Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Mladá Boleslav a já aneb Schade, schade, schade

Recommended Posts

Odesláno

Díky bouračce firemního auta, o které sem psal před pár měsícama jsme si po pár týdnech vynutili náhradní vozidlo.

Druhej den ráno sem si kyselou tváří jel vyzvednout Fábii a těchto dalších pár řádků by mělo sloužit jako malá recenze z mýho pohledu a taky k tomu, že až budu v budoucnu házet slova jakési nenávisti vůči Fábiím, bude to zcela podložený. Trochu sem ale pochopil cholerický chování řidičů Fábií, protože jezdit s tím není nic příjemnýho.

Oběť 1: Fabia 1.2 HTP, trojhrnek, 43?kW rv 2006, najeto cca 35tis. Výbava: totální sociál + zámek zpátečky a jeden érpytel, bez rádia ale s příravou

Prvních pár dní mě to popravdě řečeno ani nějak nevadilo. Člověk si brzo zvykne, že je potřeba motor ve městě točit kolem 3500ot. aby se to hýbalo jako ostatní průměrný vozítka. Překvapí nesmyslnej tvar věnce volantu, kterej připomíná držení tenisové rakety ale po pár dnech na to člověk zapomene (pokud nejezdí s jiným autem). Jinak nevím co bych v interiéru popsal, protože tam nic nebylo. Uff, jedna věc - místo rádia jsou dvě přihrádečky. Jedna z klouzavýho plastu bez hrany, která je úplně a naprosto k ničemu protože z ní všechno vyjíždí. Druhá je vystlaná jakousi gumou a má miniaturní hranu, takže mobil v ní drží ale jen dokud se nepodřazuje. Obě přihrádky sou zhruba vodorovně, neustále mě z nich něco padalo. Popelník je jediná použitelná přihrádka, díky hloubce, a za ním je cosi jako mísa, ale díky malé hloubce a zaobloným tvarům z ní všechno vypadává. V autě není jedinej držák na pití. Brzo sem ale přišel na to, že mezi pákou pohybu dopředu/dozadu a sedákem spolujezdcovy sedačky je perfektní úložíště pet flašek. Pěkně se dá zamáčknout a nehne se. Ještě k sedadlům - připomínají mě zvětšenou dětskou sedačku, tvar je ošklivej.

Teprv až se řidič tohoto moderního, zábavnýho automobilu vydá na okresky a dálnice, pak začně auto být \"simply clever\". Po pár pokusech o předjetí v kopcích směr Boskovice sem se radši smířil s jízdou za náklaďákem a začal si pískat nějaký melodie. Tady alespoň spadne spotřeba z nějakých 10l ve městě na 7l. Dálnice je případ sám pro sebe. Výlet do Kladna 110-120km/h byl sice spořivej kolem 5-6l ale 250 km je max co se dá na těch sedačkách a bez rádia vydržet. Zpátky mě to nedalo nezkusit na kolik bych to rozšoupnul a za Prahou sem potkal děvčata ve stejným autě, akorát HTP, tak sem se vydal za nima. VMAX podle papírů je 151km/h tak mě překvapila cifra 170, přičemž sem myslel, že motor vyletí do nebe (později sem se s navigací dozvěděl že 170 = zhruba těch 151, takže sem byl ošizen o zážitek). Rozdíl asi 5kW mezi mnou a děvčatama byl kupodivu docela znát, hlavně do kopce, a protože holky měly cihlu na pedálu, během pár desítek minut mě ujely. Když pak začalo auto při tachometrových 160 v zatáčce doslova skákat do boku po panelech, pocítil sem nebezpečí ublízení sám sobě tak sem zbytek jel opět 110-120. Mmch. tachometrových 50 je doopravdy 46, 90 je 83 a 130 je 120. Tachometr je doslova podvod.

S fábiátorem sem jezdil měsíc.

Plusy: pohyblivost při parkování ve městě, servo řízení jak máslo, spotřeba při důchodové jízdě

Mínusy: viz odstavec výše

Koupil bych za: 49tkč

Oběť 1: Octavia II 1.6 MPI, čtyřhrnek, 73kW rv 2006, najeto cca 37tis. Výbava: rádio pajonýr, klima, asi 2 pytle, ASR a nějaký takový věci, př. okna elektrika, el. zrcátka, bordkompjůtr

Po rozhovoru se slečnou na půjčovně a jejím následným kývnutím na fakt, že Fabia není přiměřená náhrada za 530d, sem přesedlal do této nízko-středno-třídní strojovny. Zvyklej na Fábku sem se cítil jak v S klasse, konečně se mě vrátil úsměv a klimatizace s rádiem potěšily. K oktě krátce - uvnitř má motor zvuk jak diesel, nebylo to tak mrtvý jak sem čekal od 1.6, průměrná spotřeba 8,5l německo a zpátky 7,2. 170 se s tím dá jet ale opět se dostavuje blbej pocit.

Plusy: ten kufr je fakt velkej, všude držáky na pití a různý přihrádky (v úhlu aby z nich nic nelítalo), lehce se sklopí zadní sedačky, lepší (ne o moc) sedačky

Mínusy: stejnej volant jako fába, opěrka na dvěřích z tvrdýho plastu mě způsobila monsl na loktu (Cz-De-Cz), nesmyslně velká hlava řadící páky, nesmyslný umístění 12V zásuvky u řučky

Koupil bych za: 100-150tis.

Případný dotazy na tyto dvě rakety rád odpovím :papa

Odesláno

Jazdievam na služobnej Fabii na otočku BA-MI (460kmx2) za jeden deň po SK cestách. Myslím, že som povedal všetko.

Keď potom sadnem do svojho...

[upravil dne 31.5.2008 AnotherOne]

Odesláno

já měl ještě tu čest s JUNIOR verzí HTP , to nemělo ani servo . Po městě to ještě šlo, kratké jízdy myslím , ale jednou jsem jel Ostravu a už nikdy , moc tvrdý a sotřeba stejná jako tenkrát v mém 2litru Scorpiu. Týden mi stačil .

Nadruhou stranu oktávka II v kombajnu 1,9TDI , no to je jiný kafe ,ale 406 je 406 .

Odesláno

a víte,že jsem kdysi po Fábii pokukovala,že si ji koupím?:mrk Bílou samozřejmě:super Byla kandidátka č.2.Jenže pak jsem nakoukla dovnitř..:myslim a dýchla na mě totalita:xvul Na zkušební jízdu už mě neukecali!Něco tak moc hrozného jsem nečekala:bojim Takže jsem od toho nápadu,koupit si ji,bleskurychle ucukla a jelo se do PEUGEOTU:super:super:super a nelituju:papa

Odesláno

no tak chapu ze z 530d je fabia dost ulet, ale muzu po vice jak 240 t najetych ve f-sdi a 120 t v p406 konstatovat, ze jedinej problem fabie byl, ze je mala, fabka sedela jak pribita, odkladacich prostoru vsude hafo, ze sedacky me po 10 hodinach sezeni bolely zada o polovinu mene a tak bych mohl pokracovat a to absolutne vynechavam poruchovost obou vozitek, takze shrnu li to p + velikost prostredni tribodovy pas (dnes uz ma snad i fabka) a libivy design vse ostatni vcetne rozezraneho hdi velky -.

P.S. testovano dennim provozovanim drozky v Praze:papa

Odesláno

Tak to ja sem zvedavy az vezmem na zacatku cervence sluzebni Fabku (combik, 1.4 TDI, klima, radio, okna v elektrice) na vylet k mori.. zatim mi akorat odumiraly nohy jak sem to dlouho ridil, jinak dobre.

Jo a s tou rychlosti mas pravdu, ja v tom ficel 140 po dalnici jak byl ten sileny vitr pred par mesicama, a docela strach to na te ceste udrzet.

Odesláno

Mno, já srovnával P205 D a F2 1.4 TDi a nějak mi z toho ta 205 vychází líp.

Pominu-li takové banální věci jako spolehlivost, rezatost a ceny ND.

Jede to stejně, žere to stejně a řve to stejně.

Navíc, ty Holzbanky v F2 jsou děsně tvrdý a po 700 km co jsem v nich absolovoval jsem se těšil do těch svejch prosezenejch křesel. A navíc, 205 nádherně houpe.

Vnitní prostor - raději no comment, do 205 se dá při troše štěstí naskládat i druhá, zatímco ve Fobii mají někteří jedinci problémy by se tam vsoukali sami.

Ad design: Sice F2 dostala prestižní červený puntík za design. Ode mě, bo stále ještě nevím, co je na designu pojízdné ledničky tak světoborného, dostává proto puntík černej.

A navíc, navíc šaltpáka v F2 vypadá jako by tam vrazili rukojeť z nějakého teskočísnkého deštníku.

Rozhodně existují lepší auta než P205 a F2.

buml: srovnávat hopsadlo do města F-SDI a rodinný taxík P406-HDI je trochu mimo mísu... ale jo, kup si F1-SDI a prodej tu P406-HDI a uvidíš, jak ti půjdou kšefty. Aneb, kolik lidí bude ochotno sednout do toho malýho werglu. Uvidíš, za jaké budeš jezdit ceny.

Fusion: sice hezky napsaný, ale na radu netopky nedej. V Čechách by ti to nikdo neotiskl a překládat do to nemá smysl, bo za hranicema to už vědí. Anebo, proč si myslíš, že rodinné auto O1 v turbodechtu je oblíbené v Německu akorát mezi důchodci a studenty? :D

Jediný, jediný co na Škodě Auto obdivuji, je její marketing. A to ohne sranda. Bo dokázat tohle prodat ...

Odesláno

Jediný, jediný co na Škodě Auto obdivuji, je její marketing. A to ohne sranda. Bo dokázat tohle prodat ...

Nemám nic proti škodovce,ale tenhle citát by měl někdo zapsat do dejín automobilu:super:super:super

Odesláno

Já dost často slýchám chválu na podvozek Fábie ale nechápu proč, když to je otřesný. Třeba jet po kostkách nebo zatáčet přes tramvajový pásy je hrozný když zadek auta lítá na všechny strany.

Kámoš má firemní 1.2HTP v kombíku a jezdí teď často Brno-Praha a Brno-Plzeň tak si taky vynutil jiný auto. To se prostě nedá.

Jinak shodou okolností když sme s bratrem jeli pro Fábo tak sme si zavolali taxíka a přijel Roomster :D, pán si to strašně vychvaloval ale to je taky hrozná záležitost.

Odesláno

z pohledu obyčejnějšího člověka, octávka pěkná příjemná, víc jak dostačující, fábka je i vůči 205 malinká, připadá si tam člověk trošku uvězněnejd :roll ale pro obyčejný ježdení se dá... každopádně s recenzí celkem souhlas.. ale když už to je třeba 1.4ka tak už i ta fábka jede celkem použitelně.. ale o tom všem už tu bylo několikrát hodně řečeno...

Odesláno

VIX a Fusion mi mluví naprosto z duše. Před týdnem jsem jel Fabií 1.2 HTP 12V (!!!) do Ústí nad Labem a cesta děs... Najeto necelých 75000km, auto nesedělo, přitom špičkový technický stav, rok 2006, nikde žádná vůle, nový pneu, 185/60/14..no, do zatáček jsem se kolikrát i bál a zpátky jsem nespěchal, tak jsem jel pro jistotu do 90... Nemluvím o tom, že mi cestou odumírala pravá noha, která se neustále mačkala o ten hnusnej prostřední kastlík, kterej není ani pořádně protaženej dolů a ta de_ilní hrana mi vadila celejch 250km. Never more..:bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...