Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Jinak ještě podotknu že na 407 se dobré si počkat , v po prázdninach přijde 407 facelift a věř mi že ceny ojetých 407 spadnou docela dost ,nemluvě o 406.

A více podrobností a fotky by si neměl?????;)

:ticho:ticho:ticho

ne zatim nic

Odesláno

Rozhodne si ji bez prohlidnout,cim vic aut vidis tim lepsi si udelas usudek o cene. Co dovezt si z ciziny,pri techto cenach se to vyplati. A proc ne benzin,HDI nejezdi za 5l tak ten rozdil neni tak velkej.

to Medved - 1. s tou napravou souhlas,je to nejmodernejsi naprava ve tride,bohuzel slozita.

2. u me 406 pri repasu FAP v servisu to dela 0,1Kč na km, to opravdu neni \"neumerny\".:D

HDI jedine 2,2.:D

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

Původně zaslal: OK406

Jinak ještě podotknu že na 407 se dobré si počkat , v po prázdninach přijde 407 facelift a věř mi že ceny ojetých 407 spadnou docela dost ,nemluvě o 406.

A více podrobností a fotky by si neměl?????;)

:ticho:ticho:ticho

ne zatim nic

A ani netušíš, včem by se měla měnit ve vzhledu??? Jako to bylo např. u 406.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

To Pechy: pokud máš pocit, že Oddie nemá svým názorem co říct, pak je mi Tě (i tvé peněženky) opravdu líto.

Proč ne 407u???

1) mluvil jsi někdy s nějakým mechanikem? Já ano a třeba jsem se dozvěděl, že přední i zadní nápravy jsou tak konstrukčně složité (ZBYTEČNĚ), že jakmile tam začne něco klepat, tak se bude hledat mezi desítkami tyček a kloubků a celková oprava pak logicky překročí i 10 000 Kč.

2) FAP - záležitost známá už z 307 a 406ek, která neúměrně prodražuje najetý km.

3) HDI - sám mám HDI a zatím v pohodě, ale co jsem slyšel třeba o vstřikovačích, to jsou taky hezké problémy.

4) máš - li 605ku a jsi s ní spokojenej, pak máš velké štěstí - obecně je tohle auto spíš problematické (drahé díly, mnohdy pokud koupíš ojetinu i zanedbaný servis), při koupi 607y to bude velice podobné, takže ani já bych Ti určitě neřekl: Chceš 607u? Kup jí, budeš spokojenej - spíš bych se Tě snažil od podobné koupě odradit (většinou jde o firemní auta s nalítanou spoustou km, a následný servis vzhledem k rozšířenosti auta a jeho kupní ceně bude určitě taky dražší než třeba u té 406ky).

Musím opravdu říct, že když to tady čtu nesmírně bavim a jsem rád, že mi to takhle zpřijemní pracovní odpoledne.

K Tvým příspěvkům:

1) Ano mluvil. Co mám dělat s tím, že jsou konstrukčně složité? Co mi to má říci? Má mě to odradit od koupě? Vůbec ne.. Probud se a podívej se kolem sebe a na nová auta. Všechny budou konstrukčně složité oproti Tvojí či jiné 406. Na každém autě je něco, ale jak se dívám 406 musí být užasně neporuchové auto (dovol mi abych se zasmál, takhle :D)

2) Ja třeba beru FAP jako pozitivum. Že prodražuje najeté km a co je dneska neprodražuje? Podívej se kolik se těch aut s FAPem prodává a pokud by to bylo natolik špatné a neúměrné zařízení, možná by se ty auta neprodávali? Nebo si myslíš, že FAP montovany od 206 po 607 je špatná technologie? Třeba bys jim měl dát vědět do PSA (jako předseda) , že 406 bez FAP je úžasná a nové modely aut se na ní nehrabou a dopsat důležitý poznatek, ať už to s tím FAPem proboha nědělají..

3) Máme doma HDi (nové auto) 4 roky to jezdí bez poruchy motoru natož s nějakým problémem vstřikování..

4) Opět se směju. Čekal jsem, že to napíšeš. Stejne tak jako se psalo: \"Pokud máš 407 a jsi s ní spokojenej, pak máš velké štěstí - obecně je tohle auto spíš problematické (drahé díly, mnohdy pokud koupíš ojetinu i zanedbaný servis)\"

To samé jsi psal o 605, 607. Ona ta 406 je vážně úžasné a spolehlivé auto.. abych nezapoměl, tak vždy narazíš na super kousek o kterém se nedá zapochybovat. Je to přece 406.

Abych pravdu řekl, tak bych se zde neradil o žádném nákupu auta, protože ať si tu vyberu jakýkoli model auta, tak krom 406 je každé auto špatné, jsou u něj drahé díly, provoz, nehledě na to, že to přece ty nové modely nejsou hezké auta .. jak říkáš.

Kdyby byl potencionálním kupcem 407, tak Vaše příspěvky typu \"406 je lepší\" bych ignoroval, protože člověk, který říká nic jiného než 406 je trochu out of rate.. Prosím, bude to asi šok, koukni z okna a probuď se do dnešní doby. Doba 406 byla ;)

Odesláno

Co se týká zadní nápravy, tak je pravda že např. 406 má složitější nápravu než její předchůdce 405 apod.. Jinak bych doporučoval se na 407 podívat s někým, kdo tomu opravdu rozumí a ví co a jak. Já bych osobně 407 bral. Líbí se mi. Když si přečtu recenze na 406, tak jedna ji chválí a další ji zatracuje. Sám mám 406 z roku 1996 a tak mohu s klidním srdcem říci, co si o ní myslím. Ale vše je o penězích. Ale pokud se jedná o koupi vozidla ať z AAA, ESA či jiných mediálně známých či neznáných bazarů, tak to si musí dát člověk velký pozor!!! Ale jak říká klasik: ,,Co je to štěstí....\"

Odesláno

no s tím FAPem mi to silně připomíná když se zavádělo vstřikování místo karburátorů, taky hodně lidí křičelo - je to na nic nedá se to roztačit, jinak se to potká. Pak mi to připomíná rozvody řetěz vs. řemen....za 2 roky budou mít všechny nový diesly fap....třeba volva ho mají všechny

Odesláno
Původně zaslal: Pechy

To Pechy: pokud máš pocit, že Oddie nemá svým názorem co říct, pak je mi Tě (i tvé peněženky) opravdu líto.

Proč ne 407u???

1) mluvil jsi někdy s nějakým mechanikem? Já ano a třeba jsem se dozvěděl, že přední i zadní nápravy jsou tak konstrukčně složité (ZBYTEČNĚ), že jakmile tam začne něco klepat, tak se bude hledat mezi desítkami tyček a kloubků a celková oprava pak logicky překročí i 10 000 Kč.

2) FAP - záležitost známá už z 307 a 406ek, která neúměrně prodražuje najetý km.

3) HDI - sám mám HDI a zatím v pohodě, ale co jsem slyšel třeba o vstřikovačích, to jsou taky hezké problémy.

4) máš - li 605ku a jsi s ní spokojenej, pak máš velké štěstí - obecně je tohle auto spíš problematické (drahé díly, mnohdy pokud koupíš ojetinu i zanedbaný servis), při koupi 607y to bude velice podobné, takže ani já bych Ti určitě neřekl: Chceš 607u? Kup jí, budeš spokojenej - spíš bych se Tě snažil od podobné koupě odradit (většinou jde o firemní auta s nalítanou spoustou km, a následný servis vzhledem k rozšířenosti auta a jeho kupní ceně bude určitě taky dražší než třeba u té 406ky).

Musím opravdu říct, že když to tady čtu nesmírně bavim a jsem rád, že mi to takhle zpřijemní pracovní odpoledne.

K Tvým příspěvkům:

1) Ano mluvil. Co mám dělat s tím, že jsou konstrukčně složité? Co mi to má říci? Má mě to odradit od koupě? Vůbec ne.. Probud se a podívej se kolem sebe a na nová auta. Všechny budou konstrukčně složité oproti Tvojí či jiné 406. Na každém autě je něco, ale jak se dívám 406 musí být užasně neporuchové auto (dovol mi abych se zasmál, takhle :D)

2) Ja třeba beru FAP jako pozitivum. Že prodražuje najeté km a co je dneska neprodražuje? Podívej se kolik se těch aut s FAPem prodává a pokud by to bylo natolik špatné a neúměrné zařízení, možná by se ty auta neprodávali? Nebo si myslíš, že FAP montovany od 206 po 607 je špatná technologie? Třeba bys jim měl dát vědět do PSA (jako předseda) , že 406 bez FAP je úžasná a nové modely aut se na ní nehrabou a dopsat důležitý poznatek, ať už to s tím FAPem proboha nědělají..

3) Máme doma HDi (nové auto) 4 roky to jezdí bez poruchy motoru natož s nějakým problémem vstřikování..

4) Opět se směju. Čekal jsem, že to napíšeš. Stejne tak jako se psalo: \"Pokud máš 407 a jsi s ní spokojenej, pak máš velké štěstí - obecně je tohle auto spíš problematické (drahé díly, mnohdy pokud koupíš ojetinu i zanedbaný servis)\"

To samé jsi psal o 605, 607. Ona ta 406 je vážně úžasné a spolehlivé auto.. abych nezapoměl, tak vždy narazíš na super kousek o kterém se nedá zapochybovat. Je to přece 406.

Abych pravdu řekl, tak bych se zde neradil o žádném nákupu auta, protože ať si tu vyberu jakýkoli model auta, tak krom 406 je každé auto špatné, jsou u něj drahé díly, provoz, nehledě na to, že to přece ty nové modely nejsou hezké auta .. jak říkáš.

Kdyby byl potencionálním kupcem 407, tak Vaše příspěvky typu \"406 je lepší\" bych ignoroval, protože člověk, který říká nic jiného než 406 je trochu out of rate.. Prosím, bude to asi šok, koukni z okna a probuď se do dnešní doby. Doba 406 byla ;)

Tak budu ještě chvilku pracovní odpůlde zpříjemňovat, ju??

Že je 406ka úžasné a bezporuchové auto jsem nikde nenapsal (pokud ano, zkus mi dát odkasz kde), jen tvrdím, že oproti 407ě je to servisně pohodovější kousek. Osobně si myslím, že nejspolehlivější byly od pažouta obyčejné 1,9ky, které se dávaly do 205/309/405 (a ještě vcelku rozumný motor byl 1,9 TD montovaný do 405/406). Bohužel už ale tyhle motory mají nějaký ten km za sebou a díky ekoteroristické loby byly nahrazeny složitými HDIčky, ve finále ještě doplněnými úžasným FAPem (děkuji, opravdu toto zařízení v autě nechci a ekoteroristi mi můžou ....... ).

Dlouhodobě tvrdím, že 406ka je poslední hezký a praktický peugeot, typy s 07 ve znaku jsou jen \"imidžovky\" s minimem užitné hodnoty, ještě k tomu prošpikované problematickými součástkami (FAP, různé senzory na tohle, řídícími jednotkami na úplně všechno), prostě nová auta (bohužel ale nikoli jen Peugeot - prostě je to obecný jev) jsou dobrá tak na 3 - 5 let a pak buď dobře prodat nebo rovnou hodit ze skály, protože servis po najetí 200 000 km bude pro normálního smrtelníka neúnosnej.

Tak to je v kostce proč bych do koupě 407y nešel a až za pár roků budu nucen 406ku prodat, tak už mi prostě tahle značka nemá co nabídnout (zatím přemýšlím o Sharanu, Volvu V70 nebo Octávce II, pokud už v té době bude možno za rozumné prachy koupit Suberba v kombíku, pak i to by mohla být dobrá volba).

[upravil dne 11/4/2008 Medvěd]

Odesláno

Přispěju svou troskou do mlýna, a to ve zcela obecné rovině...je sice možné, že doba 406-ek už dávno minula, ale obecně platí, že čím novější auto je, tím je víc poruchové, auta jsou dělána na jedno použití, nikdo nepočítá s tím, že to někdo bude mít 10 let...nejsem přítelem každo nebo dvouroční rotace aut a můj osobní názor je takový, že nové auto nepřekročí práh domu, radši se budu hrabat v 15 let starým autě, než si kupovat něco, co je děláno jako spotřebák...ale je to jenom můj osobní názor, nemusí se s ním nikdo ztotožňovat....:D

Když jsi spokojený s 605, nes*re se ti to, tak proč to probůh měníš? Sice chápu, že něco, co funguje, se může taky totálně po*rat během měsíce, ale u staršího auta je ta pravděpodobnost mnohem nižší, s ohledem na kvalitu součástek, celku a přebytku zcela zbytečné a poruchové elektroniky pomalu na všechno...

[upravil dne 11.4.08 Algol]

Odesláno

Původně zaslal: Pechy

Proč ne 407u???

K Tvým příspěvkům:

Tak budu ještě chvilku pracovní odpůlde zpříjemňovat, ju??

Že je 406ka úžasné a bezporuchové auto jsem nikde nenapsal (pokud ano, zkus mi dát odkasz kde), jen tvrdím, že oproti 407ě je to servisně pohodovější kousek. Osobně si myslím, že nejspolehlivější byly od pažouta obyčejné 1,9ky, které se dávaly do 205/309/405 (a ještě vcelku rozumný motor byl 1,9 TD montovaný do 405/406). Bohužel už ale tyhle motory mají nějaký ten km za sebou a díky ekoteroristické loby byly nahrazeny složitými HDIčky, ve finále ještě doplněnými úžasným FAPem (děkuji, opravdu toto zařízení v autě nechci a ekoteroristi mi můžou ....... ).

Dlouhodobě tvrdím, že 406ka je poslední hezký a praktický peugeot, typy s 07 ve znaku jsou jen \"imidžovky\" s minimem užitné hodnoty, ještě k tomu prošpikované problematickými součástkami (FAP, různé senzory na tohle, řídícími jednotkami na úplně všechno), prostě nová auta (bohužel ale nikoli jen Peugeot - prostě je to obecný jev) jsou dobrá tak na 3 - 5 let a pak buď dobře prodat nebo rovnou hodit ze skály, protože servis po najetí 200 000 km bude pro normálního smrtelníka neúnosnej.

Tak to je v kostce proč bych do koupě 407y nešel a až za pár roků budu nucen 406ku prodat, tak už mi prostě tahle značka nemá co nabídnout (zatím přemýšlím o Sharanu, Volvu V70 nebo Octávce II, pokud už v té době bude možno za rozumné prachy koupit Suberba v kombíku, pak i to by mohla být dobrá volba).

[upravil dne 11/4/2008 Medvěd]

Imidžovky? Nesouhlas. Podívej se na desing ostatní značek, kdyby se Peugeot držel image kterou udavala 205 - x06 tak si v dnešní době (ve srovnání s dnešním desingem ostatních aut) toho desingu všimne člověk jen tehdy pokud by o to auto zakopl.

Současný desing je moderní, mladý a novým Peugeotům sluší a líbí se i lidem což je podstatné. Z řady 05-06 se mi líbla pouze 605 a poslední model 406.

Ve 406 jsem jel několikrát a interier mi pripada strašně strohý.Se 407 se to auto nedá srovnávat. Co je na 406 praktického? Nenašel jsem nic..

407 je moderní auto se vším všudy. Bud se tím vezeš nebo stojíš opodál..

Píšeš:

..ještě k tomu prošpikované problematickými součástkami (FAP, různé senzory na tohle, řídícími jednotkami na úplně všechno)

Ehm, to si teda pomůžeš viz. tvůj výběr - Nový SuperB kombi, Ochcávka II, Volvo to jsou zcela jistě auta bez problematických součastek a elektrotechniky :cool:

Ba ne, vím.. Budou mít přeci větší užitnou hodnotu a budou spolehlivější :D

[upravil dne 11/4/2008 Pechy]

[upravil dne 11/4/2008 Pechy]

Odesláno

no jo jenomže ostatní výrobci např. VW zvětšují zavazadlový prostor a objem nádrze tak peugeot to snižuje 407 sw má daleko menší a horší kufr než 307bk/sw o 406 ani nemluvě no a toho místa ve srovnání s 405 taky moc nepribylo....a s tema rádoby luxusníma doplnkama se toho moc nezachrání ...stejne si budou lidi cenit víc volvo s40, a4, 3er v hadru a plastu než 407 s chromem a v kuži....taky moc nepřidá že plechy má 407 jak papír a zvuk dveří jako fiat uno před 25 lety.....to je proste holý fakt....a drnčí to na nerovnostech jak žebřinák oproti konkurenci (vw, toyota)

Odesláno

Užitnou hodnotou je podle mě třeba zrovna kufr, a ten se mezi 406kou 407ou opravdu srovnávat nedá.

K čemu je mi 2 m kapota, když do kufru dám maximálně golfové hole??

Seděl jsi ve 407ě SW vzadu?? Já bych rád, ale jaksi nebylo místo

Odesláno

asi nejlepší případ jak \"zmodernizovat\" auto je saab, z kvalitních aut jsou drahý srágory s motory od oplu který se z duvodu uspory materiálu zadřou a již to nelze opravit, interval výměmy oleje je 7500 km, podvozek z vektry (vždy z předcházející generace) a samej vrzající laciný plast uvnitř....z dze zvlástě u motoru platí pravidlo čím modernější tím horší....a tak nejak mi přijde vývoj peugeotu, z klasických spolehlivých vozů pro střední třídu obyvatelstva udelat výstřední drahý nepraktický auta s pochybnou kvalitou

Guest minimaxa
Odesláno

Teda hádáte se tady jak malý jardové, vaše diskuze k případnému nákupu nákupu 407SW je trochu mimo mísu. nabízet 406 byť v nejlepším možným stavu místo 407SW je taky trochu mimo. raději vymyslete, když už se vám 407SW nezdá, co Garfieldovi nabídnout - pokud 407SW sám zavrhne. auto rok staré, do půl milionu, najeto kolem 20-40 tis? existuje nějaký ekvivalent s těmito parametry?

Odesláno

toyota avensis, která i po faceliftu v 2007 vypadá skoro stejně - podobně, výkonná, drahá ....pokud touží po praktičnosti

pokud po luxusu - jaguar x-type kombi - přední náhon, podobný motory, vetší luxus, za tu cenu koupí 2006 s podobnýma km

Odesláno

Musim taktiez suhlasit s Medvedem. Skratka i ja som toho nazoru, ze koncim u 406 tky a to nehovorim o tom aka je 407 cka prekrasna ale do peugeota by som uz asi neisiel a ani do skody ci opla. Skor uz radsej toho japonskeho Avensisa skratka tot moj nazor za ty prachy by som uz do peugeotu nesiel a to s nim pomaly spavam. :D:D:D:D:D

Velmi vela ludi ktori maju japonca si nestazuju a su s nim maximalne spokojny ale da sa to povedat aj o 7mickovej rade peugeotu?:papa

Odesláno

jestli to nebylo receno tak to je import z francie, predvadecka. Nic jineho v tom neni, u rok stare 407my urcite, protoze skor zadne jine tam nejsou. Ted jestli se to za toho pul roku co tam nejsem neznmenilo

Odesláno

Tak především 407 je fajn auto -))

Garfield žádné kočárky nemá a dokáže se sám rozhodnout o designu. Já bych do 407 šel z fleku znova, akorát za tyhle peníze bych šel do PČR a koupil ofiko dovoz se zárukou, 500tkč bych v AAA nenechal.

Jinak je pravda, že 407 a 406 je v koncepci několik světelných let a pokrok je fakt znát. Jasně základní servis podvozku je třeba dražší, ale zase ty nápravy přinášejí dost nového.

Pokud jde o motor, zásadně bych se HDI nebál, ale třeba 2.2 benzínů je dost a považoval bych to za větší jistotu, stejně Honzo najedeš do 20tkm ročně ne?

Odesláno

Týýjo. Co to tady řešíte? Garfield se ptal konkrétně na toto auto! Kousek pravdy má každý (Pechy, Oddie, Medvěd ...) ale to co tu řešíte je poněkud mimo mísu. To je, jako bych se ptal, jak mám repásnout námravu u 405tky a vy mi odpovídali, že jsem si měl koupit raději 406tku, že má nápravu řešenou lépe ... :nevim

Prostě někdo chce určitý typ auta a je svéprávný, asi ví proč ho chce, nějaký auto je průserový víc, nějaký míň ...

Držel bych se tématu ... :roker

Odesláno

Ja som len nepochopil jednu vec vašej hádky, na začiatku bola reč o 407 HDi a zrazu ju idete porovnávať s benzínovou 406kou...Nie je to trošku mimo? :myslim

I keď osobne by som sa 407čky nebál a kľudne by som si ju kúpil ale jedine s benzínovým motorom :) 2.0 alebo 2.2, 1.8 je na toto auto slabý motor. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...