Přejít na obsah

Lluciano

Uživatel
  • Počet příspěvků

    197
  • Registrace

Vše od uživatele Lluciano

  1. Měl jsem kolem zadního pásu díru jako vrata, vyvařeno pořádným kusem plechu, bratru 20*30cm, stačilo jen dát pozor na uchycení pásu, toť vše, nic jiného tam není, od kola několik vrstev gumoasfaltu (cca 7). Dále jsem musel zavařit orezlé díry kolem nějakého bývalého CD changeru, nebo něčeho podobného. Matlák bývalý majitel to přišrouboval přímo ke kastli a šrouby byly až ven... To plastové nadkolí vypadá velmi zajímavě!
  2. Lluciano

    číslo barvy-bílá

    Luxusní seznam kódů barev, do roku 1997 http://www.pug306.net/forum/showthread.php/31992-Peugeot-Paint-Codes a stejně tak luxusní seznam po roce 1997 http://www.peugeotlogic.com/workshop/wshtml/body/paint/paintc2.htm Jinak každá barva stárne, takže se vezme vzorník dle kódu a ještě se porovnává, nejlíp na pěkném slunci, dalších cca 10 jemných odstínů.
  3. Lluciano

    Pomoc, stale blika airbag

    Stejný konektor jako pod sedačkami je i přímo na volantu pod ABG. Též jsem měl tento problém, vyměnil konektory pod sedačkami a nic...až tento vyřešil blikání kontrolky.
  4. Lluciano

    Zadní plastové nadkolí

    Je to tak na prst. Taky záleží, kam až ten plast zasahuje. Navíc loňský repas nápravy trochu poupravil áčkový stav kol... Rozhodně ale s těmito gumami nelze vézt víc jak 4 lidi...už jsem se s tím smířil. Loni v létě jsme jeli s plnou bagáží tři chlapi na daleký výlet a když jsem vzal plnou, tak při zhoupnutí na nerovnosti (a že jich bylo! :-D) to drhlo. Ale podezřívám dle zvuku už trochu otrhané pravé plastové nadkolí, tak jsem neřešil. Guma ok, plast vlastně taky... Díky za postřeh.
  5. Lluciano

    Zadní plastové nadkolí

    Též mi to u uchycení zadního pasu vypadá podobně...ošetřím, utěsním, vystříkám, a dost přemýšlím, že bych šel do tohoto - http://www.aci.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=27972 To by mělo do mé staré (\'96) pětidvéřové pasovat, ne? Ale ještě dotaz - nebude problém s gumami 195? Na pravé straně je to jen tak tak.
  6. Zdravím. Potřebuji dát do kupy přední tlumiče a v Kelly mají nějaké ve výprodeji (50% dolů je zajímavé! :-) ). Ovšem prý od roku 97. Jsou na faceliftovou 306 jiné tlumiče? Dostanu je na moji \'96? Díky
  7. Lluciano

    mlhovky

    Poučen odteď zas svítím normálně.
  8. Lluciano

    mlhovky

    souhlas! Ale když jak je mám trochu sklopené k zemi, kdopak se pídí, zda to nejsou světla pro denní svícení? [upravil dne 11.1.11 11:25 Lluciano]
  9. Lluciano

    mlhovky

    Moc díky.Tohle jsem potřeboval slyšet.Nějaký jsem podobného rozměru našel, ale počkám si na odkaz jsou to tyhle - http://www.auto-doplnky.com/mlhovky-fiat-seicento-adc26401.html Sedly i do těch otvorů v rámečku. Jen je třeba si trochu pohrát s nastavením výšky a zaslepit vzniklé fuky po stranách, jsou přece jen trochu menší, než ty rámečky do nárazníku. Vystříhal jsem to z nějakého plastu. Nic složitého, spíš hračičkování. Fotky budou opravdu později.
  10. Lluciano

    mlhovky

    Zdravím. Řešil jsem přesně stejný proglém. Jedna mlha byla rozsypaná, zateklo tam, parabola byla úplně v čudu, druhá byla trochu lepší. Nové se dají koupit za cca 1500,- Kč/kus, což mi přijde jako zhovadilost. Nalezl jsem po poptávání zde jednoho člena, který je nabízel, ale v podobném stavu jako jsem měl já. Řešil jsem vše koupí nových, neoriginálních, rozměrově trochu užších, trochu zbastlil, a svítím jedna báseň. Až budu u svého PC (což bude ve čtvrtek), zkusím vyhledat e-shop, z kterého to bylo, a taky nějaké fotky výsledku. Svítím s nimi hodně, mám tam obyčejné žárovky, tak ve dne vůbec nepoužívám hlavní lampy.
  11. Lluciano

    boční lišty

    No já je mám normálně nacvaklý, takže jdou ven, ale pozor na ulámání. Každopádně renovaci jsem řešil tak, že jsem zastrkal pod to papíry a stříknul černým sprejem s pomerančem na plasty. Výsledek slušnej.
  12. Lluciano

    repase náprav - napravy.cz

    Montuje pan Brož, pan Lexa repasuje nápravy. Pokud se někdo nedovolá, je třeba vytrvat a vícekrát zkoušet. Rychlá práce (do 2 hodin při výměně kus za kus), záruka 2 roky, dobrá cena. Příbram haněli.
  13. Zdravím. Před nějakým časem jsem se tu setkal s príma odkazem na limitované edice 306 (kupř. Husky, Chamonix apod.), vše dokonce včetně pár fotek. Nemáte někdo ještě ten odkaz? Hodinové hledání tu na fóru nepřineslo žádný výsledek... Díky [upravil dne 1.8.10 Lluciano]
  14. Lluciano

    repase náprav - napravy.cz

    Příští týden jsem objednán na výměnu nápravy k panu Brožovi, obec Virt u Strakonic. Cena v poho. V nápravě začalo vrzat, pořádně, a neuvezu víc jak tři lidi, kola jsou příliš do A. Již nelze odkládat. Dám pak vědět podrobnosti.
  15. Obecně jsem z této značky dost rozpačitý... od jisté doby ji na své auto nekupuji. Dávám přednost alespoň trochu kvalitě a bezpečnosti před uspořenou korunou.
  16. Lluciano

    repase náprav - napravy.cz

    50tis km, cca. Jinak ještě pruží, jen kola jsou do A. Ale teď téměř nejezdím, takže 6-7tis do repase zatím dávat nebudu. ad Hejda - číslo mám, díky.
  17. Lluciano

    repase náprav - napravy.cz

    Aktualizace tématu. Vypadá to na pana Hejdu, přesto - nikdo jste nebyl v poslední době v těch Strakonicích? Telefon, mail, nic.... díky
  18. Lluciano

    repase náprav - napravy.cz

    To by se dalo zkousnout, jezdívám do Tábora. Cenově je OK?
  19. Zdravím. Nedaří se mi dovolat na uvedené číslo na stránkách a mailová adresa neexistuje (napravy.cz, Strakonice). Nemáte někdo nějaké informace? Přiznám se, že do Příbrami se mi nechce, protože repas náprava od nich vydržela 3 roky, což mi přijde zuřivě mááálo... sice ještě pruží, ale kola jsou do A až hrůza... napadly mě Žitenice, Hejda, ale to je 160km.
  20. Zdravím. Klasický problém po přehození letních gum s nižším profilem - brzdný účinek je výrazně nerovnoměrný. Bývá to zvlněnými kotouči, ale na předku to není (mmchd jsou na předku necelý rok nové kotouče a desky ATE), protože nejhorší je to při přibrzdění ručkou. Auto při brzdění už doslova poskakuje, škube, jde to i do brzdového pedálu. Dal jsem na zadek nové pakny, celý mechamismus prošel a pročistil. Prasátka se zdají být OK, možná trochu netěsnost. Bubny nechal přebrousit profíkem, který brousí bubny cca 40 let. Kde by mohla ještě být chyba? Pořád to ještě šlo, ale teď už se s tím ani nedá jet...
  21. Lluciano

    tvrdej zadek

    vím, tam jsem byl před třemi lety. A jsem trochu rozpačitý z toho, že mám po třech letech kola do A (a to jako dost), takže životnost nic moc a musím znovu, protože se obávám, že se mi tam už ani nevejdou letňáky. Styl jízdy dost opatrný, vyhýbám se každé díře, najeto cca 50tis, větš. po dálnici...
  22. Lluciano

    demontáž turba

    aby se nerozpadlo při té demontáži... jak psáno výše - pokud neutíká moc oleje a turbo táhne, tedy nejde nikudy vzduch mimo, nehvízdá a podobně, nechal bych ho kde je. Spousta mechaniků se demontáže turba obává, protože bývají spečené šrouby a moc rádi se ulamují. Navíc repas turba se šplhá k deseti tisícům, v závislosti na poškození. Zkus třeba porovnat s někým, kdo ho taky má, zda táhne podobně, nebo opravdu Ti táhne málo.
  23. Lluciano

    Autozapalovač

    V mém starém modelu je přítomen. Pod těmi ovladači ještě jakoby zespodu je popelník a vevnitř zapalovač. Docela se divím, že v některých modelech vůbec není. Čekal bych ho seriově. Ale co, učíme se každým dnem.
  24. Lluciano

    tvrdej zadek

    náprava je po smrti. Pomůže pouze repas, nejčastější závada 306, popsáno tu o tom velmi mnoho vláken. Cena kolem 5tis, na počkání systémem výměna ze jinou, repasovanou. Mmchd - už mě to taky čeká - nemůžu se dovolat do Strakonic na telefon ze stránek www.napravy.cz. Nemáte někdo nějaké informace? Díky
  25. Předpokládám, že mluvím za většinu zdejších členů, že každý to má podobně jako já - dobře vím, kdy jsem co měnil, kolik mám na čem najeto a sjeto, náplně často kontrolované, stav náprav, čepů, brzd, poznám z jízdy, vizuální kontrola je opravdu MÁLO! :-) To je k ničemu. Velice bych se divil, kdyby mi řekli něco nového. ad dívání se pod ruce) - poněkud nesouhlasím se srovnáním s kuchařem. Spíš bych třeba srovnal se stavbou domu na zakázku, kde se každý ne jen chodí dívat, jak co vzniká, ale ještě na to má odborný nezávislý dozor. Když už si nechám na autě něco dělat, tak zásadně tam, kde mě nechají na to dívat, vše popíšou, protože mě zajímá, kde co kdo jak udělal, na co si dát příště pozor apod. A samozřejmě pak vše náležitě ohodnotím. Přece jen si nechat opravovat auto (rozuměj smrtící zbraň) od nějakého patláka... ad slevy) - 20% je príma, ale jak někdo poznamenal - pouze na díly, které si necháte vyměnit v autorizovaném servisu. Nenechal bych nikdy. Jednak je to drahé, druhak si to udělám sám, třeťak matka po výměně řemenu zadřela motor (že by zoubeček?... ) Jarnímu rejžování zdar! (mmchd - kvalitní pizzerie kupříkladu mají pec přímo na očích zákazníků... pokud někdo nestojí o moji přítomnost při opravě, zřejmě má co skrývat?) [upravil dne 14.4.10 Lluciano]
×
×
  • Vytvořit...