Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Asi to sem úplně nepatří, ale stejně. Mám problém s tempomatem, nedrží zvolenou rychlost. Páčkou nahoru nebo dolů zrychlí nebo zpomalí, ale jak ji pustím tak prostě přestane fungovat. Nevíte jednoduše co s tím? Do servisu se mi to dávat nechce, zas tak na něm nelpím. (už jsem ho takhle koupil)

[upravil dne 31/8/09 tifik]

Odesláno

prošel bych kontakty na spojce a brzdě

dále propojení drátů od snímače rychlosti z ECU do ŘJ tempomatu

pokaď máš origo tempomat

napiš, jestli máš elektronický plyn, nebo lankový na čerpadlo či klapku sání, jestli je s vývěvou nebo bez

a jak se zpomalení projeví, jestli zpomalí jen o trošku nebo zpomaluje až do skoro zstavení motoru

jo ještě mě napadla jedna věc, tempomat se aktivuje zmáčknutím páčky nahoru či dolů a vypíná se páčkou k sobě je tam rozpínací kontakt, nemůže být vada v něm? třeba je páčka vyviklaná a kontakt na vypnutí je furt rozeplý, to by taky mohlo vysvětlovat to, proč to funguje, když držíš páčku nahoru a dolů a vypne se hned po uvolnění páčky

když sundáš deklpod volantem, uvidíš 5 drátů z páčky tempomatu, červený a žlutý, když se přeruší, tak se tempomat vypne. Zkus je spojit natvrdo, aktivuj tempomat, když to bude fungovat jak má, je chyba v páčce, jinak zkontroluj to co jsem napsal na začátku

uff, snad se v mojich myšlenkových pochodech vyznáš :papa

• O 1 měsíc později...
Odesláno

tempomat asi nema uplne priznivy vplyv na spotrebu zejo? vychazim z toho, ze kdyz jedu treba 150 po dalnici s nohou na plynu, prijde nejake stoupani, tak nepotrebuju stoupani vyletet 150. s nohou ani nehnu a at kara klidne zpomali. to tempomat tam fouka stavu, at je i do stoupani rychlost 150...

nebo se pletu?

Odesláno

Ten můj tempomat dělá to, že drží nastavenou rychlost a když je kopec, tak někdy drží a někdy ubere podle strmosti kopce např. Tu u ústí na d8 směr německo je dálnice hodně prudká a tempomat zpomalí ze 130 na 100 a po překonání stoupání zase sám přidá

Odesláno

To bude spíš tím, že na ten kopec motor při zvoleném rychlostním stupni nestačí ;).

Já osobně jezdím podle předpisů (tedy po dálnici 130km/h podle GPS) a asi bych nechtěl, aby auta co předjedu na rovině mne v kopci předjížděli a klepali si na čelo, že co to mám za auto, když mi to do kopce nejede. Takže opravdu do kopce při 130km/h po dálnici si to více vezme, ale zase si myslím, že jinak je jízda plynulá což spotřebě prospívá a není tam zbytečně zvýšená spotřeba tím, že opakovaně noha trochu šlápne na plyn a potom se zase uvolní, protože auto jede rychleji. Stejně je největší žrout město a křižovatky s čímž nic nenaděláme.

Odesláno

NeNe, dělá to tempomat, stačí abych zlehýnka přišlápl plyn a motor na \"pětku\" začne okamžitě akcelerovat :super

jinak když začne tempomat ubírat, není nic snažšího trošičku přidat pedálem, jinak toto dělá opravdu v prudkém kopci, kde je 13 promile stoupání, na 95 procentech kopců to nedělá:cool:

[upravil dne 12/10/09 punkac]

Odesláno
Původně zaslal: punkac

Ten můj tempomat dělá to, že drží nastavenou rychlost a když je kopec, tak někdy drží a někdy ubere podle strmosti kopce např. Tu u ústí na d8 směr německo je dálnice hodně prudká a tempomat zpomalí ze 130 na 100 a po překonání stoupání zase sám přidá

Ono to je možná tím, že je ovládaný podtlakem a nestihne tak rychle zareagovat na zvýšenou potřebu nafty? :myslim

• O 2 měsíce později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

ahojte som pozeraj na rj motora a som hladal cislo ktore ma byt na rj motora a tam take cislo nieje skor diadne ani podobne cisla to benzin a diesel na ine?da sa zistit ci aj na moj benzinak sa to da dorobit.dakujem

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Ahoj já mám na konci číslici 252.... tak co myslis pe.tr????????????

Guest Chozeluizskuner
Odesláno
Původně zaslal: Xantik

Přesně tak, první si zjisti číslo ECU, pokud bude koncové trojčíslí aspon 251 tak to jde povolit v ECU.

Takže s mojim 252 to pujde? halo halo :) abych se do toho nepustil a pak sklamání s prázdnou kapsou:aut

Mam kulate pačky ale je to rv.2000 tak doufam že mě potěšíte :) ještě musim zejtra za světla kouknout jestli je nějaká příprava.je možne že mi budou chybět dráty? u palubniho pc se mtaky musel tahat.. diky

[upravil dne 12/1/10 Chozeluizskuner]

Odesláno
Původně zaslal: martis

ahojte som pozeraj na rj motora a som hladal cislo ktore ma byt na rj motora a tam take cislo nieje skor diadne ani podobne cisla to benzin a diesel na ine?da sa zistit ci aj na moj benzinak sa to da dorobit.dakujem

Originál páčka tempomatu probíraná na začátku vlákna jde pouze na některé HDI motory a ne na benzínové.

Odesláno
Původně zaslal: Chozeluizskuner

Původně zaslal: Xantik

Přesně tak, první si zjisti číslo ECU, pokud bude koncové trojčíslí aspon 251 tak to jde povolit v ECU.

Takže s mojim 252 to pujde? halo halo :) abych se do toho nepustil a pak sklamání s prázdnou kapsou:aut

Mam kulate pačky ale je to rv.2000 tak doufam že mě potěšíte :) ještě musim zejtra za světla kouknout jestli je nějaká příprava.je možne že mi budou chybět dráty? u palubniho pc se mtaky musel tahat.. diky

[upravil dne 12/1/10 Chozeluizskuner]

Pokud číslo RJ souhlasí s čísly uvedenými na začátku vlákna tak to půjde. Jistotu budeš mít až na diagnostice, kde to buď půjde povolit nebo nepůjde. Jestli máš všechny dráty Ti nikdo nepoví, to musíš zjistit sám.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...