Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na obranu medveďa - myslel to inak - nie nemeniť si olej doma sám, to nikto nikomu nemôže zakázať (aj keď je problém s recykláciou), ale nevláčiť vlastný olej a ďalší materiál na výmenu do servisu, podobne ako sa nenosí pivo do krčmy.

[upravil dne 9.6.2008 AnotherOne]

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Na obranu medveďa - myslel to inak - nie nemeniť si olej doma sám, to nikto nikomu nemôže zakázať (aj keď je problém s recykláciou), ale nevláčiť vlastný olej a ďalší materiál na výmenu do servisu, podobne ako sa nenosí pivo do krčmy.

Ano, ale v každém servisu existuje něco jako \"hodinová sazba\"

Což zrovna v té krčmě není. ;) (teda, je , ale té \"krčmě\" se pak hosnosně říká catering)

Navíc, ceny jsou veskrze smluvní, že ?

Jinak, pokud by mi servis nabídl výměnu oleje s takovou přirážkou k ceně, která nepřesáhne mé transakční náklady spojené s obstaráním oleje na volném trhu (tj., telefonát/e-mail do obchodu, nákup oleje a platby s ním spojené, převzetí bandasky s olejem v určitém čase na určitém místě, doprava do servisu a vysvětlení mechanikovi co s tím olejem chci - prostě z mého pohledu navíc spoustu a spoustu času), pak nevidím důvod, proč neměnit olej v servise.

Ale, jakože těch lidí s vlastníma bandaskama se po servisech potuluje, že ? :D

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: argoo

zaujimava debata, hlavne ked ide o taku malickost ako vymena oleja. Myslim ze na tomto fore sa stretavaju ludia, ktori maju k autam blizsie, dokazu ho nielen vylestit, ale aj vymenit olej alebo aj ine ovela zlozitejsie veci a to nie preto ze by nemali tych par korun na servis, ale preto ze je to ich konicek a bavi ich to. Preto som sa na poznamke o tom, ci si doma sami menime olej, najskor dobre pobavil. Samozrejme aj na Slovensku je dost moznosti ako legalne odovzdat stary olej.

Pri vsetkej ucte k servisom, po mnohych skusenostiach si vzdy auto skontrolujem este raz sam, podotahujem sroby, doplnim chybajuce atd a verte mi, vzdy sa nieco naslo, na co sa v servise akosi \"pozabudlo\" a boli to aj vazne veci.

Asi jsi mě nepochopil - pokud si měníš olej doma sám, pak je s tím spojený podle mě zbytečný opruz s likvidací vyjeťáku (ale budiž, chce- li někdo šetřit každou kačku a volí takhle špinavý způsob, nebo pokud je vrtání se v autě dokonce jeho koníčkem - proč ne). Mě šlo spíš o to, že se najdou i tací, kteří jsou schopní dovalit se do servisu s bandaskou oleje a požadovat jeho výměnu - sorry, ale to podle mě tedy normální není (když svůj olej - svůj díl, tak sám i vše ostatní)

mám doma čtyřramenný hydraulický zvedák, a olej dávám do sběrných míst... po zkušenostech, si za 20minut ten olej raději vyměním sám a vím co tam mám... :papa

apropo: servis si za výměnu účtuje svou hodinovou sazbu... nevidím jediný důvod, proč by si tím řezali větev... přijde mi to :xvul

a už vůbec nechápu proč by mi nemohli vyměnit můj donesený díl????? seženu si díl mnohonásobně levněji a jim zaplatím za výměnu... that´s all folks...

[upravil dne 9/6/2008 @re]

Odesláno

Já beru na www.superautodily.cz a beru Total Quartz 9000 5W40 zatím dvakrát a max spokojenost. Olej měním sám a starej odvážím na sběrný dvůr není s tím sebemenší problém. Jinak když jsem to děla u mechoše vzal si za výměnu stovku starej si nechal a nalil mi tam svůj co jsem chtěl nebo ten co jsem si donesl.

Odesláno

Souhlasím s vixem a @rem - Medvěde, co je servisu po tom, jestli si přinesu svůj vlastní díl? Pokud mám vlastní díl, jedu do servisu proto, aby mi ho vyměnili - tedy objednávám od nich službu (demontáž a montáž), kterou si oni dle svých tarifů vyúčtujou a já ji zaplatím (a že je hodina práce v autorizáku Peugeot placena královsky). Tak co se ti na tom nezdá košer? Když jsem donesl do autorizovaného servisu vlastní koncový tlumič výfuku a chtěl jsem ho vyměnit místo původního zrezlýho, bylo to provedeno ochotně bez jakékoliv připomínky a byl mi účtován čas mechanika (cca půl hoďky) a spojovací materiál. Stejně tak se zadními světly.

Olej si měním doma sám, protože mně to baví a mám na to čas, a také proto, že vím pak přesně, jaký olej tam je, kolik ho tam je, že je tam vždy nový filtr a do výměnných intervalů mi nikdo nekecá (měním po 10 000). Olej kupuji z netu. Proč? Protože v servisu Peugeot v ČB jsem platil za 4 litry Quartz 7000 10W40 cca 1300 Kč (přitom není problém sehnat 5l kanystr téhož oleje za necelých 700 Kč, tedy méně než za polovinu) a teď jsem např. objednával z netu Quartz 9000 5W40 pět litrů za 1050 Kč. U Pežotů bych za to dal dvojku. Osobně nemám problém si zaplatit dražší, ale kvalitní produkty a služby, ale abych platil dvojnásobek za tentýž výrobek, to bych musel být idiot. Kdyby nebyly v servisech náhradní díly za absurdní ceny, pochybuji, že by např. někoho napadlo donést vlastní olej (pokud by tedy nechtěl specifickou značku, kterou tam nemají).

//edit: k těm pneumatikám - současné pneu mám taky z netu a jsou to moje první a nejspíš i poslední koupené touto cestou, nikoliv však kvůli nějakému problému, jako spíš že když mi to tam můj pneuservisák obouval (mimochodem bez námitek), tak jsme se o tom tak bavili a zjistil jsem, že mi může udělat cenu jen o málo vyšší, než na netu, ale na druhou stranu je schopen mi zajistit v případě např. neopravitelného defektu náhradní pneu z jeho nabídky do druhého dne, plus různé slevy pro pravidelného zákazníka. Vím, že jako pneuservisák umí a na svý kluky dává bacha, aby něco neojebávali, takže jsem rozhodnutej na letošní zimu koupit nové zimní pneu u něj. Jeho přístup to jedna z příkladných možností chování k zákazníkovi a mně to velmi vyhovuje, takže nemám důvod se do jeho servisu nevrátit. :)

[upravil dne 9/6/08 Fakir]

Odesláno

Presne tak, kdyz kupuji dil v servisu, pytaji si zanho jak kebyl bol zo zlata.

Jak ked som menil tesnenie pod hlavou... V jednom s tych servisu mi hovorili, ze ale diely musia byt od nich. Pytal som sa teda na ceny tesnenia. Origo Peugeot 1460 Sk (pritom v samotnem peugeote my to nukali za 1410SK ) a nahrada za 1200 Sk - ako sam povedal, v tej istej kvalite a este nejaku tu stovku usetrim. A ja sem nakonec to tesneni koupil za 560 SK, a zatim plne slouzi.

Ako sem se nakonec dozvedel, kupil sem rovnakou znacku, ako mi nukali... A dat jim jen tak 600Sk za to ze si to kupim u nich, to je podle mne zbytecny...

Odesláno

Presne tak, kdyz kupuji dil v servisu, pytaji si zanho jak kebyl bol zo zlata.

Jak ked som menil tesnenie pod hlavou... V jednom s tych servisu mi hovorili, ze ale diely musia byt od nich. Pytal som sa teda na ceny tesneni a. Origo Peugeot 1460 Sk (pritom v samotnem peugeote my to nukali za 1410SK ) a nahrada za 1200 Sk - ako sam povedal, v tej istej kvalite a este nejaku tu stovku usetrim. A ja sem nakonec to tesneni koupil za 560 SK, a zatim plne slouzi.

Ako sem se nakonec dozvedel, kupil sem rovnakou znacku, ako mi nukali... A dat jim jen tak 600Sk za to ze si to kupim u nich, to je podle mne zbytecny...

A posledna vec. Zrovna s krcmou by sem to nezrovnaval. Zrovnal by sem to napr. s nejaky Hudobnim Festivalem... Tam prijedes, zaplatis nemale vstupny, a muzes jet dovnitr. Stanujes tam, chodis tam na koncerty a je tam vela vela vela stankov, kde ty ponukaju jedlo. Aj napriek tomu si ho tam 98 percent ludi nosi z domu, a v tych stankoch si da iba sem tam nieco na pochutenie.

Proste zaklad je ze si zaplatil za vstup, a vzdy se najdou nejaky lidi, co si tam to jidlo budou kupovat, a tudiz ty stanky nezaniknou.

Jak koukam na svi okoli, ja jsem jedinej co si vy neco na aute opravit... Vsetci sa seru do servisu.

Troska :xvul ale pridam to sem

Kamarat ma sluzebni renault Kangoo. Jedneho dna sa mu rozsvietila kontrolka oleja. Najskor si prosim pekne pohladal manual, a hladal co ta kontrolka znamena. Pak dosel na to, ze to bude asi malo oleje. Pak se pol hodinu snazil otevrit kapotu, a pak to vzdal. Volal mi, prijel sem, a pozrel na auto. Kangoo sa kufor otvara presne naopak, od celneho skla smerok von. (vim ze neznaliho to nemusi na prvni pihlad napadnout, ale kdyz mi pred ocima odskoci cast pri skle, skusim logicky tam)

Tak sem mu to otvoril, a nechal som ho nech si doleje olej. A on na to cumnel, a nevedel kam se doliva... Proste i s tymhle by chtel jit do servisu :D

Takze servisi sa budou zivit cim dal vic. A zachvilu, kdyz uz vsetci budeme mat 100KW HDI cka s FAP Filtrami, tak se tam budeme srat i mi ... :)

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Ano, přesně tak jsem to napsal a dokonce i myslel - prostě, pokud si kupujete díly někde na netu, (samozřejmě pokud možno co nejlevnější a tudíž pofidérní značky - nemyslím momentálně onen konkrétní olej, ale jde mi o celou diskuzi) tak byste si je samozřejmě i na vlastní riziko, vlastním vercajkem a vlastníma rukama měli měnit. Pokud se najde servis, který Vám je ochoten namontovat Váš no-name díl a převezme za to na sebe i záruku, pak je to podle mě dobrodruh a dřív či později se po něm někdo z \"šetřílků\" začne vozit a tvrdit mu, že porucha vznikla chybnou opravou (přece ON si nekoupil žádnej aušus) a že mu musí auto opravit na vlastní náklady.

Tohle rozumně uvažující majitel autoservisu přece nemůže připustit a proto se do akcí typu KAMIKADZE nepustí. Pokud ale sám technik navrhne zákazníkovi, ať si donese vlastní díl, že ho to vyjde levněji - sorry, mít já takového zaměstnance, tak by nestihl spočítat kolik je na chodník schodů, tak rychle by byl venku.

Odesláno

transita sme mali v oprave od zimy.nakoniec boli vadne vstreky.ford znackovy predajca a servis chcel za jeden vstrek 11 000 sk.kdeze,toto nikto sponzorovat nebude.kupil sa cez e bay z anglicka a jeden vysiel na 5000sk.samozrejme novy.namontovane bez problemov.

predsa servis si berie za sluzbu/hodina a nie za predaj.je spusta servisov co predajnu nevedie.

mam skusenost aj s audi servisom.bez problemov meni diely ktore si donesiete.este som sa nestretol s tym zeby niektory servis nebol ochotny.

v pripade opaku mam dojem,ze by dlho nefungoval

Odesláno

Medvěd: už chápu kam tím míříš, jenže ty řešíš nákup no-name šmejdu namísto originálního dílu. Je jasný, že v této zemi je spousta lidí, co šetří každou korunu (je to trochu česká mentalita - současný trend je opravdu \"hlavně co nejlevnější, na kvalitě nezáleží\"). Problém ale je, že mnoho servisů má s tzv. \"originálními\" díly (což jsou většinou díly různých externích (!) výrobců, nikoliv samotné automobilky) velmi přemrštěné ceny. Navíc, neřešíme tu no-name šmejdy, ale fakt, že tyto identické \"originální\" díly (akorát od samostatných prodejců a nikoliv od servisu) lze sehnat levněji. Klidně můžu do autorizovaného servisu přinést zcela \"originální\" světlomet značky Valeo, který se nijak neliší od těch, co mají na skladě, až na to, že nebyl zakoupen u nich, ale za 2/3 jejich ceny někde jinde. Na světlomet samotný mám pak zvlášť záruku od jeho prodejce. Plus, existuje spousta \"neoriginálních\" kvalitních dílů z druhovýroby, které substituují OEM díly, např. sportovní brzdové kotouče a desky. Chceš mi říct, že mi má tyto díly servis odmítnout namontovat jen proto, že jsem je nekoupil za nekřesťanské peníze u nich? :myslim

[upravil dne 9/6/08 Fakir]

Odesláno

tedka nedavno jsem kupoval kulovy cepy (zn. febi) na svoji 406 s tim, ze si je tam nainstaluju :) ale protoze to bylo tehda, co jsem delal i zadni napravu a me zacalo zkouskovy tak jsem to nestih... inu vzal jsem cepy, zajel k Vasendum a domluvil se, ze jim necham penize za praci + marzi co si uctuje ke svym dilum a nebyl problem...

P.S. co se tyce toho ze si setrilek koupi no-name dil a pak mu ho v servise nainstalujou. Porad muzou udelat to, ze pokud to bude nejaky dil uz od pohledu ****, tak mu ho muzou odmitnout tam dat... :) tot muj nazor

Odesláno

Presne tak. V trnave existuje XXX servisov kde dokonca diely nepredavaju. Proste povedia co treba kupit, alebo to idu do takeho shopu kupit oni a potom ty ukazu blok.

Ale je to v pohode. Proste som prisiel s autom, ukazal som problem, kukol mi auto. Povedal co to je, povedal co mam koupit a jakym znackam se mam vyvarovat. A dokonce mi znacku i odporucil. Ja sem si ju jen sehnal, auto sem mu zaves s konkretnimi soucastkami a nebol problem...

Odesláno

Kupoval som cez olejpostu Esso Ultra 10W40 a mas spokojnost aj nizka cena.

Původně zaslal: Marky

Niekto tu minule dával odkaz na stránku kde sa dá lacno kúpiť olej Total ale nejak to nemôžem nájsť. Neviete niekto kde to kúpiť na Slovensku? Ďakujem.

Odesláno

Tam kde chodim ja do Zahorskej bystrice to tiez tak fuguje, kupim si potrebujem a on mi to vymeni. Napr. si kupim v Elite ol. filter, cez olejpostu olej dojdem tam a vidim ze mi leje to co som si kupil a zaplatim mu 150Sk za pracu. Spokojnost.

V nietorych servisoch to chodi tak ze kupia diely v elite za ich zmluvnu cenu, ale aby este viac zarobili tak blok ti neukazu a na diel si nauctuju maloobchodnu cenu hlavne ked pride clovek neznaly kludne je ich cena dielu aj dvojnasobna a ak by niekto namital tak vzdy to vysvetla tym ze oni kupuju original aj ked tie diely z elitu vyrabaju vyrobcovia co robia to iste aj pre vyrobu.

Původně zaslal: Lubk0

Presne tak. V trnave existuje XXX servisov kde dokonca diely nepredavaju. Proste povedia co treba kupit, alebo to idu do takeho shopu kupit oni a potom ty ukazu blok.

Ale je to v pohode. Proste som prisiel s autom, ukazal som problem, kukol mi auto. Povedal co to je, povedal co mam koupit a jakym znackam se mam vyvarovat. A dokonce mi znacku i odporucil. Ja sem si ju jen sehnal, auto sem mu zaves s konkretnimi soucastkami a nebol problem...

[upravil dne 10/6/08 kamen22]

Odesláno

Mit servis, tak donesene dily taky nemenim - napr. uz jen z toho duvodu, ze se na to potom neda dat zaruka.

Vyjimka by mela smysl pouze u specialit, ktere se obtizne shani (napr. majitele T16 by mohli vypravet :)) ) a obe strany se dohodnou, ale u beznych dostupnych dilu to smysl nema.

Jak hodlate resit, kdyz vam neco odejde? Kdyz mi odejde dil dodany a namontovany servisem, tak tam prijedu a stane se to problemem servisu - sehnat nahradu, vyndat, namontovat. Kdyz odejde dil koupeny jinde, musite nekam zajet, poresit vyndani (a zaplatit, ze...), poslat dil na reklamaci a doufat ze vyjde (co si budeme povidat, kdyz prijde do firmy s reklamaci nekdo z ulice, tak bud ho vymetou, nebo si pocka mesic... a kdyz tam prijde majitel servisu co tam necha kilo mesicne, tak mu dil vymeni a ani to nebudou moc zkoumat) a pak si zaplatit montaz...

2Medved: stary olej musi odebrat prodejci dle zakona, bez ohledu na to, jestli byl ten na vymenu zakoupen u nich. Je to stejny system, jako baterky, male elektrospotrebice atd.

A samozrejme ho lze zdarma odlozit ve sbernych dvorech, pripadne zuzitkovat jinym zpusobem. Posledni dobou se z neho stava zajimava surovina, jak rostou ceny ropnych produktu, a rozbihaji se projekty prepracovani napr. na topne oleje apod., takze treba se za nej casem bude i platit ;)

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

Mit servis, tak donesene dily taky nemenim - napr. uz jen z toho duvodu, ze se na to potom neda dat zaruka.

Vyjimka by mela smysl pouze u specialit, ktere se obtizne shani (napr. majitele T16 by mohli vypravet :)) ) a obe strany se dohodnou, ale u beznych dostupnych dilu to smysl nema.

Jak hodlate resit, kdyz vam neco odejde? Kdyz mi odejde dil dodany a namontovany servisem, tak tam prijedu a stane se to problemem servisu - sehnat nahradu, vyndat, namontovat. Kdyz odejde dil koupeny jinde, musite nekam zajet, poresit vyndani (a zaplatit, ze...), poslat dil na reklamaci a doufat ze vyjde (co si budeme povidat, kdyz prijde do firmy s reklamaci nekdo z ulice, tak bud ho vymetou, nebo si pocka mesic... a kdyz tam prijde majitel servisu co tam necha kilo mesicne, tak mu dil vymeni a ani to nebudou moc zkoumat) a pak si zaplatit montaz...

2Medved: stary olej musi odebrat prodejci dle zakona, bez ohledu na to, jestli byl ten na vymenu zakoupen u nich. Je to stejny system, jako baterky, male elektrospotrebice atd.

A samozrejme ho lze zdarma odlozit ve sbernych dvorech, pripadne zuzitkovat jinym zpusobem. Posledni dobou se z neho stava zajimava surovina, jak rostou ceny ropnych produktu, a rozbihaji se projekty prepracovani napr. na topne oleje apod., takze treba se za nej casem bude i platit ;)

ja ti rozumiem,ale u ktorych a kolkych dielov je mozne nieco pokaslat pri montazi ked predpokladam,ze kazdy jazdi do osvedceneho servisu kde ma nejake skusenosti s pracou?

predsa nebudes davat v peugeote za turbo (na 607) 70 tisic ked si vies zohnat repas za 25.ty by si to urobil?

uz vyssie som popisoval skusenost so vstrekmi.co sa tam da take famozne pokazit pri montazi?

ak by si bol majitel servisu a menil diely len u teba zakupene tak mam pocit ze by si tahal za kratsi koniec

Odesláno

2josefsv: rec byla puvodne o novych dilech.... kde predpokladam, ze dostanu nejakou zaruku a tak podobne... a ze nebudes zrovna na znackovce PG, takze i cena bude na podobne urovni jako v okoli.

co se repasi tyka, pokud jsou smysluplne, tak se ve slusnem servisu da domluvit, stejne jako se da domluvit na koupi dilu z vraku, pokud to ma ekonomicky smysl - bud tu repasi udela servis rovnou (treba zadni napravy jsou oblibene tema :) ), nebo ma kontakt na firmy co se tim zabyvaji. a u repasi opet narazis na problem toho, ze nejdrive je nutno dany dil vyndat, potom poslat na repasi a zase namontovat, mezitim musi auto nekde stat... protoze o repasi stylem privez svuj dil a my ti dame neco co tu lezi fakt nestojim.

a v pripade repasi nebo dilu z vraku bych se jako servis s necim dovezenym buhviodkud uz vubec nechtel zabyvat, protoze co udela zakaznik, az mu reknu ze koupil smejd, kterej je zarezlej, nejde pridelat, pripadne neco upadlo.... ??? od toho je tady spousta garazistu, kteri jsou ochotni pro cokoliv.

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

2josefsv: rec byla puvodne o novych dilech.... kde predpokladam, ze dostanu nejakou zaruku a tak podobne... a ze nebudes zrovna na znackovce PG, takze i cena bude na podobne urovni jako v okoli.

co se repasi tyka, pokud jsou smysluplne, tak se ve slusnem servisu da domluvit, stejne jako se da domluvit na koupi dilu z vraku, pokud to ma ekonomicky smysl - bud tu repasi udela servis rovnou (treba zadni napravy jsou oblibene tema :) ), nebo ma kontakt na firmy co se tim zabyvaji. a u repasi opet narazis na problem toho, ze nejdrive je nutno dany dil vyndat, potom poslat na repasi a zase namontovat, mezitim musi auto nekde stat... protoze o repasi stylem privez svuj dil a my ti dame neco co tu lezi fakt nestojim.

a v pripade repasi nebo dilu z vraku bych se jako servis s necim dovezenym buhviodkud uz vubec nechtel zabyvat, protoze co udela zakaznik, az mu reknu ze koupil smejd, kterej je zarezlej, nejde pridelat, pripadne neco upadlo.... ??? od toho je tady spousta garazistu, kteri jsou ochotni pro cokoliv.

na vsetkom je trochu pravdy.

len si povedzme uprimne.napr ako som popisoval vstreky u fordu.bez rozmyslania ti ide nanutit vstrek za 11 tisic a ked mu povies ze v de ho maju za 7500 tak ti povie ze aj oni ti vedia spravit cenu,ale nie az taku dobru.ale konkurovat 5 tisicom nedokazu.to je priepastny rozdiel,tu nejde o 5 stoviek na jednej veci lebo v tom pripade by som to urcite kupil od nich.znackovy servis dnes uz pomaly nedokaze nic ine ako menit diely za nove a zakaznik nech si to plati a to nehorazne.nic uz nedokazu opravit,vsetko len menit.to je z velkej casti chybou toho ze su vedeni k tomu aby predavali nove predrazene diely.

nech mi nikto nevravi ze znackove servisy nie su vyj...

z nudze som kupil mriezku naraznika na coupe za 5500sk po zlave pretoze som surne potreboval aby auto jazdilo.o dva dni sa mriezka objavila na nete u jedneho predajcu za 1500sk.ale to uz je o inom.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...