super

Odesláno

moment... oni jsou na D1 tři pruhy ? Mohu vědět kde?

Na úseku mezi Prahou a Mirošovicemi je to trochu širší, ale složení .. polní cesta, drncák a trochu dobrý asfatt snad nelze nazvat tříproudou dálnicí.

Se nedivte, nejen německým, řidičům, že jezdí v levém. ;)

Odesláno

U nás zakázali predchádzanie pre kamióny na diaľnici v 50 km úseku medzi TT a BA. Platí to už vyše roka a od vtedy tam bola iba jedna nehoda kamiónu s iným vozidlom a i to v zime na snehu dostal šmyk. Osvedčilo sa to. Predtým sa mi pár krát stalo že pri 130 mi tesne pred auto vliezol kamión idúci 80.

Niektorý tu nadávajú na vodičov jazdiacich v ľavom pruhu. Keď pravý ide 80 - 90, majú medzi sebou 100 - 200 m medzery tak idem aj ja permanetne v ľavom. Ak sa zaradím do pravého tak tam stvrdnem dokiaľ sa niekomu na drzovku nestrčím pred auto. Väčšina jazdí s odstupom 10 -20 m. Keď idem v ľavom 130 - 140 tak väčšinou nemám dôvod ísť do pravého.

Kamiónov bude na cestách stále veľa. Keď chceli u nás obmedziť víkendové jazdy tak najviac kriku narobili veľké výrobné firmi ktoré majú skladové zásoby tak na 2 - 3 hodiny a nútia prepravcov aby im tovar vozili presne na hodinu. Tak si znižujú náklady na zásoby. Nezabudnuteľné bolo tvrdenie Trnavského Peugeotu a Bratislavskej BAZ-ky že piatkové obmedzenie jazdy kamiónov na 5 hodín im tak naruší výrobu že budú musieť zrušiť dve pracovné smeny. Ani ich nenapadlo uvažovať o vytvorení zásoby na 5 hodín alebo zmenou logistiky. KIA v Žiline sa vôbec neozvala lebo 80 % komponentov vozia vlakmi a majú zásoby na 12 hodín. Argumenty veľkých zavážia najviac.

Odesláno

Očakával by som, že toto cajt ovláda :D

Mimo obce na ceste s viacerými jazdnými pruhmi v jednom smere sa jazdí v pravom jazdnom pruhu. V ostatných jazdných pruhoch sa smie jazdiť, ak je to potrebné na obchádzanie, predchádzanie, otáčanie alebo na odbočovanie.

O súbežnej jazde sa hovorí len vtedy ak v jednom smere vo všetký pruhoch sú súvislé prúdy vozidiel a je možné ísť len takou rýchlosťou ako vozidlá vpredu. Vtedy sa nepovažuje za predbiehanie ak vozidlá v jednom pruhu idú rýchlejšie ako v druhom pruhu napr. kolóna na diaľnici. Ešte samozrejme platí, že predchádza sa len zľava. V tomto príklade to vidím na pokutu u oboch :bacha

[upravil dne 23.7.2008 AnotherOne]

Odesláno
Původně zaslal: vix

moment... oni jsou na D1 tři pruhy ? Mohu vědět kde?

Na úseku mezi Prahou a Mirošovicemi je to trochu širší, ale složení .. polní cesta, drncák a trochu dobrý asfatt snad nelze nazvat tříproudou dálnicí.

Se nedivte, nejen německým, řidičům, že jezdí v levém. ;)

Vixi - ano, na D1 opravdu jsou tři jízdní pruhy (aspoň na prvních cca 20 km z Prahy do Mirošovic) a všechny tři pruhy jsou k jízdě plně způsobilé (tzn. dostatečně široké s povrchem průměrné kvality stejné jako má celá D1 - žádný zázrak, ale jet se tam dá v pohodě, sám pravý pruh využívám bez nejmenších problémů).

Možná je to pro Tebe a cca 90% řidičů osobáků překvapivé zjištění, ale je to tak !!!

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Očakával by som, že toto cajt ovláda :D

Mimo obce na ceste s viacerými jazdnými pruhmi v jednom smere sa jazdí v pravom jazdnom pruhu. V ostatných jazdných pruhoch sa smie jazdiť, ak je to potrebné na obchádzanie, predchádzanie, otáčanie alebo na odbočovanie.

O súbežnej jazde sa hovorí len vtedy ak v jednom smere vo všetký pruhoch sú súvislé prúdy vozidiel a je možné ísť len takou rýchlosťou ako vozidlá vpredu. Vtedy sa nepovažuje za predbiehanie ak vozidlá v jednom pruhu idú rýchlejšie ako v druhom pruhu napr. kolóna na diaľnici. Ešte samozrejme platí, že predchádza sa len zľava. V tomto príklade to vidím na pokutu u oboch :bacha

[upravil dne 23.7.2008 AnotherOne]

v čechách proběhla změna ad jízda na tríproude cestě , přesné znění nevím ale jistě to tu někdo vytáhne . a ad jizda v levym pruhu na dalnici ,tak jezdim zasadne v levým , rychlým autum uhnu , ale v pravym pruhu si kurvit auto nenechám a to nemluvím o tom že je posádce s toho houpani skakání špatně ,tak a ted do mně.

Odesláno

To Pe.Tr + Orgacek - ono se v Čechách již nejezdí vpravo?? Můžete mi sdělit nějaký paragraf, kde je toto řečeno?? Sorry, ale nějak jsem platnost tohoto nového pravidla, podle kterého nejednáte zdaleka sami, nepostřehl.

Jezdím vpravo pokud mi situace dovolí - v levém skutečně jen předjíždím a žádných škod na autě jsem si nevšiml.

[upravil dne 23/7/2008 Medvěd]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...