Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna 2.0i za 2.0 turbo (rfr za rgx)

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám doma 406 coupe... když jsem kupoval dobře jsem věděl, že 2.0i je slabší motor oproti v6. Koupě 2.0 byla jasná ze studentských důvodů. Nicméně jsem pak narazil na to, že se dávalo do 406 2.0 turbo... šli by s tím dělat hodně zajímavé věci, a vzhledem k tomu že oproti v6 je to lehčí, myslím že by to stálo za zkoušku. Otázka teda zní, povede se mi vpasovat do coupe, popřípadě nezkoušel někdo?

Odesláno (upraveno)

No, kdyz pominu, ze RGX motor s prevodovkou ze 406 v dobrym stavu budes dneska shanet horko tezko a pomohl by sis asi tak o 9kW vykonu, tak zastavba do novejsi sbernicove elektroinstalace bude taky orisek. To uz bys tam asi snaze dostal RFK motor se 130kW z nejake 307. 

Kazdopadne legalne se uz pak s tim autem po silnici neprojedes, takze fakt je lepsi udelat si projekt koupenim cely 406 coupe s V6 motorem a tu si pak dotahnout do pekneho originalniho stavu, nez vymyslet nerealne nesmysly s prehazovanim motoru.

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno

...jako kdo si hraje nezlobi, ale zase by ten "projekt" mel davat trochu smysl... ..vzhledem k homologacim a STK a ted navrch tem novym STK kovbojum vypustenym na silnice ... bych asi radeji 3 roky pomalu stavel puvodni V6tku nez polosilenym zpusobem swapoval motor, co tam nikdy nebyl... 

Odesláno (upraveno)

Kdyby tam prdl RFK, tak si myslím cajti poznaj kulový, defacto to na venek má jen jiný sání, svody a dekl. Případná TK se dá řešit poměrně snadno. No a kdybys chtěl vyšší výkon, tak koupit turbo kit, ale ceny počítej okolo 50k minimálně a ten získanej výkon nebude nic moc extra. Kdybys z RFK 130kw chtěl dostat dejme tomu 180-200, tak je to zralý na to motor rozebrat a postavit pořádně, protože to ten výkon stejně nedá, stejně tak převodovka... Úplně to není jako třebas 1.9tdi, kde se dá poměrně snadno zvednout výkon o desítky kW bez nějakýho rizika.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

@VojtouNerCZ děkuju. Aby to nebylo špatně pochopeno. Je to nápad do budoucna. Spíš dalekého. Nicméně mi nevadí se hrabat v motoru, a to i víc (projekty tohoto typu me baví). Nicméně bych řekl, že bude jednodušší dát turbo motor, než bastlit turbo k atmosféře. Turbo chci z jednoduchého důvodu, do atmosféry dostat dostatečně koníků je velice drahá hračka. Dostat do turba je o poznání jednodušší. 

Odesláno (upraveno)

Nemysli si, že TCT ze 406 bude nějakej zázrak... Defacto je to stejnej XU10 (předchůdce EW10 s 16 ventily) motor s 8 ventilama, akorát je na něm turbína. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

No vem si, že RGX jr ještě starší koncept motoru z řady XU10. Typický 2.0i atmo z řady XU10 měl sám o sobě okolo 90kW. Díky tomu turbu z toho dostali 108kW. Ty motory jsou defacto úplně stejný. Pochybuji že bez velkého zásahu z toho něco půjde, kdyby to tak bylo, v komunitě lidí, co tyhle auta mají, by se o tom určitě něco někde zmiňovalo, že z toho jde něco vytahat. Ale bránit ti nebudu. Jak již bylo zmíněno, i za mě lepší tam dát RFK. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...