Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Koupil sem si na svojeho peugeota 306 sedan ALU kola 15\" s pneu 15/185/65. Jakmile ale naložím víc kufr nebo dozadu sednou dva lidi, tak při přejezdu přes nerovnosti dřou kola o podběhy. Problém je vcelku jasný: V TP mám povolené nejvíc kola 15/185/55, takže mám vyšší profil pneumatik, než mám povolený. Kupovat nové pneumatiky bych chtěl až v případě, že by to nešlo jinak vyřešit. Jak by to šlo ještě vyřešit? Napadly mě mezizávitové gumu do pružin, viděl sem to běžně prodávat, jenom nevím jestli to bude mít dostatečný vliv a jestli to vydrží aspon pár let v pružinách a nevyletí to. Je ještě nějaké řešení?

Odesláno

Taky si myslím, že kdybych dal předepsané gumy s profilem 55 jakmile naložím auto trochu víc, tak budou taky dřít, zase tak velký rozdíl to není. Teďka mi stačí vzít dozadu jednoho člověka a už to občas škrtá.

Odesláno

Musím se ještě mrknout jak je to tam přesně psané, ale myslím že u 14\" jsou povolené 65 a u 15\" jenom 55 a šířka tuším jenom 185. Jinak teda sem dostal odkaz na mezizávitové gumy pro pružiny, jenom musím zjistit jaký průměr mají zadní pružiny a pak je zkusím objednat, za ty peníze nic neztratím. Odkaz zde: http://www.romanis.cz/mezizavitove_gumy.html

Odesláno

Ale 306ka nemá vzadu pružiny,to jsem zvědavej,kam je chceš nacpat.Na 205ce jsem měl udělaný dorazy ze silenbloků na motor ze škodovky,měl jsem dva na sobě a auto už si nekeclo:PJinak já mám v papírech gumy 185/65 R14,185/55 R15,195/50R15 a 195/55 R15.:super

Odesláno
Původně zaslal: JoseA

Koupil sem si na svojeho peugeota 306 sedan ALU kola 15\" s pneu 15/185/65. Jakmile ale naložím víc kufr nebo dozadu sednou dva lidi, tak při přejezdu přes nerovnosti dřou kola o podběhy. Problém je vcelku jasný: V TP mám povolené nejvíc kola 15/185/55, takže mám vyšší profil pneumatik, než mám povolený. Kupovat nové pneumatiky bych chtěl až v případě, že by to nešlo jinak vyřešit. Jak by to šlo ještě vyřešit? Napadly mě mezizávitové gumu do pružin, viděl sem to běžně prodávat, jenom nevím jestli to bude mít dostatečný vliv a jestli to vydrží aspon pár let v pružinách a nevyletí to. Je ještě nějaké řešení?

Vzadu nejsou pružiny ale torzní tyče!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Takže mezizávitové gumy si můžeš koupit tak maximálně do šuplete nebo zvednout předek ;)

Vzadu auto zvedneš buďto jejich pootočením o zub nebo přidáním pružin.

Řešilo se to zde před nedávnem http://www.peugeot-club.com/topic/28966-torzne-tyce/

Odesláno

195 / 45 R15 a mas to :D

Ale co sa tyka peugeotov, tak je poveleny MAX

185/55 R 15

195/55 R 15

Cize 65 tky tam nevidim. TO su cisla original s manualu ...

Odesláno

tak na ty zadní torzní tyče sem uplně zapoměl:mad:Tak to asi budu muset prodat zánovní pneu a koupit nějaké jiné :-(. Kdybych tam zase dal ty dorazy, tak bych skoro furt jel na dorazech což by asi nebylo pohodlné.

Odesláno

Tak jo teda, díky chlapi za rady a kdyby měl někdo ze Zlínského kraje zájem o zánovní 4ks pneu GoodYear 15/185/65 dejte vědět. Jdu vybírat nové pneu:nevim

Odesláno

Takové pneu pasují na Partner, r.v.např. 05.

Střel nějakou cenu.

Jo, a u těch koupených disků zkontroluj ET, 306 má mít při 15-kách ET 18, při 14-kách ET 24 (podle katalogu pneu-servis.cz).

[upravil dne 12.4.2008 P607Olda]

Jo a ještě detail: když jsme koupili 306, tak tam byly tyto pneu a taky dřely...:D Tak jsem tam dal klasiku 185/65R14 86T co tam patří a je pokoj.

[upravil dne 12.4.2008 P607Olda]

Odesláno

Já bych se možná přiklonil ke zvednutí zadku o zoubek, dva. Při repasi zadní nápravy jsem si to nechal trochu zvednout, protože 306 při trochu naložení už dost seděj, a od tý doby mám klid...:papa

Odesláno

ja tam mam 185/55 R15.na originalnich alu diskach.nikdy mě to neštrejchalo a to jsem jezdil s pěti hovady a dost rychle.tak nevim kde je chyba. (306 1.8,16v.rv.99, VF37ALFYE)

Odesláno

torzka je unavená,nebo ramena hyn,já mám 195 50 R15 a pohodička vejdou se i 205 ale při plným zatížení dřou.a další věc je,jaký máš ET.na (185)195/55 R15 by mělo být kolem 15-18

[upravil dne 14.4.08 Medion]

Odesláno

nechci bejt nákej negativí ale já mam taky 15 s et 18 na zimu a na léto et 15. zkoušel jsem na to i 17tky et 15 s 205 gumou a taky nedřeli a na kamarádový škrtali o podběhy. Pak jsme zjistili že má načnutou nápravu a kola se klonila do A.

Takže bych závadu viděl na nápravě a ne pneu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...