Pe.Tr Odesláno 13. listopad 2025 Odesláno 13. listopad 2025 @radim.1008 taky mame v praci za plus minus stejne kacky jidlo, dokonce denne vyber z 5 variant ale i presto ze na klasickou castku prispiva zamestnavatel, jakykoliv podnik co nam to vari/serviruje , je nenazrany a nakupuje Starlajny , ono to možná někomu chutná ale mému nemocnému tělu to prostě škodí a nedělá dobře , tak tam prostě nechodím. Nez nam tu jidelnu postavili tak byli stravenky... vzpominame Citovat
ozzy56 Odesláno 13. listopad 2025 Autor Odesláno 13. listopad 2025 (upraveno) jako šoféra mě někdy poslali na šachty něco odvézt--obědy tam stály 2.50 kohokoliv, kdo se dostal za bránu, žádné průkazky-stravenky, nic, a baba za oknem se ptala každého kolik chce knedlíků, dala ti třeba 10 a k tomu více omáčky, bo baby z kanclů chtěly max. 3 knedle..., samozřejmě maso jednu porci, havíři měli zadarmo svačiny a polívky, přesto někteří chleba s řízkem okamžitě vyhodili, bo přece nebudou žrát furt řízky nebo chleba s uzeným , přitom někteří žili jenom na polívkách, zbytek peněz propili..., polívky byly dobré, husté, lžička v nich stála... Upraveno 13. listopad 2025 uživatelem ozzy56 Citovat
ozzy56 Odesláno 17. listopad 2025 Autor Odesláno 17. listopad 2025 jak vysoký důchod bude mít si může každý odhadnout -- spousta lidí bude překvapených, co všechno se do zápočtu důchodu nepočítá a bude mít vliv na jeho výši , jinými slovy: když nemyslíš na zadní kolečka..., ale nebyl bych zas ve velkém stresu--tenhle stát jim to dorovná z jiné kapitoly https://ceskeduchody.cz/navody/komu-hrozi-nizky-duchod-prehled-lidi-podle-typu-prace-a-vydelku?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box Citovat
oddie Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 Mně zatím kalkulačka ukazuje 32tis, ale nedělám si iluze, kolikrát se ten systém ještě změní... zrovna jsme se o tom ráno bavili, přítelkyně to taky četla. Je třeba nespoléhat jen na to, to je jasné. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 No aktuálně bych měl mít důchod krásných 23k a ve věku 67 let. A to jsem si myslel, že s mojí výplatou bych mohl mít trochu lepší vyhlídky xD Citovat
oddie Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 Ty seš moc mladej, tam je ten výpočet dost zkreslenej Citovat
Pepito Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 Už je to sice ve vlákně Vtipy, ale hodí se to i sem. ozzy56, Hafity, dýzl a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Milan+ Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 (upraveno) před 5 hodinami, oddie napsal: Mně zatím kalkulačka ukazuje 32tis, ale nedělám si iluze, kolikrát se ten systém ještě změní... zrovna jsme se o tom ráno bavili, přítelkyně to taky četla. Je třeba nespoléhat jen na to, to je jasné. Nevím jaké máš roční příjmy, bratr šel minulý měsíc do důchodu a měl cca 800000 ročně,tak 20 let zpětně, některé i více a dostal 25000,Započítáno má 48let, ono je tam dost koeficietů,nekomu se počítá už i učňák,někomu ne,to samé vojna. Upraveno 17. listopad 2025 uživatelem Milan+ Pepito ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 (upraveno) V 13. 11. 2025 at 18:57, Pe.Tr napsal: @radim.1008 taky mame v praci za plus minus stejne kacky jidlo, dokonce denne vyber z 5 variant ale i presto ze na klasickou castku prispiva zamestnavatel, jakykoliv podnik co nam to vari/serviruje , je nenazrany a nakupuje Starlajny , ono to možná někomu chutná ale mému nemocnému tělu to prostě škodí a nedělá dobře , tak tam prostě nechodím. Nez nam tu jidelnu postavili tak byli stravenky... vzpominame U nas máme výběr od dvou dovozců po třech jidlech, cena 125, porce skoro na dva dny,ale firma nám za každý pracovní den dává na UP kartu 140kč. A 1000kč v čistém ve výplatě na dopravné. Upraveno 17. listopad 2025 uživatelem Milan+ Pepito ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 Tak to já ve státní správě to mám super Příspěvek na penzijko 250,- Kč a příspěvek na oběd za každý odpracovaný den 41,-Kč :D Milan+ a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 Tak já se také pochlubím: Příspěvek od zaměstnavatele na penzijko 1500,- Kč měsíčně a na oběd 100,- Kč denně. Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 @Pepito To máš i při nemocenské, jak jsi teď doma? Citovat
Pepito Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 @Milan+ to samozřejmě že nee, ale takové výhody jsem měl když se mi ještě chtělo pracovat, ale teď už se mi nechce, tak si užívám předdůchod. Péťa, Charlie 1 a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 17. listopad 2025 Autor Odesláno 17. listopad 2025 tak já to ještě vyžral--započítávalo se mi všecko od učení i vojny, dohromady 48 let , penzijko začalo na 100 Kč od firmy, ale během pár let to vylezlo na 2000, bylo by opravdu škoda to nevyužít, nakonec stravenky 100 Kč , výši důchodu psát nechci, ale je to nadprůměr (asi se spletli ) jinak výpočet důchodu je postupně více a více nevýhodný pro lidi, co vydělávají nadprůměr, takhle to uzákonili poslanci--situace, kdy důchodce bere 250 tisíc se už nemůže opakovat Péťa a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 (upraveno) @ozzy56 tak Ty jsi chytil ty dobré valorizace co byly. Kolega co jsem s ním delal kdysi v Secu v nastrojárně,tak odchazel do duchodu s 13ti a po těch valorizacich má dnes 22 Jestli 56 v nicku máš narozeni, tak je na tom stejně . Upraveno 17. listopad 2025 uživatelem Milan+ ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 17. listopad 2025 Autor Odesláno 17. listopad 2025 říkala mi tehdy ta baba na důchodovém, že náš ročník je na tom ještě dobře, přístí rok se výpočet změnil k horšímu, navíc prý jsem po dlouhé době člověk, co má celý život jediného zaměstnavatele , takže se mnou bude hned hotová Charlie 1 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Charlie 1 Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 (upraveno) před 1 hodinou, Milan+ napsal: @ozzy56 tak Ty jsi chytil ty dobré valorizace co byly. Kolega co jsem s ním delal kdysi v Secu v nastrojárně,tak odchazel do duchodu s 13ti a po těch valorizacich má dnes 22 Jestli 56 v nicku máš narozeni, tak je na tom stejně . a ten borec šel do důchodu v jakem roce? to se mi hochu nějak nezdá to te asi pěkně vykrmil…. tady řešíte výši důchodu a 80% důchodců sedí doma na prdeli nebo chodí po doktorech a těch co jsou aktivní je minimum , vidim to v rodině u našich i tchánovic….vecne doma Upraveno 17. listopad 2025 uživatelem Charlie 1 Citovat
Milan+ Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 (upraveno) @Charlie 1 Někomu zdraví slouží někomu ne. Nevím proč by mě krmil,když to je i soused vedle z ulice a občas sedneme v altánu na jedno orosené. Zdá se Ti ,že má málo? A tady na foto klempíř vedle přes jednu ulici,ročník 50 a podívej jak dělá. To byl kámoš s tatikem a ten taky dělal vazby do 70. Tak jsem mu schválně cinknul,tak není 56 ale 52 a zápočteno má 45 let. A šel hned jak mohl,ani den navíc. Upraveno 17. listopad 2025 uživatelem Milan+ Pepito a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 17. listopad 2025 Autor Odesláno 17. listopad 2025 (upraveno) kdo seděl celý život na prdeli, tak v důchodě nebude jiný , ale samozřejmě aktivita klesne, i když jsi musel být s prdelí furt někde , takové ty blbé kecy, že věk je jen číslo si můžou kafrat asi jen umělci, co celý život houno dělali a mohou se živit uměním ještě v 94 letech (mám jmenovat ?? ), ten, co normáně makal rukama, tak pokles síly v důchodě pozná, dá se říct, že rok co rok je to horší, ale musí to brát, že tak je to normální, jak se zpívá v jedné písni: život není zlej, dokud ještě žijem , je všechno OK Upraveno 17. listopad 2025 uživatelem ozzy56 Charlie 1, dýzl, Milan+ a 2 další ohodnotil 5 Citovat
oddie Odesláno 17. listopad 2025 Odesláno 17. listopad 2025 Já mám kolem sebe naštěstí dost těch aktivních, co jezdí na kole, chodí na treky, lezou vícedélky v Alpách atd... Náš "náčelník" oddílu dělal do 72 instruktora výškových prací, na táboře v těch 72 jezdil s dětma na inlinech... akorát už je hluchej jak poleno Ale podobnejch inspirativních chlápků znám vic. Ti co jeli na kole na olympiádu nebo co to bylo do Paříže, třeba. Pepito, Péťa a Charlie 1 ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.