Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já nafasoval teď nedávno svoje první dva body. Na rovném přehledném úseku cestou z Písku do ČB (kterou znám nazpaměť i poslepu :)) mi naměřili 110 na 90, potvory. :nevim

Odesláno
Původně zaslal: adraj

Tak již nějaký ten pátek nám funguje bodový systém. Osobně jsem zatím bez bodů a manželka taky.

Jsem spíše víkendový řidič,takže si jízdu vychutnávám.Žádný spěch (když jedem ke tchýni,tak si užívám cestu ještě víc:D).

Za celou tu dobu,co vlastním řidičák a používáme auto(2 roky),nás policajti ani jednou nestavěli a ani snad jsme je pořádně po cestě neviděli:myslim.

Takže otázka má zní : jak jste na tom s bodama. Máte tísen,nebo jste na nule,nebo nedej bože bez řidičáku:aut?Pokud už jste nějaký ten bod získali , tak za co byl?:papa

Jak bez bodů - snad s plným počtem bodů /12/ ???

[upravil dne 1/3/08 adraj]

Odesláno
Původně zaslal: myryn

Jak bez bodů - snad s plným počtem bodů /12/ ???

Taky doposud nevím jak to je, jestli se ubírají nebo přičítají. Jsem línej to hledat.

Jinak moje bodové konto zůstalo zatím beze změny (ťuk ťuk)- a sám se tomu divím. :super

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Medvěde, buď v klidu, že s tím nefunkčním dobíjením bych to dojel naprosto a úplně stejně, a rozhodně bych kvůli tomu nevolal odtah (v ceně převyšujícím cenu auta), nebo asistenčku (která je v tom případě naprosto k ho*nu). Maně mě tak napadá, že už se mi to i kdysi dávno stalo, s otcovým wartburgem, a tímto způsobem jsem dojel - taky asi 150km.

No tak to se lišíme, já bych auto nechal asi opravit v tom Krumlově nebo bych to třeba odtáhl na laně nebo bych třeba zkusil kam až se s tím špatným dobíjením dostanu tak, abych nikoho neohrožoval, určitě bych ale s nesvítícím autem těch posledních 30 km za tmy nedojížděl

Odesláno

Ještě jsem se nezkoušel ptát na styv svého konta, ale zatím mi nic nepřišlo, tudíž jen doufám, že mám stále plný počet (pokud ne, tak je všechno za rychlost):D

Odesláno

Před rokem na prázdný čtyřproudovce mezi poli okolo Ústí v neděli v poledne 101km/h na 70ce, takže -3 body.

Jinak denně najíždím 400 - 500km a občas hodně spěchám, takže i já se divím, že ostatní body jsou zatím (pokud teda vím) na svém místě.

Ad debata č.1) ;) ohledně firemního auta jde přece hlavně o to, že je úplně jedno kdo má auto přiděleno, anebo co je napsaný v knize jízd, protože kdybych měl přijít o papíry kvůli přiblblýmu bodovýmu systému (kterej nemá se spravedlností nic společnýho už jen kvůli tomu, že kdo celej rok nejezdí a nemůže přijít o body, tak je vlastně lepší řidič než profesionál, kterej si jednou zapomněl zapnout ve slunném letním dni světla - což je další demence...), tak radši použiju osobu blízkou, protože je to sice porušení firemních předpisů (půjčení auta cizí osobě, špatně vyplněná kniha jízd), ale za body to není a to je důležitější.

Ad debata 2) jízda po tmě - přesně to je ta situace kde se pozná dobrej řidič, ten totiž počítá i s neosvětleným autem (stát se může cokoliv, to auto může např. zhasnout náhle), nemluvě o tom, že sám svítím, tak přece vidím i neosvětlený auto a pokud nedokážu reagovat, tak příště srazím v noci za zatáčkou zvíře nebo opilýho člověka - ty taky přece nesvítí.

A volat asistenčky - to je takovej nešvar týhle doby, že každej jouda píchne nebo mu dojde benzin a hned volá o pomoc a nedokáže si poradit sám. Chlap to buď opraví na místě, nebo prostě opatrně dojede, ale volat na pomoc nějaký vocasy, kteří vymyslí akorát předraženej odtah, to by pro mě byla největší potupa, to je tak pro ženský... :D

Pamatuju, když táta jezdil s kamionem (80.léta), že mu jednou někde v Budějovicích odešla spojka na LIAZce, tak volal do garáží kde jsou tam nejbližší garáže, že by to tam nechal a garážmistr mu řekl: \"frajeři vždycky dojížděj\". No, takže s tím dojel a taky nikoho nepřizabil, takže pánové šoféři, nebuďte jak baby a naučte se poradit si v každý situaci sami, co budete dělat až vám nebude mít kdo pomoc, rozbrečíte se?

A teď mě sežerte ;)

[upravil dne 1.3.08 MichalTalbot]

Odesláno

Teď mě tak napadá, že před cca šesti lety se mi stala podobná věc jako Aaaischovi se škodovkou, jen s tím rozdílem, že jsem chtěl z nájezdu na most odbočit vlevo a najednou všechno zhaslo, chcípl motor a za zádama se mi vyloupl kamion:o Vůbec jsem netušil, která bije, naštěstí mi kamioňák pomohl škoďoucha odtlačit za most a tam jsem zjistil, že mi z baterky vyskočila svorka mínus pólu:mad: Vrazil jsem k ní šroubovák a jel jsem dál (dalších 200 km);):D

[upravil dne 1/3/2008 Dundee]

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: OK406

Původně zaslal: aaischa

já s řidičákem cca 3 a pul měsíce, jezdim v 90% podle pravidel, ale sem o dvabody chudší za svícení GRRRRRRRR, jel sem za kolegou z P-Clubu smerem Č.Krumlov cca 180km cesta... 20km před cílem zaclo svitit dobijeni v nizsich otačkach tak si rikam bude dobry.. dojel sem , v pohode, cesta z patky po 20km to prestalo svitit rikam si dobry, a ejhle 60km pred prahou mam pocit ze to blbe sviti tak jedu jenom na potkavacky, cca 30km pred prahou nesvitim skoro vubec, tak sem to pri naznaku prvnich vesnic zhasnul aby byla aspon nejaka stava na palivovej ventil a nechciplo to a dojel sem po svetlech poulicnich lamp obcas kousek i za tmy ku praze, nekde vlese i kdybych zastavil tak co na bus nevim vubec kam vlak podobně, a baterku tahnout kdovi jak daleko ( 72AH tezka jak krava ) bylo celkem nepouzitelny ( bylo 23hodin cca) pak prez prahu, vsichni na me blikali troubili , nefunkční směrovky nic, prostě.. takze pomalu nejak tak ve snaze mimo hlavní cesty.. chytli me troje policajti, prvni at dojedu kdyz to mam kousek druhejm sem dejchal, a dostal 2 body + 200kč, třeti me po ukazani pokuty nechali dojet... vysledek sjetý uhlíky, po výměně dobíjí ok...

Stát se to může. Je to jenom ,,stroj\". Pokud si se zachoval tak, jak píšeš a pokud jelo auto jedno či více a ty jsi zastal, tak není co řešit. Pokuta je symbolická a pokud budeš celý rok bez hříchu, tak za 365 dní máš ty dva body zpátky. Měl si zodpovědný přístup. Ono je otázka, nechat auto někde potmě. Mohli ti jej ukrást apod.. Měl sis dát za zadní okno trojúhelník, abys byl vidět zezadu.

OKčko, dop*dele, o jakým zodpovědným přístupu tady kecáš???? Zodpovědný (pro mě a asi pro většinu i normální) přístup je v momentu, kdy se Aaishovi projevila závada na dobíjení už cestou do Krumlova tak následně v Krumlově řešit co může být příčinou, popřípadě tam nechat auto opravit (z Krumlova do Prahy opravdu autobusy jezdí). Už to, že se na to ani nepodíval a klidně vyrazil 170 km zpět o něčem svědčí, kór když dobíjení stále svítilo!!! A to, že posledních 30 km!!! jel v noci bez světel beru pomalu na úrovni obecného ohrožení, v žádném případě ale ne jako projev zodpovědného přístupu!

[upravil dne 1/3/2008 Medvěd]

Opravdu, jak je napsáno, tak to chce vážně klid. A jak již napsali jiný, tak dojez se dá a tak se i pozná, jaký je kdo řidič a jak je zodpovědný!! Však to taky hned v úvodu píše, jak se zachoval. Tak tu prosím tě nikoho nenapadej. To když jsou žně, tak to se na okrskách pohybují různé ,,domácí pojízdná stvoření\", která různě svítí, blikají a to v lepším případě. A nikdo jim nic neřekne. Byl jsem svědkem, jak jim nějací ,,pražáci\" blokli cestu a něco jim říkali. To jsi měl Medvěde vidět, jak rychle sedli do auto a zmizeli!! Takže každý jsme jiný. Při dodržování určitých pravidel, lze dojet se vším, jeli to možné. Holt, každý jsme jiný a i jiný řidič. :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Martin.405

5 bodů za červenou, bylo to takový to ještě to stihnu ještě to stihnu.. ve dvě ráno po 16ti hodinách práce :roll ale někdy v červnu nebo červenci bude část pryč

hoj ehm to dostaneš takhle hned ? ja projel taky jednu červenou kde byla kamera takže sem akorat mel cervenou kdyz sem byl tak metr pred semaforem, jel sem i pred nim 50 ale nedobrzdil sem to :( mam teda čekat body ? nebo spravni rizeni a tam to vysvětlit ?

Odesláno

Opravdu, jak je napsáno, tak to chce vážně klid. A jak již napsali jiný, tak dojez se dá a tak se i pozná, jaký je kdo řidič a jak je zodpovědný!! Však to taky hned v úvodu píše, jak se zachoval. Tak tu prosím tě nikoho nenapadej. To když jsou žně, tak to se na okrskách pohybují různé ,,domácí pojízdná stvoření\", která různě svítí, blikají a to v lepším případě. A nikdo jim nic neřekne. Byl jsem svědkem, jak jim nějací ,,pražáci\" blokli cestu a něco jim říkali. To jsi měl Medvěde vidět, jak rychle sedli do auto a zmizeli!! Takže každý jsme jiný. Při dodržování určitých pravidel, lze dojet se vším, jeli to možné. Holt, každý jsme jiný a i jiný řidič. :myslim

Tak to se fakt nemáme o čem bavit - pokud podle Tebe je v noci jedoucí neosvětlené auto důkazem, že řidič je mazák a profík každým coulem, tak mi opravdu argumenty docházej a jsem velice rád, že se s takovým přístupem setkávám jen opravdu velice zřídka. Co se týče domácích pojízdných stvoření, tak podle mě a vyhlášky má na silnici právo pohybu pouze vozidlo k tomu schválené a uzpůsobené (tzn. splňující veškeré předpisy), pokud budou jezdit po polích, je to jejich boj, ale co mají co dělat na silnici???

Samozřejmě jsou různé závady, s kterýma se dojet dá (třeba už zmíněné dobíjení, ale za světla!!!), ale pokud bych měl jet v noci bez světel, tak bych do toho prostě nešel (a to si myslím, že mám odcouváno víc, než Tys najel popředu).

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Opravdu, jak je napsáno, tak to chce vážně klid. A jak již napsali jiný, tak dojez se dá a tak se i pozná, jaký je kdo řidič a jak je zodpovědný!! Však to taky hned v úvodu píše, jak se zachoval. Tak tu prosím tě nikoho nenapadej. To když jsou žně, jtak to se na okrskách pohybují různé ,,domácí pojízdná stvoření\", která různě svítí, blikají a to v lepším případě. A nikdo jim nic neřekne. Byl jsem svědkem, jak jim nějací ,,pražáci\" blokli cestu a něco jim říkali. To jsi měl Medvěde vidět, jak rychle sedli do auto a zmizeli!! Takže každý jsme jiný. Při dodržování určitých pravidel, lze dojet se vším, jeli to možné. Holt, každý jsme jiný a i jiný řidič. :myslim

Tak to se fakt nemáme o čem bavit - pokud podle Tebe je v noci jedoucí neosvětlené auto důkazem, že řidič je mazák a profík každým coulem, tak mi opravdu argumenty docházej a jsem velice rád, že se s takovým přístupem setkávám jen opravdu velice zřídka. Co se týče domácích pojízdných stvoření, tak podle mě a vyhlášky má na silnici právo pohybu pouze vozidlo k tomu schválené a uzpůsobené (tzn. splňující veškeré předpisy), pokud budou jezdit po polích, je to jejich boj, ale co mají co dělat na silnici???

Samozřejmě jsou různé závady, s kterýma se dojet dá (třeba už zmíněné dobíjení, ale za světla!!!), ale pokud bych měl jet v noci bez světel, tak bych do toho prostě nešel (a to si myslím, že mám odcouváno víc, než Tys najel popředu).

Nechci se s tebou příst, kolik kdo má najeto po předu či po zadu. A nebo kdo a co jezdí po silnicích. I nu, venkov je venkov, s tím nic nenaděláš! Ale jen si přečti příspěvky, kdo co píše. A nechat neosvětlené vozidlo na silnici u krajnice v noci je stejné, jako by si dal dozadu za sklo trojúhelník a opatrně jel. Jako řidič jistě víš ze zákona, že musí se předvídat a jak se říká ,,myslet\" dopředu. Ale toto tu nechci řešit. Mám ted ,,starosti\" se svým autem a ne, jak kdo jezdí a pod. Souhlasíš.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...