Péťa Odesláno 10. leden Odesláno 10. leden Google hledání není AI Já mám kabel modrý, dlouhý 7,5m. Proto jsem věděl, že jsou i jiné barvy. Ale nepředpokládal bych, že budeš kupovat jiný jen kvůli barvě. Nabíjet bude stejně. Citovat
Veverka Odesláno 10. leden Autor Odesláno 10. leden (upraveno) Google jede na AI, všechny soudobé vyhledávače jedou... Ano, kdybych narazil na oranžový, červený, světle modrý nebo cokoliv non-černého v rozumné délce, s potřebnými parametry (1 fáze, 32A) a v rozumné ceně, býval bych ho koupil. Ale nebylo, nenarazil jsem, černý koupil jsem. Spokojený já být, že i černý dobře auto nabít Upraveno 10. leden uživatelem Veverka Medvěd, Péťa a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 10. leden Odesláno 10. leden U toho spiralovyho jsem myslel,když koupíš nějakou délku, tak se nebude plandat po zemi a pokud bude barevný, tak bude více na očích. Citovat
MJSytic Odesláno 11. leden Odesláno 11. leden Klid, my, co máme černá auta a používáme černé kabely, jsme s tebou @Hafity Milan+ ti napíše, že to chce od tebe trochu nadhledu (jakože nemůžeš hned za vším vidět rasizmus, protože černý kabel se prostě prodává a funguje) a ty mu dáš "zelenej", ale stejně jedeš svou. Proč? @Veverka Když jsme to měli doma, tak jsme nechávali zapnutý e-save na max. Baterka byla dobitá a jezdilo se jen na benzín (s výpomocí ele. přebytků). Takže pak jsi měl baterku vždy plnou k dispozici, když bylo třeba Veverka, Pe.Tr a Pepito ohodnotil 3 Citovat
radim.1008 Odesláno 11. leden Odesláno 11. leden Taky hledám informace o PHEV vozidlech Stellantisu. Mě zajímá jakou spotřebu by to mělo při dobíjení na zmíněný e-Save na max. Jestli by to bylo 10l/100km, tak to bych byl v klidu. To jezdím teď v zimě. A ještě otázka, mají všechny PHEV u Peugeotu a Citroenu zmenšený kufr díky baterce a tu 43l nádrž? Mě aktuálně zajímá tento pohon v 308 a možná i 508SW. Citovat
Veverka Odesláno 11. leden Autor Odesláno 11. leden před 4 hodinami, MJSytic napsal: Když jsme to měli doma, tak jsme nechávali zapnutý e-save na max. Baterka byla dobitá a jezdilo se jen na benzín (s výpomocí ele. přebytků). Takže pak jsi měl baterku vždy plnou k dispozici, když bylo třeba No, to je mi jasný, jenže do plna to právě nedobiju (v tom reálném provozu, jak nyní jezdím). Zkouším to testovat už 3 týdny bez dobíječky a zatím jsem s baterkou kolem 75%. Citovat
Veverka Odesláno 11. leden Autor Odesláno 11. leden před 2 hodinami, radim.1008 napsal: A ještě otázka, mají všechny PHEV u Peugeotu a Citroenu zmenšený kufr díky baterce a tu 43l nádrž? před 2 hodinami, radim.1008 napsal: Taky hledám informace o PHEV vozidlech Stellantisu. Mě zajímá jakou spotřebu by to mělo při dobíjení na zmíněný e-Save na max. Jestli by to bylo 10l/100km, tak to bych byl v klidu. To jezdím teď v zimě. A ještě otázka, mají všechny PHEV u Peugeotu a Citroenu zmenšený kufr díky baterce a tu 43l nádrž? 1) Aktuálně mám spotřebu s eSave na Max 9,7 litru (město/dálnice). 2) Myslím (ale nevím), že ty novější už mají nádrž možná i větší. Citovat
Veverka Odesláno 11. leden Autor Odesláno 11. leden před 32 minutami, Pe.Tr napsal: nejde volit síla rekuperace ? Myslím, že ne. Automat má kromě PRNDy ještě samostatně tlačítko "B" na rekuperaci, ale jen on/off. Navíc na eSave je "B" potlačeno, i když je "on". Poznám to, že to na eSave míň zpomaluje (výrazně míň než B), když dám nohu z plynu Citovat
MJSytic Odesláno 11. leden Odesláno 11. leden Tak já to beru tak, že dobití se udělá ze zásuvky. Pak už jen jezdíš a na baterku to přepneš, až když je potřeba. Pak zase dobiješ ze zásuvky. Jinak pokud chceš dobíjet jízdou, musíš dát režim sport, to pak skutečně dobije do plna Před hodinou, Pe.Tr napsal: nejde volit síla rekuperace ? To jde tuším jen u čistých "éček" pádly pod volantem Citovat
Veverka Odesláno 11. leden Autor Odesláno 11. leden Jak můžu jezdit jen na benzin a pak přepnout na baterku? Já volbu čistě benzin (non-hybrid, non-electric) nemám. I na Sport to baterku žere. Aha, na Sport ten eSave dobíjí více? To jsem nevěděl Citovat
MJSytic Odesláno 11. leden Odesláno 11. leden Jaké režimy máš na přepínači "drive mode"? Ano, "Sport" dobíjí baterii intenzivněji a rychleji. Aby to nežralo baterku, musíš mít zapnutý "e-save". To si pak pomáhá ele. jen přebytkem, pokud je baterie nabitá na požadovanou hodnotu (10/20/MAX). Citovat
Pe.Tr Odesláno 11. leden Odesláno 11. leden před 1 hodinou, MJSytic napsal: To jde tuším jen u čistých "éček" pádly pod volantem u hybrida/plugin misto brzdeni klepnes do minus padla , do zastaveni i vicekrat. uz nad tim ani nepremyslim a delam to automaticky. Citovat
MJSytic Odesláno 11. leden Odesláno 11. leden Tak bavíme se o "PSA", tak proto píšu, že to takhle mají jen "e" verze... Hybridy to nemají, tam proste pádly řadíš rychlosti automatu. Citovat
Veverka Odesláno 11. leden Autor Odesláno 11. leden před 4 hodinami, MJSytic napsal: Jaké režimy máš na přepínači "drive mode"? Ano, "Sport" dobíjí baterii intenzivněji a rychleji. Aby to nežralo baterku, musíš mít zapnutý "e-save". To si pak pomáhá ele. jen přebytkem, pokud je baterie nabitá na požadovanou hodnotu (10/20/MAX). Režimy mám 3: Electric-Hybrid-Sport eSave dám na MAX a stejně to na režim Hybrid dobíjí málo. Za 3 týdny tak ze 100% baterky ubylo "jen" 25%. Ale ubylo! Protože to zjevně upřednostňuje spotřebu před dobíjením. Na semaforech S&S vypíná motor, takže klima/topení, rádio, všechno... jede z baterky. Pokus v režimu Sport provedu, až bude příležitost. Příští týden otočíme Alpy ve 3 dospělých s rakví na střeše. To jsem zvědav, jak se auto se ukáže Citovat
MJSytic Odesláno 11. leden Odesláno 11. leden Když dáš "Sport" tak se vypne i SS a bude to i rychleji dobíjet v režimu eSave. Uvidíš sám. Na ten režim "Electric" by to mělo frčet čistě jen na ele (pokud je v baterii šťáva a je vypnutý eSave) Vycházím tedy z poznatků 2-3 roky zpět, co jsem s tím měl možnost pár tisíc km najet. Je samozřejmě možné, že se během toho u novějších verzí něco změnilo Citovat
Veverka Odesláno 12. leden Autor Odesláno 12. leden Jj, čistě na elektriku to samozřejmě jede. Hledám cestu/způsob, jak jezdit jen na benzin bez elektriky, abych si někam dovezl plnou baterku (tzn. jiný, než jezdit s vybitou baterkou, zatím nevidím). Jestli Sport vypíná S&S si nejsem jistější, ale dávalo by to smysl. Zase v -10°dnúplně nechceš auto, který stálo třeba 3 dny v mrazu, startovat rovnou na Sport Citovat
MJSytic Odesláno 12. leden Odesláno 12. leden Jak nevidíš? Vždyť ti to píšu. eSave zapnutý na max. Jak se ti baterka dobije, bude ti držet max dobitá, dokud ho nevypneš. I na "hybrid mód" ti bude držet baterku na max. A bude pracovat jen s přebytky. Musíš prostě kombinovat jízdní režimy s eSave. Ale je to opruz to před každým startem nastavovat. A ohledně startování, nevidím na tom nic špatného. Nebude to horší, než když to ten motor nakopne v mrazu po minutě jízdy třeba ve 40km rychlosti, a pak ho za 20s zdechne Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. leden Odesláno 12. leden před 18 hodinami, MJSytic napsal: Tak bavíme se o "PSA", tak proto píšu, že to takhle mají jen "e" verze... Hybridy to nemají, tam proste pádly řadíš rychlosti automatu. no právě, podřazením zvýšíš účinnost rekuperace a šetříš brzdy ale to tobě říkat nemusím . Citovat
Veverka Odesláno 13. leden Autor Odesláno 13. leden před 18 hodinami, MJSytic napsal: Jak nevidíš? Vždyť ti to píšu. eSave zapnutý na max. Jak se ti baterka dobije, bude ti držet max dobitá, dokud ho nevypneš. I na "hybrid mód" ti bude držet baterku na max. A bude pracovat jen s přebytky. Musíš prostě kombinovat jízdní režimy s eSave. Ale je to opruz to před každým startem nastavovat. Už jsem přece výše psal, že v režimu Hybrid se mi to ani s eSave na MAX prostě nestíhá dobít? Motor cucá, co potřebuje, a jen přebytky pouští do baterky... takže jede i na elektriku, ale ne bez elektriky Na režim Sport jsem to teď nezkoušel. Ale tam máš asi/snad pravdu, že by to 1.) mohlo dobíjet víc a 2.) nemuselo vypínat motor na S&S. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.