Přejít na obsah

LvíSrdce

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

O uživateli LvíSrdce

  • Datum narození 7. leden

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2015

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Titul
    Bc.
  • Město
    Kájov
  • Stát
    Česká republika

LvíSrdce's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

1

Popularita

  1. LvíSrdce

    Čištění FAP

    Koukal jsem na web www.dpf.cz co jsi poslal a oni mají čištění za 3.900,-Kč, to zas takový cenový rozdíl není. Já absolutně chápu, že nový má jiné vlastnosti. Pochopili jsme se, že cena 2.990,-Kč bez dph co mi potvrdili je bez demontáže a montáže? Kdybych u potvrzené ceny počítal i diagnostiku (1.000,-Kč), demontáž a montáž (2.500,-Kč) a samotné čištění (2.990,-Kč), také bych se dostal celkově na cca. 6.500,-Kč.
  2. LvíSrdce

    Čištění FAP

    https://www.dpfihned.cz/cisteni-dpf-filtru-pevnych-castic-pro-vozy-peugeot/ https://www.dpf-cb.cz/cenik píšu jen to co jsem na webu našel v mém okolí. Proto se ptám Nebudu rozporovat, že pokud mají napsáno od, tak finální cena bude někde jinde, ale že by z 3.000,-Kč bylo najednou 7.000,-Kč mě jen zajímalo, zda je čištění efektivní a má vůbec smysl a nebo je to k ničemu a jsou to vyhozené peníze. Ano pokud je jeho životnost a výměna stanovena na 170.000 km, tak 220.000 je dost přes, nicméně jak píšu auto je z Francie a nevím tedy co se s ním dělo (v servisu do 166.000 km), takže se klidně může stát, že filtr byl v této době někdy měněn. DPF ihned potvrdili cenu 2.990,-Kč bez DPH.
  3. LvíSrdce

    Čištění FAP

    Ahoj, chtěl bych se zeptat ohledně čištění FAP (308 II 1.6 Hdi 68kw). Na webu jsou o tom informace ale 50% jsou negativní, že to nemá smysl a 50% jsou opak. Tak se chci zeptat zda má někdo s tímto zkušenosti, mám uvedené auto a najeto 220.000km vše je zatím v pořádku, ale koukal jsem, že v servisních intervalech má probíhat i kontrola FAP, což jsem netušil (jinak bych nechal zkontrolovat když jsem měl auto v servisu. Má smysl v těchto km filtr nechat čistit a nebo to jsou vyhozené peníze a je jednodušší v případě závady rovnou nový? Kupoval jsem auto v 160.000km, tak nevím co bylo na voze děláno předtím, servisní kniha byla vedena do těchto km u autorizovaného prodejce ve Francii Díky za rady, koukal jsem, že servis v mém okolí nabízí čištění FAP od 2990,-Kč.
  4. Jo vždy když klesne teplota pod nulu, tak to dělá. Jak je teplota nad tak to ani nepípne. Děkuji za rady, zkusím. Mě jde jen o to, aby mě to někde nenechalo. Aby to nebyl náznak právě, že půjde do smrti třeba altík a nebo vodní pumpa, která je sice měněná nebo né tak spíš mě jako ženu s malým kdyby náhodou ale díky za rady vyzkouším, jinak jako vše běží jak má.. takže jako vliv to pískání na nic nemá jen mě to vždy děsí
  5. Zdravím, koukal jsem zda někde není můj problém již rozebírán a nic jsem nenalezl, tak snad nedubluji téma. K problému. Vždy když je zima (teplota klesne po 0 st. celsia), tak pár sekund po nastartování se z motoru, troufnu si říci od rozvodů a nebo od řemenu na agregáty ozve tak 5 sekundové pískání, to utichne a za pár sekund se to opakuje. Po druhém zapískání se to již neopakuje. Vše běží jak má.. před rokem a půl byl na vozidle proveden servis (výměna rozvodů a vodní pumpy). Zkusím to když tak nahrát na video a dát sem. Neměl někdo podobnou zkušenost s tímto motorem?
×
×
  • Vytvořit...