Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zimní gumy povinné???  

1. 1. Zimní gumy povinné???

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Stačí se podívat někdy jak se \"povinně svítí\". Šetřilové jezdí na obrysovky (v lepším případě), nebo svítí jen jedno světlo. To samé to dopadne s \"povinnejma zimákama\". V tom lepším případě si to dají jen na hnanou nápravu, protože ten \"kousek\" co jedou, to nemá cenu pořizovat na všechna čtyři, nebo je budou mít smetený. Ale to je furt dokola. Komu aspoň trochu záleží na sobě, nebo na těch, co veze v autě, nebo dokonce i na těch, co jezdí okolo, se podle toho zařídí.

Odesláno
Původně zaslal: Bohumil

Komu aspoň trochu záleží na sobě, nebo na těch, co veze v autě, nebo dokonce i na těch, co jezdí okolo, se podle toho zařídí.

do puntíku souhlasím

Odesláno

Jenže to by policajti museli být na silnicích.

Mě by se nelíbilo, kdyby mě na silnici několikrát denně stavěli a kontrolovali podrobně auto.

Je to těžké, jak ty kontroly zařídit, aby neobtěžovaly slušné...

Odesláno

Osobně zimní gumu preferu víc jak letní. Někde a už si nevzpomenu na server kde to měly,ale v kostce tam ten výrobce pneu psal, že zimní guma je zimní do cca 6 mm a do 4 mm na rozsolenou silnici ,ale pod 4 mm je to ještě ucházející letní směrový dezén, se kterým se nemusíte bát deště. Mě zimní gumy mnohokrát zachránily od klempířu , protože jsem dokázal uhnout těm bez zimní gumy. Na zimních a plném vzorku na hnané nápravě budu jezdit pořád, protože musím jezdit denně za jakýhokoliv počasí.:roker

Odesláno

Jelikož jsem lajdák a neměl jsem minulý pátek ještě přezuté auto tak se mě stalo že sem na úplně rovném zasněženém parkovišti v Třebíči stál a auto na celkem nových letních gumách hrabalo, hrabalo a hrabalo a stálo. Když se mě podařilo za pomoci dobrých lidí rozjet a vyjížděl sem z parkoviště na silnici z velice mírného kopce a auto přesto že sem brzdil jelo, jelo a jelo a pěkně bokem, v takové chvíly by ten zákon o povinném přezouvání podepsal každý z Vás co tu obhajujete ježdění v zimě na letních gumách - je to absolutní nesmysl, přesto že nejsme ve Skandinávii nebo právě proto by to mělo být povinné, na zasněžené , zledovatělé nebo jenom trochu namrzlé silnici by to zachránilo přes zimu desítky lidských životů o ušetřených miliardách za klempíře ani nemluvým, i když i oni musí z něčeho žít:D

Takže jednoznačně pro!!!

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Jenže to by policajti museli být na silnicích.

Mě by se nelíbilo, kdyby mě na silnici několikrát denně stavěli a kontrolovali podrobně auto.

Je to těžké, jak ty kontroly zařídit, aby neobtěžovaly slušné...

Mě by se to taky asi moc nelíbilo, ale jak jinak chcete \"vyselektovat\" ty arogantní a bezohledné chvátače, další s autama v bordelu bez TP a pojištění, další bez řidičáků, který byly odebraný a další co jezděj ožralý. Dyť je to ve zprávách furt.Ale na to se příjde až když se něco vyvede. Bohužel.

Jinak jsem pro povinný zimáky.

[upravil dne 14/11/06 Bohumil]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Trochu zlomyslně vytahuju tohle téma s doplňující otázkou - už máte přezuto? Já totiž stále ještě jezdím na letních, a ač je zimní sada už měsíc připravená, zkontrolovaná, dofoukaná na kraje garáže spolu se zvedákem, nejbližší týden to podle předpovědi stále ještě na přezutí ani zdaleka nevypadá :)

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Trochu zlomyslně vytahuju tohle téma s doplňující otázkou - už máte přezuto? Já totiž stále ještě jezdím na letních, a ač je zimní sada už měsíc připravená, zkontrolovaná, dofoukaná na kraje garáže spolu se zvedákem, nejbližší týden to podle předpovědi stále ještě na přezutí ani zdaleka nevypadá :)

moc neprovokuj ;)

tady na vysocine pred mesicem na dva dny nasnezilo tak jsem dostal strach a prezul, ale pak zaclo zas jaro takze uz asi muzu vratit letni, letos zima nebude :grr

Odesláno

No což o to, v Praze tehdy taky napadly asi 3mm sněhu, což pokud pamatuju tehdy způsobilo zneprůjezdnění magistrály na celý den, a zasekání pneuservisů na dva tejdny. Od té doby je zase celkem klid, a svítí sluníčko :) Kolegové normálně jezděj na windsurfing, jako by bylo léto...

Odesláno

Já sem rád, že dojedu ty slupky až do konce, a mám klid.

Přezouvat budu během příštích dvou týdnů.

Zatím bych spíš hledal slunečník a dobrou margaritu.

Odesláno

Já mám přezuto od září, v noci, kdy jezdím nejčastěji, je v různých koutech republiky pod 7 stupňů běžně, spíš i pod nulou. Riskovat, že si rozbiju hubu a nedejbože auto ( :D ), se mi vůbec nechce. To ty zimáky radši totálně sjedu, beztak maj životnost defakto jen 4 roky, což je v mém případě záležitost dvou výměn auta :P

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...