Přejít na obsah

Marky

Uživatel
  • Počet příspěvků

    412
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407
  • Rok výroby
    2005

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Mesto
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Marky's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

0

Popularita

  1. Marky

    P407 axiálny čap riadenia klepe

    Tá páska je jednorázová? Na tej užšej strane je obyčajná spona dá sa stlačiť prstami a zosunúť.
  2. Marky

    P407 axiálny čap riadenia klepe

    Akože prečo? Lebo neviem aká tam je spona a že je tam zlý prístup? Pred panelákom v tej horúčave sa mi do toho zatiaľ nechce.
  3. Marky

    P407 axiálny čap riadenia klepe

    Neviem či sa mi podarí dať ju dole, prístup je tam zlý zboku a navyše ani nevidím aký typ spony tam je. Neviete náhodou?
  4. Marky

    P407 axiálny čap riadenia klepe

    Takže sa zhodneme v tom, že ten čap je úplne vybitý a preto klepe?
  5. Marky

    P407 axiálny čap riadenia klepe

    Ako sa tá guľa na č. 3 môže šrubovať do hrebeňa riadenia? Beriem ale to, že tá vec na prvom obr. hore je celá tyč aj s čapom aj keď je taká krátka a tá sa priamo šrubuje do hrebeňa. Stále mi ale vychádza, že tam nemá čo klepať ako to robí mne.
  6. Marky

    P407 axiálny čap riadenia klepe

    Nemyslím, si, to bude len samotný čap . Tyč riadenia na obr zo servisboxu podľa mňa nie je. Podľa dĺžky manžety na videu vidno, že je tam toho "viac" ako len ten cca 7cm čap.
  7. Marky

    P407 axiálny čap riadenia klepe

    No teraz fakt neviem. Keď som mal auto zdvihnuté skúsil som rovnakým spôsobom aj druhé koleso, ktoré bolo na zemi (chytil som rukou poza pneu). Robí to isté aj keď nie tak výrazne. To o neobvyklej polohe neberiem, ten čap je tam práve preto aby kompenzoval tú neobvyklú polohu - "zalomenie", ktoré vznikne keď je koleso príliš hore alebo dole pretože tyč zo serva je stále rovno. Nemá prečo byť taký voľný, veď na videu vidno ako sa pod tou manžetou vyslovene lomí aj keď je čudné že pri pohybe v radiálnom smere. Pri pohyne v axiálnom smere tam nie je žiadna vôľa mykal som kolesom zľava doprava a nič. Klepne mi to napr. pri zídení z obrubníka pri vytočenom kolese alebo pri prejazde retardérom. Ten obrázok hore je skutočný axiálny čap zo 407 a veľkosťou sedí s č. 3 ale nie tvarom. Do jeho pravej časti by mala prísť tyč riadenia a do ľavej strany čap č. 5. Čo má znamenať tá guľa na konci č. 3??? Podľa mňa to je samotná guľa axiálneho čapu a na obr. hore je skrytá v tej rozšírenej pravej časti, ktorá na obr. v servisboxe nie je.
  8. Marky

    P407 axiálny čap riadenia klepe

    Nikto nevie?
  9. Marky

    P407 axiálny čap riadenia klepe

    Ešte ma mýli obrázok zo servisboxu. Tam ten čap vyzerá inak a nie je tam časť, do ktorej sa upevňuje. Ako vyzerá v skutočnosti ten protikus, ktorý trčí zo serva a je schovaný v manžete? Je to len tyčka s dierou uprostred, do ktorej sa zaskrutkuje tá pravá časť čapu na hornom obr?
  10. Marky

    P407 axiálny čap riadenia klepe

    Pod kónusom myslíš tú zúženú časť na obr? Ale veď tam je ten samotný čap, ktorý klepe. Ako uvoľniť ten závit vpravo? Surovo chytiť do hasáka? Je na protikuse niečo pre uchytenie kľúča alebo to len nechať tak a udrží sa to samo v serve?
  11. Tal som zistil, že to bude pravdepodobne čap riadenia. http://www.peugeot-club.com/topic/101247-p407-axialny-cap-riadenia-klepe/
  12. Toto asi nebude normálne a bude treba niečo vymeniť? Predpokladám, že axiálny čap riadenia. Cvaká to dnu v tej manžete, ale mi príde, že nejako dosť. Zvládnem to doma alebo radšej do servisu?
  13. Hm, ako to vyskúšam? Stačí ňou zakývať pri vytočenom kolese?
  14. Nie, nie, to vyslovene súvisí s nerovnosťami, kineťák by klepal vždy a pri vytočení do oboch strán.
  15. Pri vytočených kolesách pri pomalej jazde doprava po nerovnostiach alebo napr. pri zídení z obrubníka niečo klepe vľavo vpredu. Bol som v tom, že to robí guľový čap, čo aj potvrdili v servise. Po jeho výmene žiadna zmena. Pri jazde rovno a doľava sa to neprejavuje. Čo ešte skontrolovať?
×
×
  • Vytvořit...