myryn Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 Taky už začínám mít "krátký ruky" - z blízka přečtu kulový. Na "lejzru " bylo pár mých známých a říkali to samý - kdyby mohli, tak by utekli kvůli té bolesti. Jinak ti přeji brzké uzdravení a "sokolí zrak". Pokud máš zato, že brýle potřebuješ na "imidž" - použij radu oddieho - rovný skla. Citovat
oddie Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 Původně zaslal: MirasCC Nejlepší sou všechny ty reversy, co jim člověk musí podepsat, než ho pustí na sál. Že to podstupuje komplerně na vlastní riziko, že si je vědomej že se jedná o relativně novej postup a nikdo vlastně neví co se stane za pár let, atd, atd... Asi patnáct stránek a člověk podepisuje každou zvlášť Jo, a málokterej očař tuhle operaci sám podstoupí Citovat
vix Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 Původně zaslal: oddie Původně zaslal: MirasCC Nejlepší sou všechny ty reversy, co jim člověk musí podepsat, než ho pustí na sál. Že to podstupuje komplerně na vlastní riziko, že si je vědomej že se jedná o relativně novej postup a nikdo vlastně neví co se stane za pár let, atd, atd... Asi patnáct stránek a člověk podepisuje každou zvlášť Jo, a málokterej očař tuhle operaci sám podstoupí ano, to je jako se zubařema ... ... prostě to tk trochu zavání známým : " Kovařova kobyla chodí bosa" Citovat
oddie Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 No nevím, jestli je to úplně jako se zubařema a kovářovou kobylou, jestli v tom nebude spíš něco nedůvěry... Citovat
Driver Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 Původně zaslal: M.a.R.i to Fusion: A jee,tak to musela bejt pořádná šlupa. A jak se ti to stalo? Zkus raději víc odborníku. Já jsem taky hodně dlouho hledal pořádnýho očaře. to MirasCC: Byl jsem v Lexumu v ČB, obě oči naráz metodou Lasik Optimum (30000,- za obě). Vyšetření bylo u mě v pohodě, test slzivosti mě docela překvapil,ale dalo se to. Myslím si,že nejsem zas taková bábovka a bolest zvládám dobře. Nebyl sem nijak vystresovaný, nebál jsem se. Ale operace opravdu stála za to. Zítra jdu na vyšetření,tak se zeptám doktora. Třeba jsem citlivější a nebo mi to málo umrtvili . Ještě před operací mi řekli na vyšetření, že jsem na laserovou operaci dosti na hraně, nabízeli mi abrazivní čočky (70000,- za obě),ale musel bych do Prahy a to několikrát. Tak sem nakonec zvolil laser, stejně když mě budou znovu operovat,aby vadu odstranili úplně,tak to bude zdarma. A nepřišlo mi zrovna super mít pod rohovkou nějakou čočku. Tohle mi přijde Přirozenější Taky si dostal plyšáka,kterýho si při operaci žmoulal,aby se odvedla tvá pozornost? U mě to moc nefungovalo a spíš mojí pozornost odváděly krásne sestřičky Tak jsi měl říct, že plyšák nezabírá a že chceš radši žmoulat sestřičku . Jinak kamarádka byla na laseru nedávno a vyprávěla, že kdyby věděla jak to bude bolet tak by tam nevlezla ani zadarmo. [upravil dne 16/11/2007 Driver] Citovat
OK406 Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 Přeji všem, aby měli oči plně zdravé a nemuseli již postupovat žádné lékařské zákroky. Citovat
Netopýrka Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 Z mého okolí bylo na operaci několik lidí a většina říkala, že pocity nic moc, ale stálo to za to. Povětšinou nosili brýle už od dětství a poslední dobou se jim zrak začal ještě víc zhoršovat, což operace vyřešila. Co mě ale zaujalo, že mladé holky okolo těch 22ti od operaci doktoři zrazovali, protože jsou známé případy, kdy se po porodu začal zrak opět horšit a na operaci se muselo znovu. Takže radily, ať na to jdou holky až po dětech.... Citovat
Holly Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 Na operaci jsem byl před 9ti lety, každé oko zvlášť, cca -6D. První pravé, při operaci samotné bolest jako prase, prostě suverénní bodání jehlou do oka, přitom smrad spáleného masa (dnes +0,5D). Druhé oko naprosto bezbolestně, což asi bylo špatně (dnes -0,75D). Nejhorší je zbytková vada po okrajích, která tehdy nešla odstranit, nevím jak dneska, ale museli by upálit moc rohovky. Projevuje se v noci. V poslední době se k tomu přidává astigmatismus, ale pořád je to lepší než -6D. Když mě to bude hodně štvát, tak zhruba za 10 let si dám repete. Jinak minimálně 3 roky po operaci jsem viděl dokonale (tedy jen ve dne), zrak se mi zase zhoršuje asi z čumění do počítače. Na řízení nosím brýle, v noci je fakt potřebuji. Přeji hodně štěstí a nadosmrti ostrý zrak. Citovat
Medvěd Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 Pánové M.a.r.i., MirasCC a Holly - máte můj obrovský obdiv a současně musím tady na veřejnosti přiznat, že k podobnému kroku MĚ nikdo nedožene ani párem volů. Mám +8 dioptrií a tak nějak jsem si na brýle zvykl, dokonce si myslím, že jsme se i zkamarádili - prostě bez sebe (teda hlavně já bez nich) nedáme ani ránu. Co se týče sportu, při vodním slalomu, který jsem několik roků provozoval, brýle nebyly žádnou zásadní překážkou - prostě se mezi nožky natáhla gumička a pak na hlavě držely jak přibité. Pokud přemýšlíš o nějaké ztrátě identity, myslím, že nic zásadního v tomto směru nehrozí - zkoušel jsem před lety kontaktní čočky a nebýt toho, že mi při autostopu po průjezdu kamionu jedna ulítla, asi bych je nosil dodneška (a myslím, že na přechod z brýlí na čočky reagovalo míň lidí, než když občas dostanu nápad a shodím vous. Jinak děkuji za vídeo, obratem jsem ho přeposlal Helče, aby mě neměla chuť kdykoli v blízké či vzdálené budoucnosti do podobných legrácek tlačit. [upravil dne 16/11/2007 Medvěd] Citovat
Péťa Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 To video jsi sem neměl dávat. Myslel jsem, že na tu operaci pošlu "staršího" syna ... Citovat
MirasCC Odesláno 16. listopad 2007 Odesláno 16. listopad 2007 To video vypadá hodně drsně, naštěstí sem nic podobnýho před vlastním rozhodnutím neviděl. Ale zespoda je to zas něco jinýho Citovat
M.a.R.i Odesláno 17. listopad 2007 Autor Odesláno 17. listopad 2007 No,tak už jsem nějakých 34hodin po operaci. V pátek odpoledne jsem byl na kontrole, vypadá to,že levé oko se moc nepovedlo,takže s velkou pravděpodobností cca po půl roce,až se oko srovná,tak podstoupím znova operaci. Dnes jsem byl s přáteli popít. A myslel sem,že pro okolí to bude větší šok, Medvěd má nejspíš pravdu,a kdybych shodil ochlupení na bradě,tak by si to všimlo víc lidí. Docela mě to překvapilo. Pořád mám nutkání si nasadit brýle,protože vidění není pořad nic super a snažím se nosem si brýle poposadit,ale to časem snad zmyzne i když sem byl zvyklý brýle nosit cca 16let. A s tím videem, viděl sem ho před operací a nějak mi to na nervozitě nepřidalo, ani sem si to nijak nepřipouštěl, přišlo mi to jako kdybych šel k holiči... Ale realita mě celkem zarazila. Tím bych nechtěl odratit případné zájemce. Asi jsem na zákrok byl citlivější. Ale i tak bych to určitě podstoupil,protože nerad bych ve 40 zjistil,že už mi ani ty brýle nepomůžou... to Peta: Raději synovi video video nepouštěj,ale pokud je to nutné,tak ho na operaci pošly. Také záleží na věku,aby se to moc neuspěchalo. to Medvěd: Taky sem se s brýlemi "zkamarádil" ,ale pořád to byl větší či menší handicap, a chtěl jsem ho o něco snížit. A snad tahle operace mi v tom pomohla. [upravil dne 17.11.2007 M.a.R.i] Citovat
M.a.R.i Odesláno 17. listopad 2007 Autor Odesláno 17. listopad 2007 to Holly: taky sem trpěl silným astigmatisme,nebo ještě trpím... A jak hodnotíš zákrok? Kdyby ses mohl vrátit v čase,tak by si ho nepodstoupil? A nebo to stálo za to? Citovat
Fusion Odesláno 17. listopad 2007 Odesláno 17. listopad 2007 Počkej chvílu, to pivo taky zhoršuje dioptrie. Momentálně su rad že nějak cvakám do klávesice Citovat
M.a.R.i Odesláno 17. listopad 2007 Autor Odesláno 17. listopad 2007 to Fusion: no, čím víc přibývalo čárek na lístku,tak tím mi příšlo,že se zrak zlepšuje . Asi tahle alternativní léčba pomáha:D [upravil dne 17.11.2007 M.a.R.i] Citovat
MirasCC Odesláno 17. listopad 2007 Odesláno 17. listopad 2007 Původně zaslal: M.a.R.i ...vypadá to,že levé oko se moc nepovedlo,... Dej tomu čas, tohle je ještě moc brzo na vynášení soudů. Z okna mám výhled na trafostanici. První den sem rozpoznal že tam ta stanice je, ale přečíst číslo nehrozilo. Po pár dnech sem písmenka začal rozeznávat a zanedlouho už sem popis přečet bez problémů. Chvilku to trvá, než se oko zahojí. Původně zaslal: M.a.R.iDnes jsem byl s přáteli popít. A myslel sem,že pro okolí to bude větší šok, Kdo tě zná dlouho, ten si všimne, zeptá se, ale poznávat a zdravit tě nepřestanou Původně zaslal: M.a.R.iPořád mám nutkání si nasadit brýle,... To já mám občas i teď Ale lepší se to Původně zaslal: M.a.R.ito Peta: Raději synovi video video nepouštěj,ale pokud je to nutné,tak ho na operaci pošly. Také záleží na věku,aby se to moc neuspěchalo. Vada by měla být alespoň dva roky stabilní a beze změn, aby se dalo aspoň trochu zaručit, že po operaci už nebude docházet k dalšímu vývoji. Myslím že je to chirurgickej zákrok jak okaždej jinej. Operace slepáku by na videu asi taky nevypadala nic moc, ale nikdo nad jejím provedením v případě nutnosti váhat nebude. Citovat
Holly Odesláno 17. listopad 2007 Odesláno 17. listopad 2007 Původně zaslal: M.a.R.i to Holly: taky sem trpěl silným astigmatisme,nebo ještě trpím... A jak hodnotíš zákrok? Kdyby ses mohl vrátit v čase,tak by si ho nepodstoupil? A nebo to stálo za to? Já jsem astigmatismem pře operací netrpěl, to je záležitost asi posledních dvou let. Nikdy jsem ani na vteřinu nezapochyboval, že to stálo za to, i přes drobné nedostatky. Podstoupil bych ho rozhodně znovu, brýle mi fakt dost komplikovaly život. Oči se mi prostě pořád horšily, každý rok silnější brýle. Po operaci několik let klid. Když se to povede, tak ti to fakt ulehčí život. O jeden problém míň a můžeš se líp soustředit na podstatné věci. Už se mi prostě nestává, že nezdravím známé, protože něž je poznám, tak jsou pryč Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.