Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@radim.1008 taky mame v praci za plus minus stejne kacky jidlo, dokonce denne vyber z 5 variant ale i presto ze na klasickou castku prispiva zamestnavatel, jakykoliv podnik co nam to vari/serviruje , je nenazrany  a nakupuje Starlajny 😁 , ono to možná někomu chutná ale mému nemocnému tělu to prostě škodí a nedělá dobře , tak tam prostě nechodím. Nez nam tu jidelnu postavili tak byli stravenky... vzpominame 😁

Odesláno (upraveno)

jako šoféra mě někdy poslali na šachty něco odvézt--obědy tam stály 2.50 😯 kohokoliv, kdo se dostal za bránu, žádné průkazky-stravenky, nic, a baba za oknem se ptala každého kolik chce knedlíků, dala ti třeba 10 a k tomu více omáčky, bo baby z kanclů chtěly max. 3 knedle..., samozřejmě maso jednu porci, havíři měli zadarmo svačiny a polívky, přesto někteří chleba s řízkem okamžitě vyhodili, bo přece nebudou žrát furt řízky nebo chleba s uzeným 🙈,  přitom někteří žili jenom na polívkách, zbytek peněz propili...,  polívky byly dobré, husté, lžička v nich stála...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

jak vysoký důchod bude mít si může každý odhadnout -- spousta lidí bude překvapených, co všechno se do zápočtu důchodu nepočítá a bude mít vliv na jeho výši , jinými slovy: když nemyslíš na zadní kolečka..., ale nebyl bych zas ve velkém stresu--tenhle stát jim to dorovná z jiné kapitoly ;)  https://ceskeduchody.cz/navody/komu-hrozi-nizky-duchod-prehled-lidi-podle-typu-prace-a-vydelku?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Odesláno

Mně zatím kalkulačka ukazuje 32tis, ale nedělám si iluze, kolikrát se ten systém ještě změní... zrovna jsme se o tom ráno bavili, přítelkyně to taky četla. 

Je třeba nespoléhat jen na to, to je jasné. 

Odesláno (upraveno)
před 5 hodinami, oddie napsal:

Mně zatím kalkulačka ukazuje 32tis, ale nedělám si iluze, kolikrát se ten systém ještě změní... zrovna jsme se o tom ráno bavili, přítelkyně to taky četla. 

Je třeba nespoléhat jen na to, to je jasné. 

Nevím jaké máš roční příjmy, bratr šel minulý měsíc do důchodu a měl cca 800000 ročně,tak 20 let zpětně, některé i více a dostal 25000,Započítáno má 48let, ono je tam dost koeficietů,nekomu se počítá už i učňák,někomu ne,to samé vojna.

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno (upraveno)
V 13. 11. 2025 at 18:57, Pe.Tr napsal:

@radim.1008 taky mame v praci za plus minus stejne kacky jidlo, dokonce denne vyber z 5 variant ale i presto ze na klasickou castku prispiva zamestnavatel, jakykoliv podnik co nam to vari/serviruje , je nenazrany  a nakupuje Starlajny 😁 , ono to možná někomu chutná ale mému nemocnému tělu to prostě škodí a nedělá dobře , tak tam prostě nechodím. Nez nam tu jidelnu postavili tak byli stravenky... vzpominame 😁

U nas máme výběr od dvou dovozců po třech jidlech, cena 125, porce skoro na dva dny,ale firma nám za každý pracovní den dává na UP kartu 140kč. A 1000kč v čistém ve výplatě na dopravné.

Odesláno

tak já to ještě vyžral--započítávalo se mi všecko od učení i vojny, dohromady 48 let 👍, penzijko začalo na 100 Kč od firmy, ale během pár let to vylezlo na 2000, bylo by opravdu škoda to nevyužít, nakonec stravenky 100 Kč , výši důchodu psát nechci, ale je to nadprůměr (asi se spletli 😂

jinak výpočet důchodu je postupně více a více nevýhodný pro lidi, co vydělávají nadprůměr, takhle to uzákonili poslanci--situace, kdy důchodce bere 250 tisíc se už nemůže opakovat ;)

Odesláno (upraveno)

@ozzy56 tak Ty jsi chytil ty dobré valorizace co byly. Kolega co jsem s ním delal kdysi v Secu v nastrojárně,tak odchazel do duchodu s 13ti a po těch valorizacich má dnes 22

Jestli 56 v nicku máš narozeni, tak je na tom stejně .

Odesláno

říkala mi tehdy ta baba na důchodovém, že náš ročník je na tom ještě dobře, přístí rok se výpočet změnil k horšímu, navíc prý jsem po dlouhé době člověk, co má celý život jediného zaměstnavatele 😯, takže se mnou bude hned hotová  😂

Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, Milan+ napsal:

@ozzy56 tak Ty jsi chytil ty dobré valorizace co byly. Kolega co jsem s ním delal kdysi v Secu v nastrojárně,tak odchazel do duchodu s 13ti a po těch valorizacich má dnes 22

Jestli 56 v nicku máš narozeni, tak je na tom stejně .

a ten borec šel do důchodu v jakem roce? to se mi hochu nějak nezdá to te asi pěkně vykrmil…. 

tady řešíte výši důchodu a 80% důchodců sedí doma na prdeli nebo chodí po doktorech a těch co jsou aktivní je minimum , vidim to v rodině u našich i tchánovic….vecne doma 😂

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odesláno (upraveno)

@Charlie 1 Někomu zdraví slouží někomu ne. Nevím proč by mě krmil,když to je i soused vedle z ulice a občas sedneme v altánu na jedno orosené. Zdá se Ti ,že má málo? A tady na foto klempíř vedle přes jednu ulici,ročník 50 a podívej jak dělá. To byl kámoš s tatikem a ten taky dělal vazby do 70.

Tak jsem mu schválně cinknul,tak není 56 ale 52 a zápočteno má 45 let. A šel hned jak mohl,ani den navíc. 

IMG_20250523_162938.jpg

Odesláno (upraveno)

kdo seděl celý život na prdeli, tak v důchodě nebude jiný :myslim, ale samozřejmě aktivita klesne, i když jsi musel být s prdelí furt někde 😂, takové ty blbé kecy, že věk je jen číslo si můžou kafrat asi jen umělci, co celý život houno dělali a mohou se živit uměním ještě v 94 letech (mám jmenovat ?? 😂),  ten, co normáně makal rukama, tak pokles síly v důchodě pozná, dá se říct, že rok co rok je to horší, ale musí to brát, že tak je to normální, jak se zpívá v jedné písni: život není zlej, dokud ještě žijem , je všechno OK  👍

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Já mám kolem sebe naštěstí dost těch aktivních, co jezdí na kole, chodí na treky, lezou vícedélky v Alpách atd... Náš "náčelník" oddílu dělal do 72 instruktora výškových prací, na táboře v těch 72 jezdil s dětma na inlinech... akorát už je hluchej jak poleno 🤣 Ale podobnejch inspirativních chlápků znám vic. Ti co jeli na kole na olympiádu nebo co to bylo do Paříže, třeba. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...