Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna ozubeného klínového řemenu s kladkou?

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím pánové a dámy 🙂 

Budu ve svém voze Peugeot 308 II SW 1.6 68kw 2014 měnit ozubený klínový řemen, to jako nic těžkého není. Nicméně na jednom videu na youtube jsem viděl rovnou i výměnu napínací kladky. Chtěl bych se zeptat zda někdo neví přímo i intervalu, ve kterém je vhodné tuto kladku rovnou vyměnit? Jako sada kladky a řemenu stojí cca 1.000,-Kč, takže to zas takový náklad není to preventivně vyměnit. 🙂 

Odesláno
před 24 minutami, LvíSrdce napsal:

takže to zas takový náklad není to preventivně vyměnit.

V podstatě jsi si odpověděl sám.... :P

Odesláno (upraveno)

Takovou odpověď jsem chtěl 😄 

Před hodinou, ozzy56 napsal:

ahoj, jestli je to od 2014 origo, tak vyměň i kladku, na řemen je max. 10 let, kladka podle KM

12/2014 výroba, pak registrace Francie, 2019 převoz do ČR a koupě já... cca 2021 rozvody, ale to podle mě tenhle řemen neměnili... je možný, že je původní... za 4 roky ve Francii co to jezdilo, tak najelo 166 tis. km.. rozvody jsem nechal měnit já ve 180 tis. km, tak věřím, že je původní..

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit"
Odesláno
před 12 hodinami, LvíSrdce napsal:

Takovou odpověď jsem chtěl 😄 

12/2014 výroba, pak registrace Francie, 2019 převoz do ČR a koupě já... cca 2021 rozvody, ale to podle mě tenhle řemen neměnili... je možný, že je původní... za 4 roky ve Francii co to jezdilo, tak najelo 166 tis. km.. rozvody jsem nechal měnit já ve 180 tis. km, tak věřím, že je původní..

Podívej do faktury, anebo se jdi zeptat toho, kdo dělal rozvody. Je zvykem, při rozvodech dát i nový řemen příslušenství, protože starý se může separovat (nitě) a zaplést do rozvodů a způsobit potkání.

Napínací kladka se mění, ani ne kvůli ložisku, ale kvůli teflonovému tlumení kmitů.

Odesláno (upraveno)

To jsem se ptal už dávno. Neměnili to, na tenhle řemen řekli, že se mění jen když uznají za vhodné, že je potřeba výměna a jelikož není součástí rozvodové sady, tak ho sto pro při rozvodech neměnili. 🙂 

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
Odesláno

Tak třeba právě proto,  že už to není taková položka navíc.  Pokud bych dělal rozvody někomu,  tak bych mu dopředu řekl,  že to bude i s plochým řemenem a s kladkami. Pochopitelně když dělám na vlastním, tak je to jinak.  Pokud budu dělat rozvody na 307, tak dám jenom nový plochý řemen.  Už jsem ho měnil i s kladkama, ale už je to taky nějaká doba.

Odesláno
před 4 hodinami, VojtouNerCZ napsal:

Zas proč ho měnit když nemá ještě interval a podhledově mu nic není? Pak jsou tací co tě jako servisáka vyjebou, že jsi chtěl přece jen vyměnit rozvody 😉

Jako mě by to nevadilo, kdyby to vyměnili rovnou. Jak se píše výš je to prd položka. A spíš proč jsem zjišťoval zda ho měnili bylo to, že auto když parkovalo venku v zimě (vždy když klesla teplota pod 0 stupňů celsia, tak po nastartování cca. po 5ti sekundách šlo pískání v době  cca. 10ti sekund z místa řemene pak byla zase 5 sekund klid pak se opakovalo 10ti sekundové pískání a to bylo vše.. pak jsem se dotazoval na toto pískání. V autorizáku mi řekli, že to nemám řešit na prohlídce tam auto bylo několikrát, že je to třeba tím, že alternátor je opotřebovaný, ale drží a jak je v zimě větší odběr na dobití baterie, tak to je možná tím. Takže vyměním řemen a napínací kladku a bude se řešit dál 😄 samozřejmě alternátor se mi měnit nechce když funguje a jen píská (na diag nic není a stojí okolo 4.000,-Kč), navíc auto parkuje v garáži umístěné v domě, takže ani v zimě nepíská 😄

Odesláno
před 3 hodinami, PaKr napsal:

Tak třeba právě proto,  že už to není taková položka navíc.  Pokud bych dělal rozvody někomu,  tak bych mu dopředu řekl,  že to bude i s plochým řemenem a s kladkami. Pochopitelně když dělám na vlastním, tak je to jinak.  Pokud budu dělat rozvody na 307, tak dám jenom nový plochý řemen.  Už jsem ho měnil i s kladkama, ale už je to taky nějaká doba.

Mě by nenapadlo, že někdo vymění rozvod motoru a nevymění další řemen co je v motoru, kdyby měnili samotný bez napínací kladky, tak je to cca. 200,-Kč navíc 🙂 

Odesláno

Já vím, že je to prd položka, ale divili byste se, jak jsou někteří schopní se dohadovat kvůli koruně :D Mně taky při rozvodech měnili i řemen příslušenství, ani se nezeptali. Oznámil mi to až při převzetí auta. Trochu mě to nakrklo, bo jsem měl novej řemen připravenej v dílně, ale co už, já se kvůli pětikilu hádat nebudu. Prostě podle nich chtěl vyměnit, vyměnili. Nazdar. Ale každej takovej není a upřímně, v povědomí spousty řidíčů stále panuje. že tenhle řemen není třeba měnit, pokud se vyloženě netrhá, stejně tak, jako že rozvod řetězem je nesmrtelný. Jo, mohli se zeptat. Ale pokud řemen nejeví viditelné známky poškození, servis se tím zaobírat nebude.

Odesláno

Jo, lidi jsou různí ( a servisy taky :D ) já jsem třeba dal nový řemen i na autě, kde jsem jenom dával altík na repas. Řemen se mi nezdál, tak jsem dal nový.  Pak jsem ho ještě ukázal majitelovi. A že taky nechal dělat rozvody před krátkou dobou. 

Kdysi jsem dal služební do autorizáku na normální prohlídku a při vrácení mi řekli,  že by to chtělo vyměnit i řemen.  Nějak mi nedokázali odpovědět,  proč to neudělali hned. No vydržel do další prohlídky a při objednávce jsem si musel extra říct,  aby ho vůbec vyměnili... ve stejné době jsem dal svoji 206 na prohlídku do servisu,  který dělá peugeoty a citroeny a tam vyměnili řemen automaticky,  že se jim nezdál a ještě se omlouvali,  že kvůli tomu přesáhli asi o tři stovky rozpočet :D

Odesláno (upraveno)

je to tak, lidi se kolikrát hádají pro pár korun a to dostali starý díl zpátky, aby sami viděli..., hádek kvůli telefonátu ohledně pětistovky jsem absolvoval habaděj 🙈, většinou se tohle děje mimo autorizák, protože tam technik řekne ,že výměnu nařizuje výrobce a lidi většinou sklapnou (ti hádaví), ale v obyč. servisu je to kolikrát boj--holt, práce s lidma..., 😂 přitom kdyby řekli: udělejte to a to a zbytek řešte se mnou přes telefon 👍, ale to néé--v kanclu vystupuje jak milionář a pak má problém zaplatit třeba blbý řemen za pár korun...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Při rozvodový sadě automaticky měníme minimálně pomocný(plochý, drážkový )řemen. Ano je pravda že některý lidi se kroutí ale jak je výše psáno v rozpočtu 10-12 k se pětikilo ztratí. Hlavně některý výrobci řemenů nedoporučujou a jiní dokonce zakazujou jednou sundaný řemen vracet většinou to zdůvodňují tím že se musí dodržet smysl otáčení toho řemenu že pokud by jsi ho dal obráceně a ten řemen se najednou začal točit " proti srsti " tak že je jen otázka času kdy rupne. Navíc auta se start stopem mají kilometrový interval i na pomocném řemenu. 

Odesláno
před 16 hodinami, ozzy56 napsal:

dělal ty rozvody autorizák ?  oni při tom mění drážkovaný řemen automaticky, pokud to dělal někdo jiný, tak podle uvážení...

Ne nebyl to autorizovaný servis. Ale několikrát to v autorizáku poté bylo na různé servisní úkony a to pískání u drážkového rozvodového řemene jsem jim říkal. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...