Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Ferin007

Jinak, pak je eště dobrej hlod \"díky nehodě jsem přišel o nohy\". On je za to chudík eště rád! :o

Jak může přicházet když nemá nohy? :D

Odesláno
Původně zaslal: Hadra

wytáčí mně, jak někdo píše s dwojitým w w kažým slowje kde je w normální, tím myslím jako w.

Co tohle doprdele je? Jsme snad nějaká éra Ewy Farné nebo to je převzatý z gangsta husto řečí..? Vím, že tohle měla kapela Wanastovi Vjecy, ale to byl rok 93 nebo kolik na jejich první desce. Tam byly všechny texty popolštěné.

Domnívám se, že používání \"w\" namísto \"v\" není žádná éra Ewy Farné, či popolšťování mluvy, nýbrž lenost současné populace, která při psaní sms raději mačká jedno tlačítko jednou, než druhé třikrát(výsledek je přeci skoro stejný, ne? ;-) ) a protože chtěl být někdo \"in\" tak tuto lenost vyzvedl jako \"z nouze ctnost\"(nikdy jsem to napsaný neviděl, takže sry, kdybych to napsal špatně) a ku podivu se to asi ujalo. Tolik k náhradě \"W\" za \"V\".

Netroufám si stěžovat na y/i protože jsem si dobře vědom, že se sám dost často pletu.

Odesláno

No a ted by třeba mě zajímalo jak se díváte na oslovení, hodně to používají Moraváci jedná se o oslovení na konci s ou, př: jdu za Honzou, Moravák použije jdu za Honzem :D A ted to někdo roztrhněte:D:D:D:D:D

[upravil dne 27/2/07 Radek Hurvajz]

Odesláno
Původně zaslal: komisar

Původně zaslal: Radek Hurvajz

No a ted by třeba mě zajímalo jak se díváte na oslovení, hodně to používají Moraváci jedná se o oslovení na konci s ou, př: jdu za Honzou, Moravák použije jdu za Honzem :D A ted to někdo roztrhněte:D:D:D:D:D

to jako když moravák se odstěhuje do čech:DJá jsem 19 let byl na moravě pak 2 roky v cizině na slovensku a nyní 22 let v čechách

jinak co tu čtu tak to člověka přestává bavit pokud se tu mluví o češtině či pravopisu,to bych se mohl vrátit do školy,tady se snad řeší autoproblémy,výjiměčně něco jiného:roker

No já s tím nezačal, ale nějakému neautomobilovému tematu se nebráním. Ale máš pravdu že by jsme se mohli věnovat jiným zábavnějším věcem než je pravopis. I když někdy je to teda mazec:D:D

Odesláno

Stáhl jsem si jako doplněk k Office 2003 gramatiku a teď dost často koukám, jaké píšu nesmysly. Taky je zajímavé počtení v Slovníku nespisovné češtiny nebo v Šmírbuchu jazyka českého.

Každý děláme při psaní občas chyby, ale nejvíc jich vznikne tím, že to po sobě zpravidla nečteme (ani já). Ale nejvíc mě deptá \"hold\" - \"holt\", už jsem to tady kdysi psal, ale někteří jsou zatvrzelí.:D

A víte někdo, co je to \"šmirglflósek\"? Brňáci!:super

A ještě k tomu bez dvou za dvacet - kolik vlastně dostanu, když mi někdo dá bez dvou dvacet korun? Že by 22? To bych bil rát. :D:D:D

edit: Komisař má pravdu, ale sranda hodl musí bejt né?

Odesláno

Komisar: to je moc silné slovo z velekogaráže Předělaní teletník), ale co se týká té fotky koně, tak musím upřesnit, že tam je více koní (jezdecké) a je to foceno mobilem (Komisar). Jinak to bylo velice příjemné, poučné a užitečné odpoledne, kdy jsme dělali autoelektriku. I když venku bylo nepříjemně, ta nám to na dobré náladě neubralo. Mohu jen plně potvrdit, že hlavním tématem celého odpoledne, byl Peugeot a Komisarovi touto cestou děkuji.:super

Odesláno
Původně zaslal: komisar

sranda má ale hranice nebo ne??

Každé téma ve foru má jednu báječnou vlastnost - když mě nezajímá, tak jej nemusím číst.

Pokud se diskutující pohybují v mezích pravidel, nevidím důvod proč proti jejich počínání protestovat...

Odesláno

dik garfieldku za vysvetleni :)

sufanek? vasil? sprudlak? co to je?

v praheee se prece nejezdi salinama, tak muzem mit tezko salinkartu....jezdime tramvajema=> mame tramvajenku :)

Ludweek: to ME tam bylo ze srandy?

Radek: no ja nevim, myslim, ze budeme-li se bavit o spisovne cestine, neni o cem diskutovat, ne?

jinak premyslim, zda-li je to hojne vyskytovani se by jsme zpusobeno tim, ze me to stve ci zcela nahodile....

a myslim, ze je ouplne jedno, jestli se tu resi domaci mazlicci nebo vznika jazykovej koutek.....ono...umet se slusne vyjadrit potrebuje alespon obcas kazdy z nas....

Odesláno

Radek: no ja nevim, myslim, ze budeme-li se bavit o spisovne cestine, neni o cem diskutovat, ne?

jinak premyslim, zda-li je to hojne vyskytovani se by jsme zpusobeno tim, ze me to stve ci zcela nahodile....

a myslim, ze je ouplne jedno, jestli se tu resi domaci mazlicci nebo vznika jazykovej koutek.....ono...umet se slusne vyjadrit potrebuje alespon obcas kazdy z nas....No o spisovné češtině ano, ale pokud někdo nesnese různá nářečí tak to je o něčem jinem. Jinak sám občas použiju nějakej patvar nějakeho slova, a nevadí mi to ani u jiných

Odesláno

Aka: máš pravdu, ž je v principu jedno, co tu řešíme, jestli domácí mazlíčky a nebo jiné věci. A taky, ať si každý píše dle svého \"nářečí\". Ale hlavně, ať používá slušnost a píše tak, aby nikoho neurazil. Jak se říká \"vytočit\" se může každý ale měl by vědět a znát hranice slušného a společenského chování. Vždyť toto fórum nečteme jenom my, členové P-C ale i nahodilí lidé, kteří se podívají na stránky našeho P-C a podle našich výrazů si můžou udělat o nás obrázek. Je třeba míti na mysli, že nejsme sami, kdo může číst naše příspěvky.

Odesláno
Původně zaslal: aka

a myslim, ze je ouplne jedno, jestli se tu resi domaci mazlicci nebo vznika jazykovej koutek.....ono...umet se slusne vyjadrit potrebuje alespon obcas kazdy z nas....

Původně zaslal: Kurt

Každé téma ve foru má jednu báječnou vlastnost - když mě nezajímá, tak jej nemusím číst.

Pokud se diskutující pohybují v mezích pravidel, nevidím důvod proč proti jejich počínání protestovat...

Oba mi mluvíte z duše.

Nebaví mě to - nečtu to a ne, že budu psát jak zjednanej..... \"nechte toho, sem to nepatří\".

A jak píše aka, když už mě to tématicky baví, proč si nepřečíst něco kultivovaného a ne, že to budu luštit.

Oba máte bod. No, jen malý, bezvýznamný a lehce smazatelný.:super

[upravil dne 27.2.07 Kdo]

Odesláno

radek: no, pokud nekomu vadi nareci, at sam nepouziva to sve-myslim, ze s timhle argumentem by se dalo vyresit dobrejch 90% lidi :)kazdy proste nazve prznenim neco jineho :)

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Je třeba míti na mysli,

Máš pravdu, ale zase se to se spisovností nemusí přehánět. Tyto obraty jsou už překonané. Nic ve zlém..... jen pro odlehčení.:papa

I když - přiznám - v tomto vlákně jsem taky klepal nějak pečlivěji :aut

Odesláno

radek: no, pokud nekomu vadi nareci, at sam nepouziva to sve-myslim, ze s timhle argumentem by se dalo vyresit dobrejch 90% lidi :)kazdy proste nazve prznenim neco jineho :)

No já si taky dám radši smaženej sejra než smažený sýr:aut mě by ani spisovnej nechutnal:D:D:D
Guest Ludweek
Odesláno

Ludweek: to ME tam bylo ze srandy?

cely to bylo ze srandy..doufam ze i vy vsechny svoje prispevky pisete tak trochu s humorem protoze nektery pokud jsou mysleny smrtelne vazne...no bylo by to pri nejmensim zarazejici

Odesláno
Původně zaslal: Ludweek

cely to bylo ze srandy..doufam ze i vy vsechny svoje prispevky pisete tak trochu s humorem protoze nektery pokud jsou mysleny smrtelne vazne...no bylo by to pri nejmensim zarazejici

ja se jen ujistovala :)

Odesláno
Původně zaslal: Gotrek

Jen mi trošku uniká, proč se tu pozastavujete nad některými výrazy, které se sice nemusí líbit, ale jsou gramaticky správně...

viz hoši - množné číslo od slova hoch

viz nejideálnější - vždyť je to správně

ohledně jeden za 18 druhý bez 2 za 20 - dělejte si z toho matematické příklady jaké chcete, ale pointa toho rčení je o tom, že jsou oba naprosto stejní, tudíž přeneseno do matematiky je ten druhý taky za 18 a nikoliv 22.

Mně osobně nejvíc vadí jakákoliv hrubka, tedy i/y s/z i záměrné - dwa howory apod. (s Farnou to nemá nic společného, tenhle fenomén se vyskytuje v psaném textu déle než Farna za mikrofonem). Osobně je mi proti srsti i psaní bez \"hacku a carek\".

Tak to mě mluvíš přímo z duše

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...