Milan+ Odesláno 11. květen 2025 Odesláno 11. květen 2025 Kdo máte na baráku ploché střechy,jak s tím bojujete? To je hrozný,vše posra... Máme jich tu mraky,ale hlavně se ráno nedá ani spát,jak řvou. Citovat
pavelu96 Odesláno 11. květen 2025 Odesláno 11. květen 2025 Je mi líto, že máte problémy s hrdličkami na střeše. Jejich trus může být nepříjemný a potenciálně škodlivý. Existuje několik metod, jak se jich zbavit a zabránit jim v návratu na vaši plochou střechu. Zde je několik účinných strategií: Fyzické zábrany: * Hroty proti ptákům: Instalace hrotů na okrajích střechy a dalších místech, kde hrdličky rády sedají, jim znemožní pohodlné přistání. Tyto hroty jsou tupé a ptákům neublíží, pouze jim znepříjemní dosednutí. * Sítě proti ptákům: Pokud hrdličky hnízdí na vaší střeše, můžete zvážit instalaci sítě, která jim zabrání v přístupu k těmto místům. Ujistěte se, že síť je správně napnutá a zabezpečená, aby se ptáci nezamotali. * Drát proti ptákům: Podobně jako hroty, i tenké dráty natažené nad plochami, kde ptáci sedají, je mohou odradit. Vizuální a zvukové odpuzovače: * Makety dravců: Umístění maket dravých ptáků, jako jsou sovy nebo jestřábi, může hrdličky odradit. Pro zvýšení účinnosti je občas přemístěte, aby si ptáci nezvykli, že se nehýbou. Některé makety mají i pohyblivé části nebo odrážející prvky. * Reflexní předměty: Zavěšení lesklých předmětů, jako jsou CD disky nebo speciální reflexní pásky, které se pohybují ve větru a odrážejí světlo, může ptáky plašit. * Ultrazvukové odpuzovače: Tato zařízení vydávají zvuky o vysoké frekvenci, které jsou pro ptáky nepříjemné, ale pro lidi a většinu domácích zvířat neslyšitelné. Účinnost těchto zařízení se může lišit. * Zvuky dravců nebo ptačí tísňové volání: Některá zařízení přehrávají nahrávky zvuků dravců nebo tísňových volání ptáků, což může hrdličky odradit. Další metody: * Lepkavé gely: Aplikace speciálního lepkavého gelu na místa, kde ptáci sedají, jim znepříjemní přistání. Je důležité používat gely určené pro tento účel, které nejsou pro ptáky škodlivé. * Odstranění zdrojů potravy a vody: Ujistěte se, že na střeše nejsou žádné zbytky jídla nebo stojatá voda, které by mohly hrdličky přilákat. * Pravidelné čištění: Pravidelné odstraňování trusu může snížit atraktivitu střechy pro hrdličky. Důležité upozornění: * Před použitím jakékoli metody se ujistěte, že nehrozí žádné omezení týkající se ochrany ptáků ve vaší oblasti. * Pokud hrdličky na střeše hnízdí, je obvykle nutné počkat, dokud mláďata nevyrostou a neodletí, než můžete hnízdo odstranit a implementovat preventivní opatření. Doporučuji kombinovat několik z výše uvedených metod pro dosažení nejlepšího výsledku. Pokud se problém s hrdličkami dlouhodobě nedaří vyřešit, můžete se obrátit na specializovanou firmu zabývající se ochranou proti škůdcům. Zdroj Gemini No a pak je tu vzduchovka, ale to záleží jakej jsi střelec Citovat
Péťa Odesláno 11. květen 2025 Odesláno 11. květen 2025 (upraveno) Vzduchovka je ve městě problém - zatoulané diabolky mohou pořádně naštvat někoho v okolí Možná ty makety dravců a občas je přesunout. Kdyby byly pohyblivé, tak by to byla pecka. Upraveno 11. květen 2025 uživatelem Péťa Pepito ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 11. květen 2025 Odesláno 11. květen 2025 @Péťa proto je tam ta druhá část věty, když jsi dobrý střelec, tak nemáš zbloudilé diabolky. Citovat
Milan+ Odesláno 11. květen 2025 Autor Odesláno 11. květen 2025 (upraveno) @pavelu96 Na vojně jsem dostával za střelby opušťaky,ale tady si to nelajznu ani náhodou,je moc oči kolem. A na hrdličky to bude asi slabé,tedy vzduchovka. Upraveno 11. květen 2025 uživatelem Milan+ Pepito a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 11. květen 2025 Odesláno 11. květen 2025 Vzduchovka slabá není ale musíš trefit dobře a ne z nějaké velké dálky. Ale jak správně píšeš dneska je problém že nevíš odkud Tě kdo může šmírovat nebo nedej nože natočit na video. Ale zas kdyby jsi trefil jednu dvě a nechal je tam den dva tak by se tam pak dost dlouho báli létat. Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
toru Odesláno 11. květen 2025 Odesláno 11. květen 2025 (upraveno) To nepomáhá, měl jsem hejno špačků na jahodách,2 jsem trefil a pro výstrahu na záhoně zavěsil.Sledoval jsem ostatní, jeden asi za 20min.přiletěl na výzvědy, něco zakvákal a byli tam zase.Určitě by to platilo i na hrdličky. Upraveno 11. květen 2025 uživatelem toru Dodatek. Péťa, Milan+ a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 11. květen 2025 Autor Odesláno 11. květen 2025 Štve mě to jak ser.. na tu fólií,to je agresivní jak na barvu auta. Citovat
Akoc Odesláno 11. květen 2025 Odesláno 11. květen 2025 před 53 minutami, pavelu96 napsal: * Před použitím jakékoli metody se ujistěte, že nehrozí žádné omezení týkající se ochrany ptáků ve vaší oblasti. Navyše, okrem problematického použitia vzduchovky v zastavanom území, je hrdlička celoročne chránená/hájená tak v SR ako aj ČR. Inak v ČR už nie je legislatívne obmedzená úsťová energia vzduchovky, ktorá bola max 16 J. Obmedzená je len ráž - max 6,35 mm. Kľudne sa teraz dá oficiálne kúpiť plynová vzduchovka so 180 J a vo výbave s puškohľadom so slušnou pravdepodobnosťou zlikvidovať vtáka veľkosti hrdličky aj na vzdialenosť 100 m. BubakGS ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 11. květen 2025 Odesláno 11. květen 2025 (upraveno) @Akoc ... presne tak. A kdyz by clovek vyhodil ranec muze mit na obcanku treba i tohle... .a to uz je sakra flinta... Upraveno 11. květen 2025 uživatelem BubakGS Citovat
ozzy56 Odesláno 12. květen 2025 Odesláno 12. květen 2025 kujva, všichni jsou chránění--holubi všude ser*ou, jiní ptáci žerou nasazené ryby v rybnících, medvědi napadají lidi, krtci rozvrtají zahradu a člověk bude chráněný kdy ?? Pepito a Péťa ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 12. květen 2025 Odesláno 12. květen 2025 (upraveno) @ozzy56 ..hlaska z klasickeho filmu ... "Tyhle starosti můžete klidně pustit z hlavy, Kefalín, lidí je na světě jako s.ra.č.ek." Upraveno 12. květen 2025 uživatelem BubakGS Hafity, Péťa, ozzy56 a 7 další ohodnotil 10 Citovat
jirka307 Odesláno 15. květen 2025 Odesláno 15. květen 2025 (upraveno) @Akoc já doporučuji tohle konstruktér je můj syn - mám vyzkoušeno že to funguje přesně včera zrovna dorazil na návštěvu tak jsme vyzkoušeli nové kousky Upraveno 15. květen 2025 uživatelem jirka307 Pepito, pavelu96 a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 15. květen 2025 Odesláno 15. květen 2025 Kolega nedávno zateplit barák a hned se mu tam nastěhoval strakapoud i se strakapoudicí a vyvedl malý strakapouďata. Starý vyřešila vzduchovka, no a za mladýma pustil do vykotlaný díry kocoura. Včera díru zadělal, tak se uvidí. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 16. květen 2025 Odesláno 16. květen 2025 To bylo u souseda v zateplení taky soused najal firmu na likvidaci škod , frajeři prohlásili že musí čekat až mladý vylétnou z hnízda a pak že můžou něco dělat tak tedy na podzim přijel frajer opřel žebřík vylez vybral ten bordel ze kterýho měli hnízdo z flašky to pocáknul vodou vystříkal nízkoexpanzní pěnou hodinu kouřil pod žebříkem pak vylez nahoru voříznul to přestříknul do barvy fasády a šel škrábat fakturu 8000 Kč a co se na jaře stalo ? Starý ptáci přilítly opět a díru vyrobily asi tak o 28 cm vedle tak se rozhodnul že to udělá obráceně a přestal si jich všímat už to tam má asi 5 roků a díry nepřibejvaj. Mě se dali vrabčáci do polistirenovýho obkladu komína první rok jsem s nima bojoval ale marný boj tak sem to nechal bejt mám tam celoročně asi 20 vrabčáků ale žádnej jinej vták na střechu nepřilítne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.